Porsgrunn - Heistad

Heistad Brygge 22

Prisantydning

1 680 000 kr

Fellesgjeld: 2 184 000 krOmkostninger: 1 032 krTotalpris: 3 865 032 kr
Etasje
3
Byggeår
2018
Soverom
2
Areal (P-ROM)
72 m²
Tomteareal
4974.8 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda
Fellesutgifter
7 685 kr

Ny, tiltalende og moderne leilighet i Strandhuset. Her har man både bolig og hytte i ett. Garasje og heis. Badestrand.

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

 • Sydvendt andelsleilighet med stor balkong
 • Fantastiske solforhold og utsikt
 • God og arealeffektiv planløsning, bla 2 bad/toalett
 • Varmekabler i alle gulv
 • Gjennomgående lys og moderne
 • Heis rett utenfor døren
 • Egen garasjeplass og bod
 • Svært lettstelt
 • Borettslaget disponerer egen strand
 • Ingen boplikt
 • Borettslaget disponerer flotte utearealer med bla. lekeareal
 • Sentral beliggenhet på Heistad
 • Innflytningsklar

Eiendommen

Heistad Brygge 22, 3941 Porsgrunn
Gnr. 68, bnr. 216,241 i Porsgrunn kommune.
Andelsnr. 11, Heistad Brygge Borettslag, org.nr. 821 333 032

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en særeles flott beliggenhet i Strandhuset på Heistadtangen. Borettslaget disponerer blant anent egen strand, bryggeanlegg og fri/lekeareal kun noen få skritt fra leiligheten. Borettslaget byr på lune og trivelige uteplasser som gir rom for en god livskvalitet og ikke minst fantastisk utsikt ut mot Eidangerfjorden. Leiligheten ligger sydvendt med gode solforhold. Kyststien går rett ved eiendommen. Herfra kan du komme både innover mot Kotøya og i andre retning ligger alt til rette for en ispause i Brevik. Gangavstand til barnehager, nyere barne -og ungdomsskole, idrettsanlegg med svømmehall og treningssenter. På vinterstid er det kort vei til lysløyper og skilekanlegg. Heistad har en beliggenhet mellom Porsgrunn sentrum og Brevik. Porsgrunn kommune har tilrettelagt for utviktling av Heistad både som boligområde og tettsted. Det nybygde Heistad Bydelssenter kan blant annet skilte med apotek, Rema 1000, frisør og blomsterforretning. Det er ca. 9 km til Porsgrunn og 3 km til Brevik. 
Lokal bussforbindelse til Porsgrunn, Brevik , Stathelle og Langesund.
Gå inn på nettsiden: http://www.porsgrunn.kommune.no/ Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Porsgrunn kommune. 

Veibeskrivelse

Kjør på Breviksvegen. Fra retning Heistad skole, ta til venstre inn på Fjordgløttvegen. Følg Fjordgløttvegen over jernbaneovergangen, ta deretter til venstre. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Heistad skole (1-7 kl.)
Heistad ungdomsskole (8-10 kl.)
Croftholmen videregående skole
Bamble videregående skole
Lundelia barnehage (1-5)
Rypeveien barnehage (1-5)
Kjellerstua familiebarnehage (1-6)
Melkeveien barnehage (1-5)

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 75 kvm
Totalt primærrom: 72 kvm

Bruksareal:

Primærrom:
Vindfang, toalett, 2 soverom, bad, stue og kjøkken: 72 kvm

Sekundærrom:
Bod/teknisk rom: 3 kvm

I tillegg disponerer boligen en bod i garasjeanlegg. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er oppmålt av Jørn Torsholt Hansen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 4.974,8 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med asfaltert parkeringsareal og gangveger, samt lekearealer og strand. 

Parkering

Leiligheten disponerer en egen parkeringsplass i parkeringskjeller. For øvrig er det felles areal med oppstilte plasser utvendig som tilhører borettslaget. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen ble oppført i 2018 med vedlikeholdsvennlige fasade i en kombinasjon av puss og ferdig behandlet tre. 
Bygget går over 3. etasjer i tillegg til garasjekjeller. 

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 28.11.2018. 
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: lekeareal, beplantning og grøntanlegg må ferdigstilles. 

Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Pen og moderne leilighet i 3. etg. med gjennomgående god kvalitet og standard. Det går heis rett utenfor inngangsdører på leiligheten. Garasjeplass i nabobygg. Leiligheten har store og gode lysoverflater som gir lyse og luftige rom. Romslig balkong ut fra stuen hvor du kan nyte fantastiske sol - og utsiktsforhold ut mot Eidangerfjorden. Leiligheten byr på effektiv og lettvint planløsning med blant annet to bad/toalett, to gode soverom, innvendig bod/teknisk rom, romslig vindfang og åpen løsning mellom stue - kjøkken. Det er varmekabler i hele boligen (bortsett fra innvendig bod). 

Overflater: Gipsvegger malt i moderne fargetoner. Slette hvite himlinger. Parkett på gulv. Flislagt både toalett og bad. 

Tidløst og delikat kjøkken med integrerte hvitevarer. Slette og lyse fronter. Laminerte skaper og benkeplate. Flis over benk. Plass til trives kjøkken/spisebord med utsikt ut balkongen.

Boligen har to gode soverom, begge med skap. Hovedsoverom med skyvedørsgarerobe og soverom nr. 2 med vanlige skaper. Fra soverom 2. har du videre inngang til bod/walk in/teknisk rom som inneholder ventilasjonssystemet og sikringsskap. 

Bad med flislagte vegger og gulv. Badet fremstår pent og romslig. Inneholder servant med skap, dusj på vegg med glassdører, opplegg til vaskemaskin og toalett. 
I tillegg har boligen også et ekstra toalett med flislagte vegger og gulv. Dette inneholder servant med skap og toalett. 

Balkong med utgang fra stue har god plass til sittegrupper. Her kan du nyte fantastisk sol - og utsikt!

Det er god lagringsplass i egen bod i garasjekjeller. Her har også leiligheten en egen garasjeplass. 

Oppvarming

Elektrisk oppvarming (varmekabler i de fleste rom i leiligheten). Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket C1

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Heistad Brygge Borettslag som er et privat borettslag.
Borettslaget består av 49 leiligheter.
Forretningsfører er Porsgrunn Boligbyggelag, tlf. 35573100
Dugnad må påregnes.
Dyrehold må søkes styret.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser. 

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom. 
Dagboknr 13533, tinglyst 15.10.1993, erklæring/avtale: Nåværende og fremtidige eierne av gnr. 68, bnr. 4 og gnr. 68, bnr. 216 og gnr. 68, bnr. 128 skal ha tilkoblingsrett og bruksrett til kloakkpumpehus mot å dekke sin forholdsmessige andel av driftskostnader. 
Dagboknr 12767, tinglyst 24.08.1990, best. om adkomstrett: Eier av gnr. 68, bnr. 216 har rett til adkomst over gnr. 68, bnr. 155.


Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Fjordgløttveien 23 og 25 datert 24.06.10 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 24.06.10.

Det skal bygges på naboeiendom gnr. 68, bnr. 283. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR26.18173

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 7.689,- pr. mnd. og inkluderer: kommunale avgifter, bygningsforsikring, renter, TV/internett, vaktmester.

Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 4.914
Avdrag kr 0
Fjernvarme kr 700
Driftsutgifter kr 2.071

Borettslagets lån er avdragsfritt i 20 år. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås det at renter og avdrag vil ligge på ca. 8.460, pr. måned i tillegg kommer driftsutgifter (som pr. idag er på kr 2.071). Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.Kommunale avgifter er kr 0,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen. 
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2017 beregnet til kr 657.788,- når eier er fast bosatt på eiendommen. Det er kun brukt kalkulator på denne summen da det ikke finnes noen formuesverdi på en så ny leilighet. 

Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.368.036,80. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld er kr 2.184.000,- pr. 03.12.2018.

Total fellesgjeld for boligselskapet er 117.546.000,- pr. 03.12.2018 og lånevilkårene er:
Løpetid 50 år
Rentesats 2,55/2,3 % pr. 03.12.2018
Rentesats er 2,55% ved åpning av fellesgjeld, denne skal nedreguleres til 2,30% når lånet blir lagt inn i DNB Boligkreditt iht. lånetilsagn fra DNB. 
Avdragsfri periode på 20 år.
Etter avdragsfri periode vil renter og avdrag utgjøre 8.460 kr i tillegg kommer driftskostnadene som pr. i dag er på 2.071 kr.

Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Hele fellesgjelden kan innbetales.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.875.032. Av dette beløpet utgjør kr 2.184.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Veranda med fantastisk utsikt!
Badestrand rett utenfor døra
Romslig stue med gos plass til sofagruppe og spisebord
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Fjordgløttvegen 23 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 26 lokalkjente.

Transport

Transport

Heistadwalk
5 min
Porsgrunn stasjondrive
13 min
Sandefjord lufthavn Torpdrive
37 min
Skoler

Skoler

Heistad barne/ungdomsskole...walk
17 min
Brattås skole (1-7 kl.)drive
4 min
Croftholmen videregående s...drive
10 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Shell/7-Eleven Heistadwalk
8 min
Shell/7-Eleven Heistadwalk
8 min
Kiwi Heistadwalk
9 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen er en nyoppført bolig som selges innen 6 måneder etter fullføring. Boligen selges etter avhendingslovens normalbestemmelser. Dersom boligen selges til forbruker stiller selger garanti jf. avhendingslova §2-11 jf. buofl. §12. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæring og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres Interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: 40.000,-
Grunnhonorar: kr 7.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 20.000,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Tone Cecilie Rindebakken
Eiendomsmegler

Tone Cecilie Rindebakken

Telefon 35 90 45 54

Lurer du på noe

Tone svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.