Kværnerbyen

Freserveien 45

Prisantydning

7 900 000 kr

Omkostninger: 204 472 krTotalpris: 8 104 472 kr
Etasje
2
Byggeår
2016
Soverom
3
Areal (P-ROM)
104 m²
Tomteareal
8951.7 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda Heis
Fellesutgifter
4 532 kr

Stor og moderne selveiet leilighet - Hybel - Sentralt beliggende - Balkong - Garasje

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Perfekt familieleilighet med egen hybeldel i Kværnerbyen! Moderne og romslig med tilbaketrukket beliggenhet i Kværnerbyen.

Leiligheten mange gode kvaliteter som bl.a. nytt kjøkken med hvitevarer av ypperste kvalitet, lekkert baderom, balkong og stor terrasse, god takhøyde, lagringsplass, heis og garasje.

Kværnerbyen er en helt ny bydel som har vært og er under omfattende utvikling. Bydelen er sentralt beliggende på Kværners gamle tomt mellom Ekeberg og Vålerenga. Det har allerede etablert seg et godt utvalg av servicetilbud i området.

Eiendommen

Freserveien 45, 0195 Oslo
Gnr. 236, bnr. 236, snr. 21 i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Kværnerbyen er en helt ny bydel som har vært og er under omfattende utvikling. Bydelen er sentralt beliggende på Kværners gamle tomt mellom Ekeberg og Vålerenga. Det har allerede etablert seg et godt utvalg av servicetilbud i området.

I Kværnerbyen bor man i gangavstand til sentrum. Med sin nærhet til Bjørvika ligger bydelen i et meget spennende område. Bjørvika er det største byutviklingsprosjektet i Norge siden 1652. Flere kulturinstitusjoner har planer om å etablere seg her, Operaen er som kjent allerede på plass. Kværnerbyen har et aktivt nabolag med blant annet tur-, jogge- og håndarbeidsgrupper. Kværnerbyen har apotek, blomsterbutikk, bakeri med servering (her arrangeres det bl.a. quiz), treningssenter, Kiwi og søndagsåpen grønnsakshandel/nærbutikk. Området er fremdeles under oppbygging og flere butikker er på vei til å etablere seg. Det er et flott vannspeil, beplantning og interne veier flettet inn blant bebyggelsen. Vannspeilet brukes til å bade i av barna sommerstid, vinterstid er det skøyteis og under St. Hansaften tennes det felles bål. For barna er det også mange lekeplasser i nabolaget.

Obos er flinke til å avholde kulturarrangement hele året:
Vandring langs Alnaelva, konserter (pop, rock, klassisk m.m), utekino på sommeren, julekonsert og Kværnerbylekene (skirenn for barn).
Buss nr. 32, 34, 70 og 74 stopper like i nærheten og tar deg til sentrum på 5 minutter. Gangavstand til det meste. Velger du gangstien mot sentrum passerer du blant annet historiske Middelalderparken. Man er og i gangavstand til Ekebergsletta, rideskolen og skulpturparken på Ekeberg. Mot nord ligger Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. Mot øst ligger Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alna, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barnehager:
Kværnerdalen barnehage
Kværnerbyen barnehage
Eitillstad FUS barnehage

Sameiet har fortrinnsrett på barnehage i Kværnerbyen.

Skoler:
Vålerenga skole (1.-7. kl.)
Nyskolen i Oslo (1.-10. kl.)
Gamlebyen skole (1.-7. kl.)

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 114 kvm
Totalt bruksareal: 108 kvm
Totalt primærrom: 104 kvm

Bruksareal:
Entré/gang, gang, bad, stue/kjøkken med utgang til balkong, gang, bad/vaskerom, soverom/oppholdsrom, 2 soverom, bod.: 108 kvm

Primærrom:
Entré/gang, gang, bad, stue/kjøkken med utgang til balkong, gang, bad/vaskerom, soverom/oppholdsrom, 2 soverom.: 104 kvm

Sekundærrom:
Bod.: 4 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjelleren.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.10.2019 utført av takstmann Einar Olav Kirkeby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 8.951,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Fellesarealene er pent opparbeidet men vannspeil, sitegrupper og velutstyrte lekeplasser.

Parkering

Leiligheten har tilhørende garasjeplass i felles garasjeanlegg.. Det er inngått avtale for oppkobling av infrastruktur til ladestasjoner, og dette er betalt for. Montering av selve ladestasjonene påbegynnes tidlig høst.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Blokkene er oppført i seks etasjer, 189 seksjoner fordelt på 3 bygninger. Det er felles garasjekjeller, tekniske rom og boder. Blokkene er fundamentert med betong til faste masser, fjell. Bærekonstruksjon og leilighetsskillere i betong. Etasjeskillere i armert betong. Fasader er forblendet med tegl og fasadeplater. Flatt tak med innvendig taknedløp, tekket med papp/folie. 3-lags isolerglass vinduer med trerammer. Dør mot fellesareal er brann- og lydklassifisert (B30 og dB35). Det er personheis i blokken. Felles sykkelrom og takterrasse.

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.02.2017. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Hybeldelen er lovlig for beboelse og og kan lovlig leies ut. 
Hybeldelen er ikke godkjent som separat boenhet.

Det gjøres oppmerksom på at er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Standard

Perfekt familieleilighet med egen hybeldel i Kværnerbyen!
Moderne og romslig med tilbaketrukket beliggenhet i Kværnerbyen.

Leiligheten mange gode kvaliteter som bl.a. nytt kjøkken med hvitevarer av ypperste kvalitet, lekkert baderom, balkong og stor terrasse, god takhøyde, lagringsplass, heis og garasje.

Kværnerbyen er en helt ny bydel som har vært og er under omfattende utvikling. Bydelen er sentralt beliggende på Kværners gamle tomt mellom Ekeberg og Vålerenga. Det har allerede etablert seg et godt utvalg av servicetilbud i området.

Hoveddelen:

Entré i 2. etasje:
Entreen er lekker og innbydende og av god størrelse. På gulvet er det lagt parkett i eik utførelse. Glatt malt himling med downlights.  Glatte vegger malt med Lady pure Color Suprime Matt, Minty Breeze. Her er det også god plass til garderobeskap. Fra entreen er det egen inngang til hoveddelen og til hybeldelen. Callinganlegg.

Kjøkken/spisestue/stue i 2. etasje:
Tidløs og stilren innredning med glatte fronter. Benkeplate i granitt med underlimt vask. 1-greps kjøkkenarmatur. Kistetak med downlights. Innredningens plassering og form har godt med skap- og benkeplass, og funksjonelle arbeidssoner. 

Integrerte hvitevarer fra kvalitetsprodusenten AEG , bbestående av høyskapovn/dampovn type KSK892220M, Høyskapovn type KMK861000M, koketopp med integrert avtrekksvifte type IDK84451IB, svært støysvak oppvaskmaskin type FSK93807P og vinskap type KWK884520M. Keramiske fliser Hexagon på bakvegg.

Kort oppsummert - et tidløst kjøkken av høy kvalitet på innredning og hvitevarer. 

Spisestuen innbyr til trivelige lag med venner og familie.

På gulvet er det lagt parkett i eik utførelse. Rommet har takpunkt i malt glatt himling. Glatte vegger malt med Lady pure Color Suprime Matt, Balance Green.

Stuen er et lekkert rom med med store vindusflater. Her er det også utgang via terrassedører ut til den romslige terrassen. Stuens størrelse gjør det lett å møblere slik at man får gode soner for opphold.

På gulvet er det lagt parkett i eik utførelse. Rommet har takpunkt i malt glatt himling. Glatte vegger malt med Lady pure Color Suprime Matt, Balance Green.

Bad i 2. etasje:
Det flislagte badet har god størrelse. På veggflisene er det påført microsement. Badet er lekkert og tidløst. Badet har moderne frittstående badekar, frittstående servant på mørk grå skapseksjon, veggskap og speil. Toalett. Varme i gulv. Glatt malt himling med downlights. Kort oppsummert et lekkert baderom - et godt sted og starte dagen. 

Soverom i 2. etasje:
Hoveddelen har to soverom hvor hovedsoverommet har utgang til liten balkong med flott utsyn. På gulvet er det lagt parkett i eik utførelse. Rommene har takpunkt i malt glatt himling.På hovedsoverommet er det glatte vegger malt med Lady pure Color Suprime Matt, Balance Green. Stor skyvedørsgarderobe. På det andre soverommet er det glatte vegger malt med Lady pure Color Suprime Matt, Minty Breeze.

God med lagringsplass i eget bodrom.

Hybeldelen med egen inngang fra felles entré:

Gang:
På gulvet er det lagt parkett i eik utførelse. Glatt malt himling med downlights. Glatte hvitmalte vegger.

Baderom:
Lekkert flislagt baderom holdt i tidløs stil. Dusjhjørne med plassbesparende dører i herdet glass. Heldekkende servant med servanskap i glatt hvit utførelse. Speil. Opplegg for vaskesøyle. Varme i gulv. Glatt malt himling med downlights.

Kjøkkenkrok/stue/sovealkove:
Åpnet rom som inneholder kjøkkenkrok, stue og sovealkove. Kjøkkenet er demontert, men alt opplegg ligger klart bak insepksjonsluke i veggen.

Denne delen fungere utmerket som hybel med tanke på utleie eller som egen ungdomsavdeling. 

På gulvet er det lagt parkett i eik utførelse. Rommene har takpunkt i malt glatt himling. Glatte hvitmalte vegger.

Hyller i gangen samt hyller på kjøkken medfølger ikke.

Se forøvrig vedlagte rapport fra takstmannen og selgers egenerklæring.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med vannbårne radiatorer tilknyttet fjernvarme. Baderom er oppvarmet med elektriske varmekabler. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket C1

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Kværnerbyen Terrasse sameie, med sameiebrøk 86/13732.
Sameiet består av 189 leiligheter.
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning.
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt å holde hund og katt under forutsetning av at det ikke er til sjenanse for andre sameiere. 
 
Sameiet har en pågående reklamasjonssak mot Obos angående vannfordelerskap i leilighetene. Sameiet vant på alle punkter i tingretten, og Obos har anket saken. Utfallet fra dette er ikke kjent.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

03.10.2006 - Dokumentnr: 471398 - Utbyggingsavtale
Rettighetshaver: Oslo Kommune Bymiljøetaten Div Samf 
Org.nr: 976 062 035 
Offentlig veianlegg. 
Med flere bestemmelser 
Overført fra: Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 
Gjelder denne registerenheten med flere 

18.02.2009 - Dokumentnr: 117060 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Hafslund Nett AS 
Org.nr: 980 489 698 
Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon nr. 0862 i bygg 
Overført fra: Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 
Gjelder denne registerenheten med flere 

18.02.2009 - Dokumentnr: 117088 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Hafslund Nett AS 
Org.nr: 980 489 698 
Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon nr. 0629 i bygg 
Overført fra: Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 
Gjelder denne registerenheten med flere 

27.06.2016 - Dokumentnr: 577393 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:236 Bnr:228 
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:236 Bnr:40 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 
Gjelder denne registerenheten med flere 

27.06.2016 - Dokumentnr: 577393 - Bestemmelse om parkering
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:236 Bnr:40 
Bestemmelse om bruksrett til 34 plasser 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 
Gjelder denne registerenheten med flere 

27.06.2016 - Dokumentnr: 577393 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:236 Bnr:228 
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:236 Bnr:229 
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:236 Bnr:40 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 
Gjelder denne registerenheten med flere 

27.06.2016 - Dokumentnr: 577393 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:236 Bnr:228 
Gjelder grøntdrag 
Bestemmelse om drift og vedlikehold av: 
fjernevarmeanlegg, belysning og stikkledninger 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 
Gjelder denne registerenheten med flere 

27.06.2016 - Dokumentnr: 577393 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:236 Bnr:40 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 
Gjelder denne registerenheten med flere 

27.06.2016 - Dokumentnr: 577393 - Erklæring/avtale
Offentligheten skal ha tilgang til grøntdrag på eiendommene. 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 
Gjelder denne registerenheten med flere 

22.07.2019 - Dokumentnr: 847341 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS 
Org.nr: 950 007 613 
Elektronisk innsendt 

04.04.2016 - Dokumentnr: 294184 - Seksjonering
Opprettet seksjoner: 
Snr: 12 
Formål: Bolig 
Tilleggsdel: Bygning 
Sameiebrøk: 86/13732 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4198 hentet 10.07.2019 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 07.12.2005.

Kværnerbyen felt B1, Ingeniørveien, er under ferdigstillelse denne høsten. Det må påregnes noe byggestøy på dagtid i forbindelse med dette. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR44.19243

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 4.532,- pr. mnd. og inkluderer: forsikring, kommunale avgifter, forretningsfører, fyring og varmtvann (A- konto), bredbånd ( basispakke), vaktmester m.m

Fellesutgiftene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 228,-
Felleskostnader brøk: kr 3.082,-
A-konto oppvarming: kr 914,-
Felles bredbånd: kr 308,-

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.02.2019

Eiendomsskatten er kr 2.994,- for år 2019.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer kr 699,- pr. mnd. 
Fastpris avtale med Norges Energi.

Basispakke TV og internett er inkludert i fellesutgiftene.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.758.026,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 6.328.893,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 12.056,- pr.31.12.2018
Sameiet har ingen felles lån pr. 01.10.2019

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.104.472,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Terrasse - kveldstid.
Terrasse - kveldstid.
Utsikt fra balkong - kveldstid.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Freserveien 45 er spesielt anbefalt for familier med barn og enslige. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 124 lokalkjente.

Transport

Transport

Kværnerwalk
7 min
Helsfyrwalk
20 min
Ryenwalk
20 min
Skoler

Skoler

Vålerenga skole (1-7 kl.)walk
13 min
Jordal ungdomsskole (8-10 ...walk
13 min
Etterstad videregående sko...walk
16 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Nærbutikken Konowsgatewalk
5 min
Ditt apotek Kværnerbyenwalk
6 min
Kiwi Kværnerbyenwalk
7 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 16.250,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Eirik Norheim
Eiendomsmegler

Eirik Norheim

Telefon 23 16 52 07

Lurer du på noe

Eirik svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.