Hasle/Marienfryd

Hovinveien 37F

Prisantydning

4 650 000 kr

Omkostninger: 123 222 krTotalpris: 4 773 222 kr
Etasje
6
Byggeår
2014
Soverom
2
Areal (P-ROM)
58 m²
Tomteareal
1665 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda Heis
Fellesutgifter
2 822 kr

Luftig og kvadratsmart 3-roms toppleilighet med flott planløsning - Ingen gjenboere - *Garasjeplass - Må sees!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

 Særdeles lekker, påkostet og kvadratsmart 3-roms i blokkens 6. etasje (toppetasje) med solrik balkong på 5 kvm. Leiligheten har en flott beliggenhet med svært gode lys- og solforhold. Nybygg fra 2014 som er pent brukt, påkostet, og holder følgelig en høy standard. Her vil du definitivt trives!

  Øvrig/kvaliteter med boligen:
 • Svært god beliggenhet internt i sameiet
 • Supersentralt hvor du kan sove med soveromsvinduene åpne
 • Sol hele dagen frem til ca. kl.18 om sommeren
 • Hasles mest attraktive boligprosjekt
 • Ingen gjenboere fra balkong med fritt utsyn og svært gode lys- og solforhold (denne må oppleves)
 • Kort vei til alt av service- og kollektivtjenester (alt innen 3 minutters gange)
 • Bo fritt og åpent uten innsyn

Eiendommen

Hovinveien 37F, 0576 Oslo
Gnr. 128, bnr. 156, snr. 43, i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Sentral og attraktiv beliggenhet i et av de nyere boligprosjektene på spennende Hasle, nærmere bestemt mellom Lille Tøyen Hageby, Hovin og Ensjø. Idylliske og ærverdige Lille Tøyen Hageby er nærmeste nabo. Nærområdet er betydelig oppgradert de senere år, både med hensyn til uterom og moderne bebyggelse.

Barnevennlig og stille område med flotte grøntarealer. Egen bom inn til området for å sikre den barnevennlige og trygge profilen - Marienfryd er et herlig område både for store og små. 

Området er i stadig utvikling med utbygging av boliger, servicefunksjoner, friarealer og infrastruktur. På den gamle Teglverkstomta ved Hasle Torg er det oppført ny skole med flerbrukshall. Tomten har fått flotte grøntområder med vannanlegg, gang- og sykkelvei, kunstgressbane samt broer med belysning.

Umiddelbar nærhet til Hasle t-bane (linje 5), buss i Grenseveien (rute 21, 28 og flybuss) med kort vei til knutepunktene Carl Berner, Helsfyr og gangavstand til Ensjø og Tøyen t-bane (linje 1-4) samt bussrute 60. Bysykler er det også flust av, både ved Hasle Torg (Grenseveien) samt på oversiden av torget (Økernveien). 

Hoved tur- og sykkelvei mot sentrum fra Groruddalen, Grefsenkollen og Østmarka passerer rett utenfor med svært gode turmuligheter. Store flotte grøntområder og rekreasjonsmuligheter med bl.a. Valle Hovin med andedammen, Hasleparken ved Hasle kirke, Tøyenparken, Kampen Park, Tøyenbadet, Munch-museet og Botanisk hage. Gangavstand til sentrum samt kort avstand med sykkel, bil eller offentlig kommunikasjon til Oslos parker, kafeer, restauranter, forretninger m.m.

Kort vei til Hasle Torg og Ensjø med treningssentre, butikker, vinmonopol, matforretninger, kaféer og annet nyttig. Rema 1000 og Kiwi butikk i umiddelbar nærhet. Det er også kort avstand til flere idretts-/fritidstilbud som fotballbane, svømmehall, skøytebane m.m. 

Her finner du et inkluderende og engasjert lokalmiljø som gjør områdets kafeer og spisesteder til trivelige møteplasser. I Høyhuset på Marienfryd er det nylig åpnet bakeri som også er søndagsåpent, her er det også sushi restaurant, take away restaurant (pizza og grill) og frisør/make up. I området ved eiendommen finnes Petersborgkvartalet som har kafé og bakeri (Boulangerie) med pizzaservering på kveldstid samt søndagsåpen Joker-butikk. Kortreiste og økologiske produkter kan fåes hos Lille Tøyen Kolonial.

I nærheten av Hasle ligger også Økern. Økern skal bli et viktig knutepunkt med bl.a. kino og kjøpesenter.

Veibeskrivelse

Fra t-bane (stopp Hasle, linje 5): Følg Grenseveien langs Hasle Torg, ta til høyre inn Hovinveien i rundkjøringen.
Buss (stopp Hasle, rute nr. 21 eller 28): Ta til høyre i rundkjøringen rett ved busstoppet, inn Hovinveien.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Det er etablert barnehage i 1. etasje av bygget. Barn av beboere i sameiet Marienfryd vil prioriteres iht. barnehagens vedtekter. Ellers er både grunnskoler og ungdomsskoler innen gåavstand. Skoleveien er trygg med blant annet gangbro som tar barna bort fra trafikkbildet. Se vedlagt nabolagsprofil. 

Eiendommen sogner for øvrig til Hasle skole (barneskole) og Fyrstikkalleen (ungdomsskole). Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen. 


Hasle skole er p.t under rehabilitering og utvidelse. De eksisterende byggene på Hasle skole skal rehabiliteres. I tillegg skal det føres opp et nytt bygg på tomten, slik at skolens kapasitet utvides med to paralleller per trinn. Skolen skal etter planen være ferdig i 2019, i mellomtiden busses elevene til Brynseng skole i regi av skolen. Illustrasjon av skolen: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/hasle-skole/#gref. 

Verdt å merke seg er skolens/elevenes faglige prestasjoner hvor blant annet 5.trinnet har blitt utnevnt som best i byen på lesing, nest best i regning, og i øvre sjikt også i engelsk. Med andre ord er barna i trygge hender.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 63 kvm
Totalt bruksareal: 58 kvm
Totalt primærrom: 58 kvm

Leiligheten ligger i 6. etasje.

Primærrom:
Entré, bad, stue, kjøkken, kontor og to soverom: 58 kvm

I denne leiligheten blir opprinnelig innvendig bod, benyttet som kontor, og er i følge gjeldende måleregler derfor medregnet i leilighetens p-rom.

I tillegg har boligen en balkong på ca. 5 kvm, og disponerer en kjellerbod på ca. 5 kvm.

Vedlagt plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.03.2019 utført av Takstmann Jan Berby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1.665 kvm som tilhører sameiet. Tomten er opparbeidet med plenarealer, lekeplass og sittebenker. Asfaltert adkomst til bebyggelsen.

Parkering

* Garasjeplass i lukket og oppvarmet garasjeanlegg kan kjøpes i tillegg. Det er mulig å etablere EL-ladepunkt. Enkel adkomst med heis til garasjekjeller, garasjeanlegget er videoovervåket. Vedlikehold/felleskostnader er p.t. 252,- pr. mnd. Sameiet har gjesteplasser i Bertrand Narvesens vei, plassene er dermed forbeholdt gjester av huseiere i Marienfryd. Man får tildelt private gjestekort. Det er også etablert parkeringsplasser for MC i garasjeanlegget, plassene er for leie. Konferer med megler for mer info. For øvrig er det gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i stål og betongkonstruksjoner i bærende konstruksjoner, utfyllende fasader i bindingsverk utvendig forblendet med spekkmurt teglstein og trepanel. Flatt tak i betongkonstruksjon, tekket med folie og innvendig nedløp. Blokken har 6 etasjer og kjeller/garasjeplan. Det er personheis med direkte adkomst til garasjen.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Alle punkter er vurdert til TG1.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 13.05.2016. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Lys og pen toppleilighet, beliggende i et attraktivt område. Boligen har to flotte soverom, stue- og kjøkken i delvis åpen løsning, et delikat bad, et praktisk arbeidsrom og en innbydende entré. Fra stuen er det utgang til en herlig balkong med flott og åpent utsyn. 

Medfølgende kjellerbod for ekstra oppbevaring, samt mulighet for å kjøpe garasjeplass i lukket garasjeanlegg. Her har en nærhet til det meste, med gangavstand til flere dagligvareforretninger, kaféer, god offentlig kommunikasjon og parker- for å nevne noe.

Nærmere innhold:

Entré:
Lysmalt og innbydende entré med lysoljet eikeparkett på gulvflate. Rommet gir et godt førsteinntrykk av leiligheten, og har plass til klesavheng og skotøy. Fra entréen er det inngang til alle boligens rom, noe som understøtter den gode planløsningen.

Stue:
Pen stue med en lys og lekker farge på veggflatene. Også her er lysoljet eikeparkett som står godt i stil med øvrige farger. Stuen er delvis adskilt fra kjøkkenet, med plass til møblement som sofa med tilhørende bord, tv-seksjon og spisebord. Rommet har store vindusflater som sørger for at det kommer mye naturlig lys inn i leiligheten. At leiligheten befinner seg i 6. etasje, som for øvrig er byggets toppetasje, sørger for at det er lite innsyn. Fra stuen er det videre utgang til boligens flotte balkong.

Balkong:
Herlig, sydøstvendt balkong på ca. 5 kvm, med flott og åpent utsyn. Internt i Marienfryd er dette å anse som en flott beliggenhet, da balkongen vender ut mot et grønt og pent fellesareal, med god oversikt og solforhold fra toppetasjen. På balkongen er det plass til utemøblement som en sittegruppe, hvor flotte dager og kvelder kan nytes.

Kjøkken:
Boligens kjøkken er i delvis åpen løsning med stuen. Denne typen løsning tilfredsstiller mange behov, da det oppleves skjermet samtidig som en har god kommunikasjon. Innredningen har hvite, glatte fronter, samt laminat benkeplate med nedfelt, rustfri dobbel oppvaskkum. Det er opplegg for oppvaskmaskin, nisje til komfyr og plass til frittstående kjøleskap. Lyse veggflater mellom kjøkkenbenk og overskap, samt lysoljet eikeparkett på gulvflatene. Det er montert komfyrvakt.

Bad:
Boligens bad er delikat og flislagt, med gulvvarme og downlights i himlingen. Dusjhjørne med dusjdører i herdet glass, Vegghengt toalett samt nedfelt servant med underskap. Benkeflaten strekker seg over det som er en naturlig nisje for vaskemaskin. Vegghengt speil over servanten, og skap for ekstra oppbevaringsplass ved siden av. På badet er også en meget praktisk tørkenisje med frostede glassvegger.

Hovedsoverom:
Romslig og pent soverom, med blåmalte veggflater i en tidsriktig og behagelig tone. Blåfargen harmonerer fint med den lyse eikeparketten. Det er god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, og det er montert en stor garderobeløsning. 

Soverom:
Også boligens andre soverom er av fin størrelse, med lys eikeparkett. Her er veggflatene malt i en flott grønnfarge. Garderobeskap av god størrelse er montert. Rommet kan selvsagt fint benyttes til det en måtte trenge av kontor, gjesterom, barnerom, garderobe etc.

Kontor:
I likhet med boligens øvrige rom, har også kontoret inngang fra entréen. Rommet benyttes i dag til kontor, men kan også brukes til det en måtte trenge av walk-in garderobe eller bod for øvrig oppbevaring.

Diverse:
- Romslig bod i kjeller
- Mulighet for kjøp av garasjeplass i kjeller
- Balansert ventilasjonsanlegg
- Sikringsskap med automatsikringer
- Kabel-TV og fibernett
- Felles brannmelder med tilkobling til alarmsentral

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via sentral fjernvarme samt gulvvarme på badet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket B1

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Marienfryd Hus C3 Sameiet. 
- Sameiet består av 50 leiligheter og 1 barnehageseksjon i plan 1.
- Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00.
- Selskapet eier 13,06 % av Marienfryd Utomhussameie.
- Selskapet eier 4,08 % av Marienfryd garasjesameie.
- Utbyggingen av Sameiet utgjør femte byggetrinn i utbyggingsprosjektet Marienfryd. Prosjektet har flere byggetrinn med ca. 380 boliger.
- Dyrehold er tillatt, men styret skal varsles. Hunder skal gå i bånd på fellesområdene og hunder og katter skal holdes unna lekeplasser og sandkasser.  
- Det er tillatt med gass-og elektrisk grill på balkong 
- Marienfryd har egen beboergruppe på Facebook 
- Sameiet disponerer to felles låsbare sykkelboder

Foretatt påkostninger de senere år: 
- Det er etablert videoovervåkning av garasjekjeller.
- Sameiet har investert i elektriske døråpnere med brikkeløsning på hoveddør og de 2 dørene ut til garasjen.

Planlagte påkostninger: 
Ingen store planlagte arbeider utover generell drift og vedlikehold av sameiet. 

Erverver og leier av en seksjon (bruksenhet) må meldes skriftlig til styret for registrering.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst to servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet erklæring/avtale i forbindelse med en bestemmelse om gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/parkeringsanlegg, og bestemmelse om vann/kloakkledning i forbindelse med felles stikkledninger fra hovedledninger i Bertrand Narvesens vei til koplingspunkt for felles ledninger.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, almennyttig formål (barnehage) i henhold til reguleringsplan S-4411 datert 12.11.08 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Sør-vest for boligen er utbygger Selvaag godt i gang med oppføring av nye boliger i Tiedemannsfabrikken-prosjektet. 
Sør-øst for boligen foreligger det byggesak for oppføring av boligbygg (Bertrand Narvesens vei 8). Saksnummer: 201716640 hos Plan- og Bygningsetaten.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR37.1944

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.822,- pr. mnd. og inkluderer: fjernvarme (fyring og varmtvann), kabel-tv, bredbånd, felleskostnader, drift, forretningsførsel, felles bygningsforsikring m.m.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Fordeling:
Felleskostnader: kr 2.316,-
Bredbånd Homenet: kr 249,-
Tv/bredbånd: kr 257,-

Ytterligere fordeling av felleskostnadene foreligger ikke hos forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Homenet er leverandør av fiber til sameiet. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.197.401,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.310.643,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 2.414,- pr. 31.12.2018.
Ingen andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.773.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning - Hovinveien 37F
Utleievurdering - Hovinveien 37F
Marienfryd er beskrevet som Oslos Grønneste boligprosjekt
Veldimensjonert stue med store vindusposter
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Hovinveien 37 F er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 250 lokalkjente.

Transport

Transport

Haslewalk
4 min
Haslewalk
7 min
Tøyen stasjonwalk
13 min
Skoler

Skoler

Hasle skole (1-7 kl.)walk
3 min
Teglverket skole (1-10 kl....walk
7 min
Frydenberg skole (8-10 kl....walk
12 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Rema 1000 Hovinwalk
1 min
Kiwi Hovinveienwalk
1 min
Vinmonopolet Hasle Torgwalk
4 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Hovinveien 37 F
A
A
A
A
B
B
B
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F
G
G
G
G
G
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.
minusVis mindre
Emir Resulbegovic
Eiendomsmeglerfullmektig

Emir Resulbegovic

Telefon 21 00 72 06

Lurer du på noe

Emir svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...