Nøtterøy/Føynland

Haugåkerveien 62

Prisantydning

17 800 000 kr

Omkostninger: 446 222 krTotalpris: 18 246 222 kr
Byggeår
1974
Soverom
7
Areal (P-ROM/BRA)
279 m² / 319 m²
Tomteareal
1604.4 m²

En strandperle syd i Ekenessundet - Enebolig, strandhus, stor brygge og ca. 40 m strandlinje

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

- Eiendommen byr på en flott bo komfort
- Rikelig med plass til en stor familie i den romslige, arkitekttegnede eneboligen
- Ombygget og tilbygget 2001
- Boligen har fantastiske uterom på terrasser og verandaer utenfor begge plan
- Utenfor kjøkkenet er det et atrium med utekjøkken, grillplass og en hagestue med peisovn
- Husets gjester har en kjempe koselig overnattingsmulighet i strandhuset 
- Enkelt å legge båten til ved den store, moderne bryggen for besøkene som kommer sjøveien
- Bryggen har flere båtplasser og huset eier har hatt en stor seilbåt liggende her
- Her har man alt man kan ønske seg - flotte, solrike uteplasser, stranden og egen brygge
- 1 ½ times kjøring fra Oslo
- Ingen boplikt

Eiendommen

Haugåkerveien 62, 3132 Husøysund
Gnr. 19, bnr. 77 og 161 i Færder kommune.

Områdebeskrivelse

En flott og maritim beliggenhet - eiendommen ligger høyt og fritt, vestvendt og solrikt til med en nydelig utsikt over Ekenessundet. På Føynland er det en fin matvareforretning, blomster og interiørforretning, kiosk mm. Her er også Fjærholmen med seilforening, badestrender og flere fine turområder i skog og mark. Det er gang- og sykkelvei til Torød, Borgheim, Teie torv og Tønsberg sentrum.

Veibeskrivelse

Fra Tønsberg sentrum kjører man over Kanalbroen og holder mot Tjøme. Hold til venstre i første veidele, forbi Teie torv. Ta av til venstre mot Føynland/Fjærholmen. Haugåkerveien er første vei til høyre etter Føynlandbroen. Følg denne sørover, nesten helt i enden og i det veien svinger nordover så ligger eiendommen på venstre side, mot vest og sjøen.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Føynland barneskole, Teigar ungdomskole og Nøtterøy videregående skole. Barnehager i nærheten. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 351 kvm
Totalt bruksareal: 319 kvm
Totalt primærrom: 279 kvm

Bruksareal:
"Hagestue" 13 kvm
Enebolig 221 kvm
Garasje 22 kvm
Sjøbod 10 kvm
Strandhus 53 kvm

Primærrom:
Enebolig: 
Underetasje: 124 kvm: Vindfang, vaskerom, stue, kjøkken, kontor, bad/wc og soverom
1. etasje 92 kvm: Vindfang, stue, 4 soverom, bad/wc og omkledningsrom
Loft/"hems"

Sjøbod: 
1. etasje 10 kvm: Bod


Strandhus: 
1. etasje 53 kvm: Stue/kjøkken, 2 soverom og bad/wc/vaskerom

Sekundærrom:
"Hagestue": 
1. etasje 13 kvm: Hagestue

Enebolig: 
Underetasje: 5 kvm: Bod og garderobe

Garasje: 
1. etasje 22 kvm: Garasje

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.04.2019 utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiendommen er på til sammen 1.604,04 eiertomt (beregnet areal) med egen strandlinje på ca. 40 meter og stor brygge med flere båtplasser og god dybde. Bygningene ligger fint til på den skrående naturtomten med fjell oppe i dagen og har nydelige uteplasser på fantastiske terrasser og verandaer. Gårdsplassen er stenlagt og asfaltert og tomten pent anlagt med terrasserte områder med plen og busker og det gangveier helt ned til strandkanten. En praktfull sørvestvendt utsiktstomt som bader i sol til sen kveld.

Parkering

Parkering i enkelt garasje på nabotomten med gnr. 9 bnr. 6 (tinglyst) samt flere biloppstillingsplasser på egen gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei, arrangert i et veilag, med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er nylig tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger og privat avløpsanlegg sammen med naboer (se vedlagte avtale). Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på enebolig (før ombygging/tilbygging) datert 22.10.76. Det foreligger ferdigattest for tilbygg til boligen datert 09.01.2003. Dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattestene omfatter ikke de øvrige bygningene på eiendommen.

Selger opplyser at sjøbod og hagestuen ikke er bygganmeldt/omsøkt.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Standard

Eiendommen er bebygget med en velholdt enebolig hvor den opprinnelige delen er oppført i 1974. Huset ble tilbygget og gjennomgående renovert og modernisert i 2000/2001. Dette resulterte i meget innholdsrik enebolig med et bruksareal på hele 221 kvm med spennende planløsninger og en tiltalende, solid og god standard. Huset som ligger sydvestvendt på den skrånende tomten ligger fint integrerte i terrenget og omgis med fantastiske uterom på terrasser og verandaer utenfor begge plan. Entreen er på hovedplanet, hvor man allerede i hallen er i åpen løsning til den store stuen, som ender opp i kjøkkenet. I stuen med rene, pene linjer er det peis, flott utsikt og et stilig trappeløp opp til øvre etasje. Kjøkkenet er romslig og funksjonelt og byr på en fin spiseplass. Fra både stuen og kjøkkenet er det utgang til terrassen som går fra inngangspartiet, over langsiden av huset og ender opp i et kjempehyggelig atrium på motsatt side av huset. Her er det utekjøkken og grillplass, en hagestue med peisovn å trekke inn i på kveldene, i tillegg til rikelig plass til både sittegrupper og solstoler på den hellelagte terrassen som går over i en liten gressplen. Ved atriet ligger det også en bod med badstue på innsiden. Et eget drivhus ligger også i tilknytning til hagestuen. Forøvrig så er det gjesterom, kontor, et praktisk vaskerom bad/wc og separat toalett samt en bod som ligger til hallen. På øvre plan møtes man av en lys og herlig toppstue som har utgang til 2 store verandaer. Her nyter man en super utsikt til Ekenessunden som går nordover og Nesbryggsundet sørover – både ute og inne. Man kan gå fra gårdsplassen og inn på verandaen mot sør. Videre har men 3 gode soverom i denne etasjen, hvor hovedsoverommet har eget klesrom og utgang til balkong. Et stort, flislagt bad med dusjnisje, badekar, toalett og doble vasker i innredning ligger til soverommene i tillegg til en stor, praktisk bod.

Strandhuset som ligger på nedsiden er ypperlig for husets gjester, eller en egen boligdel dersom eiendommen deles med flere. Også her kan den fantastiske beliggenheten nytes til fulle, fra terrassen og rommene på innsiden kan man hvile øynene på det nydelige, maritime bildet og de idylliske og landlige omgivelsene tvers over sundet. Det sjarmerende strandhuset har en kombinert kjøkken-/stue løsning med doble dører ut til terrassen og med et flislagt badeværelse på innsiden. Her er det toalett, dusj og håndvask i innredning. Det er også to soverom i huset, hvor det ene har utgang til terrassen.

I tilknytning til strandhuset ligger en bruksvennlig sjøbod.

Eiendommen byr på flott bo komfort og rikelig med plass til en stor famille og for husets gjester er det en kjempekoselig overnattingsmulighet i strandhuset. Kommer det besøk sjøveien, er det enkelt å legge båten til den store, moderne bryggen som har flere båtplasser. Huset eier har hatt stor seilbåt liggende her. Med alle de flotte, solrike uteplassene, stranden og bryggen har man ypperlige rekreasjonsmuligheter på egen eiendom og med båt er man straks ute blant øyer og skjær. Bedre kan det ikke bli. Eiendommen har ingen boplikt.

Oppvarming

Varmekabler i vindfang i begge etasjer, kjøkken, begge baderommene, panelovner, varmepumpe og ved.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F3

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.

Dagboknr 5493, tinglyst 27.09.1976, type heftelse: Eiendommen har garasje på gnr. 19, bnr. 6, betingelsen for dette er at garasjen skal ha innkjørsel fra parkerings- og snuplassen og at det ikke oppføres garasje på selgende eiendom (bnr. 19, bnr. 77, syd eller øst for boligen.

Dagboknr 2045, tinglyst 22.02.1995, type heftelse: Overenskomst med kommunen som har rett til å ha vannledning over eiendommen samt å kunne vedlikeholde denne med flere bestemmelser.

Dagboknr 1300405, tinglyst 21.11.2017, type heftelse: Avtale med nabo Haugåkerveien 31 om drift av felles avløpsanlegg. Se detaljer i avtalen som er vedlagt salgsoppgaven. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eiendommen har tinglyst rett til vei på gnr. 19, bnr. 6 med dagboknr 968, tinglyst 25.05.1945. Rett til 2,5 meter vei fra den opprinnelige delen av tomten (nedre del) frem til felles vei.

Eiendommen har tinglyst rett til vei på gnr. 19, bnr. 6. Rettigheten er tinglyst på gnr. 19, bnr. 6, dagboknr 968, tinglyst 25.05.1945. Samme veirett er beskrevet i eiendommens skjøte med dagboknr 969, tinglyst 25.05.1945.

Regulering

Eiendommen ligger i regulert område med formål bolig jfr. reguleringsplan Føynland vest av 6.2.1986 med reguleringsbestemmelser til reguleringsplan nr. 197, datert 10.02.1987. Eiendommen er i kommuneplanen er avsatt til Boligbebyggelse - nåværende og LNFR for tiltak basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende jfr. kommuneplan av 17.6.2015.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR211890

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.540,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 30.000,- pr. år. / 30.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.000,-.
Veiavgift er kr 1.500,-pr. år. Veilaget står for brøyting.
Boligen er tilknyttet Fiberkabel som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen har Verisure alarmselskap som koster kr 5.000,- pr. år.

Drift- og vedlikehold av pumpestasjon/avløpsanlegg - et fellesanlegg med nabo, Haugåkerveien 31 gnr/bnr: 19/148. Anlegget driftes og bekostes i felleskap, hvor plikter og kostnadene fordeles jfr. tinglyst avtale.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2016 var kr 1.285.572,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4.628.059,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2016. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 18.246.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Høydebilde
Eiendommen
Høydefoto
Se alle bilder i galleriet
Haugåkerveien 62

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. 
 
Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,88%av salgssummen
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 16.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Jørgen Erland Pettersson
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Jørgen Erland Pettersson

Telefon 33 30 91 05

Lurer du på noe

Jørgen svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...