Valderhaug

Grytolmarka 20

Prisantydning

3 290 000 kr

Omkostninger: 83 472 krTotalpris: 3 373 472 kr
Byggeår
2002
Soverom
3
Areal (P-ROM)
136 m²
Tomteareal
783 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Flott 1/2-part av tomannsbolig| God beliggenhet nær skole og barnehage| 3 soverom| 2 bad| Garasje| Pent opparbeidet tomt

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Flott 1/2-part av tomannsbolig beliggende i populære og attraktive omgivelser på Valderøya. Fra boligen har man gangavstand til skole, barnehage, butikker og flott turterreng. Boligen ble oppført i 2002 og går over to etasjer. I hovedetasjen, som er 81 kvm i primærareal, finner man bad, hall m/trapp, kjøkken, stue, vaskerom og vindfang. I 2.etasje, som måler 55 kvm i primærareal, finner man bad og 3 soverom. Boligen har en pent opparbeidet tomt og man har parkering i garasje.
- Hjertelig velkommen til visning!

Eiendommen

Grytolmarka 20, 6050 Valderøya
Gnr. 185, bnr. 132, snr. 1 i Giske kommune.

Områdebeskrivelse

Innholdsrik 1/2-part av tomannsbolig beliggende på Valderhaug på Valderøya i Giske kommune. Nærområdet består i hovedsak av frittliggende eneboliger og konsenterte boliger. Fra eiendommen har man blant annet gangavstand til barnehage, ny barneskole og butikk. Ca 12 minutters kjøring til Ålesund sentrum gjennom undersjøiske tunneller. Hurtigbåtkai/småbåthavn like i nærheten av eiendommen. Giske kommune byr ellers på et vell av både tur-, bade- og rekreasjonsmuligheter, i tillegg til allsidige fasiliteter for trening og idrett. Flotte turmuligheter på Signalen som kan by på et mangfold av turstier.

Veibeskrivelse

Fra Ålesund sentrum kjør de undersjøiske tunnelene til Valderøya. Ta til venstre ved første avkjørsel etter tunnel nr 2 og i rundkjøringa på Ytterland tar du til venstre mot Valderhaug. Følg hovedveien mot kommunesenteret og Øy-senteret. Fra hovedveien ta av opp Løkevegen, samme avkjørsel som opp mot Bunnpris, og følg veien et stykke. Ta til venstre mot Nedregjerdet og deretter første til venstre igjen ned mot Grytolmarka. Ta så til venstre igjen og du vil få boligen på høyre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Skoler:
1-7 kl. Valderøy barneskule 0.8 km
8-10 kl. Valderøy ungdomsskule 0.5 km
Ålesund videregående skole - Volsdalsberga 13.3 km

Barnehager:
Myra barnehage (0-5 år) 0.3 km
Daggry barnehage (0-5 år) 0.5 km
Skjong barnehage (0-6 år) 1.7 km

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 144 kvm
Totalt primærrom: 136 kvm

Bruksareal:
Bolig 144 kvm

Primærrom:
Bolig: 
1. etasje 81 kvm: Bad, hall m/trapp, kjøkken, stue, vaskerom, vindfang.
2. etasje 55 kvm: Bad, 3 soverom.

Sekundærrom:
Bolig: 
1. etasje 5 kvm: Utebod
2. etasje 3 kvm: Bod

Garasje: 
1. etasje 16 kvm: Garasjerom

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.11.2019 utført av Frode Mauren.

Tomten

Eiet tomt på 783 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.
Tomten er pent opparbeidet med asfaltert innkjørsel og gårdsplass, plen, diverse beplantning og romslige terrassearealer.

Parkering

Parkering i garasje - det er forøvrig opparbeidet gode parkeringsfasiliteter på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på følgende måte:
Boligen har støpt plate på grunn. Bygget er oppført i en mur/trekonstruksjon som utvendig i stor grad har pusset og malt mur samt noe liggende bordkledning. Boligen har decra stålplater som taktekking. Vinduer er trevinduer fra byggeår med 2-lags glass. Malt hoveddør og malte balkongdører fra byggeår. Etasjeskillet er av trebjelkelag.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Takstmannen oppsummerer i sin rapport av tilstand at boligen er jevnt godt vedlikeholdt og fremstår i generelt god stand men våtrommene er nå ca 17 år gamle og rommenes tettesjikt har usikker levetid. Dette gjelder særlig bad i hovedetasje, her har ikke hele badet tilgang til sluk. Ved å installere et tett dusjkabinett her vil man sikre hele badet tilgang til sluk samtidig som man forlenger badets levetid betydelig. 
Det bør legges et beskyttelsessjikt på papptekking på balkongen på loftet.

Selger opplyser i sin egenerklæring at de har koblet fra varmekolber på "Flexit" luft/varmeanlegg da der var jordfeil - det har ikke blitt montert inn nye kolber.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 26.04.02. 
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
- Terrasse er ikke bygd.
- Ildsteder må ikke taes i bruk før det er meldt fra om og godkjent av brannsyn/feier.
- Beslag-ende vindskibord mangler
- Bod mangler vindus- og dørforing og lister.
- "Teknisk rom" loft har ikke gulv- eller isolasjon papir.
- Snøfanger ikke ferdig tak over bord.

Selger opplyser at alle punkter er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Standard

Flott halvpart av tomannsbolig beliggende i attraktive omgivelser på Valderøya i Giske kommune. Boligen er fra 2002 og fremstår som innholdsrik med god planløsning. I hovedetasje finner man bad, hall m/trapp, kjøkken, stue, vaskerom, vindfang samt en utebod. Denne etasjen har parkett og fliser på gulv, malte/tapetserte veggflater og malte himlinger.
Badet er fra byggeår og har flislagte gulv og vegger med varmekabler i gulv samt malte himlinger. Av fasiliteter er her innredning med nedfelt servant, wc og dusjvegg. Vaskerom er fra byggeår og har flislagt gulv med varmekabler, malte veggflater og malt himling.
På kjøkkenet finner man en innredning med eikefronter fra byggeår og her er integrerte hvitevarer som kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr/platetopp - kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. 
Utebod har betong-gulv og ubehandlede gipsplater på vegger og i himling.
Loftsetasje består av bad, 3 soverom og en bod. Denne etasjen har parkett på gulv, malte og tapetserte veggflater og panelte himlinger som er malt i ettertid. Badet er fra byggeår og har flislagte gulv og vegger med varmekabler i gulv samt malt panel i himling. Av fasiliteter er her innredning med nedfelt servant, vegghengt wc og innebygget badekar.

Tekniske installasjoner:
Elementpipe fra byggeår. Murt peis med innsats.
Rør i rør system.
Avløpsrør i plast.
Ca 200 l varmtvannstank fra byggeår, montert i vaskerom.
Sentralstøvsuger.
El-anlegg fra byggeår. Automatsikringer.
Ny strøm-måler i 2017.
Fiber.
TV-opplegg for alle oppholdsrom.

Oppvarming

Boligen har vedovn på stue samt varmekabler i gulv på begge bad, entrè og vaskerom som oppvarmingskilder.

Energimerke Energimerket D4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert i 2 seksjoner og boligen har sameiebrøk 1/2.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 
Seksjonsbegjæringen følger vedlagt. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Følgende heftelser er tinglyst i eiendomsrett:
Dagboknr 2001/17252-2/58, tinglyst 19.12.2001, type heftelse: Erklæring/avtale: Denne seksjonen har tilleggsdel - bygning. Bruksrett til halve garasjen som er oppført på felles tomt.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 1968/103069-2/58, tinglyst 24.08.1968, type heftelse: Bestemmelse om vannledning; Bestemmelse om drensvann/stikkrenner m.v. Parsellen skal ha rett til å føre drensvannet til hovedbruket sine nåværende hovedgrøfter.
Dagboknr 1969/100794-1/58, tinglyst 03.03.1969, type heftelse: Rettigheter i følge skjøte.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan "Sentrumsplan - Valderhaugstrand" datert 09.05.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR76.19182

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 14.736,44 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.005,- pr. år. / 16.604 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Tafjord/Get som leverandør av tv og internett og har avgift på kr 850,- pr. mnd.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 810.680,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.918.448,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.373.472,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Planskisse i 2D av 1.etasje
Planskisse i 2D av 2.etasje
Planskisse i 2D av begge etasjer
Fra stuen
Fra stuen
Fra stuen
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Grytolmarka 20 er spesielt anbefalt for familier med barn og enslige. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 16 lokalkjente.

Transport

Transport

Øysenteretwalk
2 min
Valderøya hurtigbåtkaiwalk
7 min
Ålesund Lufthavn, Vigradrive
10 min
Skoler

Skoler

Valderøy ungdomsskule (8-1...walk
9 min
Valderøy barneskule (1-7 k...walk
14 min
Ålesund videregående skoledrive
16 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Bunnpris Valderøywalk
3 min
Apotek 1 Giskewalk
3 min
EUROSPAR Valderøywalk
16 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Kr 37.000,- i provisjon
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Torstein Drevik
Eiendomsmegler/fagansvarlig

Torstein Drevik

Telefon 70 13 44 13

Lurer du på noe

Torstein svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.