Greverud

Harriet Backers vei 7

Prisantydning

7 780 000 kr

Omkostninger: 195 722 krTotalpris: 7 975 722 kr
Byggeår
1976
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
217 m² / 237 m²
Tomteareal
1104.8 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Idyllisk beliggende enebolig innerst i blindvei. Barnevennlige omgivelser. Dobbel garasje med elbil-lader. Solrik hage.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Boligen ligger stille og rolig innerst i en blindvei, perfekt for barnefamilier. Kort gangavstand (tilnærmet bilfritt) til barnehager og skoler i nærmiljøet. Innholdsrik enebolig med god planløsning.
- Store vindusflater og gode lysforhold.
- Stor, skjermet og meget solrik tomt
- Dobbelgarasje med elbil-lader
- Separat inngang til grovkjøkken/vaskerom
- Ca. 20-25 minutter med tog til Oslo. 
- Rundt 3 minutter gange til Greverud togstasjon. 
Flotte turområder i marka like ved, både sommer og vinter. Fin 18 hulls golfbane på Greverud med lysløype om vinteren. Ca. 10 minutters kjøring til både Ski og Kolbotn med et rikt utvalg av butikker og serveringstilbud. Helt ny vei med god kjøreforbindelse mot syd og mot Oslo. Særdeles hyggelig og barnevennlig 

Eiendommen

Harriet Backers vei 7, 1415 Oppegård
Gnr. 43, bnr. 490 i Oppegård kommune.

Områdebeskrivelse

Boligen ligger stille og rolig innerst i en blindvei, perfekt for barnefamilier. Kort gangavstand til barnehager i nærmiljøet. Barneskole på Greverud og Flåtestad ungdomsskole Det tar ca. 20-25 minutter med tog til Oslo. Rundt 5 minutter gange til Greverud togstasjon. Det er flere treningsanlegg i området og fjellhall på Greverud. På Greverud senter er det dagligvareforretning/Meny, legesenter, restaurant og apotek. Samt bussholdeplass også med flybuss og vanlig buss til Oslo. Flotte turområder i marka like ved, både sommer og vinter. Kort vei til Oslofjorden med fine bade-og fiskemuligheter ved Breivoll og Nesset båtmarina. Eller i lokalområdet ved Tussetjern eller Gjersjøen, som ligger noen få minutter unna med sykkel. Det er også grei kjøreavstand til Breivoll og Vinterbro senter. Fin 18 hulls golfbane på Greverud med lysløype om vinteren. Ca. 10 minutters kjøring til både Ski og Kolbotn med et rikt utvalg av butikker og serveringstilbud. 

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.
Boligen har en ypperlig beliggenhet i forhold til barnehager og skoler. Greverudlia barnehage er kun 200 meter unna boligen, mens Greverud skole ligger 400 meter fra boligen. Både til skole og barnehage er det gangvei uten sjenerende biltrafikk.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 261 kvm
Totalt bruksareal: 237 kvm
Totalt primærrom: 217 kvm

Bruksareal:
Kjeller: Stor kjellerstue, hobbyrom/teknisk rom. Krypkjeller(går ikke inn under bruksareal)
1. etg: Hall med garderobe, soverom/kontor, bad, stue/spisestue, tv-stue, kjøkken, vaskerom/grovkjøkken med egen inngang samt bod.
2. etg.: Trappegang, 3 soverom (det ene soveromet er byggemeldt som bod). Dusj og badstue samt separat wc. Det er lagringsrom bak kneveggene.

Primærrom:
Kjeller: 43 kvm: Stor kjellerstue.

1. etg: 114 kvm: Hall, soverom, bad, stue/spisestue, tv-stue, kjøkken, vaskerom.

2.etg.: 60 kvm: Trappegang, 3 soverom (det ene soverommet er byggemeldt som bod), dusj og badstue samt separat wc.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.09.2019 utført av Jon Ugland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1.104,8 kvm. Tomten er pent opparbeidet med gressplen og beplantning. Meget gode solforhold og hyggelige terrasser hvor man kan nyte både morgen- og kveldssol.

Parkering

Parkering i dobbeltgarasje på egen tomt. Det er også god plass til å parkere flere biler på gårdsplassen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong. Det er støpt betongplate på antatt stabile masser. Grunnmur i Leca. Halve kjelleren er ikke gravd ut.
Det er støpte betonggulv mot grunnen. Det foreligger varmefolie og parkettgulv i trapperom og kjellerstue. Eier opplyser om at det stedvis ikke er jevn fordeling av varmen i gulvet. I boden i kjelleren er det malt betonggulv. 
Gulv mot grunnen er gitt tg 2 pga. alder og visuelle observasjoner.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

Vegger mot grunnen er i Lecablokker som innvendig er kledd med malte plater. En vegg er forblendet med teglsten. Det ble registrert noe høye verdier på fukt i overgangen mellom vegg og gulv i kjellerboden.

Drenering er gitt TG 2 pga alder og tilstand. Drenering fra byggeåret. Selger opplyser i egenerklæringen at det for mer enn 25 år siden var tilløp til fukt i to hjørner i kjellerstuen - dette har blitt utbedret.

Yttervegger er i isolert bindingsverk kledd med stående panel. Fasaden ble malt i 2018.

Vinduer er fra byggeåret der de aller fleste glassene er skiftet. Det skal installeres ett nytt vindu i 1. etg. Vinduene er gitt TG 2 pga alder og bruksslitasje.

Ytterdør i tre fra byggeåret. Sidefelt i glass på hoveddør. Hev-skyvedør fra stue til terrasse og hage. Balkongdør ut fra soverom i 2. etg. til balkong.
TG 2 er gitt på disse dørene.

TG 2 er gitt på utvendige beslag, renner og nedløp i plast, lakkert stål og plastbelagt stål. Ingen skader eller mangler er registrert.

TG 2 er gitt på innvendige gulv.

TG 2 er gitt på ledningsnett for sanitærinstallasjoner. Skjult røropplegg i kobber fra byggeår. Ingen feil eller mangler påvist.

TG 2 er gitt på bad pga alder. Ingen symptomer eller avvik registrert.


Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert. 20.09.79. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Soverommet/Allrommet i 2. etg. er opprinnelig byggemeldt som bod jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Kjellerarealet er også byggemeldt som bodareal/lagringsplass.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Flott enebolig bygget i 1979. Eiendommen er godt vedlikeholdt og har gjennomgått oppgraderinger og jevnlig vedlikehold siden det var nytt. Huset ble malt i sin helhet i 2018 og det ble anlagt terrasseplatting ved kjøkkeninngangen.

Entré:
Velkommen inn til Harriet Backers vei 7. Entreen er romslig og har innebygget garderobeskap. Her er det god plass til å ta imot gjester.

Stue/spisestue: 
Stuen er meget lys og romslig og der er god mulighet til å skille av deler av stuen om man ønsker ytterligere ett soverom. Store vindusflater mot syd slipper inn mye naturlig dagslys. Fra stuen er det utgang til stor og hyggelig terrasse med adkomst videre ned til den frodige hagen. Stuen har naturlige soner for både tv-stue, salong og spisestue.
Den flotte peisen gir ekstra varme på kalde høstkvelder i tillegg til en hyggelig atmosfære.
Det er meget god plass til opptil flere salonggrupper i tillegg til stort spisebord.

I 2. etg. er det også en praktisk tv-stue/allrom.

Kjøkken:
Moderne kjøkkeninnredning fra 2011 med sorte høyglansfronter. Hvite fliser på vegg mellom benk og overskap. Benkeplate i laminat med front i børstet stål, flushmontert oppvaskkum i rustfritt stål. Integrerte hvitevarer: Keramisk koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap.
Kjøkkenet er romslig og har god plass til spiseplass. 

Vaskerom:
I tilknytning til kjøkkenet er et praktisk vaskerom med tilhørende bod. Her er det opplegg til vaskemaskin/tørketrommel. Det er sluk belagt med belegg, røropplegg fra byggeåret. Fra vaskerommet er det direkte utgang til terrasseplatting med adkomst fra gårdsplassen, perfekt for aktive familier.

Soverom:
Huset har i dag 4 soverom, hvorav 3 av soverommene er i husets 2. etg. og ett soverom er i 1. etg. Om behov er det mulig å anlegget ytterligere ett soverom i deler av stuen. Hovedsoverommet har innebygget garderobeskap. Soverommet i 2. etg med takvinduer er byggemeldt osm bod, for å få godkjent rom for varig opphold må det søkes kommunen.

Bad:
Bad i 1. etg ble oppgradert for ca. 10 år siden. Det er sluk fra byggeåret og er anlagt membran som er lagt ned i sluk. Det er hvite fliser på gulv og vegger. Wc, søyleservant og dusjnisje.

I 2. etg finner man bad/wc/badstue. Konstruksjonene er fra byggeåret. Det er hvite fliser på gulv og vegger. Vegghengt toalett, servant med underskap og speil over. Dusjnisje med nedsenket gulv.
Badstue med flislagt gulv, panelte vegger og innredning i furu.

Garasje:
Dobbelgarasje på ca. 34 kvm med lagringsplass.

Oppvarming

Det er elektrisk oppvarming med panelovner. Gulvvarme i kjellerstue og trapperom i kjeller samt på bad, dusjbad og wc. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Det er 200 liters varmtvannsbereder plassert i skap på vaskerom.

Gammel parafintank er gravd ned i hagen. Denne må tømmes og fylles med masse.

Eier har fått varsel om at måler på vanninntaket skal skiftes av kommunen.

Energimerke Energimerket F4

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

23.08.2019 - Dokumentnr: 977590 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS 
Org.nr: 950 007 613 
Elektronisk innsendt 


10.12.1975 - Dokumentnr: 7935 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra: 
Knr:0217 Gnr:43 Bnr:450 


Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan 2014002 datert 12.09.16 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 12.09.16

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR57.1981

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 9.876,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for avløp og renovasjon. I tillegg gebyr for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen. Eiendommen er tilknyttet vannmåler og kostnadene vil derfor avhenge av faktisk forbruk. Avregning foretas en gang pr. år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 30 000 kwh. pr. år.
Velavgift er kr 5 000 pr. år som inkluderer tv og internett.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv.Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure AS alarmselskap som koster kr 4 149 pr. år. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.659.006,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 5.972.421,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8 149 972,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning kjeller
Plantegning 1.etg.
Hyggelig inngangsparti via stenlagt gårdsplass.
Hagen er pent opparbeidet med plen og beplantning.
Store vindusflater i stuen med utgang til terrasse og hage.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Harriet Backers vei 7 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 97 lokalkjente.

Transport

Transport

Greverud stasjonwalk
4 min
Greverud stasjonwalk
8 min
Vevelstad stasjondrive
7 min
Skoler

Skoler

Flåtestad skole (8-10 kl.)walk
4 min
Greverud skole (1-7 kl.)walk
5 min
Østli skole (1-7 kl.)walk
24 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Boots apotek Greverudwalk
8 min
MENY Greverudwalk
8 min
REMA 1000 Greverudwalk
9 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Sarah Aamodt
Fagansvarlig/Eiendomsmegler

Sarah Aamodt

Telefon 21 00 72 24

Lurer du på noe

Sarah svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.