Majorstuen

Fauchalds gate 2

Prisantydning

3 650 000 kr

Omkostninger: 92 472 krTotalpris: 3 742 472 kr
Etasje
1
Byggeår
1879
Soverom
1
Areal (P-ROM)
39 m²
Tomteareal
310.9 m²
Fellesutgifter
1 766 kr

Lekker 2-roms hjørneleilighet med god takhøyde - godt lysinnslipp - sentralt, men tilbaketrukket - smart planløsning

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Fauchalds gate 2, en lekker, lys og sjarmerende 2-roms hjørneleilighet. Leiligheten ligger svært sentralt til på Majorstuen, med kort gangavstand til Bogstadveien, et rikt utvalg bymessige fasiliteter og kollektivtilbud. På tross av en sentral beliggenhet ligger leiligheten skjermet til i hyggelig og enveiskjørt gate.
Stuen er lys og innbydende, med store vindusflater og generøs takhøyde som gir en meget god romfølelse. Klassiske, brede vindusposter gir et sjarmerende uttrykk. 
Moderne og praktisk, separat kjøkken samt et hyggelig soverom. Boligen ble pusset opp i 2014, og fremstår delikat og innbydende. Planløsningen er smart, og gir meget god utnyttelse av plassen.

- 2 romslige boder.
- Lave felleskostnader med varmtvann og internett inkludert.

Eiendommen

Fauchalds gate 2, 0365 Oslo
Gnr. 215, bnr. 58, snr. 3 i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Beliggenheten ved Majorstua gir deg et supersentralt utgangspunkt og nærhet til det meste, inkludert gode shoppingmuligheter og de fleste kollektive transportmidler. 

Bogstadveien, byens fineste handlegate, ligger bare to kvartaler unna. Her finner du et bredt shoppingtilbud og noe for enhver anledning. Start gjerne dagen med en tur innom Kaffebrenneriet eller Lille Valkyrien Kaffe og Tehus, eller ta et avbrekk fra handlerunden med noe godt å bite i hos Baker Hansen i Schultz gate eller Starbucks i Bogstadveien. En hyggelig kveld ute starter gjerne med en bedre middag i selskap med gode venner. Et godt og populært alternativ er restaurant Cru, kjent for sin gode stemning og mat. Ellers finner du andre populære spisesteder som Tatakii ved Frognerparken, tapasrestauranten Delicatessen Majorstuen, eller koselige Olivia litt lenger ned i Hegdehaugsveien er andre gode alternativer. Du finner ellers gode muligheter for take away av både indisk, thai, sushi og pizza omkring.

Fra leiligheten går du raskt til T-banestasjonen på Majorstua, her finner du alle seks linjer som tar deg effektivt videre rundt i byen.
Trikkestopp finner du i Bogstadeveien, der linje 12 går ned til Solli Plass, Aker Brygge og videre helt opp til Kjelsås. Fra Majorstuen går trikkens linje 19 ned til Nationaltheatret og Jernbanetorget, mens linje 11 tar deg til Stortorvet i en mer direkte linje. Majorstua er også knutepunkt for en hel rekke bussruter, deriblant 20, 22, 25, 45 og 46 i tillegg til Flybussen til Gardermoen.

Dagligvarene handler du enkelt på Rema 1000 i Industrigata, 2 minutter fra leiligheten. I kvartalene rundt Majorstuen finnes også flere større dagligvareforretninger som MENY og Jacobs. 

På hjørnet over T-banestasjonen ligger spesialforretningen Fromagerie, en rendyrkede ostebutikk, og i Schult´z gate / Bogstadveien finner du en av byens beste fiskebutikker, Georg A. Nilsen. På Valkyrien plass arrangeres jevnlig populære Bondens Marked. Vinmonopolet finner du i Thereses gate og på Colosseum.

På de solrike sommerdagene er Frognerparken et herlig sted å tilbringe noen timer i gresset. Om solen skulle bli for het, har store og små mulighet til å kjøle seg ned i Frognerbadet - bare 10 
minutters gange unna leiligheten. Vinterstid kan du snøre på deg skøytene og ta en runde på Frogner Stadion.

For innendørs trening tilbyr en rekke senterkjeder gode alternativer, deriblant Elixia Colosseum, Fitness Xpress, Evo, Fresh eller SATS Bislett. HiYOga er et eksklusivt yogastudio som ligger et minutts gange fra leiligheten, og er absolutt verdt et besøk. Besøk gjerne også Bislett stadion for gratis innendørs løping i proffe omgivelser. Foretrekker du i stedet trening i friluft, tar T-banes linje 1 og 5 deg raskt og enkelt opp til de flotte markaområdene rundt Frognerseteren og Sognsvann. Her er det flotte forhold både sommer og vinter.

På Colosseum Kino får du med deg de nyeste filmene, mens Deichmanske bibliotek og Litteraturhuset tilbyr et bredt spekter av kulturelle aktiviteter som foredrag og høytlesninger.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 48 kvm
Totalt bruksareal: 39 kvm
Totalt primærrom: 39 kvm

Primærrom:
Leilighet: 1. etasje - 39 kvm: Entré, bad/vaskerom, kjøkken, stue, soverom

I tillegg disponerer boligen 2 boder i kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.09.2019 utført av Michael Bo Andersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 310,9 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser. Nærmeste el-ladestasjon er i Industrigata, og nærmeste bysykkelstativ er i Henrik Wergelands allé ved Bogstadveien.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått tilstandsgrad 2:

TG2:
-Overflater på innvendige gulv - 1. etasje / Bad/vaskerom: Det vites ikke hvordan membran er utført, da denne ikke var synlig ved inspeksjon av sluk, den kan være underliggende.
- Innredning og garnityr for våtrom - 1. etasje / Bad/vaskerom: Drenering fra sisternekasse er ikke etablert. 

TG3: Ingen.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår. 
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger ferdigattest for bruksendring fra butikk til leilighet datert 07.08.1992.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Utleie skal meldes til styret og godkjennes før leiligheten leies ut, da styret ønsker å ha oversikt over hvem som bor i gården.

Standard

Velkommen til Fauchalds gate 2, en lekker, lys og sjarmerende 2-roms hjørneleilighet. Leiligheten ligger svært sentralt til på Majorstuen, med kort gangavstand til Bogstadveien, et rikt utvalg bymessige fasiliteter og kollektivtilbud. På tross av en sentral beliggenhet ligger leiligheten skjermet til i hyggelig og enveiskjørt gate.

Stuen er lys og innbydende, med store vindusflater og generøs takhøyde som gir en meget god romfølelse. Klassiske, brede vindusposter gir et sjarmerende uttrykk. 
Moderne og praktisk, separat kjøkken samt et hyggelig soverom. Boligen ble pusset opp i 2014, og fremstår delikat og innbydende. Planløsningen er smart, og gir meget god utnyttelse av plassen.

- 2 romslige boder.
- Plissègardiner på alle vinduene.
- Lave felleskostnader på kr. 1.766,- pr. mnd. med varmtvann og internett inkludert.
- Enkel adkomst til lukket bakgård.
- Fasaden ble pusset opp i 2016.

Entrè/gang:
Pen entré/gang med garderobeskap og plass til oppbevaring av yttertøy og sko.
Porttelefon/Dørcalling.

Stue:
Romslig og delikat stue med godt lysinnslipp fra tre store vinduer. Den generøse takhøyden og de store vinduene gir en god romfølelse. Pene og praktiske plissègardiner på vinduene. 

Kjøkken:
Separat, delikat og moderne kjøkken som er praktisk innredet. Integrert i innredningen er oppvaskmaskin, stekeovn og koketopp. Fritthengende kjøkkenvifte og nisje til kjøleskap.
Laminat benkeplate.

Soverom:
Hyggelig soverom, malt i delikat farge.

Bad:
Delikat og romslig, flislagt bad med varmekabler i gulvet og downlights i himlingen. Dusjhjørne med foldbare glassdører, dusjgarnityr med glideskinne på vegg og takdusj.
Vegghengt toalett. Skap med benkeplate og frittstående servant. Opplegg for vaskemaskin.

Overflater:
Gulv: Laminatgulv. Fliser på badet.
Vegger: Fliser på badet.
Himling: Malte plater, downlights på bad og kjøkken.

Teknisk/diverse:
- Varmtvann fra felles bereder.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom, elektrisk anlegg er ikke vurdert da dette ligger utenfor takstmannens kompetanseområde.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Fauchalds gate 2 sameie, med sameiebrøk 48/969.
Sameiet består av 19 seksjoner.
Forretningsfører er Logos Regnskap AS, tlf. 
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt såfremt det ikke er til sjenanse eller ulempe for øvrige beboere. Det er kun lov med ett dyr pr. leilighet. Dyrehold skal meldes til styret.

Foretatt påkostninger de senere år: 
- 2018: Utbedret avløpsledning. Malt gangen ved inngangsdøren samt 4. etasje.
- 2017: Skifte av låser på kjellerdør og bakdør. Nye postkasser. Secustrip på ytterdør
- 2016: Oppussing av fasaden av hele gården. Maling av vinduskarmer og sålebenker på ytre fasade. Reparasjon låser ytterdør og kjellerdør
- 2015: Utbedring av skjøte mellom gården og nabogården og deler av fasade i bakgården,
samt fjerning av tre. Kontroll av tak og utbedring av renne fra taket. Skifte av callinganlegg og nytt låsesystem ytterdør.
- 2014: Reparasjon callinganlegg. Småreparasjon heis.
- 2013: Utbedring tak i kjeller, samt noe i murvegg. Oppussing tak 4 etasje, skifte av membran og utbedring av takterrasse.
- 2012: Utbedring heis. Rens av vifteanlegg alle leiligheter.

Planlagte påkostninger: 
Ifølge styreleder har sameiet ingen planlagte påkostninger p.t.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
 
Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse, gjerde, benyttelse og deleforbud. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/.

Eiendommen er verneverdig og står oppført på byantikvarens gule liste. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR48.1990

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 1.766,- pr. mnd. og inkluderer: varmtvann, internett/Nextgentel, trappevask, vaktmester, kommunale avgifter, felles byggforsikring, forretningfsører m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Grunnet økning av kommunale avgifter/forsikring vil antakeligvis felleskostnadene øke fra 01.01.2020 med ca. 10-15% ifølge styreleder.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.576,- pr. år. / 7604 kwh. pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 968.942,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.488.191,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Sameiet har ingen felles lån.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.742.472,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Planskisse
Stue
Delikat og innbydende stue med god romløsning. Moderne plissègardiner på vinduene.
Stue
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Fauchalds gate 2 er spesielt anbefalt for enslige og studenter. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 136 lokalkjente.

Transport

Transport

Bogstadveienwalk
2 min
Bogstadveienwalk
2 min
Majorstuenwalk
6 min
Skoler

Skoler

Majorstuen skole (1-10 kl....walk
10 min
Heltberg Bislettwalk
11 min
Kristelig gymnasiumwalk
11 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

REMA 1000 Industrigatawalk
2 min
Boots apotek Bogstadveienwalk
3 min
MENY Bogstadveienwalk
3 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Karin Bruteig
Daglig leder/ Eiendomsmegler

Karin Bruteig

Telefon 21 04 50 02

Lurer du på noe

Karin svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.