Asker/ Borgen

Huldreveien 89

Prisantydning

3 800 000 kr

Fellesgjeld: 47 376 krOmkostninger: 103 072 krTotalpris: 3 950 448 kr
Etasje
3
Byggeår
1969
Soverom
3
Areal (P-ROM)
94 m²
Tomteareal
1517 m²
Fellesutgifter
3 076 kr

Meget pen 4 – roms leilighet med 2 store balkonger. 3 soverom, nytt bad i 2013 og nytt kjøkken i 2018

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Meget pen 4 – roms leilighet med 2 store balkonger. Leiligheten har en god planløsning med store gode rom. Stor solrik veranda med utsikt. Veranda på ca. 10 kvm på stuesiden med morgen- og formiddagssol. Utgang til veranda på ca. 10 m2 fra kjøkken med ettermiddagssol. Kort spasertur til Asker sentrum. Leiligheten er modernisert med blant bad i 2013 og nytt kjøkken i 2018. Skiftet vinduer og dører. For øvrig oppusset og pent brukt.

KORT FORTALT
* Pen 4-roms selveier i 3. etasje
* Leiligheten er vesentlig modernisert de siste årene
* Mulighet for leie av garasjeplass
* Herlige balkonger mot øst og vest
* Nytt bad i 2013, nytt kjøkken i 2018
* Romslig stue med spiseplass
* El-anlegget godkjent i 2018
* 3 soverom

Eiendommen

Huldreveien 89, 1388 Borgen
Gnr. 6, bnr. 731, snr. 50 i Asker kommune.

Områdebeskrivelse

Leilighet beliggende i et populært og barnevennlig område på Borgen. Kort avstand til friområder og lekeplass. Kort vei, ca 10 min gange til offentlig kommunikasjon med buss og tog fra Asker sentrum. Matvareforretningene Coop Extra og Rema 1000 er ca. 10 minutters gange fra leiligheten. På Vardåsen kan man også finne lysløype, slalåmbakke og badevann. I Asker er det et rikt utvalg av forretninger, kulturtilbud, bibliotek, kino, kafèer, restauranter og andre servicetilbud. Fra Asker går det hyppige tog og bussavganger: Regionstoget bruker ca. 26 minutter til Oslo sentralstasjon og ca. 12 minutter til Drammen. 

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Skoler:
Hagaløkka barneskole
Borgen ungdomsskole

Barnehager:
Borgenskog barnehage
Borgen barnehage
Lilleborgen barnehage
Rødhettes familie barnehage
Østhellinga barnehage

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 100 kvm
Totalt bruksareal: 94 kvm
Totalt primærrom: 94 kvm

Bruksareal:
Leilighet 94 kvm

Primærrom:
Leilighet: 
3. etasje 94 kvm: Entré, bad/vaskerom, 3 soverom, kjøkken og stue

I tillegg disponerer lagringsmuligheter i kjellerbod på ca. 2,5 m2 BRA.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.06.2019, utført av Tømrermester Truls Stokker. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Festet tomt på 1.517 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Eier har festerett i ideell andel av tomten. Leiligheten ligger i 3 etasje og har to store verandaer som vender henholdsvis mot øst og vest. Begge har betongdekke, tett rekkverk som hindrer innsyn og fint utsyn mot hyggelige fellesareal. Fellesarealene er pent opparbeidet med store plenareal og beplantninger. Videre er det felles uteplasser med sittebenker og en lekeplass til glede for de små.

Festeavtale fra 1972 kan fås ved henvendelse til megler.
Grunneier: Div. grunneiere.
Reguleringsklausul: Festeavgiften blir regulert hver 2.januar, dog ikke oftere enn hvert 10. år i henhold til konsumprisindeks og/eller rentenivå. Festekontrakten gjelder sameiets tomt og administreres av sameiet. Festeavgiften inngår i fellesutgiftene. 
Festetid: 94 år fra 01.01.1971 og utløper 01.01.2065 med rett for festeren til ytterligere forlengelse i 50 år.
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler. 

Parkering

Det er mulighet for leie av parkeringsplass i felles garasjeanlegg ved ledig kapasitet. Det er et eget garasjelag, ta kontakt med styret ved Ulf Fuskevåg, leie@askerlia.no. I tillegg er det gjesteparkering på oppmerkede plasser. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur og bærende konstruksjoner i betong. Over grunnmur har bygningen yttervegg av bindingsverk i tre og betong. Utvendig fasadekledning består av ytterpanel og fasadeplater. Vinduer med ramme og karmer i tre med isolerglass. Nye vinduer i 2011. Brannklassifisert inngangsdør med kikkehull. Terrassedører i tre med isolerglass i trekarmer. Inngangsdør fra 2019. Terrassedører fra 2011. Flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/membran. Takrenner, nedløp og beslag i stål. Utgang til veranda i betongkonstruksjon fra kjøkken. Rekkverk i aluminium, tre og glass. Utgang til veranda i betongkonstruksjon fra stuen. Rekkverk i aluminium, tre og glass. Støpt gulv i leiligheten. 

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

Noe avvik i gulvenes horisontalplan registrert. Opp til ca. 25 mm skjevhet i stuen. TG 2.
Leilighet i bygg fra 1969. Leiligheten er vesentlig modernisert de siste årene. Nytt el-anlegg i 2006. Skiftet vinduer og dører. Nytt bad i 2013 og nytt kjøkken i 2018. For øvrig overflateoppusset og pent brukt.

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.10.1972. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Meget pen 4 – roms leilighet med 2 store balkonger, flott utsikt. Leiligheten har en god planløsning med store gode rom. Stor solrik veranda med utsikt. Veranda på ca. 10 kvm på stuesiden med morgen- og formiddagssol. Utgang til veranda på ca. 10 m2 fra kjøkken med ettermiddagssol. Kort spasertur til Asker sentrum. Leiligheten er modernisert med blant bad i 2013 og nytt kjøkken i 2018. Skiftet vinduer og dører. For øvrig overflateoppusset og pent brukt.

Leiligheten inneholder en romslig entré, bad/vaskerom, wc, kjøkken, stue/spisestue og 3 soverom. Utgang til veranda på ca. 10 m2 fra stuen. Utgang til veranda på ca. 10 m2 fra kjøkken. I tillegg er det 1 bod i fellesanlegg. 

Kjøkken: 
Innredning montert i 2018. Kjøkkenet er godt utstyrt. Innredning med slette fronter. Laminat benkeplate. Oppvaskbenk med stålkum. Integrert ovn, koketopp, micro og oppvaskmaskin. Ventilator med utblåsning. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. 

Bad/vaskerom/ wc: 
Rommet ble innredet i 2013, dog eldre sluk. Boblekar med dusj på vegg, vegghengt toalett, servant i møbel og opplegg for vaskemaskin. Downlights i bad/vaskerom.

1-faset inntak. 50 amp. hovedsikringer - 6 kurser. Sikringsskap med automatsikringer. Sikringsskap plassert i fellesgang. El-anlegget ble kontrollert og godkjent i 2018 iht. rekvirent. 

KORT FORTALT
* Pen 4-roms selveier i 3. etasje
* Leiligheten er vesentlig modernisert de siste årene
* Mulighet for leie av garasjeplass
* Herlige balkonger mot øst og vest
* Nytt bad i 2013 og nytt kjøkken i 2018
* Kjøkken med utgang til balkong
* Romslig stue med fin spiseplass
* Opplegg for vaskemaskin på bad
* Tre soverom
* En disponibel kjellerbod på 2,5 kvm

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Askerlia boligsameie 10, med sameiebrøk 940/63060
Sameiet består av 72 seksjoner.
Forretningsfører er Asker og Bærum Boligbyggelag AL, tlf. 67 57 40 69
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, jf. husordensreglene. 

Foretatt påkostninger: 
Det er skiftet dører inn til alle leilighetene, det er også malt over taggingen på bodene i kjellergangen.

Planlagte påkostninger: 
Styret har innhentet tilbud på nedgravd søppelløsning for plast, papir og restavfall.

Kommende 5- årsperiode:
Drenering
Utskifting av vann og avløp.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 4644, tinglyst 07.09.1965, type heftelse: Festekontrakt - Vilkår.
Dagboknr 415286, tinglyst 15.11.1972, type heftelse: Festekontrakt - vilkår.
Dagboknr 10942, tinglyst 06.04.1988, type heftelse: Pantsettelseserklæring - kr 25.000,- til sikkerhet for innbetaling av felleskostnader.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Regulering

Regulering: 
Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse (1.518 kvm) i henhold til reguleringsplan 26D - Borgenfeltet del 1 og 2 datert 11.09.1991 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Reguleringsplaner under arbeid:
ID: 2015015
Navn: Askerlia
- Det planlegges fornyelse av parkeringshus ved å bygge ca. 50 nye leiligheter/ rekkehus som bidrar til finansiering av prosjektet. Det planlegges parkering for nye og eksisterende boliger og opparbeiding av uteareal og lekeplasser. Byggehøyde maks 7 etasjer over terreng. Eksisterende boligblokker opprettholdes. Planområdet er ca. 55,4 daa og inkluderer offentlig veiareal. 
- Området under arbeid ligger ett stykke lenger ned i Huldreveien og vil påvirke denne leiligheten i liten grad om dette blir godkjent/vedtatt. 

Kommuneplan: 
Eiendommen ligger i område for nåværende boligbebyggelse, type A - Boligområder med spesielle kvaliteter i kommuneplan Asker 2018-2030. 

Kommuneplaner under arbeid: 
Eiendommen blir også berørt av Kommunedelplan Asker sentrum.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR15.1945

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.076,- pr. mnd. og inkluderer: Felles byggningsforsikring, kabel-tv signaler og bredbånd 25/10 Mbps fra Get, renhold, kommunale avgifter, brøyting/strøing, festeavgift, utvendig og innvendig vedlikehold av fellesarealer samt avdrag og renter fellesgjeld.

Fellesutgiftene fordeler seg slik: 
- Grunnkostnad kr 2.584,-
- Avdrag fellesgjeld kr 379,-
- Renter fellesgjeld kr 113,-


Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.200,- pr. år. / 8.539 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett har avgift på kr 275,- pr. mnd. (avtale gjennom sameiet). Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.


Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.071.434,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.857.162,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 22.766,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 47.376,- pr. 25.03.2019. 

Total fellesgjeld for sameiet er kr 3.179.132,- pr. 25.03.2019 og lånevilkårene er:
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer:94907047223, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 25.03.19: 3,2 % pa.
Antall terminer til innfrielse: 137
Saldo per 25.03.19: 3 179 132,-
Andel av saldo: 47 377,-
Første termin/avdrag: 13.09.2018 ( siste termin 13.08.2030)

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.950.448,-
Av dette beløpet utgjør kr 47.376,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-


Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Planskisse
Fasade, leiligheten ligger i 3.etg
Nytt pent kjøkken fra 2018
Leiligheten er vesentlig modernisert de siste årene
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Huldreveien 89 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 31 lokalkjente.

Transport

Transport

Borgen skolewalk
7 min
Bondivann stasjonwalk
10 min
Oslo Sdrive
26 min
Skoler

Skoler

Borgen skole (8-10 kl.)walk
9 min
Hagaløkka skole (1-7 kl.)walk
11 min
Rønningen skole (1-7 kl.)walk
13 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

REMA 1000 Borgenwalk
7 min
Coop Extra Borgenwalk
11 min
Vitusapotek Askerwalk
14 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Huldreveien 89
A
A
A
A
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,5% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 15.150,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Ukens bolig: kr 2.900,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Terje Tveit
Daglig Leder / Eiendomsmegler

Terje Tveit

Telefon 66 76 12 08

Lurer du på noe

Terje svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...