Solgt: 3 600 000 kr
Klokkarstua

Hovstien 10

Prisantydning

3 650 000 kr

Omkostninger: 97 472 krTotalpris: 3 747 472 kr
Byggeår
1987
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
201 m² / 257 m²
Tomteareal
678.4 m²
Fasiliteter
Garasje

Praktisk familiebolig med 3 soverom - Garasje - Gode solforhold - Flott utsikt.

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Hovstien 10. 
Praktisk og stor familiebolig beliggende meg fantastisk utsikt og gode solforhold. Romslig stue med god takhøyde , lyse flater, og store vinduer gjør at man får en god romfølelse. Det er totalt 3 soverom som holder en god størrelse. I tillegg er det en kjellerstue og loftstue. Kort vei til barnehage og barneskole, skolebussordning til sistnevnte. Veldrevet idrettsanlegg samt lekeplass/akebakker i umiddelbar nærhet. 20 minutters gange til nærmeste strand. 10 min kjøring til Sætre sentrum som byr på mange fasiliteter. Kort vei til Holmsbu, som er en sommerperle . 5 min. kjøring til Verket med fergeforbindelse til Svelvik. 

 • Utsikt
 • Garasje
 • God planløsning
 • Barnevennlig beliggenhet

Eiendommen

Hovstien 10, 3490 Klokkarstua
Gnr. 9, bnr. 356 i Hurum kommune.

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i ett meget solrikt, rolig og barnevennlig boligstrøk. Flott vestvendt utsikt ut over Drammensfjorden fra stuen og terrassen. Kort kjørevei til barnehage og barneskole, skolebussordning til sistnevnte. Veldrevet idrettsanlegg samt lekeplass/akebakker i umiddelbar nærhet. 20 minutters gange til nærmeste strand. 10 min kjøring til Sætre sentrum som byr på mange fasiliteter, noe lenger til idylliske Holmsbu med sitt "sørlandspreg" med flere restauranter, serveringssteder, butikker og Hoteller. 5 min. kjøring til Verket med fergeforbindelse til Svelvik som byr på et hyggelig uteliv med diverse serveringssteder og dagligvarebutikker. Aktivt bade- og båtliv langs fjorden. Flott ski- og turterreng i marka som nærmeste nabo. Kulturhuset Hovtun ved Hurum kirke som har både kafe og landhandel i gangeavstand fra boligen. 

Kort gange til bussholdeplass med bussforbindelse retn. Oslo/Drammen samt Verket med fergeforbindelse til Svelvik.

Veibeskrivelse

Fra Asker: Kjør mot Røyken, ta så e134 i retning Hurum. Følg avkjøring mot Sætre og R 283 mot Klokkarstua. Ta andre avkjøring til høyre i rundkjøringen ved bensinstasjonen. Kjør forbi kirken og butikken ved høyre side og ta så til venstre etter 500 meter mot Hovenga. Ta andre vei ned til høyre. Boligen ligger på høyre side. 

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Folkestad barneskole på Kana og Hurum ungdomsskole på Tofte. Steinerskole på Klokkarstua. Flere offentlige og private barnehager fra 0-5 år i nærområdet.

Dersom ovennevnte skole-og barnehagetilbud er av vesentlig betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med kommunen. 

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 279 kvm
Totalt bruksareal: 257 kvm
Totalt primærrom: 201 kvm

Primærrom:
Enebolig : 
Underetasje: 73 kvm: Entre, kjellerstue, gang 1 , gang 2, bad og vaskerom
1. etasje 96 kvm: Stue, bad, kjøkken og soverom
2. etasje 32 kvm: Loftstue og soverom 

Sekundærrom:
Enebolig : 
Underetasje: 39 kvm: Garasje 
Underetasje: 17 kvm: 2 boder og kjølerom

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.02.2019 utført av Huskonsulenten AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 678,4 kvm. Eiendommen er opparbeidet og beplantet, gruset adkomst og noe steinsatt areal ved inngangen, natursteinsmur og utvendig terrengtrapp samt tretrapper opp til veranda. Hekkbeplantning og fjell i dagen. Utepeis på veranda over garasje. På eiendommen er det satt opp to boder. Fra eiendommen er det en fantastisk utsikt over Drammensfjorden , samt gode solforhold. 

Parkering

Romslig garasje på 39 kvm med plass til en bil. Det er direkte adkomst fra garasjen til boligen. Forøvrig er det biloppstillingsplasser i egen gårdsplass. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på grunnmur i Leca fra byggeår og støpte betong gulv i underetasjen fra byggeår. Grovstøpt gulv i garasje med malt overflate, sluk i garasjerom. Leddport i garasje og panel i himlingen i garasjedel. Dreneringen er fra byggeår. Over grunnmur er det bindingsverk av tre fra byggeår. Utvendig fasadekledning består av kledning i tre. Vinduer med ramme og karmer i tre med isolerglass og doble glass i trekarmer i garasje. Ytterdør i tre med isolerglass. Saltakkonstruksjon i tre fra byggeår, limtredragere og undertak med plater. Innkledd konstruksjon i del av taket, kun synlig konstruksjon i knekott. Takkonstruksjonen har en ark. Yttertekking av betongstein. Antatt pappmembran over garasjedel. Takrenner, nedløp og beslag i stål.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: 
- Grunnmuren har fått en TG2 grunnet saltutslag i garasje kontraksjon og sprekker i mur.
- Sluse mellom bolig og garasje er ikke gass/branntett samt at det mangler ventilering av avgasser i sluse. TG 3 på dører og ventilering.
- Dreneringen har fått en TG2 grunnet at dreneringen er 32 år gammel, noe saltutslag i garasje forøvrig ikke avdekket symptom på feil.
- Yttervegger har fått en TG2 grunnet alder. 
- Vinduene har fått en TG2 grunnet noe kodensskjolder i enkelte karmer. Balkongdør fra 2014 TG1 gitt. 
- Taktekking har fått TG2 grunnet alder. Undertak ved inngangen har montert stålpanner, disse er montert feil vei men er antatt ment som tettesjikt for overflatevann. TG 3 på utførelse.
- Trappene har fått en TG2 grunnet normal slitasje og enkelte hakk i trinn. 
- Bad i underetasjen har fått en TG3 grunnet alder og motfall på gulv. Fornying må påregnes. 
-  Bad i 1.etasjen har fått en TG3 grunnet alder. 
- Vaskerom har fått en TG3 grunnet alder. 

Selger opplyser i sin egenerklæringsskjema at : 
- Det er en sprukket flis på vaskeroms gulv. 
- Noe fuktutslag på vegg i garasjevegg i bakkant. 
- Kort periode med maur i kjellerrom på vår. Utført tetningstiltak for skadebekjempelse.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 2/4-1987. 
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: 
1.etasje:
1. Det gjenstår puss av pipe. Terrassedører må sikres inntil rekkverk på balkong og terrasse er montert. 

2.etasje:
2. Det gjenstår montering av trapp med rekkverk og håndlist.

Underetasje/kjeller: 
3. Det gjenstår oppførelse av brannsluse, med B 30 dører, montering av utstyr for kjølerom. påsetting av veggpanel samt foringer og listverk i hobbyrom, puss av pipe, samt montering av rekkverk og håndlist for trapp.Det må tettes noe med silikon under terskel for dør til baderom. 

Utvendig: 
4. Det gjenstår puss av smyg for vinduer, påsetting av sålbenker, montering av rekkverk på balkong og terrasse, legging av heller på hovedtrapp, påsetting av beslag under hoveddør samt finplanering. 

Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak søkt om før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Velholdt og stor enebolig over 3 plan med god planløsning og fin beliggenhet. Romslig stue med god takhøyde , lyse flater , og store vinduer gjør at man får en god romfølelse. Fra stuen er det utgang til koselig veranda der du kan nyte en fantastisk utsikt over Drammensfjorden. Det er totalt 3 soverom som holder en god størrelse. I tillegg er det en kjellerstue og loftstue som er et perfekt tilholdssted for barn og voksne. 

Kjøkken: 
Praktisk kjøkken med god plass til spisebord. Kjøkken er for øvrig innredet med over og underskap, lyslist under overskap og benkeplate med nedfelt benkebeslag og koketopp. Integrert ovn og oppvaskmaskin. Barløsning ut mot del av spiseplass. Mekanisk avtrekk over kokeplass. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. 

Bad i underetasjen: 
Stort flislagt bad som er innredet med wc, innfliset badekar og servant. 

Bad i 1.etasjen: 
Flislagt bad som er innredet med servant , dusj med skyvedør, wc og bidé. 

Vaskerom: 
Praktisk vaskerom med god plass til å tørke klær samt god plass til vaskemaskin og tørketrommel. 

Oppvarming

Vannbåren varme og gulvvarme. Panelovner og peisovn i stuen.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F1

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser 

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. 
Dagboknr 410362, tinglyst 29.10.1990, Erklæring/Avtale - I følge skjøte fra Hurum kommune bestemmelser om forpliktelse for denne eiendom til å tilslutte elektriske ledninger , vann og kloakkledninger , renseanlegg som forefinnes eller blir anlagt , og betale de dermed forbunde utgifter. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan Hovtun Vest.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.


Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR16.1910

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.843,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Dette er ut fra et vannforbruk på 

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca.22.500 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.300,- 
Boligen er tilknyttet Altibox Vikenfiber som leverandør av kabel-tv og har avgift på 
kr 1.616,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector Alarm- alarmselskap som koster kr 6.900,- pr. år. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.030.932,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.711.355,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.742.472,- 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Fasade
Gang i underetasje
Gang underetasje
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Hovstien 10 er spesielt anbefalt for familier med barn og husdyreiere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 35 lokalkjente.

Transport

Transport

Bråtan Verketwalk
4 min
Røykendrive
22 min
Oslo Gardermoendrive
74 min
Skoler

Skoler

Steinerskolen i Hurum (1-1...drive
5 min
Folkestad skole (1-7 kl.)drive
10 min
Sætre skole (1-7 kl.)drive
12 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Joker Klokkarstuawalk
11 min
YX Klokkarstuawalk
22 min
Mix Pølsebarendrive
28 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
Hovstien 10
A
A
B
C
C
C
D
E
F
F
F
F
F
F

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,3% av salgssummen. 
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.000,- 
Visningshonorar: kr 2.500,- 
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Håkon Espeseth
Eiendomsmegler

Håkon Espeseth

Telefon 31 28 70 82

Lurer du på noe

Håkon svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...