FLATEBY

Haugveien 42A

Prisantydning

3 200 000 kr

Omkostninger: 81 222 krTotalpris: 3 281 222 kr
Byggeår
1972
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
126 m² / 132 m²
Tomteareal
1002.8 m²
Fasiliteter
Veranda

Tomannsbolig fordelt over to etasjer med stor og solrik tomt beliggende i et populært og meget barnevennlig område

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Haugveien 42A er en selveiet og innholdsrik del av tomannsbolig/kjedet enebolig. Boligen er godt ivaretatt over årene og har blant annet nyere tak, ny panel på to vegger og ny veranda. Kjøkken, stue samt stuevinduer er alle pusset opp/byttet i nyere tid samt nytt bad fra 2016. Stor og frodig tomt med oppstillingsplasser, gressplen, ulike type tær samt bær-og prydebusker. Tomten er på over ett mål så her er det rikelig med boltreplass.

Eiendommen ligger i et trygt og etablert boligområde på Flateby med nærhet til barnehager, skoler, flotte rekreasjonsområder i marka og ulike servicetilbud. 

Passer ikke tidpunkt for oppsatt visning så ta kontakt så ordner vi en privatvisning. Velkommen!

Eiendommen

Haugveien 42A, 1911 Flateby
Gnr. 5, bnr. 167 i Enebakk kommune.

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i et trygt og etablert boligområde på Flateby med nærhet til barnehager, skoler, flotte rekreasjonsområder og ulike servicetilbud.

Det er gode rekreasjonsmuligheter i skogsterreng med tur-/skiterreng og bade-/fiskevann rundt Flateby, samt bade-/båt-/fiskemuligheter i Øyeren. Det er lysløype og skianlegg i Gjeddevannsveien, flere ridesentre og aktivt idrettsmiljø i Flateby. 

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Extra og Spar Flateby. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Flateby Grendesenter blomsterbutikk, gatekjøkken, pub, restaurant og frisør. Det er også en liten slalombakke ved Streifinn sportshytte. Streifinn har noen ganger åpen kafe i helgene og driver med utleie av lokale til private selskaper. Lillestrøm, Strømmen og Oslo ligger også godt innen rekkevidde med et rikt utvalg av servicetilbud.

Eiendommen har kort gangavstand til Hauglia barneskole (1-4 k.) Stranda skole ligger en liten sykkeltur unna (5-7kl.). For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Enebakk ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. Rælingen og Lillestrøm videregående skole, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Det er nyere idrettshall ved Stranden og samfunnshus med bygdekino på Flateby. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Det går direktebusser til og fra Oslo i rushtiden, morgen og kveld. Fra eiendommen er det ca. 11 km. til Kirkebygda, 18 km. til Lillestrøm, 19 km. til Strømmen, 39 km. til Oslo S og 50 km. til Oslo lufthavn. 

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 192 kvm
Totalt bruksareal: 132 kvm
Totalt primærrom: 126 kvm

Primærrom:
1. Etasje: Entré, gang, kjøkken, stue, bad, wc, 3 soverom: 87 kvm

Underetasje: Gang m/trapp, stue/kontor,vaskerom, soverom: 39 kvm

Sekundærrom:
Underetasje: Bod: 5 kvm

Loft med tilgang via nedfelbar stige.

Rom med inngang utenfra er på ca. 27 kvm. Rommet er ikke medtatt i BRA men medtatt i BTA. Dette er et fuktutsatt rom og har slik det står i dag ingen bruksform.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.06.2019 utført av Jo Henrik Stigen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1.002,8 kvm. Tomten er avlang slik at boligen er godt trukket vekk fra veien og litt opp i høyden. Oppstillingsplass på oversiden av tomten med oppmurt trapp ned til boligen. Mulighet for oppføring av garasje på tomten må forhøres med kommunen. Stor og grøntkledd hage med mye boltreplass. Nederst på tomten er det rekker med bringebær. God plass til oppføring av drivhus, grønnsakshage eller det man måtte ønske seg. Solrikt.

Parkering

Oppstillingsplass på egen tomt. Gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt avløpsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Eiendommen er tilknyttet det private ledningsnettet til Flateby vannvek for vann via private stikkledninger. Vedtekter for vannverket med priser kan fås ved henveldelse til megler eller på Vannverkets hjemmeside. https://www.flatebyvannverk.no/.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre. Tomannsbolig med saltak tekket med takplater. Yttervegger er i trebindingsverk utvendig kledd med panel. Etasjeskiller i tre. Boligen er fundamentert med såle til antatt fast grunn.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være oppmerksom på. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 07.11.1994. 
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Mangelfull avluftning fra bad, wc og vaskerom.

Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Underetasjen er innredet som bod 1, bod 2, matbod, gang og hobbyrom jf. kommunens godkjente byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Tomannbolig/Kjedet enebolig med en innholdsrik planløsning. Boligen er godt ivaretatt over årene og har blant annet nyere tak, ny panel på to vegger og ny veranda. Kjøkken, stue samt stuevinduer er alle pusset opp/byttet i nyere tid samt nytt bad fra 2016.

Gjennomgående lys stue med store vindusflater. Det er god plass til stor sofagruppe og langbord. Det er etablert ildsted i stuen.

Kjøkkenet er fra 2010 og har en hvit klassisk takhøy innredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Fliser mellom benk og overskap. Det er integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, integrert komfyr og mikrobølgeovn i høyskap samt at det er nedfelt platetopp. Kombiskap med kjøl- og frys samt isbitmaskin i rustfrittstål medfølger.

Fra kjøkkenet er det utgang til solrik veranda på hele 36 kvm. med adkomst til hage. Her er det god plass til flere sittegrupper.

Boligen har tre soverom i første etasje og to rom innredet til soverom i underetasjen. Soverommene i underetasjen er ikke omsøkt til varig opphold og er derav ikke godkjente soverom. 

Lyst og pent bad oppusset i 2016 med vinylbelegg på gulv, våtromsplater på vegg og downlights i tak. Delikat slett innredning med underskap og overskap med speilfront, samt et stort dusjkabinett. Naturlig ventilasjon og el. styrt vifte med fuktsensor.

Separat wc rom av en god størrelse. Her er det malte tapetserte flater på vegg og vinylbelegg på gulv, downlights i tak. Innredningen består av et frittstående toalett og et underskap med servant.

I underetasjen har vi et lite og hyggelig vaskerom med malt panel i tak og på vegg med betonggulv. Det er opplegg for vaskmaskin og det er montert en utslagsvask. Bereder på 200 liter. Det fremkommer i tilstandsrapporten at det er registrert fukt ved sluket og at det er eldre overflater som vil tilsi behov for oppgradering/utbedring.

Taklampe på kjøkken, lampetter på stue og lysekrone på det ene soverommet følger ikke med i handelen.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. I tillegg fyring med ved.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplanens bestemmelser og retningslinjer til arealdel 2015-2027, sist revidert 07.12.18, avsatt til: Boligformål/Småhusbebyggelse.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR59.1973

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.074,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Vannavgiften er på kr. 2.520,- i årsgebyr. Forbruksgebyr på kr. 1.395,-. Totalt kr. 3.915,-. Pris per m3 opp til 200m3 kr 8,15 over 200 m3 kr 16,95 pr m3.

Kommunen har ikke eiendomsskatt.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 21.158 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Fibernett med Viken fiber som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på 
kr 976,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.281.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- .

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Haugveien 42 A er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 39 lokalkjente.

Transport

Transport

Bjerkewalk
2 min
Lillestrøm stasjondrive
20 min
Oslo Gardermoendrive
48 min
Skoler

Skoler

Hauglia skole (1-4 kl.)walk
7 min
Stranden skole (5-7 kl.)drive
5 min
Enebakk ungdomsskole (8-10...drive
14 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Apotek 1 Flatebywalk
3 min
Coop Extra Flatebywalk
3 min
Coop Extra Flatebywalk
3 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris kr. 35.000,-
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 16.250,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Kari Killi
Eiendomsmegler

Kari Killi

Telefon 64 00 33 34

Lurer du på noe

Kari svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.