Solgt: 4 800 000 kr
Spydeberg

Heliveien 123

Prisantydning

5 100 000 kr

Omkostninger: 128 722 krTotalpris: 5 228 722 kr
Byggeår
1954
Soverom
6
Areal (P-ROM/BRA)
258 m² / 265 m²
Tomteareal
1180 m²
Fasiliteter
Veranda

Stor enebolig med mulighet for utleie | Stort påbygg 2013 | God standard | 6 soverom | 3 bad | 2 kjøkken|3 innganger

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Heliveien 123
Praktisk og pen familiebolig med landlig beliggenhet og flere uteområder på eiendommen. Her er det også hønsehus.

Boligen har tre innganger, noe som gjør den veldig interessant med tanke på utleie av hybel, generasjonsbolig, hjemmekontor til egen bedrift. Boligen er tilrettelagt for rullestol/livsløpstandard.

Spydeberg sentrum ligger minutter unna (1,2 km), med alt av hva et sentrum kan by på, blant annet bank, post, lege, tannlege, butikker, helsestudio, restauranter, allaktivitetshus, osv. Meget kort vei til nærmeste skole og barnehage. Eiendommen har nærhet til flotte tur- og friluftsområder og vakre Glomma like i nærheten. 

Det er direkte buss- og jernbaneforbindelse til Oslo. Kort kjørevei til; Ski, Askim og Moss.

Velkommen skal dere være

Eiendommen

Heliveien 123, 1820 Spydeberg
Gnr. 33, bnr. 22 i Spydeberg kommune.

Områdebeskrivelse

Eiendommen har en barnevennlig beliggenhet, med ca. 1,2 km syd for Spydeberg sentrum. I Spydeberg sentrum finnes bank, forretningssenter, kommuneadministrasjon og buss- og tog. Fra eiendommen er det gangavstand til barnehager og skole. 

Skolebussholdeplass rett utenfor boligen og bussholdeplass og togstasjon i sentrum.

I området er det flere friarealer og turterreng. Kort vei til flotte fiske- og turmuligheter ved Glomma.

Veibeskrivelse

Fra Spydeberg sentrum, kjør mot Skiptvet fortsett ca. 1,2 km og ta så til høyre.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Det er gangavstand til flere barnehager (Tyttebæret barnehage, Solsiden barnehage og Solbakken korttidsbarnehage). 
Tyttebæret barnehage og Gårdsbarnehage på Vollene (underavdeling av Blomsterenga barnehage, ca. 5 minutter å gå). Flere skoler. Bl.a. Steinerskolen i Indre Østfold ligger i Askim (5 km). Mortenstua (interkommunal spesialskole) 21 km. 

1-7 kl. Spydeberg skole 1.4 km
1-7 kl. Hovin skole 2.4 km
8-10 kl. Spydeberg ungdomsskole 2.3 km
Vgs. Askim videregående skole 8.6 km
Vgs. Mysen videregående skole 20.6 km
Bhg. Tyttebæret barnehage (0-6 år) 0.2 km
Bhg. Solsiden barnehage ba (0-5 år) 2 km
Bhg. Solbakken korttidsbarnehage (3-5 år) 2.4 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 298 kvm
Totalt bruksareal: 265 kvm
Totalt primærrom: 258 kvm

Bruksareal:
Enebolig 265 kvm

Primærrom:
Enebolig: 
Kjeller: 88 kvm: Bad/vaskerom, entré, gang, stue, stue/kjøkken, 2 soverom
1. etasje 114 kvm: Bad/vaskerom, entré, gang, kjøkken, stue, trapperom, sideinngang, soverom, wc
2. etasje 56 kvm: Bad, gang, 3 soverom

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.03.2019, utført av Are Johan Moen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Selger opplyser at tomtestørrelsen er på ca. 1180 kvm. I matrikkelen er den registrert en del høyere. Det vil i løpet av våren blir gjort ny oppmåling på selgers regning. 
Forøvrig er tomten pent opparbeidet med flere soner/uteområder. Diverse busker og beplantning.

Parkering

Parkering i carport og stor gårdsplass. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong. Boligen er fundamentert med betong. Grunnmursvegger er av parallellblokker. Drenering med grunnmursplast, fra 2002. Yttervegger er lette bindingsverksvegger i tre, som er kledd utvendig med stående trekledning. Stående trekledning.
Ny trekledning på deler av fasade i 2002, 2012 og 2018. Vinduer har rammer og karmer av tre. Vindusglass har 2-lags isoler-/energiglass i fra 1977, 2002, 2010 og 2013. Ett vindu på bad er i fra byggeåret og har dobbelt glass.  Bærende takkonstruksjon i tre, type saltak, tekket med lekter, sløyfer og betongtakstein, undertak er bordtak og sutaksplater.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Registrert flere avvik på boligens takkonstruksjon, spesielt på loft. Målt relativt høye verdier av fukt i undertak samt begrenset med lufting (TG3).
- Ikke montert topplist på drensplast.
- Målt planhetsavvik utover standard på tilbygget del.
- Belegg er ikke klemt utenfor klemring på bad i 1.etasje.
- Vindu er plassert i våtsone på badet i 1. etasje. Dette er en risikokonstruksjon, da membransjiktet trolig ikke er lagt inn mot vindu. Anbefalt at det settes inn tett dusjkabinett om det skal dusjes direkte på vegg.
- Ikke sikret uteareal i bakkant av carport.

Selger har påvist og mener det er forekomst av sølvkre på toalettrom i 1. etasje (gammelt tilbygg), ingen andre steder i boligen. Konferer med megler for evt. ytterligere informasjon.

Selger opplyser at en del av den gamle delen av underetasjen/kjeller, var opprinnelig garasje. Dette er omgjort til rom, men ikke søkt bruksendret.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Renovert/oppusset

2013

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommens tilbygg datert 14.10.2013.  Kopi kan fås ved henvendelse til megler. Kommunen har ikke ferdigattest på øvrig del av boligen.
 Selger har også lagt frem samsvarserklæringer på utførte fagjobber. Kopi kan fås av megler. 
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Stor familieeiendom som har areal fordelt over tre plan. Det er normal standard på innredninger og utstyr. 1.etg. er også rullestoltilpasset. 

Hovedhuset er fra 1954, ett tilbygg er fra år 2000 og det nyeste tilbygget er fra 2013.
Carport er fra 2013.

-Nyere "rør-i-rør" system.
-Nyere avløpsrør.
-Nyere el-system.
-Nyere drenering

Pen og lys oovedstue som i vinkel. Adkomst til terrasse via dør. Fin peisovn mellom stue og kjøkken.
Stuen i underetasjen er åpen mot kjøkken. Del av stuen har lettvegg som enkelt kan fjernes for å få større stue nede.

Det er hele 6 soverom i boligen. Alle rommene fremstår som romslige.

Det er to kjøkken. 
-Kjøkken i underetasje, med åpen løsning mot stue og plass til spisegruppe. Innredningen er i fra 2013, har slette, lyse fronter og benkeplater av heltre eik. 
-Kjøkken i 1.etg. har åpen løsning mot stue, hvor det er plass til spisegruppe. Innredningen er i fra 2002 og har profilerte fronter (Huseby kjøkken, fennikel honningtonet lønn), vitrineskap med belysning og laminerte benkeplater. 
Integrerte hvitevarer på kjøkkenene følger boligen. 

Det er tre bad. 
-Bad i underetasje, pusset opp i 2018, av Askim og Mysen Rør AS. Det er fliser på gulv og baderomsplater på vegger. Rommet er innredet med baderomsinnredning med slette, lyse fronter, overhengende speilskap og belysning, dusj og arbeidsbenk. 
-Bad i 1. etasje, med tilgang i fra soverom. Dette badet er laget med livsløpstandard. Det er belegg på gulv og fliser på vegger. Én vegg med Smartpanel. Rommet er innredet med benk med nedfelt servant overhengende speil som er fliset inn samt belysning, badekar og vannklosett. Badekaret som er i dag kan erstattes med dusjkabinett hvis ønskelig for selgers regning.
-Bad i 2. etasje, fra rundt 2000. Det er flislagte overflater på vegger og gulv. Rommet er innredet med servantinnredning med profilerte, lyse fronter, overhengende speil, belysning samt sideskap, dusj i nisje samt vannklosett. I tillegg er eget wc-rom i i 1. etasje, i fra 2002, med fliser på gulv.

Veldig godt med lagringsplass via boder, stableloft og uthus. 

Tomten er lettere kupert, og innbyr til lek og moro for store og små. Det medfølger også et lekestativ for barn. Det er flere solrike og skjermede uteplasser, med sol fra morgen til kveld. Det er uthus/bod, stor carport med ekstra høyde, et lite hønsehus og lekestativ for barn. I hagen er det bærbusker og epletrær. 

Oppvarming

Boligen har Luft til luft varmepumpe, peisovn i stue, varmekabler i store deler av underetasje (ikke trappegang). Varmekabler i tilbygget del i 1. etasje samt entré og wc. Varmekabler på bad i 2. etasje.
Ellers elektrisk oppvarming med panelovner.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E3

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for gnr/bnr. 31/1 m.fl. - Vollene, Spydeberg kommune datert 03.06.2002, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 03.06.2002.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR46.1929

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.865,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. De kommunale avgiftene vil variere etter vannforbruk.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 35.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 9.204,-
Tv via Canal Digital/parabol kr 450,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger. 
Internett fra Telenor (ADSL) koster ca. kr. 530,- pr. mnd.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 973.005,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.502.818,- Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.228.722,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 3D
Plantegning 3D
Plantegning 3D
Plantegning 2D
Plantegning 2D
Plantegning 2D
Isolert hønsehus/lekestue
Ny singel på gårdsplass
Hall
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Heliveien 123 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 31 lokalkjente.

Transport

Transport

Grååsenwalk
1 min
Spydeberg stasjonwalk
24 min
Oslo Gardermoendrive
71 min
Skoler

Skoler

Spydeberg skole (1-7 kl.)walk
18 min
Spydeberg ungdomsskole (8-...drive
4 min
Hovin skole (1-7 kl.)drive
5 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Coop Extra Spydebergwalk
17 min
Coop Extra Spydebergwalk
17 min
Vitusapotek Spydebergwalk
17 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Heliveien 123
B
B
C
C
C
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1 % av salgssummen
Minimumsprovisjon: kr 45.000,-
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.750,-
Visningshonorar: To visninger gratis, deretter kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Hans Petter Søvik
Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Søvik

Telefon 64 91 30 88

Lurer du på noe

Hans svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...