SANDVIKA

Hamangskogen 75

Prisantydning

6 950 000 kr

Omkostninger: 180 722 krTotalpris: 7 130 722 kr
Etasje
1
Byggeår
1983
Soverom
3
Areal (P-ROM)
128 m²
Tomteareal
15961.6 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda
Fellesutgifter
3 820 kr

Stor og gjennomgående 4-roms endeleilighet sentralt på Sandvika-Garasje-Peis-2 balkonger-2 Bad-Ingen fellesgjeld

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Hamangskogen 75 på Sandvika - Stor, høyt beliggende og gjennomgående 4-roms endeleilighet med peis, 2 baderom, 2 balkonger og bruksrett til garasjeplass.

Høydepunkter:
- Stor og gjennomgående endeleilighet
- 3 soverom, 2 bad og 1 vaskerom
- Terrasse og balkong
- Flott utsikt og gode solforhold
- Garasjeplass og 3 boder
- Heis i bygget
- Kjøkken fra 2013
- Baderom fra 2008 og 2013
- Lys fra 3 kanter
- Meget fin og åpen planløsning
- Sentralt med gangvei til Sandvika storsenter, turområder, skole/barnehager, offentlig kommunikasjon m.m.
- Hyggelig bomiljø i barnevennlige omgivelser
- Ingen fellesgjeld

Velkommen til annonsert fellesvisning, eller visning etter avtale med Ola Wee Ahlstrand på tlf: 47 30 06 24 eller epost: ola.w.ahlstrand@krogsveen.no.

Eiendommen

Hamangskogen 75, 1338 Sandvika
Gnr. 81, bnr. 48, snr. 39 i Bærum kommune.

Områdebeskrivelse

Attraktivt og sentralt beliggende endeleilighet i et solrikt, rolig og godt etablert boligområde på Hamang i Sandvika. Gangavstand til Sandvika med alt av forretninger og servicetilbud; Sandvika Storsenter, hyggelige kaféer og spisesteder, kino, kulturhus, treningssenter, bibliotek m.m. Sandvika er også et knutepunkt for kollektivtrafikk som buss, tog og flytog. Bilfri gangvei til Evje barneskole som ligger like bak blokkene og kort vei til flere barnehager og skoler i området.

Flotte turområder bak blokkene opp mot Bærum sykehus, langs Sandvikselven, Emma Hjort med Tanumåsen. Gangavstand også til idylliske Kalvøya og Kadettangen, hvor man kan nyte strand- og bryggeliv sommerstid. Fra Kalvøya går det båt ut til øyene, og her finner man også Kyststien som tar en med til flotte friområder, idylliske naturreservat og fine parker. Fra leiligheten er det kun en kort kjøretur til Vestmarka med gode tur- og rekreasjonsmuligheter, hvor det vinterstid blir kjørt opp flotte skiløyper. Kort vei også til Kolsås- og Kirkerudbakken med både helge- og kveldsåpne bakker.

Veibeskrivelse

Bruk GPS-en på smarttelefonen som viser kjøreruten hele veien til leiligheten. Det vil bli godt skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen til visning!

Barnehager og skoler

Barneskoler:
1-7 kl. Evje skole 0.5 km
1-7 kl. Jong skole 1.3 km
1-7 kl. Levre skole 1.8 km

Ungdomskoler:
8-10 kl. Bjørnegård skole 1.6 km
8-10 kl. Gjettum skole 2.6 km
8-10 kl. Sandviksbukta skole 3 km

Videregående skoler:
Sandvika videregående skole 0.6 km
Valler videregående skole 1.2 km

Barnehager:
Hamang Barnehage (1-5 år) 0.2 km
Espira Evje avd. Skogholtet (1-6 år) 0.4 km
Espira Evje avd Nøtteskogen bhg (1-5 år) 0.4 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 141 kvm
Totalt bruksareal: 131 kvm
Totalt primærrom: 128 kvm

Primærrom:
1.etg: Vindfang, gang, 2 bad, 3 soverom, kjøkken med spiseplass, stue og vaskerom: 128 kvm

Sekundærrom:
1.etg: Kott: 3 kvm

I tillegg disponerer boligen 2 boder i fellesdel med god lagringsplass.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.03.2019 utført av Huskonsulenten AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 15.961,6 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Eiendommen er pent opparbeidet og beplantet med fellesarealer, adkomstvei via garasjeanlegg samt asfaltert internveier og gjesteparkeringer inne på feltet. Eiendommen ligger høyt og sentralt til på Sandvika med nærhet til alle fasiliteter som området har å by på.

Parkering

Leiligheten disponerer 1 egen garasjeplass i felles anlegg under bygget. Fra leiligheten kan en ta heis direkte ned til garasjeanlegget.
Asfaltert gjesteparkering på sameiets eiendom. Mulighet for motorvarmer, kr 60,- pr kvartal betales med fellesugiftene.

Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Romslig eierseksjon i ende med vinduer i 3 vegger, utgang til terrasse fra soverom og utgang til egen balkong ved stuen.

Bygning generelt:
Grunnmur og bærende konstruksjoner i betong. Konstruksjoner i bygget som etasjeskillere i betongelementer og innvendige bærevegger i betong. Yttervegger med fasadekledning, teglstein og malt murpuss. Flat takkonstruksjon med taktekking som antatt type membran. Felles pipe i seksjonen. Felles ytterdør ved adkomst med porttelefon. Nyere heis i bygget og betongtrapper innvendig.

Vinduer/dører:
Vinduer med ramme og karmer i tre med isolerglass fra 1982 og 2011. Brann- og lydklassifisert inngangsdør med montert sikkerhetslås og kikkhull. Innvendige dører med formpressede dørblad i trekarmer. Glass i dørblad.

Terrasse/balkong:
Utenfor seksjonen er det steinsatt terrasse med rekkverk i tre. Ved stuesiden er det en stor overbygget balkong i betong med flislagt overflate. Rekkverk med blomstertrau.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

TG2:
- Eldre vinduer fra 1982.
- Noe avvik i planhet i seksjonen.
- Naturlig nedbøying i felles betongkonstruksjon grunnet alder og dengangs utførelse.
- Baderom 1: Antatt eldre membran, ukjent utførelse av våtrommet. Rommet antas være eldre men overflatefornyet i 2013 og avviker ihht krav etter
Tek 2010.
- Baderom 2: Våtrom har indikasjon på fukt bak fliser og sprekker i fuger. Usikker på omfanget, men hvor vegg bør åpnes for å avdekke alle forhold.
Fornying må påregnes generelt siden badet er 11 år og har symptom på feil i dusjvegg.

TG3:
- Baderom 2: Tiltak må igangsettes på skadet vegg som har fuktindikasjon.

Selger opplyser om at det er blitt observert skjeggkre i leiligheten. Det finnes for tiden ingen fullgod måte å bli kvitt skjeggkre på, men bestanden kan begrenses ved gjentatte behandlinger av skadedyrfirmaer, evt. bruk av limfeller, og regelmessig støvsuging. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.11.1983. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Utleie må meldes til styret.

Standard

Romslig og gjennomgående eierseksjon med vinduer i 3 vegger, utgang terrasse fra soverom og utgang til egen balkong ved stuen. Et bad er overflatefornyet i 2013 og det andre badet ble oppgradert i 2008. Pent kjøkken fra 2013 med integrerte hvitevarer. Flere nyere overflater som parkett, fliser og behandlede vegger og himlinger.

Entrè:
Åpen og romslig entrè bestående av parkettgulv og dels fliser ved inngangsparti. Rikelig med garderobeskap og god plass til sittebenk.

Kjøkken/spisestue:
Kjøkkenet og spisestuen er i ett og sammen utgjør de et lyst og smakfullt rom med god plass til langbord. Fra allrommet er direkte adkomst til et praktisk vaskerom med overskap, benkeplate, vaskekum og opplegg for vaskemaskin. Rommet har også plass til ekstra kjøle-/fryseskap.

Lekkert kjøkken fra 2013. Innredet med underskap og takhøye overskap, og fliser på vegg imellom. Benkeplate med servant, nedfelt koketopp og gassbluss. Godt utstyrt med tntegrert oppvaskmaskin, ovn, micro, kjøleskap og fryser. Over koketopp er det mekanisk avtrekk.

Allrommet er åpent mot hovedstuen.

Stue:
Stor og luftig stue med mye lys, peis i hjertet, utgang til balkong og svært gode møbleringsmuligheter. I stuen er det god plass til langt spisebord, tv-krok med sofagrupper og lesekrok. Fra stuen er det direkte adkomst til en solrik balkong med flott utsikt og god plass til utemøbler og diverse. Peisen er plassert i hjertet av rommet og gir god varme.

Leiligheten består av to baderom.

Baderom 1:
Romslig og flislagt baderom med gulvvarme. Lyse fliser på vegg og mørkegrå fliser på gulv. Pent innredet med dusj på vegg med glassdør, vegghengt toalett, servant i innredning og fordelerskap for Pex (rør-i-rør). Rommet er ventilert.

Baderom 2:
Romslig og flislagt badero med gulvvarme. Lysegrå fliser på vegg og gulv. Pent innredet med dusj på vegg med glassdør, vegghengt toalett og servant i innredning. Rommet er ventilert.

Soverom:
Leiligheten består av tre soverom. Ett romslig hovedsoverom med integrerte garderobeskap og godt med sengeplass. I rommet er det utgang til en romslig terrasse med god plass til utemøbler. To litt mindre soverom med plass til seng, garderobeskap og evt. skrivepult. Passer utmerket som barne-/gjesterom.

Lagring:
Godt med lagringsplass i kott i selve leiligheten. Forøvrig god lagringsplass i utvendig bod og bod i annen etasje.

Utstyr:
- Sikringsskap med automatsikringer. Nye vippebrytere i 2013.
- Porttelefon.
- Rikelig med garderobeskap.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Elektrisk gulvvarme på begge baderommene. Peisovn i stuen.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Hamangåsen boligsameie, med sameiebrøk 132/8309

Sameiet består av 84 eierseksjoner.
Forretningsfører er Asker og Bærum Boligbyggelag AL, tlf. 67 57 40 69
Sameiets hjemmeside: https://hamangskogen.no/
Dugnad må påregnes.
Det er ikke noe forbud mot hold av hund, katt, fugl og marsvin under forutsetning at de ikke er til sjenanse for
naboer. Hold av andre typer husdyr enn de tidligere nevnte er ikke tillatt.

Vedlikehold/innkjøp som ble gjort i 2018:
- Utskiftning av lamper i oppgangene med nye LED lamper med strømsparing.
- Reparasjon og rehabilitering av betongflater i garasjene.
- Pusset opp utvendige dører der det har vært preg av slitasje. Dørkarmer ble malt.
- Rensing av ventilsjakter og vifte på tak. Det ble foretatt totalrens helt inn til kjøkkenvifte og ventil på våtrom etter anbefaling.
- Beplantning rundt søppelanleggene.

Planer for en kommende 5-års periode:
- Kontrollere beslag og annet blikk på takene.
- Skifte takluker og bedre ankomsten til takene.
- Skifte belegg på gulvene i oppgangene.
- Nytt låssystem og utskiftninger av dører i inngangspartiene.

Vi gjør oppmerksom på at det vil komme en økning i fellesutgiftene med 10% fra 01.07.2019. Dette vil medføre en økning fra kr 11.460,- til kr 12.606,- pr. kvartal.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Regulering

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse med delareal 15.568 kvm og felles avkjørsel med delareal 393 kvm i henhold til reguleringsplan 1979022 datert 10.10.1984 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Eiendommen er underlagt kommuneplan 2017-2035 datert 04.04.2018, id 201601, avsatt til nåværende boligbebyggelse med delareal 15.961 kvm og hensyn landskap med delareal 15 kvm.

Eiendommen ligger innenfor kommunedelplan KDP Sandvika, id 200401, datert 27.10.2010.

Kommuneplan under arbeid: Kommuneplanens arealdel 2035-2040. Status: Planlegging igangsatt.

Sandvika er et område under utvikling. Boligen ligger i nærheten av det gamle fabrikkområde hvor det foreligger en områderegulering med planid 2012026. Status: Planene er ikke vedtatt, men det er igangsatt planlegging for område. Kontakt megler for mer informasjon eller se innsyn på sak på Bærum kommunes hjemmeside med saksnr. 2009036364.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Oppdragets KR-kode

KR10.1931

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 11.460,- pr. kvartal. Dette tilsvarer 3.820,- pr. mnd. og inkluderer: Trappevask, vaktmestertjenester, Kabel-tv og internett, kommunale avgifter, forsikring, drift og vedlikehold.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Vi gjør oppmerksom på at det vil komme en økning av fellesutgiftene fra kr 11.460,- til kr 12.360,- pr. kvartal fra 01.07.2019. 

Fellesutgiftene er fordelt slik:
Felleskostnader: kr 8 796,-.
Vedlikeholdsfond: kr 1 599,-.
Grunnpakke kabel-tv: kr 786,-.
Komplett mini: kr 279,-.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.000,- pr. år. / 11.949 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av og er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett hvor komplett minipakke på kr 297,- pr mnd er inkludert i fellesutgiftene. Nåværende eier betaler ca. kr 1.422,- pr termin.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.625.830,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 5.852.988,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Ingen lån er registrert på eiendommen. Det er ingen fellesgjeld per d.d.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.130.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr  9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning - Hamangskogen 75
Stor og herlig balkong med fin utsikt, gode solforhold og møbleringsmuligheter
Flott utsikt fra balkongen
Stor og herlig balkong med fin utsikt, gode solforhold og møbleringsmuligheter
Se alle bilder i galleriet
Hamangskogen 75

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: Fastpris kr 35.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Ukens bolig: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.
minusVis mindre
Ola Wee Ahlstrand
Eiendomsmegler

Ola Wee Ahlstrand

Telefon 67 52 95 03

Lurer du på noe

Ola svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...