Carl Berner

Hekkveien 3

Prisantydning

4 950 000 kr

Fellesgjeld: 321 000 krOmkostninger: 12 075 krTotalpris: 5 283 075 kr
Etasje
8
Byggeår
1955
Soverom
2
Areal (P-ROM)
72 m²
Tomteareal
2972.9 m²
Fasiliteter
Veranda Heis
Fellesutgifter
5 184 kr

Arkitetktegnet 3-roms hjørneleilighet med optimale sol- og lysforhold. Funksjonell planløsning med god takhøyde.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Lys og luftig 3-roms hjørneleilighet beliggende i byggets 8. etasje. En solrik og gjennomgående leilighet med utgang til sydvendt balkong. Arkitekttegnet leilighet med spesialbygde garderober med smarte og plassbesparende løsninger. Funksjonell planløsning med god takhøyde på alle rom. Det er også store vindusflater som bidrar til med gode lysforhold rundt i leiligheten. Det er satt inn store skyvedører på soverommene som gir romsligere brytninger mellom gangen og disse rommene. Fra stuen har man adkomst til boligens balkong hvor man kan nyte en fantastisk og unik utsikt over Oslo by, fjorden og mot Tryvannstårnet.

Leiligheten har i tillegg en fin beliggenhet. Sentralt på alle måter, men likevel rolig og tilbaketrukket. Meget barnevennlig nærområde med store friarealer mellom boenhetene.

Eiendommen

Hekkveien 3, 0571 Oslo
Gnr. 125, bnr. 119 i Oslo kommune.
Leil.nr. 804 , aksjenummer. 75 og 76 med partialobligasjon 804,
Furulund II AS AS, org.nr. 923 682 694

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv. Øverst i Hekkveien ligger du tilbaketrukket i et rolig boligstrøk. 
Leiligheten ligger rett ved et sentralt og usjenert boligområde ved Keyserløkka i Oslo. Keyserløkka er en av de få sentrumsnære områdene i Oslo som fortsatt har god plass mellom bygningene og store grønt- og parkområder tilknyttet borettslagene. Her finnes epletrær, flere lekeplasser, isbane om vinteren og parsellhager det er mulig å søke om.

Boligen har gangavstand til god offentlig kommunikasjon og et bredt servicetilbud. Det ligger flere parker og grøntarealer med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i nærmiljøet, som bl.a. Kampen park, Tøyenparken med populære Tøyenbadet, Botanisk hage og Valle Hovin m.m. Tøyenparken ligger i skråningen vest for høydedraget fra Ola Narr til Kampen park og skaper flott utsikt mot sentrum og fjorden.

Tøyen togstasjon på Gjøvikbanen ligger på Keyserløkka og er en unik mulighet til å ta toget ut i Nordmarka. Kanonhallen kulturhus ligger i nærområdet og har mange konserter og øvrige arrangementer i løpet av året. Vakre Villa Solhaug kan leies til fester og anledninger. Keyserkiosk er et av områdets fasiliteter - en sjarmerende telefonkiosk fra 60-tallet med "bibliotek" for bokbytting.
Det er flere dagligvarehandlere i området. I tillegg er det kort avstand til alle Oslos handlegater med alt det innebærer av hovedstadens fasiliteter og servicetilbud.

Eiendommen har gangavstand til Sinsen og Hasle barneskole, Frydenberg ungdomsskole og Teglverket skole (1-10 trinn). Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Nærmeste er Støperiet barnehage som ligger bare en kort gåtur unna boligen.

Carl Berners Plass er et viktig knutepunkt i kollektivtrafikken, og det er direktelinjer med trikk, T-bane eller busser til destinasjoner som BI Nydalen, Blindern, Høyskolen, Ullevål Sykehus, Oslo S, Majorstuen, m.m. 

Du vil med andre ord enkelt kunne ta deg rundt i hele sentrum. Fra Carl Berner kjører T-banelinjene 4,5 og 6. I tillegg har blandt annet 20, 21, 28, 31 og 57-bussen, i tillegg til flybussen, holdeplass her. 31-bussen går døgnet rundt! Trikkens linje 17 går også forbi Carl Berner. Se forøvrig www.ruter.no for mer info.

For den som ønsker å trene innendørs finnes blant annet Fresh Fitness, Elixia, Bare trening og Tøyenbadet i gangavstand fra leiligheten. Utomhus byr nærområdet på minigolf, sandvolleyballbane og tennisbaner.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Hekkveien sogner pt. til Sinsen skole. Se for øvrig vedlagt nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 80 kvm
Totalt bruksareal: 72 kvm
Totalt primærrom: 72 kvm

Primærrom:
Bad, gang, stue, kjøkken, 2 soverom: 72 kvm

I tillegg disponerer leiligheten 2 kjellerboder på hhv 3,6 kvm og 1,8 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.10.2019 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 2.972,9 kvm som tilhører borettslaget/aksjelaget.

Parkering

Aksjelaget disponerer 18 parkeringsplasser, hvor beboere med parkeringskort kan stå. Parkeringskort fås ved henvendelse til styret. For øvrig gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i dette området, noe som betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur, frittbærende dekker, bærende yttervegger og leilighetskillevegger i armert betong. Flatt tak (fall mindre enn 6 grader) antatt utført som kompakt tak. Dette er tak som ikke er luftet under tekkingen og skal som hovedregel ha innvendig nedløp for regn og smeltevann. Tekkematerialet er enten asfalt eller plast/gummibasert takbelegg. Isolasjonsskiktet er vanligvis plassert på oversiden av bærekonstruksjonen. Bærekonstruksjonen er av betong, metall eller treverk.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten vil det fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og i denne rapporten er det gitt TG 1 på alle punkter.

Selger har informert om at det har blitt observert noen få sølvkre i gangen, men har ikke opplevd dette som et problem.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger et attestert arkivkort fra 1960, som henviser til ferdigattest på eiendommen. Det foreligger også ferdigattest for tappevannsinstallasjoner datert 22.05.2015.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter dette, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Standard

Lys og luftig 3-roms hjørneleilighet beliggende i byggets 8. etasje. En solrik og gjennomgående leilighet med utgang til balkong. Arkitekttegnet leilighet med spesialbygde garderober med smarte og plassbesparende løsninger. Leiligheten har en svært funksjonell planløsning og her er det god takhøyde (2,7m). Det er også store vindusflater som bidrar til med gode lysforhold rundt i leiligheten. Det er satt inn store skyvedører på soverommene som gir romsligere brytninger mellom gangen og disse rommene.

 Fra stuen har man adkomst til boligens balkong hvor man kan nyte en fantastisk og unik utsikt over Oslo by, fjorden og mot Tryvannstårnet. Må oppleves! 

Leiligheten har i tillegg en unik beliggenhet. Sentralt på alle måter, men likevel rolig og tilbaketrukket. 
Meget barnevennlig nærområde med store friarealer mellom boenhetene. 

Nærmere innhold:

Entrè:
Lys og innbydende entré med svært god oppbevaringsplass i form av plassbygd garderobeskap. Det er også plass til entrémøbel som f.eks. kommode eller sko-hylle/skap. Fra entréen har en videre adkomst til alle boligens øvrige rom, noe som underbygger den gode planløsningen leiligheten har.

Bad: 
Arkitektdesignet bad med stilfulle fliser på vegger og gulv. Pen bueformet dusjnisje og et vegghengt toalett. Plassbygget skapinnredning for oppbevaring av baderomsartikler etc.
Badet har nylig blitt oppgardert med nytt sluk, gulvfliser og smøremembran. 

Stue:
Stor og lys stue med god plass til både sofagruppe med tilhørende salongbord og tv-seksjon. Det er også plass til en større spisestue- et hyggelig samlingssted for venner og familie. Stuen har store vinduer som gir et fantastisk lysinnfall og fin romfølelse. 

Balkong:
Med adkomst fra stuen ligger en sydvendt balkong med fantastisk utsikt over Osloby. På balkongen er det plass til et bord og to stoler. Her kan man nyte solfylte dager med kopp kaffe og en god bok. 

Soverom l:
Hovedsoverommet ligger på hjørnet av leiligheten med flott utsikt og gode lysforhold. Rommet er av god størrelse med god plass til dobbeltseng, nattbord og ytterligere oppbevaringsmøblement. I tillegg er det et spesialdesignet garderobeskap med god plass til klær etc. 

Soverom ll: 
Leilighetens andre soverom er også av fin størrelse. Dette rommet er perfekt til å brukes som et gjesterom, barnerom eller et kontor. Det er også satt inn et spesialdesignet garderobeskap på dette rommet. 

Kjøkken:
Leilighetens kjøkken er separat og av god størrelse. Kjøkkenet har fronter i malt glatt utførelse og heltre benkeplate med innfelt kjøkkenvask. Hyller over benkeplate som viser fin oversikt over kjøkkenredskaper og gir dette rommet et mer åpent og lyst rom. Videre har kjøkkenet integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, komfyr, kjøl/frys og innfelt platetopp i benkeplate med kjøkkenventilator ovenfor. Det er i tillegg montert lekkasjestoppere på kjøkkenet. 

Diverse: 
- Automatsikringer i sikringsskap plasser i gang. 
- Alle fastmonterte lamper og hvitevarer medfølger.
- 2 boder i kjeller med direkte adkomst via heis medfølger.
- Praktisk fellesvaskeri i kjeller. 
- Felles barnevogn- og sykkelbod i kjeller. 
- Søppelsjakten er fortsatt i bruk, slik at man slipper lange gåturer med avfall.

Oppvarming

Vannbåren varme med radioatorer. Bygget får også levert varmtvann fra et fjernvarmeanlegg. I tillegg finnes det elektriske varmekabler på baderomsgulv.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F1

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Furulund II aksjelag. 
- Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig. 
- Aksjelaget består av 53 leiligheter knyttet til aksjer.
- Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
- Aksjeselskapets revisor er BDO AS.
- Aksjelaget har et fellesvaskeri. Dette ligger i den øverste kjelleren og skal brukes i henhold til gjeldende regler.
- Dugnad må påregnes.
- Det er i utgangspunktet kun tillatt med ett husdyr per husstand. Dersom husdyret anskaffes etter innflytting skal styrets godkjenning innhentes.  

Utdrag av aksjelagets foretatte påkostninger de senere år: 

2018: Fjerning av den gamle, nedgravde oljetanken.
2017: Gangene fra 2. til 9. etasje ble bonet og nye postkasser ble installert. Fiberoptisk bredbånd fra OpenNet ble installert. Samtidig ble det inngått avtale om et utvidet kollektivt tv-tilbud med Get.
2015: Full rehabilitering av balkonger og fasade, og det ble lagt nytt tak og satt inn nye vinduer og balkongdører. Arbeidet ble avsluttet i februar 2016.
2014: Arbeidet med helt nytt røropplegg for tappevannet ble startet. Nye stamrør ble ført opp gjennom oppgangen i alle etasjene og derfra ble fordelingsrør ført videre helt fram til leilighetene i hver etasje. Arbeidet ble avsluttet våren 2015.
2013: Ny stillegående avtrekksvifte for det sentrale ventilasjonsanlegget
2012: I 2012 ble det anskaffet to nye sirkulasjonspumper til sentralvarmeanlegget (radiatorvarmen). Hvis den ene svikter, kan den andre kobles inn.
2011: Totalrehabilitering av heisen.
2007: Soilrørene ble rehabilitert.

Planlagte påkostninger: 
- Styret har utredet mulighetene for ladestasjoner for elbiler, og det ble enstemmig vedtatt ved generalforsamling 2019 at styret gis fullmakt til å etablere ladestasjoner når styret finner det økonomisk og praktisk gjennomførbart. Estimert kostnad er på rundt kr. 900.000,-. Prosjektet blir tidligst i 2020, men det er ønskelig å blant annet undersøke muligheten for et samarbeid med aksjelaget Furulund I og III.
- Oppgradering av porttelefon. 

Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. aksjelagets vedtekter kan bare fysiske personer (enkeltpersoner) være aksjeeiere i selskapet.

Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget. 

Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Aksjene overdras fri for pengeheftelser utover andel fellesgjeld.

Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst fem servitutter på aksjelagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om veg, kloakkledning, trafostasjon/kiosk og gjerde, vedtak av Oslo Kommunes vann- og kloakkreglement samt skjønn.

Servituttene vil følge eiendommen.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.77 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2937 datert 01.1087.

På Carl Berners Plass ved rundkjøringen, vest for leiligheten, er det gitt igangsettingstillatelse på oppføring av bolig-/næringsbygg. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Oppdragets KR-kode

KR42.19137

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Husleie er kr 5.184,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann og fyring, kabel-tv, internett, driftskostnader, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, nedbetaling andel fellesgjeld, vaktmester, trappevask m.m. 
Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter. 

Husleien fordeles slik:
Felleskostnader: kr. 4.684,-
Brensel: kr. 500,-

Videre oversikt over fordelingen av husleie foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4315,- pr. år. / 2863 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og Open Net som leverandør av internett. Kabel-tv og internett er inkludert i felleskostnadene.
Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.237.106,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.453.581,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 16.140,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 321.000,- pr. 01.10.2019

Total fellesgjeld for aksjelaget er 15.188.068,- pr. 14.10.2019 og lånevilkårene er:

Lån 1:
Lånenr: OBOS01-98207505285
Type: Annuitet
Restsaldo: kr. 13.842.295,-
Andel saldo: 292.512,-
Restløpetid: 26 år og 5 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 2,90%

Lån 2:
Lånenr: 1OB940-98207362107
Type: Annuitet
Restsaldo: kr. 1.345.773,-
Andel saldo: 28.443,-
Restløpetid: 7 år og 6 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 2,90%

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 8.625,-
- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 3.450,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.962.075,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.283.075,-
Av dette beløpet utgjør kr 321.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 8.etg.
Optimale sol- og lysforhold i stor stue med god plass til flere møbler. Leiligheten har god takhøyde i alle rom.
Lys og åpen stue med direkte tilgang til leilighetens balkong
Stue
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Hekkveien 3 er spesielt anbefalt for enslige og studenter. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 193 lokalkjente.

Transport

Transport

Carl Berners plasswalk
0 min
Carl Berners plasswalk
1 min
Carl Berners plass Twalk
3 min
Skoler

Skoler

Frydenberg skole (8-10 kl....walk
10 min
Sofienberg ungdomsskole (8...walk
10 min
Sinsen skole (1-7 kl.)walk
14 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Vinmonopolet Carl Bernerwalk
3 min
Kiwi Hasleveienwalk
3 min
Apotek 1 Carl Bernerwalk
4 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper. 

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 6.000,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 15.250,-
Visninger: kr 2.500,- 
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Ingunn Anna Gudjonsdottir
Eiendomsmeglerfullmektig

Ingunn Anna Gudjonsdottir

Telefon 23 12 20 56

Lurer du på noe

Ingunn svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.