Godset, Refsnes

Godset 3, Leilighet B0202

Prisantydning

3 900 000 kr

Omkostninger: 0 krTotalpris: 3 900 000 kr
Etasje
2
Byggeår
2018
Soverom
2
Areal (P-ROM)
80 m²
Tomteareal
3400 m²
Fasiliteter
Garasje Heis
Fellesutgifter
2 750 kr

Nyoppført, innflyttingsklar 3-roms med enkel adkomst. 18kvm. sydvendt terrasse med sjøutsikt. Garasje og heis. Fredelig.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Moderne, nyoppført 3-roms ved Refsnes Gods:

 • Praktisk, gjennomgående romløsning med gode lysforhold
 • Sydvendt terrasse med utsikt mot Oslofjorden
 • Innredning fra Sigdal og Svedberg på kjøkken og bad
 • Trappefri adkomst fra felles tun til egen ytterdør
 • Heis til garasje og øvrige etasjer
 • Parkeringsplass og sportsbod i garasjeanlegg
 • Oppvarming via vannbåren gulvvarme
 • Balansert ventilasjon = renere inneklima
 • Beboeravtale med anerkjente Refsnes Gods
 • Nærbutikk i nabolaget
 • Få meter til bussholdeplass, 10min. til byen
 • Nærhet til badestrender og vakre turområder på Jeløy

Eiendommen

Godset 3, leilighet B0202, 1518 Moss.
Gnr.1, bnr.3848, snr.15 Moss kommune.

Områdebeskrivelse

Refsnes på Jeløy er på mange måter et helt unikt boligområde med kvaliteter få, om noen, kan vise til. Kanskje har du allerede kjennskap til Refsnes gjennom et besøk ved ærverdige Hotell Refsnes Gods, kjent for sitt gode kjøkken og velassorterte vinkjeller, som er utgangspunktet for de nye leilighetene Godset 1 og 3. 

Nærheten til sjøen og et vakkert, frodig landskap danner rammene for Refsnes atmosfære, som spesielt sommerstid fremstår som noe helt eget. Dette er et herlig sted å tilbringe både hverdager og ferier.

På Godset 1 og 3 vil du nyte godt av umiddelbar nærhet til Oslofjorden og behagelig kort rusleavstand ned til sjøen, der muligheten er til stede for et oppkvikkende morgenbad på Refsnesstranden. I tillegg venter utmerkede turmuligheter i Jeløys varierte natur og kulturlandskap, kun få minutters gange fra Refsnes. På et rikt nettverk av stier og små turveier, Kyststien inkludert, får du både variasjon og stor valgfrihet.

Anerkjente og etablerte kulturtilbud som Røed Gård og Galleri F15 på Alby er verdt å besøke, ta gjerne med barnebarna til Naturhuset og Kafé F15 og nyt den velsmakende Albykringlen på kaféens idylliske uteservering sommerstid. Noe mer tilbaketrukket i høyden er Galleri Varden, som inviterer til både faste og temporære utstillinger av norske såvel som utenlandske kunstnere.

I hverdagen er nærbutikken KIWI Refsnes like om hjørnet et enkelt sted å handle dagligvarene, og fra holdeplassen i Refsnesalléen tar bussen deg effektivt til sentrum på bare 7 minutter der bredere handlemuligheter og gode spisesteder venter. Ved Kanalen ligger også spesialforretningene Ertnes Kjøtt samt Jeløy Fisk og Vilt som begge er kjent for sine gode råvarer.

Skal du med toget, frakter samme buss deg direkte til togstasjonen på bare 10 minutter, mens NSB har hyppige avganger til Oslo S og en reisetid fra 41 minutter.


- Arkitektens beskrivelse av Godset 1 og 3:

Boligprosjektet er lagt på en, i dag, stor og åpen parkeringsplass. Prosjektet er delt i to hovedformer som ligger i øst/vest retning der det oppstår et åpent og visuelt gjennomgående uterom som ivaretar områdets transparens. De åpne siktlinjer fra øst ivaretas og bygningsvolumet blir dekomponert til to sammensatte former. Disse er igjen bestående av additive delformer som er snudd i to retninger til en helhet. Skalaen blir relatert til de enkelte boligdimensjoner som sammen skaper en menneskelig skala. 

De to hovedformene vil få en smal og nærmest småhus-skala bredde mot øst. Boligprosjektet som består av en sammenstilling av disse enkeltboligene i en avtrappet bevegelse mot vest, skaper en relasjon - en «megler», og formidler av de eksisterende eneboliger/rekkehus i syd og de større dominerende boligblokkene i øst. 

At parkeringsplasser, både for hotellet og boligene plasseres i underetasjer gjør at vi ikke får noe overflateparkering innenfor feltet. Dette gir alle utvendige arealer en større brukervennlighet. 

Det er tenkt brukt trepanel, sammen med puss og sten/stableskifer i fasadene og «grønne» tak av for eksempel Sedum-tak. Grønne tak er både miljøvennlige, fordelaktige med hensyn til overflatevann, og gir en estetisk vakker takflate for beboerne og beboerne i øst som bor høyere i terrenget og ser ned på denne.

Boligprosjektet er utformet med et åpent visuelt gjennomgående uterom til felles bruk. Disse vil bli parkmessig opparbeidet. Alle terrasser og balkonger er vendt mot syd eller vest. Alle adkomster er fra nord og universelt utformet som resten av prosjektet. Det vil være gjennomgående heis fra parkeringskjeller til leilighetsplanene.


- Godset 1 og 3 - En mer komplett boligform:

De nye leilighetene i Godset 1 og 3 vil bli nabo til ærverdige Hotell Refsnes Gods, en nærhet du som beboer vil dra nytte av med tilgang til hotellets bekvemmelige fasiliteter.

Det finnes flere såkalte «Pluss - prosjekter» i Norge. Det som gjør dette prosjektet spesielt, er at tilbudet eksisterer uavhengig av leilighetene, og det kan dermed tilbys en service uten at du forplikter deg til månedlige betalinger uavhengig av bruk. Du kan benytte tilbudet, mot en hyggelig pris uten at du påføres faste kostnader.

- Et lite eksempel;
Det er hyggelig å få familie, barn og barnebarn, hjem til høytider og familiesammenkomster. Mange velger en leilighet med et ekstra gjesterom, og mange eksklusive leilighetsprosjekter har ett eller to gjesterom. Problemet er bare at de fleste vil ha besøk samtidig, - og helst flere enn det er plass til. Hotell Refsnes Gods er i hovedsak et konferansehotell som stenger i jul og påske, og som har lavsesong i de fleste høytider, helger og om sommeren. Som beboer i Godset 1 og 3 kan du la dine gjester bo på hotellet, i tøffel-avstand rett over gaten, til en fast hyggelig pris når det er plass på hotellet. Du kan da greie deg med en litt mindre leilighet, og samtidig opprettholde samme gjestfrihet som i en stor enebolig, og ikke minst slipper du å re opp senger og legge til rette selv.

Refsnes Gods har også en svært anerkjent restaurant og vinkjeller. Det er opp til deg om du vil dekke på til dine gjester i egen stue med mat levert fra hotellets restaurant, eller om du vil reservere et bord i á la carte restauranten på Refsnes Gods.

Ved hotellets brygge er det 18 båtplasser for utleie. De som kjøper leilighet i Godset 1 og 3 vil ha prioritet ved leie av båtplass her. Det betyr erfaringsmessig at alle som ønsker båtplass vil kunne få det innen rimelig tid.

En slik samarbeidsform er i seg selv ikke ny, men har i denne sammenheng en vesentlig fordelaktig forskjell ved at tilbudet eksisterer uavhengig av leilighetene. Du vil med andre ord ikke forplikte deg til månedlige kostnader om du ikke benytter fasilitetene, men derimot ha rett til å benytte disse - og dét til en svært hyggelig pris etter bruk. Ut over dette, påløper ellers ingen faste kostnader tilknyttet bruken.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 83,7 kvm
Totalt primærrom: 80 kvm

Følgende rom inngår i primærromsdelen:
2. etasje: Gang, hall, 2 soverom, kjøkken, stue og bad.

Innhold:
2. etasje: Gang, hall, bod, bad, 2 soverom, stue med kjøkken og utgang til terrasse på ca. 18 kvm.

Leiligheten disponerer også sportsbod på ca. 5 kvm. i felles garasjeanlegg.

Tomten

Eiet tomt på 3.400 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

En parkeringsplass medfølger i felles garasjeanlegg. Øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Offentlig vei, vann og avløp.
Det er private stikkledninger ut til offentlig nett.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 28.08.2018. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Leilighetens romløsning er praktisk, oversiktlig og moderne utformet med blant annet stuen og kjøkkenet samlet i en åpen sosial sone på nesten 40 kvadratmeter. 

Den sosiale sonen strekker seg gjennom hele leiligheten og tilføres naturlig lys fra begge sider som har stor betydning for atmosfæren på dagtid. Store glassflater i stuens sydvegg åpner rommet mot terrassen, nærmest bokstavelig talt om du holder skyvedøren åpen på gode sommerdager. Stuens langstrakte og romslige gulvflate er enkel å møblere med både sofagruppe, ulike oppbevaringsmøbler og et spisebord stort nok til sammenkomster. 

Kjøkkeninnredningen er fra kvalitetsprodusenten Sigdal, henvender seg åpent ut i rommet og har en tidsaktuell, helhetlig fremtoning med glatte grå fronter og samtlige hvitevarer innbygget. Kjøkkenet er med andre ord klart til bruk allerede den dagen du flytter inn, og har for øvrig rikt med oppbevaringsplass i en rekke skap og skuffer. Hendig er det også med brede arbeidsflater på benkene omkring koke- og vaskesonene.

Om det frister å ta måltiden med ut i friluft, er leilighetens romslige terrasse på gode 18 kvadratmeter et utmerket alternativ til spisebordet innendørs når været tillater. Terrassen er påkostet med rillet terrassegulv i grå kompositt og er delvis overbygget med en lun sone innerst. Fra terrassens ytre del ser du rett ned mot fjorden i vest, og på gode sommerdager titter solen ned store deler av dagen.

Leilighetens øvrige rom utenom den sosiale sonen er samlet omkring gangen og oppleves dermed distansert fra det som skjer i stuen. Soverommene er av gode størrelser som hovedsoverom og gjesterom, med henholdsvis cirka 14 og 7 kvadratmeter. Hovedsoverommet preges av store glassflater mot terrassen som slipper inn mye naturlig lys på dagtid.

Som en helt ny leilighet har badet moderne standard med fliser på gulv og vegger samt baderomsmøbler fra blant annet Svedberg. Dushjørnets glassdører kan du svinge inn utenom bruk om du vil maksimere den tilgjengelige gulvflaten i rommet. Opplegg til vaskemaskinen er det i boden vegg i vegg med badet, som også fyller rollen som et teknisk rom. Ytterligere oppbevaringsplass finner du i sportsboden i garasjeanlegget i kjelleren som er lett tilgjengelig med heis.

Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser på bad, for øvrig én-stavs eikeparkett.
Innervegger: Fliser på bad, for øvrig sparklede og malte flater.
Himlinger: Sparklede og malte flater. Downlights på bad.

Kjøkken: Sigdal skapinnredning med glatte grå fronter, stålgrep og laminerte grå benkeplater. Glassplater på vegger over benker. Nedfelt dobbel stålservant med avrenningsbrett og ett-greps blandebatteri. Innbygget induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Veggmontert avtrekksventilator i stål.

Bad: Servantskap med glatte hvite fronter, stålgrep og heldekkende porselensservant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Dusjhjørne med hånddusj og svingbare glassvegger. Veggmontert klosett. 

Garderober: Garderober i gang og dobbeltrom med skyvedører. Enkeltrom har slagdører. 1 meter pr. sengeplass.

Oppvarming

Oppvarming av leilighetene skjer via vannbåren gulvvarme som leveres fra jordvarme/varmepumpeanlegg. Godset 3 benytter seg av balansert ventilasjon. Balansert ventilasjon bygger på prinsippet om at samme mengde luft som trekkes ut fra boligen slippes inn i boligen som frisk luft via ventiler i oppholdsrommene. Luften som slippes inn blir filtrert, og i den kalde årstiden sørger en varmeveksler for at varmen i luften som trekkes ut forvarmer luften som slippes inn. Dette bidrar til lavere oppvarmingskostnader og et mer behagelig og renere inneklima.

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, med sameiebrøk 83/4915.
Sameiet består av 30 leiligheter og 1 næringsseksjoner/garasjeannlegg.
Forretningsfører er BDO Moss. 

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet vil få legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen. 
Dagboknr. 1063891, tinglyst 25.07.2018, type heftelse: Seksjonering - opprettelse av seksjoner.

Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Eiendommen har tinglyst rett til adkomst: 
Dagboknr. 1064128, tinglyst 25.07.2018, type heftelse: Bestemmelse om adkomstrett. Rettigheten er tinglyst på i gnr.1, bnr.3848, snr.31.

Regulering

Reguleringsplan for Refsnes og bebyggelsesplan gjelder. Dette kan utleveres ved henvendelse til megler. Området er under utbygging. Hotellet skal utvide, se vedlagte kart.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med selger. 

Oppdragets KR-kode

KR30.18212

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.750,- pr. mnd.

Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt, men stipulerte fellesutgifter skal dekke eierseksjonssameiets ordinære driftsutgifter og avhenger av ytelsene sameiet rekvirerer. Selger anslår - ut fra erfaringstall i tilsvarende utbygginger - at felleskostnadene for de enkelte seksjonseiere vil liggepå ca. kr. 34,- pr. kvm BRA pr. måned.

Fellesutgiftene inkluderer blant annet: Forbruk fjernvarme, kommunale avgifter (unntatt eiendomsskatt), vaktmestertjenester, forsikring av bygg, forretningsfører og revisor. Beløpet inkluderer ikke abonnement til TV, bredbånd eller telefoni.

Det forutsettes at kjøper betaler en oppstartskapital på kr. 5.000,- til sameiet. Oppstartskapital blir overført til forretningsfører når sameiet er etablert og oppgjørsmegler har fått utbetalingsanvisning av sameiets styre. Beløpet er å anse som innskuddskapital til sameiet som ikke tilbakebetales.

Kjøper er likevel innforstått med at de ovenfor stipulerte felleskostnadsnivåer kun er anslag og det er de kostnader
som faktisk påløper til enhver tid som kommer til fordeling, uavhengig av om disse er lavere eller høyere enn dette
anslaget. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Det er eiendomsskatt i Moss kommune og eiendomsskatten kommer i tillegg til felleskostnadene. Sats 3,95 promille av kommunen sin takst som ikke er fastsatt for 2018.

Formuesverdi

Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle andre boliger man måtte eie). Ligningsverdien for primærboliger vil normalt utgjøre inntil ca. 25% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil ligningsverdien utgjøre 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. 

Se http://www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Omkostninger

Prisantydning kr. 3.900.000,-.

Kjøper betaler 2,5% i dokumentavgift til staten av tomteverdi (grunnlag kr. 740.000,-), kr. 18.500,-
.
Tinglysningsgebyr skjøte, kr. 525,-
.
Tinglysning av pantobligasjon (pr. stk), og utskrift pantattest, kr. 697,-
.
Oppstartskapital til sameiet, kr. 5.000,-
.
Totale omkostninger pr leilighet ved tinglysning av en obligasjon kr. 24.722,-.

Totale kjøpesum inkl. omkostninger kr. 3.924.722,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Veiledende planskisse. Leiligheten disponerer også sportsbod på ca. 5 kvm. i felles garasjeanlegg.
Attraktiv beliggenhet på Refsnes ved Refsnes Gods
Kjøkkenet er fra kvalitetsprodusenten Sigdal og utstyrt med integrerte hvitevarer.
Stuen og kjøkkenet er samlet i en åpen, gjennomgående sosial sone på nesten 40 kvm.
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. 

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen er en nyoppført bolig som ikke har vært brukt som bolig i mer enn ett år og selges etter avhendingslovens normalbestemmelser. 
Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendigslovens hovedregel, ikke "as is" da boligen er nyoppført.

Utbygger vil stille garanti iht Avhendingsloven §2-11.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres Interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Vederlaget til megler utgjør kr. 54.500,- inkl. mva.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Laster objekter...
Joachim Kolderup
Daglig leder / Eiendomsmegler

Joachim Kolderup

Telefon 69 20 22 25

Lurer du på noe

Joachim svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.