Eidsvågneset

Granlien 60

Prisantydning

7 900 000 kr

Omkostninger: 198 722 krTotalpris: 8 098 722 kr
Byggeår
1977
Soverom
5
Areal (P-ROM/BRA)
218 m² / 253 m²
Tomteareal
1097 m²
Fasiliteter
Garasje

Stor, velholdt enebolig på nydelig utsiktstomt med gode solforhold. Hybel i underetg. Ende av blindvei

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Flott beliggenhet i enden av Granlien, godt skjermet for trafikkstøy! Storslått utsikt over Eidsvågbukten og Vollane, mot Åstveit og Tertnes samt Byfjorden med nydelige solnedganger. Opparbeidet tomt bl.a frukthage og markterrasse med utepeis. Her nytes sommeren med god plass for både utendørs måltider, trampoline og lek. 

Eiendommen er bebodd av samme eier siden byggeår. Den er jevnlig og godt vedlikeholdt. Innvendig fremstår den med normalt god standard, men med behov for modernisering for å møte dagens krav til standard. Boligen strekker seg over to plan inkl. hybel. Hybel er p.t leid ut for kr. 8000,- pr. mnd. 

Hoveddel over to plan byr på:

Hall med kjellerstue, rikelig med lagringsplass i boder, separat vaskerom. Stor stue, romslig kjøkken, 4 soverom og bad.

Eiendommen

Granlien 60, 5105 Eidsvåg i Åsane
Gnr. 216, bnr. 974, i Bergen kommune.

Områdebeskrivelse

Granlien 60 byr på en ideell beliggenhet i enden av Granlien. Godt skjermet for trafikkstøy! Her kan man nyte en utrolig flott utsikt mot Eidsvågbukten og Vollane, mot Åstveit og Tertnes og ikke minst utover fjorden med de flotteste solnedgangene. 

Her er det et yrende båtliv om sommeren. Området byr på et aktivt sjøliv med blant annet kajakk klubb og Åsane seilforening. Det er et fantastisk skue å se kajakker, båter, fiskere og paraglidere på nært hold fra egen eiendom. 

For barnefamilien er Storøya, en øy som ligger midt imellom Eidsvågneset og Åstveit et flott sted å tilbringe blant annet St. Hans. Hit kommer du med egen kajakk, eller via båttransport fra Tømmervågen. Et flott friluftsområde med variert og spennende program for store og små på St. Hansaften. 

To attraktive badeplasser; Tømmervågen og Vollane, begge med flotte grøntarealer til, ligger på Eidsvågneset. For den som liker båt og fiskelivet er dette det perfekte bosted. Det ligger båthavn med muligheter for leie av båtplass innerst i Eidsvågbukten. 

Turmulighetene med utgangspunkt øverst i Granlien er mange! Eidsvågfjellet og Sandviksfjellet som leder deg videre til øvrige byfjell er et yndet turmål. Opp Munkebotn er det mange flotte steder, som Langevatnet, Teltplassen m.fl ., som er et hyppig besøkt turmål for barnefamiliene i området. 

Nye Eidsvåg skole, som er under rehabilitering/nybygging, planlegges å stå klart ca 2022. I mellomtiden får elevene benytte seg av helt ny modulskole.
Av barnehager er den nærmeste Kidsa Eidsvåg barnehage og Eidsvåg bar ehage ligger også innen gangavstand.
 
Videre er det vedtatt at det skal bygges en flott idrettshall i området. Det er et aktivt idrettsmiljø i området og en flott fotballbane med kunstgress. 

Stor Rema 1000 butikk på Eidsvågneset eller Prix i Helleveien ved Lønborg. Åsane senter med et bredt utvalg av de fleste servicetilbud ligger ca 7-8 minutter med bil unna. Bergen sentrum når du på ca 13-14 minutter. Det er busstopp ned i hovedvei med hyppige avganger via linje nr 5 til sentrum/Loddefjord ene veien og mot Åsane senter den andre. 

Veibeskrivelse

Fra Åsane og Sentrum: Ta av til høyre i Eidsvåg og følg avkjørsel over i Eidsvågveien. Etter noen minutters kjøring ta til venstre inn Granlien og følg denne til enden. Følg Krogsveen skilt ved fellesvisning.

Barnehager og skoler

Se salgsoppgavens vedlagte nabolagsprofil.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 303 kvm
Totalt bruksareal: 253 kvm
Totalt primærrom: 218 kvm

Bruksareal: 253 kvm

Primærrom:
Underetg: 99 kvm
Hovedetasje: 119 kvm

Garasje bruksareal: 23 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av takstmann Bjerk Hansen . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Festet tomt på 1.097 kvm. 
Festeavgiften er kr 12.877,- pr. år.
Festeavgiften ble sist regulert 2016. Neste regulering 2024.
Festeavtalen utløper 2075.

Grunneier Eidsvåg Fabrikkerhar forkjøpsrett. Frist for å benytte forkjøpsretten er senest 2 måneder etter at grunneier har mottatt skriftlig beskjed om at eiendommen er solgt. Melding vil bli sendt til grunneier straks etter salget.
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves/ kreves ikke.

Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler. 

Tomten:
Meget pent opparbeidet tomt i flere nivåer. Tomten har meget velholdte utearealer anlagt med tanke på trivsel og uteliv på sommerstid. Her kan sommeren nytes i velstelt hage med plass for trampoline og lek. Hagen har tre sorter plommer og ett epletre , i tillegg til flere bærbusker. Her er flotte gangveier belagt med skifer og trapp med trinn i skifer samt flott rekkverk i smijern. Utendørs oppdekning foregår på vestvendt terrasse med utgang fra stue. Uteplassen byr også på en flott utepeis byggget i naturstein. 

Uansett hvor man befinner seg på tomten kan man nyte den eventyrlige utsikten over Eidsvågbukten og Vollane, mot Åstveit og Tertnes og ikke minst utover fjorden med de flotteste solnedgangene.

Parkering

Plass til flere biler på egen eiendom, derav en bil i garasje.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre/betong.
Grunnmur/såle/fundamenter i lecablokker.
Ytterveggene er utført i trekonstruksjoner med utvendig trekledning.
Etasjeskiller i trebjelkelag.
Vinduer: Isolerglass i trekarmer.
Terrassedører: Hvite dørblad med felt av isolerglass.
Ytterdør: Teak dørblad.
Ytterdør verksted: Hvitt dørblad med felt av isolerglass.
Valmtak.
Konstruksjon av taksperrer.
Taksperrer tekket med sutak, lekter og betongtakstein.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder bygningsdeler tildelt tilstandsgrad 2 ( TG 2)
TG 2 er satt på drenering, vinduer/dører, tak, renner/nedløp, rom under terreng, begge bad, vaskerom og kjøkken u.etg.
Det oppfordres til å sette seg ekstra godt inn i disse punktene.

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 24.06.1982, denne gjelder garasje.
Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 08.10.1977
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår om ferdigstillelse av diverse mindre gjenstående arbeid, ute og inne. Frist for ferdigstillelse var 01.05.1978 
Det er uklart om alle punkter er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens underetasje som er innredet som en hybel er lovlig for beboelse/utleie.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Standard

Meget velholdt og stor enebolig med særdeles flott beliggenhet i enden av Granlien. Storslått utsikt og godt skjermet fra trafikk. Eiendommen er bebodd av samme eier siden byggeår. Den har en gjennomtenkt og pent opparbeidet tomt samt er jevnlig vedlikeholdt. Innvendig fremstår den med normalt god standard, men med behov for modernisering for å møte dagens krav til standard. 

Boligen strekker seg over to plan, der del av underetasje er benyttet som hybel. Hybel er inntegnet i originale bygningstegninger og er godkjent for utleie.

Boligen har følgende planløsning og kvaliteter:

Underetg:
Gang og stor hall som benyttes som en trivelig TV-Stue. Åpent trappehus med store vinduer og flotte trinn i heltre merbau. Trappehus gir boligen et flott særpreg. Underetasjen rommer også ett soverom, kontor, vaskerom, 4 boder og teknisk rom.

Hovedetg:
Meget romslig stue der oppmerksomheten trekkes mot store vindusflater og en storslått utsikt over Eidsvågbukten, Våganeset, Tertnes og mot Byfjorden. Her kan man skue et yrende båtliv og fantastiske solnedganger. Stuen har utgang til skiferbelagt markterrasse med utepeis, samt hage med fantastisk utsikt. Parkett i stue, tapet på vegger og spotter i tak. Flott peis med innsats i stue.

 Fra stuen er det overgang til kjøkken med god størrelsene og plass til spisegruppe. Eldre, men pen kjøkkeninnredning i heltre. Godt med skap og benkeplater. Lyst og trivelig kjøkken med flere vinduer mot egnen hage. 

Hovedetasjen rommer tre soverom, i tillegg til et arbeidsrom med utgang til hage. Alle plassert i samme fløy med baderom praktisk plassert like ved. Baderommet er eldre, men har pene fliser på gulv og vegger. Utstyrt med badekar og dusj.

Oppvarming

Luft til vann varmepumpe ( ny i 2018)
- Radiatorovner i stue og sovealkove u.etg. alle sov, entré, kjøkken og stue 1.etg.
Peis i stue.
Varmekabler vindfang, hall og begge baderom.

Energimerke Energimerket D3

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

21.04.1976 - Dokumentnr: 8850 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste.
Festetid: 99 år 
Årlig avgift 12.887,- pr. år.
Sist regulert: 2016. Neste regulering: 2026
Utgår: 2075

Dokumenter kan ses hos megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 36100000 Åsane del av gnr 116, bnr 24 mfl. Eidsvåg, Granlias forlengelse datert 26.10.1973med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR74.1978

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 17.765,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 3.791,- pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 10.675,-.
Festavgift kr 12.833,-
Boligen er tilknyttet Riks-TV.
Internett, trådløst Icenet kr 299,- pr. mnd.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.080.912,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.891.283,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.098.722,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Underetasje
Hovedetasje
Særdeles flott beliggenhet med storslått utsikt!
Utsikt over Eidsvågbukten, Vollane, Tertnes og mot Byfjorden
Familietilpasset område med kort gangavstand barnehage, Eidsvåg skole og idrettsanlegg
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Granlien 60 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 65 lokalkjente.

Transport

Transport

Hagebyenwalk
11 min
Eidsvåg langs E39walk
21 min
Åsane terminaldrive
11 min
Skoler

Skoler

Eidsvåg skole (1-10 kl.)walk
10 min
Åsane videregående skole -...walk
17 min
Tertnes videregående skoledrive
10 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Eidsvåg Apotekwalk
22 min
REMA 1000 Eidsvågwalk
27 min
Coop Prix Helleveiendrive
9 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,2% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Kom. info: 5.000,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Takst: 9.000,-
Foto med styling: 7.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Laster objekter...
Siv Bente Hansen-Besseberg
Salgsleder Hordaland/Eiendomsmegler

Siv Bente Hansen-Besseberg

Telefon 55 61 01 09

Lurer du på noe

Siv svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.