Herøya

Gunnigata 1

Prisantydning

1 690 000 kr

Omkostninger: 43 472 krTotalpris: 1 733 472 kr
Etasje
2
Byggeår
2003
Soverom
2
Areal (P-ROM)
79 m²
Tomteareal
944 m²
Fellesutgifter
1 140 kr

Lettstelt selveierleilighet med lave fellesutgifter - 2 soverom - parkering - solrik veranda

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

 • Selveier med lave fellesutgifter
 • Nymalt - flytt rett inn
 • Sentral beliggenhet
 • 2 soverom
 • Kjøkken med integrerte hvitevarer
 • Romslig bad med opplegg til vaskemaskin
 • Pipeløp
 • Parkering
 • Mye bodplass
 • Eiendommen

  Gunnigata 1, 3936 Porsgrunn
  Gnr. 55, bnr. 51, snr. 4 i Porsgrunn kommune.

  Områdebeskrivelse

  Leiligheten ligger i et veletablert boligstrøk på Herøya med kort vei inn til Porsgrunn sentrum. 2 minutters gåtur til bussholdeplass med gode bussforbindelser til Porsgrunn, Skien og andre vei i retning Skjelsvik og Heistad. Gåavstand til både Rema1000 og Kiwi, samt treningssenter og Hydrohallen med idrettsanlegg. Det er ca. 12 minutters gange på fortau til Klevstrand skole, flere barnehager i området.

  Veibeskrivelse

  Fra Porsgrunn: Følg Rv36 - Herøyavegen, kjør gjennom Herøya krysset mot Skrapeklev. Ta av til høyre ned i Gunnigata. Leiligheten ligger på høyre side som første hus etter å ha krysset Birkebeinergata. 
  Fra Skjelsvik: Følg Herøyavegen mot Skrapeklev, kjør rett igjennom rundkjøringen ved Skrapeklev og ta første vei til venstre etter rundkjøringen inn i Sam Eydes gate. Ta deretter til høyre inn på Bekkegata og følg denne til Gunnigata krysser. Ta da inn til høyre på Gunnigata. Huset ligger på venstre side.
  
  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager og skoler

  1-7 kl. Klevstrand skole 0.8 km
  1-7 kl. Grønli skole 2.7 km
  8-10 kl. Stridsklev ungd.skole 3.4 km
  8-10 kl. Tveten ungdomsskole 4 km
  8-10 kl. Kjølnes ungdomsskole 6 km
  Porsgrunn vgs 5.5 km
  
  Tippen barnehage (0-5 år) 0.6 km
  Skrapeklev barnehage (1-6 år) 1.1 km
  Flåtten barnehage (0-6 år) 2 km
  
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

  Areal og innholdsbeskrivelse

  Totalt bruttoareal: 85 kvm
  Totalt bruksareal: 79 kvm
  Totalt primærrom: 79 kvm
  
  Primærrom:
  Gang, bad/vaskerom, stue/kjøkken og 2 soverom.: 79 kvm
  
  I tillegg disponerer boligen 1 stor bod i kjeller. Boden har noe lav takhøyde. To av leilighetene deler i tillegg hvert sitt store fellesrom hvor egen varmtvannstank er plassert.
  
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.03.19 utført av Taksttjenester Grenland AS. 

  Tomten

  Eiet tomt på 944 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med plenarealer og parkeringsplass. Felles utebod til gressklipper m.m.
  

  Parkering

  Biloppstillingsplasser til leilighetene på egen tomt. De fleste plassene er bak huset med innkjøring fra Birkebeinergata. Det er også noen gjesteplasser i forkant av huset. Det er ikke oppmerkede plasser. Ellers gateparkering etter gjeldende regler.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen. Seksjonseier er ansvarlig for røropplegg i sin egen leilighet.

  Bebyggelse

  Firemannsboligen ble revet rundt 2002 og bygget opp igjen. Kun grunnmur og noe reisverk som danner grunnlaget for det nye bygget. Bygningen er iht. boligsalgsrapport og byggbeskrivelse fra byggeår, oppført med betonggulv på grunn med grunnmur av betongblokker. Drenering og grunnmursplast fra 2003. Etasjeskiller av bjelkelag med 20 cm isolasjon og lydtrinnplater. Himling med gips, lekter og lydbøyler. Bærende konstruksjon består av lett bindingsverk med isolasjon på 15 cm. Deler av veggen er av mur. Utvendig er det stående kledning. Takkonstruksjonen er lukket og er ikke inspisert. Utvendig er taket tekket med papp/sarnafil. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. VVS- og El-anlegg fra 2003.
  
  Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Det er bemerket at badet ikke har tilfredstillende fall på gulv i henhold til dagens krav og at noen vindusrammer trenger maling. Verandadøren er værslitt utvendig.
  
  Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Renovert/oppusset

  Opprinnelig byggeår er ukjent, bygget ble renovert, påbygd og ombygd i 2003. Det er kun grunnmur og deler av reisverket som danner grunnlaget for bygget som ble reist i 2003.

  Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest på tiltaket: tilbygg mot sør, balkonger mot nord og bruksendring i 1.etg. til bolig datert 09.07.03. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Det foreligger ikke ferdigattest på det opprinnelige bygget.
  
  Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

  Standard

  Lettstelt leilighet i firemannsbolig fra 2003 med nymalte overflater, pent bad og kjøkken samt solrik veranda. Parkering. Her kan du flytte rett inn!
  
  Entré
  Romslig entré med laminat på gulv, malt glassfiberstrie på vegger og malt slett himling. Garderobeskap medfølger.
  
  Bad
  Stort bad med dusjkabinett, servant med skap i kirsebærtre, speil og wc. Opplegg til vaskemaskin. Flislagt gulv med varmekabler, fliser på vegger og malt himling.
  
  Stue
  Lys stue med god plass til spiseplass i tilknytning til den åpne kjøkkenløsningen. I den andre enden er det perfekt for sofakrok med tv. Pipeløp i stua. Utgang til solrik veranda. Laminat på gulv, nymalte vegger med glassfiberstrie, malt himling.
  
  Kjøkken
  Kjøkkenkrok med romslig og pen innredning i bjørk. Integrerte hvitevarer. Laminat på gulv, malte vegger og himling. Mosaikkfliser over benk i laminat. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
  
  Soverom 1
  Soverom med god størrelse. Laminat på gulv, nymalte vegger med glassfiberstrie og malt himling.
  
  Soverom 2
  Stort soverom med laminat på gulv, nymalte vegger med glassfiberstrie og malt himling. Garderobeskap medfølger.
  
  Romslig bod og fellesbod i kjelleren.
  Egen varmtvannstank på 200 liter i fellesbod.

  Oppvarming

  Boligen har elektrisk oppvarming med panelovner og varmekabler på bad. Det er pipeløp i boligen men nåværende eier har ikke hatt ildsted. Pipeløpet bør sjekkes av brannvesen ved eventuell installering av ildsted.
  
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Energimerke Energimerket C5

  Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

  Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie bestående av 4 leiligheter, med sameiebrøk 80/320. Sameiet heter Gunnigata 1 - Porsgrunn og styret består av en representant fra hver seksjon.
  Sameiet har regnskapsfører. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk. I dette sameiet har alle leilighetene samme eierbrøk. Det foreligger vedtekter men ikke husordensregler.
  
  Det må påregnes årlige dugnader og jevnlig vedlikehold av fellesområder og bygning. Styret må forvalte vedlikeholdsoppgaver og ha årlige styremøter. 
  
  Styret skal underrettes om ny eier, og ny eier må underrettes om styrets vedtekter.
  
  Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 
  
  Seksjonsbegjæringen følger vedlagt. 

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
  Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
  
  Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom. Dagboknr 6723, tinglyst 14.05.2003, type heftelse: Seksjonering, erklæring om tilleggsdel.
  
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 
  
  Eiendommen har tinglyst rett til å føre vannledning over gnr. 55, bnr. 34. Rettigheten er tinglyst på gnr. 55, bnr. 51, snr. 4, dagboknr 900577, tinglyst 07.08.1929

  Regulering

  Eiendommen er regulert til boligbebyggelse og konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan områdeplan Herøya datert 29.03.2012 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtagelse

  Etter nærmere avtale. 

  Oppdragets KR-kode

  KR28.1917

  Økonomiske forhold

  Eiendommens utgifter

  Kommunale avgifter er kr 15.460,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, eiendomsskatt, renovasjon og feiing/tilsyn. Beløpet fordeles på 4 terminer per år.
  
  Fellesutgiftene er kr 1.140,- pr. mnd. og inkluderer: felles bygningsforsikring, strøm i fellesarealer og honorar til regnskapsfører.
  
  Samlede utgifter til kommunale avgifter og fellesutgifter er per dato kr. 2.428,- pr mnd.
  
  Det har vært en ordning i sameiet med at en av beboerne har hatt vaktmesteroppgaver som snømåking, trappevask og plenklipp mot å slippe å betale fellesutgifter. Beboer har sagt opp denne avtalen og det må påregnes hver enkelt seksjonseier å bidra med disse oppgavene. 
  
  Nåværende eier har leid ut boligen i mange år til samme leietager. Leietager har hatt et strømforbruk som tilsvarer 9.029 kwh. pr. år.
  
  Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av internett og har avgift på kr. 599,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  
  Det er lagt inn fiber til boligen, leietager har ikke hatt noe abonnement. Parabol er montert.
  
  Utgiftene er basert på nåværende leietagers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2017 var kr 506.003,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
   
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 1.821.610,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 
  
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
  
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr.1.733.472,-.
  
  I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 
  Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
  minusVis mindre
  Solrik og romslig veranda, nybeiset gulv og nymalt rekkverk
  Fine felles plenarealer
  Stua med sofakrok
  Se alle bilder i galleriet

  Om nabolaget

  Nabolaget rundt Gunnigata 1 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 40 lokalkjente.

  Transport

  Transport

  Gunnigata nordwalk
  2 min
  Porsgrunn stasjondrive
  8 min
  Sandefjord lufthavn Torpdrive
  37 min
  Skoler

  Skoler

  Klevstrand skole (1-7 kl.)walk
  11 min
  Grønli skole (1-7 kl.)drive
  5 min
  Stridsklev ungdomsskole (8...drive
  6 min
  Varer/tjenester

  Varer/tjenester

  Rema 1000 Herøyawalk
  7 min
  Rema 1000 Herøyawalk
  7 min
  Meny Flåttenwalk
  20 min
  TilbakeSteder i nærheten
  TilbakeTransport
  TilbakeSport
  TilbakeSkoler
  TilbakeBarnehager
  TilbakeVarer/tjenester
  TilbakeUniversiteter og høyskoler
  Gunnigata 1
  A
  A
  A
  B
  C
  C
  C
  C
  D
  D
  D
  D
  D
  D
  E
  E
  E
  F
  F
  F
  F
  F
  F
  G

  Nabolagets aldersfordeling

  Viktig informasjon

  Budregler

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Låneformidling

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  
  Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
  
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Fastpris: kr. 26.875,-
  Grunnhonorar: kr 12.500,-
  Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
  SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
  
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
  minusVis mindre
  Kjersti F. Rønningsland
  Eiendomsmegler

  Kjersti F. Rønningsland

  Telefon 35 96 48 75

  Lurer du på noe

  Kjersti svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
  Laster objekter...