Hystad

Hystadveien 184 D

Prisantydning

4 375 000 kr

Omkostninger: 110 597 krTotalpris: 4 485 597 kr
Byggeår
2016
Soverom
4
Areal (P-ROM)
158 m²
Tomteareal
1004 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Imponerende utsikt fra nyere og moderne funkisbolig med stor takterrasse - Garasje - Solrikt

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Eiendommen ligger flott til i blindvei og tilbaketrukket fra veien. Fra eiendommen nyter man flott utsikt mot sjøen og omkringliggende områder. 

Tomten er lettstelt og opparbeidet med asfaltert gårdsplass og stensatt uteplass i bakkant av boligen.

Terrassen kan trygt beskrives som romslig, og det er plass til flere utemøblement slik at man kan flytte seg med solen fra tidlig morgensol til kveldssol. Det er etablert glassfasade mot vannet, slik at man kan sitte og nyte sol og utsikt.

Boligen er nydelig og moderne innredet med tidsriktige fargevalg på malte, slette overflater og flott parkett gulv. Våtrommene, hallen og gangen er flislagte og med varmekabler i gulv. 

Velkommen til Hystadveien 184 D!

Eiendommen

Hystadveien 184 D, 3209 Sandefjord
Gnr. 128, bnr. 566, snr. 1, i Sandefjord kommune.

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger flott til i blindvei og tilbaketrukket fra veien. Fra eiendommen nyter man flott utsikt mot sjøen og omkringliggende områder. 
Tomten er lettstelt og opparbeidet med asfaltert gårdsplass og stensatt uteplass i bakkant av boligen. Hystad er et veletablert boligområde. Her har man kort vei til skoler, barnehager og dagligvareforretning. Det er gang- og sykkelsti inn til sentrum samt gode bussforbindelser. Inn til sentrum er det omkring 3 kilometer. Videre har man gangavstand til sjø og flotte bademuligheter på populære Granholmen. For den turglade sjel er veien kort til Marum, hvor det er flott både sommer og vinter. 

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 185 kvm
Totalt bruksareal: 161 kvm
Totalt primærrom: 158 kvm

Primærrom:
Enebolig: 
Underetasje: 65 kvm: Bad/vaskerom, gang, hobbyrom, 3 soverom
1. etasje 65 kvm: Entré, kjøkken, stue, bad,
2. etasje 28 kvm: 1 Soverom, loftstue m/trapp

Sekundærrom:
Enebolig: 
1. etasje 3 kvm: Teknisk rom/bod 

Megler opplyser at innredet rom i kjeller som er beskrevet som hobbyrom er medtatt i ovennevnte arealer ( p-rom.) Innredet rom er registrert/godkjent som bod i byggetegninger/hos Sandefjord kommune, og det foreligger ingen bruksendring/ferdigattest på endring av bruk/innredning. Rommet tilfredstiller ikke krav til varig opphold. Ta kontakt med megler for nærmere opplysninger. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.10.2019 utført av Hans Petter Olaussen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Felles eiet tomt på 1.004 kvm. ( felles for snr. 1 + snr. 2) 

Hver enhet disponerer sin naturlig tilliggende tomt. Tomten tilliggende denne boligen er lettstelt opparbeidet med plen og hekk mot nabo i bakkant. Stensatt uteplass med utgang fra ett av soverommene i sokkeletasjen. Her er morgensolen. Ellers er det asfaltert gårdsplass med parkering i garasje og på gårdsplassen forøvrig. Tomten er lettstelt og man har det aller beste utomhus arealet beliggende på takterrassen. Her sitter man usjenert, rolig og solrikt med fint utsyn over sjøen og omkringliggende områder. Man nyter solen fra tidlig morgen til sen kveld. Intet innsyn fra gjenboere. 

Parkering

Parkering i tilhørende garasje og på asfaltert gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar (må dele på kostnader til snømåking og vedlikehold av vei).

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Konklusjon tilstand iflg. vedlagte tilstandsrapport utført av Hans Petter Olaussen den 24.10.2019: Halvpart av vertikal delt tomannsbolig over tre etasjer som ble oppført med isolert bindingsverk over støpt plate på mark og leca grunnmurer i 2016. Boligen har utvendig liggende tre kledning og pulttak som er tekket med asfaltpapp. Det medfølger garasje som er oppført på samme tid som boligen. Denne har avdelt bod med egen inngang. Tomten er skrånende på siden av boligen med flate partier i overkant og nedkant. Tomten er pent opparbeidet med hage og asfaltert gårdsplass. Det er uteplass i nedkant av boligen og stor takterrasse med rekkverk av glass og stål. Boligen fremstår uten vesentlige feil eller skader og har normal bruksslitasje. Det er mindre merker på innvendige vegger og lite skall på benkeplate på kjøkken.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Renovert/oppusset

Nyoppført bolig i 2016. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 06.10.2016. Denne kan fås ved henvendelse til megler. 

Det gjøres oppmerksom på at byggetegninger ikke stemmer overens med dagens planløsning. Det foreligger ingen bruksendring/ferdigattest på endring av tekninsk rom i underetasje ( idag brukt som soverom). 

Megler opplyser at innredet rom i kjeller som er beskrevet som hobbyrom i vedlagte tilstandsrapport er medtatt i ovennevnte arealer ( p-rom.) Selv om rommet er innredet er det registrert/godkjent som bod i byggetegninger/hos Sandefjord kommune, og det foreligger ingen bruksendring/ferdigattest på endring av bruk/innredning. Rommet tilfredstiller ikke krav til varig opphold. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Standard

Dette er en meget innbydende halvpart av tomannsbolig i moderne funkisstil bygget i 2016. Perfekt for deg som ønsker en lettholdt bolig, men ennå ikke er helt klar for leilighet. Eiendommen ligger fint til på en høyde, tilbaketrukket fra Hystadveien, og nyter fin utsikt til sjøen. 

Man entrer boligen til en romslig hall med praktisk tilliggende garderoberom, og har direkte adkomst til ett stort flislagt bad/wc med varmekabler i gulv og downlights i tak. Badet er innredet med dusjhjørne, servant med skuffeseksjon og vegghengt wc. Videre inn har man stue og kjøkken i delvis åpen løsning. Stuen ligger i vinkel fra kjøkkenet og er således noe skjermet fra selve kjøkkenet. Det er etablert vedovn i stuen. Kjøkkenet er innredet med ett godt og praktisk arbeidskjøkken fra HTH med god skap- og benkeplass. Det er integrert komfyr, platetopp og oppvaskmaskin, men kjøleskap medfølger ikke handelen. Fliser på vegg mellom over- og underskap. Det er åpent og fint med god plass til en stor spisestue. Stuen har flere møbleringsmuligheter - alt etter ønske og behov. Stuen har en god atmosfære og de store vindusflatene gir ett godt naturlig lys til rommet, med en nydelig utsikt!

Videre ned i sokkeletasjen, hvor det forøvrig er god takhøyde, er det innredet med gang, romslig bod ( beskrevet som hobbyrom av takstmann) og 3 soverom. Ett av soverommen har utgang til stensatt uteplass, også her kan man nyte morgensolen og utsikt til vannet. Stort flislagt bad med delikat flisevalg, også her med varmekabler og downlights i tak. Badet er innredet med vegghengt wc, dobbelservant i innredning, dusjhjørne og opplegg til badekar. I tillegg er det opplegg til vaskemaskin og utslagsvask.

Toppetasjen er innredet med hovedsoverom og stue med flott utsikt. Store vindusflater også i denne stuen som gir ett fint utsyn mot Sandefjords fjorden. Fra stuen er det utgang til solrik takterrasse, der en har fin utsikt ut over nærområdet.Terrassen kan trygt beskrives som romslig, og det er plass til flere utemøblement slik at man kan flytte seg med solen fra tidlig morgensol til kveldssol. Det er etablert glassfasade mot vannet, slik at man kan sitte og nyte sol og utsikt. 

Huset er nydelig og moderne innredet med tidsriktige fargevalg på malte, slette overflater og flott parkett gulv. Våtrommene, hallen og gangen er flislagte og med varmekabler i gulv. 

Velkommen til Hystadveien 184 D!

Oppvarming

Det er etablert varmekabler i hall, begge bad og gang i sokkeletasjen.
Vedovn i stuen i hovedetasjen. Dette er ikke registrert hos Feiervesenet 

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket B4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie bestående av2 leiligheter, med sameiebrøk 1/2.Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter. Det betales ingen form for fellesutgifter, og det har ikke lykkes megler å innhente vedtekter/ordensregler. 

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Ta kontakt med megler for kopi av seksjoneringsbegjæring. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr: 789035, tinglyst 18.09.2013, type heftelse: Bestemmelse om veg.
KNR: 0710 GNR: 128 BNR: 31, har rett til å benytte privat adkomstvei.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. Området er i kommuneplan, datert 22.05.2014, avsatt til: Boligbebyggelse- Nåværende (110-Boligområde)
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Kommentar fra Sandefjord kommune :
Det er nylig vedtatt reguleringsplan for Jotuns eiendom på Gimle (gbnr 128/15). Planen legger til rette for nytt administrasjonsbygg med FoU-senter og parkeringshus for Jotun. Samlet bygningsareal utgjøre ca. 34 000 m2 bruttoareal (BTA). Varslingsområdet er totalt ca. 75 daa, og ligger vel 100m nordøst for den aktuelle eiendommen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR22.194

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr. 9.000,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.Faktura sendes i 4 terminer

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 14 000 kwh. pr. år.

Boligen har en årlig forsikringspremie på ca. kr 5.000,-. Det må også beregnes kostnader til innbo-forsikring. 

Boligen er tilknyttet Canal Digital. Priser vil variere ihht ønsket programpakke men nåværende eier betaler ca. kr. 900,- pr.mnd.. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Kjøper må også beregne kostnader til snømåking og vedlikehold av privat adkomstvei. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 829.258,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2017 bli kr 2.985.328,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.485.597,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Stuen ligger noe skjermet fra kjøkkenet men likevel med åpen løsning og god plass til spisestuen
Lekker og innbydende stue med vedovn
Vedovn i stuen
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. 
 
Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Minimumsprovisjon: kr 35.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Laster objekter...
Håkon Marcus Tappeluf
Eiendomsmegler

Håkon Marcus Tappeluf

Telefon 33 50 01 04

Lurer du på noe

Håkon svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.