Tranby/ Lierdalen

Hennumveien 91

Prisantydning

7 500 000 kr

Omkostninger: 188 722 krTotalpris: 7 688 722 kr
Etasje
3
Byggeår
1936
Soverom
5
Areal (P-ROM/BRA)
197 m² / 197 m²
Tomteareal
15159 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda Heis

Idyllisk småbruk. En sjelden mulighet med kort vei til Drammen og Asker. Særdeles god sol og utsiktsforhold.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Idyllisk småbruk i Lierdalen, en sjelden mulighet med kort vei til Drammen og Asker. Eiendommen består av 3 bygninger. Hovedhus, låve og garasje. Bolighus oppført i ca. 1936. Tilbygget og vesentlig modernisert i 2005. Innvendig fremstår boligen godt vedlikeholdt med god planløsning. Boligen har 5 soverom, 2 store bad samt vaskerom og stort kjøkken og stue. 

Kort fortalt:
- Stor enebolig over 3 plan (grovkjeller) samt låve og garasje
- 15.159,2 m² tomt (3 teiger)
- Landlige, barnevennlige og idylliske omgivelser
- Egen heis fra entre/ gang til 2.etg
- Store oppgraderinger på boligen i 2005
- Særdeles god sol- og utsiktsforhold.
- Mulighet for hestehold
- Stue med nydelig utsikt utover dalen
- En sjelden mulighet med kort vei til Drammen og Asker

Eiendommen

Hennumveien 91, 3406 Tranby
Gnr. 137, bnr. 7, i Lier kommune.

Områdebeskrivelse

Idyllisk og rolig område, landlige og barnevennlige omgivelser, flott beliggenhet med fantastisk utsikt og gode solforhold. Eiendommen bestående av bolighus, låve og stor dobbelgarasje beliggende på Tranby i et landlig bolig -og landbruks område med kort vei til butikker, flere typer serviceinstitusjoner og Liertoppen Kjøpesenter. God bussforbindelse til Asker og Drammen. Eiendommen ligger høy og luftig inntil marka.

Tranby har et aktivt idrettsmiljø for barn og voksne i alle aldre. Lier IL er aktive innen blant annet fotball, ski og håndball. Egen idrettsplass og idrettshall på Tranby.

Turm ligheter: 
Gode rekreasjonsmuligheter på bla. Kraftkollen, Vestmarkas høyeste punkt, med endeløse turmuligheter i skog og mark hele året rundt. Stort løypenett med nykjørte skiløyper hele vinteren.

Servicetilbud: 
Dagligvarebutikk er Kiwi Tranby, ca. 2 km fra boligen. Ellers så finner man dagligvarebutikk, lege, helsestasjon, tannlege, idrettshall og fotballbaner i Tranby sentrum, ca. 5 km fra boligen. 10 minutters kjøring til Liertoppen kjøpesenter med en rekke butikker, samt Bauhaus med det du skulle trenge til hus og hage.

Kollektivtilbud og bil: 
Fra Ringeriksveien går det ekspressruter til Oslo, Drammen og Asker med gode togforbindelser videre (blant annet flytoget). På hverdager går det busser hvert 15 minutt om morgenen innover til Oslo, og på ettermiddagen går det hvert 15 minutt fra Oslo til Tranby. For rutetider se www.brakar.no. Det tar ca. 7 min til påkjøringen på E-18, og du er Asker på ca. 15 minutter eller i Oslo på ca. 25 minutter. Til Drammen er det ca. 10 minutter.

Veibeskrivelse

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Skoler:
* Nordal skole 1-7 klasse, ca. 0,9 km
* Tranby skole 8-10 klasse, ca. 4,2 km
* St. Hallvard videregående skole, ca. 11 km

Barnehager:
* Borgestad barnehage 0-6 år, ca. 0,7 km
* Hennum familiebarnehage, ca. 3,7 km
* Tranby barnehage 0-5 år, ca. 4,9 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 215 kvm
Totalt bruksareal: 197 kvm
Totalt primærrom: 197 kvm

Bruksareal:
Enebolig 197 kvm

Primærrom:
Enebolig: 
1. etasje 96 kvm: Entré/ hall med heis, bad/vaskerom, kjøkken, stue
2. etasje 101 kvm: Gang med heis, bad og 5 soverom.

Kjeller: Vaskekjeller, fyrrom og boder. Ikke måleverdig areal, dog ca. 59 m2 med 1,60 - 1,80 meter takhøyde.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.05.2019, utført av Tømrermester Truls Stokker. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 15.159 kvm. Tomt med tilsammen 3 teiger er opparbeidet med gressplen, beplantninger rundt bolighus - beitemark, fulldyrka mark og noe naturtomt/skog på arealer utenfor. Asfaltert innkjørsel og gårdsplass. Parkering på egen gårdsplass og i garasje. Eiendommen er beskrevet i gårdskart, og inneholder følgende: 8,3 daa fulldyrka jord (beitemark). 0,7 daa innmarksbeite. 3,8 daa uproduktiv skog. 2,4 daa bebygget areal/areal rundt bygninger.

Parkering

Parkering for 2 biler i garasje. Ellers parkering på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Privat - borevann. Borevannsutstyr i kjeller. Utvendig avløp i plast. Vannrør i plast. Innvendig avløp i plast og støpejern. Vannrør i plast og kobber. Stoppekran i kjeller. Hovedsak skiftet i 2005.

Eiendommen har privat - septik med spredning i grunn. Det foreligger ikke noe pålegg om endring av anlegget i følge kommunen. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon. 

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport er boligen oppført med grunnmur i betong. Støpt gulv i kjeller. Tilbygg står dels på støpt såle og dels på pilarer. Over grunnmur har bygningen yttervegg av bindingsverk i tre. Utvendig fasadekledning består av ytterpanel. Vinduer med ramme og karmer i tre med isolerglass. Enkle glass i kjeller. Vinduer i hovedsak fra 2005. Ytterdører med karmer og dørblad i tre med isolerglass. Saltakkonstruksjon i tre. Takutstikk og vindskier i tre. Undertak av panel samt forenklet undertak. Kaldtloft virker tørt og er greit ventilert. Kaldtloft besiktiget fra luke. Yttertekking av stålpanner. Ny taktekking i 2005. Takrenner, nedløp og beslag i stål. Takrenner, nedløp og beslag på tak fra 2005 og senere tid. Utgang til veranda i trekonstruksjon fra 1.etg.
Rekkverk i tre. Bygget i 2005. 

Låve over 3 plan: Lagerplass. I tillegg er det gammel møkkakjeller. Diverse lagerplass. Lagringsloft, samt carport på ca. 17 m2 inntil låven. Fundamentert dels på grunnmur og dels på pilarer.
For øvrig mur- og trekonstruksjon tekket med metallplater. Innlagt strøm.

Garasje oppført i 2007 på betong ringmur og støpt betonggulv, yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledning. Liggende i gavl. Isolert leddport med automatisk åpner dør. Saltak med lett undertak, tekket med takstein. Renner og nedløp i plastbelagt stål. Innlagt strøm.


Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

Symptomer i kjeller indikerer sviktende fuktsikring av grunnmur. Fungerer for øvrig greit til dagens bruk. TG 3.
Panel ligger for nær terreng ved inngang - TG 2. 
Noe skjevheter og svanker i gulv. Åpninger og dels uisolerte felt i himling i kjeller. TG 2.
Brenseltank innmurt i kjeller. Kontroll eventuelt sanering av brenseltank må påregnes. TG 3.
Lovlighetsvurdering: Bolighus oppført i ca. 1936. Ombygget senere - sist i ca. 2005. Dokumentasjon på lovlighet av bygget er ikke forevist.


Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1936. Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Standard

Velkommen til Hennumveien 91.

Idyllisk småbruk i Lierdalen, sjelden mulighet med kort vei til Drammen og Asker. Eiendommen består av 3 bygninger. Hovedhus, låve og garasje. Bolighus oppført i ca. 1936, tilbygget og vesentlig modernisert i 2005. Innvendig fremstår boligen godt vedlikeholdt samt god planløsning. Boligen har 5 soverom, 2 store bad, vaskerom og  et stort kjøkken og en hyggelig stue. Diverse downlights/fast belysning i huset.  Naturlig ventilasjon i boligen. Kjøkken fra Sigdal. Godt utstyrt. Innredning med profilerte furufronter. Laminat benkeplate. Oppvaskbenk med 3 stålkummer. Integrert ovn, koketopp og kjølehjørne. Ventilator med utblåsning.

Boligen inneholder:
1.etg: Entré med heis, bad/vaskerom, kjøkken og stue. I tillegg er det kott under trapp - ca. 2 m2 gulvflate. Utgang til dels overbygget veranda fra entré, bad/vaskerom og stue.
2.etg: Gang med heis, bad og 5 soverom. Luke til kaldtloft.
Kjeller: Vaskekjeller, fyrrom og boder. 

Låven: 
1. etg: Diverse lagerplass.
2.etg: Lagringsloft. 
Kjeller: Lagerplass. I tillegg er det gammel møkkakjeller.

Carport på ca. 17 m2 inntil låven.

Garasje: Parkering for 2 biler.

Elkraft: 3-faset inntak. 63 amp. hovedsikringer - 19 kurser. Sikringsskap med automatsikringer. Sikringsskap plassert i kjeller. Fornyet el-anlegg i 2005.

Kort fortalt:
- Stor enebolig over 3 plan (grovkjeller) samt låve og garasje
- 15.159,2 m² tomt (3 teiger)
- Landlige, barnevennlige og idylliske omgivelser
- Flott utsikt
- Egen heis fra entre/ gang til 2.etg
- Sjelden mulighet
- Store oppgraderinger på boligen i 2005
- Særdeles god sol- og utsiktsforhold.
- Mulighet for hestehold
- Stue med nydelig utsikt utover dalen
- Stort kjøkken med plass til spisebord
- En sjelden mulighet med kort vei til Drammen og Asker


Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Teglsteinspipe med 2 pipeløp - 1 peisovn. Feieluker i kjeller. Elektrisk gulvvarme i entré, kjøkken og 2 bad. Elektrisk og oljebasert sentralfyr med radiatorer.

Eldre sentralfyr - antatt fra 80-tallet. Tilstandsgrad er satt grunnet alder/utidsmessighet. Brenseltank innmurt i kjeller. Kontroll eventuelt sanering av brenseltank må påregnes.

Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. Enova tilbyr støtteordninger på inntil kr 25.000,- som gjeler ut 2019. For utfyllende informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.


Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. 

Dagboknr 401705, tinglyst 06.07.53, type heftelse: Bestemmelse om vannledning.

Gjelder vedlikehold og rett til å koble sin vannledning til selgerens vannledning og skal ha rett til å legge ledningen fram til sin eiendom med rett til vedlikehold.Likeledes har kjøperen rett til å legge ned synkekum på selgerens eiendom.
 
Dagboknr 710364, tinglyst 07.09.2007, type heftelse: Bestemmelse om veg, jordskifte.

1. Eier av gnr 137, bnr 12 har rett til å anlegge og alltidvarende rett til å bruke veg på areal som tilhører gnr 137, bnr 7. Dette bruksarealet er begrenset av en linje som går parallelt med grensa mellom eiendommene tre meter sørvest for denne fra punkt nr B8 i målebrevskart nr 6137 for 137/25 i 14,5 meters lenge mot nordvest, og sørøstover til dagens grense mellom bnr 7 og 25.
2. Vår framtidige grense over dagens bnr 25 skal gå etter dagens nordre asfaltkant i vegen til bnr 7.
3. Eier av 137/7 har alltidvarende rett til å benytte vegen til 137/ 12 s¨lenge denne ligger på grunn tilhørende 137/7 som driftsveg.
4. Avtalt hvem som bærer alle kostnandene i forbindelse med jordskifte.
 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er ikke regulert, ligger i LNFR område for tiltaksbasert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende.  Kommuneplanen 2009-2020 ligger ute på kommunens hjemmesider (www.lier.kommune.no), eller følg denne linken: http://kart2.nois.no/lier/Content/Main.asplayout=lier&time=1395052195&vwr=asv , endre fra Standard kart til Arealplaner og huk av for gjeldende kommuneplan. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR15.1933

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.351,- for inneværende år. Renovasjon stor familie m/hjemmekompostering. Feiing, slamtømming, slamtømming gråvann og tilsyn av avløpsanlegg. 


Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 36.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.527,-.
Boligen er tilknyttet Fiber 1 AS, Altibox Pakke 300/300, som leverandør av kabel-tv og internett avgift på 
kr 1.038,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster kr 5.736,- pr. år. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2018 beregnet til kr 1.132.452,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig). Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen  (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.076.827,20. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.688.722,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Planskisse 1.etg
Planskisse 2.etg
Eiendommen består av 3 bygninger. Hovedhus, låve og garasje.
Gårdstun
Velkommen til Hennumveien 91
Se alle bilder i galleriet
Hennumveien 91

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar for mangler ved eiendommen slik dette ansvaret er fastlagt i avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler. 

Boligselgerforsikring omfatter huset og med tilhørende garasje/den delen av eiendommen som er regulert til boligformål. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,56% av salgssummen inkl. 
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.900,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Terje Tveit
Daglig Leder / Eiendomsmegler

Terje Tveit

Telefon 66 76 12 08

Lurer du på noe

Terje svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...