Vøyenenga

Grinibråten 52

Prisantydning

7 990 000 kr

Omkostninger: 201 222 krTotalpris: 8 191 222 kr
Byggeår
1970
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
188 m² / 215 m²
Tomteareal
672.6 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Flott beliggende enebolig med 4(5) soverom, terrasse på 70 kvm, garasje, fine utearealer og nydelig utsikt.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Eiendomsmegler Cecilie Muri har gleden av å ønske deg hjertelig velkommen til Grinibråten 52. En flott beliggende enebolig øverst på Vøyenenga med vidstrakt utsikt og gode solforhold.

Boligen har en arealeffektiv planløsning med et "rom" for et hvert familiemedlem. I boligen finner du bl.a. en stor og åpen hovedetasje med entré, gjestetoalett, kjøkken og stue med utgang til terrasse på hele 70 kvm. Underetasje med 4(5) soverom, kjellerstue, to bad fra 2016, vaskerom, hobbyrom, kjølerom, godt med lagringsmuligheter og ekstra inngang. Boligen har i tillegg fine og velstelte utearealer på begge sider av boligen.

 Boligen ligger rolig og tilbaketrukket til i svært barnevennlige omgivelser.

Velkommen!

Eiendommen

Grinibråten 52, 1339 Vøyenenga
Gnr. 47, bnr. 89, i Bærum kommune.

Områdebeskrivelse

Velkommen til toppen av Vøyenenga. Her bor du høyt og fritt med nydelig utsikt mot vestre Bærum. Rolig og tilbaketrukket i svært barnevennlige omgivelser. Kort vei til Kirkerudbakken hvor det full fart hele uken med terrengpark, barnebakke, skiskole og alpintrening.

Nærmeste handlemuligheter er Vøyenenga senter som kun er ca. 800m fra boligen. Her finner du et utvalg av butikker og fleste tjenestetilbud som dagligvarer, tannlege, lege, kafe, apotek m.m. 

Boligen ligger like i utkanten av Sandvika sentrum, så her bor du landlig, men likevel meget sentralt med kort vei til sentrum. Sandvika sentrum er administrativt senter i Bærum kommune og er en aktiv kjerne med alt du trenger av servicetilbud. Her er lege og tannlege, apotek, vinmonopol, bank, kino, bibliotek, m.m. Sandvika storsenter har hele 200 varierte butikker og spisesteder å velge mellom. Sandvika har et bredt utvalg av restauranter og kafeer. Her kommer man over smakfulle og spennende matopplevelser fra flere verdensdeler, både til lunsj og middag. For de kulturinteresserte kan Bærum kulturhus tilby et tett program
av konserter med flere kjente artister, samt teaterforestillinger, m.m.

Fine tur- og rekreasjonsmuligheter i nærmiljøet som for eksempel i Vestmarka, Ramsåsen, Kolsåstoppen og Einåsen. Nærmiljøet har idrettsanlegg for sommer- og vinteraktiviteter, så som Kirkerudbakken, hoppbakker, lysløyper, ridesenter og idretts- og svømmehall. Populære Kalvøya ligger rett utenfor sentrum. Fra Kadettangen er det en gangbru over til øya hvor det er flotte turstier, badestrender og fotballbaner. Her er det populært å tilbringe tiden om sommeren både for store og små. Kadettangen er for tiden under vesentlig oppgradering.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barneskoler:
- Emma Hjort skole

Ungdomskole: 
- Vøyenenga ungdomskole

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 227 kvm
Totalt bruksareal: 199 kvm
Totalt primærrom: 188 kvm

Bruksareal:
Enebolig 199 kvm
Garasje 16 kvm

Primærrom:
Enebolig: 
U. etasje 105 kvm: Trapperom, gang, 2 bad, hobbyrom, kjellerstue, vaskerom og 4 soverom.
1. etasje 83 kvm: Hall, separat wc, gang/trapperom, kjøkken, spisestue og stue.

I tillegg har boligen 2 utvendige boder, en bak garasjen og en på utsiden/nedsiden av huset ved hagen.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Rune Mannsåker. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 672,6 kvm. Pent opparbeidet hage med plen, prydbusker, store terrasser blomsterbed m.m. Trapp fra terrassen ned til nedre del av tomten med plen og frukttrær. Sviller som gjerde mot veien.

Parkering

Garasje med plass til 1 bil og 2 biloppstillingsplasser foran garasjen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og inn i privat innkjøring for 7 husstander med felles vedlikeholdsansvar. Kostnader vedr. dette står under eiendommens utgifter.
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Boligen holder gjennomgående normalt god standard, og vedlikeholdet synes godt. Begge badene ble renoverte i 2016. Nye terrassebord i 2015. Kjøkken fra 1992, men malt opp i 2015. Hvitevarer unntatt oppvaskmaskin fra 2014-2017. Det er under befaringen ikke registrert alvorlige tilstandsvekkelser, og det er ingen steder satt tilstandsgrad 3. En del av bygningsdelene er gitt tilstandsgrad 2. Disse kan ha nådd over halvveis av forventet leve/brukstid, og/eller har bruksslitasje eller feil som krever tiltak utover normal overflatebehandling og vedlikehold. Merk at elde i seg selv er et symptom. Generelt vil det ved kjøp av brukt bolig måtte påregnes noe oppussing.

Grunn og fundamenter TG2: Grunnmur og dekke i støpt betong. Antar fjell i grunnen. Noe murt leca på gavlvegg mot vest. Krypkjeller med adkomst fra rom under trapp. Ingen betydelige sprekkdannelser registrert i grunnmuren. I krypkjeller er det lufting fra ventiler i langveggen mot nord. Eier har dekket grunnen med plastfolie. Dette er et godt tiltak for å hindre fukt fra grunnen å nå konstruksjonene. Inspeksjon fra luke avdekket ingen råteskade, men dette er ingen garanti for at slikt ikke kan forekomme. Krypkjellere er generelt å betrakte som risikokonstruksjoner. Det går rørsystem i krypkjelleren.

Drenering TG2: Ny knasteplast på grunnmur i tilbygg i 1983 og 88. Klemlist mangler på gavlvegg mot øst. Bygningsdelen synes å fungere godt med dagens tilstand, men har nådd over halvveis av forventet levetid.

Yttervegger TG2: Isolert bindingsverk kledd med tømmermannspanel og liggende panel.Hovedsaklig original kledning, stedvis noe oppsprukket. 10 cm isolasjon fra byggeåret i hoveddel. Antar 15 cm i tilbygg i tilbygg over terreng. Kledningen er jevnlig godt overflatebehandlet. Middels intervall for utskiftning av trepanel er 50 år. Ref. Byggforskrifserien 700 320.

Vinduer TG2: Vinduer i trekarmer med to-lags isolerglass fra 1998. Originalt fast felt i stue. Gavlvindu i kjøkken fra 1992 (ikke byggemeldt). Faste felt med isolerglass fra 1988 i hall. Originalt dobbelt vindu med blyglass i innervindu i trapperom. Vinduer i kjeller tilsvarende H-vinduene 1. etasje men litt eldre. Det er foretatt kontroll på tilfeldige utvalgte åpne og lukkemekanismer. Normalt gode funksjoner. Normalt forventet levetid for isolerglass er 25-35 år. Tilstandsgrad satt på grunnlag av forventet gjenværende levetid.

Ytterdører og porter TG2: Terrassedør med tre-lags energiglass fra 2015. Isolert ytterdør med glassfelt fra 1988. Glatt malt dør i gang i u. etasje fra 1983. Dør i gang går tar i karm. TG 1 på terrassedør. Normalt gode funksjoner for øvrig. Dør i hovedinngang er nylakkert.

Innvendige dører TG2: Bjerkedører med glassfelter i 1. etasje. Skyvedør uten glass. Glatte malte dører i u. etasje. Originale dører i u. etasje. Stort sett normalt gode funksjoner.

Takkonstruksjon TG2: Saltak av prefabrikkerte takstoler tekket med Planja profilerte stålplater. Renner og nedløp av stål. Taket lagt om og renner og nedløp skiftet i 1988. Godt luftet loft med ventiler i begge
gavler. Normal tid før omlegging av stålplater er 30 - 50 år. Normal tid før reparasjon av stålplater er 10 - 30 år.

Trapper og ramper TG2: Lukket malt tretrapp. Linoleum i trinn og eikelisrer i forkant. Åpen malt trapp ned til bod under trapp. Trapper fra byggeåret. Litt slitt, men normalt bra styrke i vanger og rekkeverk.

Balkonger, terrasser TG2: Store treterrasse mot syd og vest, totalt ca. 70 kvm. Deler av terrassene danner tak over rom i U. etasje. Det bemerkes på generelt grunnlag at dette er å betrakte som risikokonstruksjon med tanke på lekkasjer. Membraner på terrasser er fra 1983/88. Nye terrassebord m.m. i 2015. TG 1. 

Piper, plassbygde ildsteder TG2: Murt teglsteinspipe. Etasjeovn (Drammen jernstøperi) og Dovre innsatspeis i stue. Klebersteinsovn i kjellerstue. Sprekk i bakeplate på støpejernsovn. Forholdet er kommentert av feier og utbedret med ildfast stein. Velfungerende ildsteder i flg. eier. Helt og pent synlig pipeløp i U.etasje. Tilstandsgrad satt med alder som symptom. TG 1 på ny klebersteinsovn.

Gulvsystemer TG2: Trebjelkelag, antar isolert med mineralull. Støpt dekke over tilbygg i under terrasser. I eldre trebjelkelag vil det ofte forekomme nedbøyninger og skjevheter. Enkel funksjonstest med kule synes å bekrefte dette. Takstmannen har ikke nivellert etasjeskillerene.

Kjøkkeninnredning TG2: Innredningen fra 1992, men malt opp i 2015/19. Mikrobølge og stekeovn fra 2014. Platetopp fra 2017. Oppvaskmaskin fra 2003.

Overflater på innvendige gulv TG2: En del sprukne fliser i hall. Noe sår og hakk forekommer i parketten. Lite svimerke i teppe.

Overflater på innvendige vegger TG1: Stort hele og pene flater, men stedvis behov for noe overflatebehandling.

Overflater på innvendig himling TG2: Noe oppsprukket i et soverom. Normalt hele og pene flater for øvrig. Barracuda har vært reparert.

VVS-installasjoner TG2: Opplegg for vaskemaskin, 300 l v.v. bereder fra 2000, sluk i gulv i vaskerom. Kobberrørsledninger. Nytt rørsystem i kjøkkenbenk i 2016. Vaskerommet bygget nytt i 1988. Levetidsbetraktning
for beredere er 15-25 år. Kobberrør brukes ikke lengre i bolighus da det har vært mye lekkasjer fra disse. Kobberrør har en teknisk levetid på 25/75 år, og anbefales skiftet etter 50 år.

Utstyr for sanitærinstallasjoner TG1: Badene rehabiliterte i 2016. Eier kan fremlegge dokumentasjon på utførelsen. Litt svertesopp i silikonen forekommer. Rutinemessig fuktsøk foretatt på befaringsdagen viste ikke utslag.

Utstyr for sanitærinstallasjoner TG2: 1. etasje: Wc og servant. Sanitærutstyr fra 1988.

Luftbehandling TG1: Bygget er ventilert med naturlig oppdriftsventilasjon. Tilluft fra veggventiler og luftespalter i vinduer. Tilstandsgrad er gitt på basis av ventilasjonens funksjonalitet og krav fra byggeår. Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens forskrifter.

Elkraft: Sikringsskap med automatsikringer i hall. 50 amp hovedsikringer. 60 amp hovedbryter. Omfangsrikt anlegg med en rekke kurser. 

Varme: Varmekabler med termostat i hall, vaskerom, hobbyrom og begge bad. Varmekabler også gangvei. Panasonic varmepumpe i gang i u. etasje.

Garasje
Bygning TG2: Støpt dekke, uisolert bindingsverk med stående kledning, pulttak tekket med membran. Ny membran i 2015. Jevnlig godt vedlikehold av eiers del. 

Informasjon fra selgers egenerklæringsskjema:
Har hatt noen tilfeller med små maur på vaskerom. Ingen tilfeller siste 2 år. De gangene det har skjedd er det lagt ut "nippon" og det har har da forsvunnet i løpet av et døgn. 
Tidvis en og annen sølvkre på bad.
Det er satt inn vindu på østvegg, men dette er ikke byggemeldt til kommunen. Det ble montert i 1992 i samråd med naboer.
Parafinbrenner demontert. Oljetank på 800l er rengjort med sertifikat og fylle- og luftrør er fjernet. Tanken er det slått hull i bunn og fylt med stein. Løsningen er godkjent av kommunen. Dette ble gjennomført i 2015.

Til info fra kjøper:
Huset bør beises i l.a. kommende 2 til 3 år.
Varmepumpe i underetasje er ikke optimalt plassert og bør flyttes til trappeløp.

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger en midlertidig brukstillatelse på våningshuset datert 13.06.1969. Den gang var det følgende ting å bemerke: 1: Terrenget må planeres som vist på de approberte fasadetegningene. Jfr. bygningsloven § 97. 2: Terrenget må gis fall ut fra bygningen i en bredde av minst 2 m. Jfr "elmennelige approbasjonsbetingelser for byggearbeider i Bærum" pkt. 2. 3: Gulv i underetasjen må ligge minst 30 cm over terreng. Jft. bygningsforskirftens kap. 44 § 1 pkt. 8. 4: Forskirftsmessig husnummerskilt må settes opp. Jfr. bygnignslovens § 105 og kommunestyrevedtaket av 25. april 1967.
Selger opplyser at alle punkter er utført med unntak. Kjøper overtar ansvaret for dette. 

Det foreligger ferdigattest på tilbygg til eiendommen fra 1983. Sluttbefaringen ble gjennomført 19.12.1985. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Tilbygget her omhandler det mot vest. Ny inngang i underetasjen, ekstra soverom og bad 2. 

Boligen ble igjen påbygget i 1988. På den siste påbyggingen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Tilbygget her omhandler det mot syd. Ny og større entré, snekkerbod, kjølerom og vaskerom.

Originale byggeteninger vs. dagens plantegning: 
1. etasje: Ingen endringer.
U. etasje: Rommet som betegnes som disponibelt/kjeller er på plantegningene ett stort rom men er i dag adskilt så du har et vaskerom inn fra badet og kjølerom/hobbyrom inn fra kjellerstuen. Toalettrom og bad ble slått sammen og varmtvannstanken ble flyttet i 2003. Den ene boden i originale byggetegninger ble slått ned og rommet ble omgjort til en kjellerstue ca. 1988. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Grinibråten 52 ligger i en liten stikkvei med til sammen 7 enheter. Stikkveien er flat og dermed et ypperlig sted hvor barna kan lære seg å sykle. Boligen er bygget i en skråning så her har du fine og flate uteområder på begge sider av boligen. Her har du også en stor terrasse på hele 70 kvm hvor du kan nyte solen fra tidlig morgen til sen kveld. Terrassen har god plass til flere grupperinger med utemøbler. 

Boligen har en meget god planløsning og passer ypperlig for en barnefamilie. Det første som møter deg er en stor og romslig entré med garderobe og tilkomst til gjestetoalett. Videre inne i denne etasjen har du et romslig kjøkken som har godt med skap og benkeplass. Kjøkkeninnredningen har malt profilert kjøkkeninnredning, to vitrineskap, heltre benkeplate og Larvikitt fliser. Keramiske fliser over kjøkkenbenker. Helt benkebeslag med oppvaskkum og utslagsvask. Integrert mikrobølgeovn, stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin. Så har du en stor og lys hjørnestue med mange vindusflater som slipper godt med naturlig lys inn og en fantastisk utsikt. 2 av vinduene i stuen innvendig solskjerming. I stuen har du god plass til sofagruppe og spisebord. Fra stuen har du utgang til terrasse med markise over delen som er ut fra stuen.

I underetasjen har du totalt 4 gode soverom hvor av det ene originalt er delt i 2 og kan settes tilbake om man skulle trenge 5 soverom. En praktisk kjellerstue rett utenfor soverommene med god plass til sofagruppe og oppbevaring. Fra kjellerstuen har du tilgang til et stort hobbyrom/snekkerverksted. I hobbyrommet har du varmekabler i gulv og en stor snekkerbenk. I dette rommet finner du også et praktisk kjølerom.  

Hovedbadet i underetasjen er av god størrelse og ble renovert i 2016. Badet inneholder veggmontert wc, hvit profilert baderomsinnredning med heldekkende servant, lysarmatur med stikkontakt, overskap, innmurt flislagt badekar med dusj, veggmontert dusj i nisje med nedsenket dusjgrube og to vendbare dører. Fra hovedbadet har du tilkomst til et stort vaskerom! I underetasjen har du et bad til som også ble renovert i 2016. Badet inneholder veggmontert wc, hvitt glatt baderomsskap med skuffer og heldekkende servant, skap med lys, veggmontert dusj i nisje i nedsenket dusjnisje med to vendbare dører. 

Under trappen er det laget til gode oppbevaringsmuligheter hvor du også har adkomst til krypkjelleren. 

I underetasjen har du også en bod rett ved boligens andre inngang. Det er et meget praktisk sted å gå inn for barna som har brukt dagen i slalåmbakken og kommer hjem med skisko på bena. 

Dette er altså det perfekte hus for en aktiv barnefamilie!

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Varmekabler med termostat i hall, vaskerom, hobbyrom og begge bad. Etasjeovn (Drammen jernstøperi) og Dovre innsatspeis i stue. Klebersteinsovn i kjellerstue. Varmekabler også i gangvei ned til boligen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G3

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Regulering

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse (614 kvm) i henhold til reguleringsplan Grinibråten datert 14.06.1967 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 04.06.1967.

Eiendommen er regulert til felles avkjørsel (58 kvm) i henhold til reguleringsplan Grinibråten datert 14.06.1967 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 04.06.1967.

Eiendommen er i kommuneplan datert 04.04.2018 avsatt til: Boligbebyggelse (673 kvm)

Kommuneplaner under arbeid: Id 201702. Kommuneplanens arealdel 2035-2040

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.


Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR10.19186

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.148,45,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Avløp 5.490,00 kr
Feiing 275,00 kr
Renovasjon 3.437,50 kr
Vann 3.945,95 kr
Sum 13.148,45 kr

Stikkveien har 2 veilys som administreres av Bærum Kommune. De sender sporadisk regning på strøm og utgjør kr. 333,- pr husstand pr år.
Brøyting skjer med avtale med entreprenør. Kostnad pr. gang kr.450,- og strøing kr. 420,- pr gang. Minimum 10 måkinger pr. sesong. Samlet kostnad vinteren 18/19 var kr 703,- pr husstand. Avtale for vinter 19/20 er som for 18/19.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 35.035,- pr. år. / 27.532 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8.832,-.
Boligen er tilknyttet Telenor Norge AS som leverandør av kabel-tv og Internett og har avgift på kr 1.103 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Det er lagt opp fiberkabel til husvegg. Kjøper må gå videre med Viken Fiber for å eventuelt installere dette.
Boligen er tilknyttet Asker og Bærum Brannvesen IKS alarmselskap som koster kr 5.112 pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 2.207.271,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 7.946.175,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.201.222,- 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

2D-plantegning 1. etasje.
2D-plantegning av underetasjen.
Flott beliggende enebolig med 4(5) soverom, 2 bad og 2 stuer.
Boligen ligger høyt og fritt med nydelig utsikt.
Dronefoto av tomten.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Grinibråten 52 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 34 lokalkjente.

Transport

Transport

Borkenveienwalk
5 min
Kolsåsdrive
6 min
Kolsåsdrive
7 min
Skoler

Skoler

Vøyenenga skole (8-10 kl.)walk
10 min
Rud videregående skoledrive
7 min
Emma Hjorth skole (1-7 kl....drive
7 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Apotek 1 Vøyenengawalk
8 min
Vøyenenga senterwalk
9 min
Kiwi Vøyenengawalk
9 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.150,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning. 2 stk er inkl.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Ukens bolig: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

minusVis mindre
Laster objekter...
Cecilie Muri
Eiendomsmegler

Cecilie Muri

Telefon 67 52 95 05

Lurer du på noe

Cecilie svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.