Majorstuen

Jacob Aalls gate 42 A

Prisantydning

9 500 000 kr

Fellesgjeld: 27 688 krOmkostninger: 244 372 krTotalpris: 9 772 060 kr
Etasje
4
Byggeår
1915
Soverom
2
Areal (P-ROM)
125 m²
Tomteareal
952 m²
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
4 339 kr

Flott klassisk 5-roms hjørneleilighet med to balkonger. God takhøyde og to ildsteder. Nyoppusset bad og wc-rom i 2017.

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Jacob Aalls gate 42 A!

En særdeles flott og klassisk 5-roms hjørneleilighet som ligger flott til på hjørnet av Jacob Aallsgate og Åsaveien. Leiligheten har en rekke fasiliteter som blant annet: 

- Gjennomgående leil. med store vindusflater som tilfører en fin, naturlig belysning.
- To balkonger med utgang fra spisestue og kjøkken.
- Balkong på kjøkken vender mot rolig, frodig bakgård.
- Rabbitzhimlinger med stukkatur og rosetter.
- Moderne peisovn i stue og en sjarmerende støpejerns ovn plassert i gangene.
- Generøs takhøyde på hele 2.93 i gj.snitt i stuen. 
- Nyoppusset bad og wc-rom i 2017.
- Elektrisk gulvvarme i alle gulv bortsett fra soverommene og wc-rommet.
- Ny to fløyet balkongdlr på kjøkkenet i 2017. 
- Bod både på loft og i kjeller. 

Eiendommen

Jacob Aalls gate 42a, 0364 Oslo
Gnr. 215, bnr. 145, snr. 15 i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger meget sentralt, men samtidig tilbaketrukket til, mellom Bogstadveien og Fagerborg.
Bogstadveien/Hegdehaugsveien er kjent for å være en av Norges beste handlegater med sitt rike tilbud av hyggelige kaffebarer, bakerier,
delikatesseforretninger, frukt & grønt butikker, og spisesteder samt eksklusive spesialforretninger innen klær og mote. Trikk og buss fra Bogstadveien og
Majorstuen T-banestasjon i umiddelbar nærhet. En trikke- eller busstur fra Majorstuen tar deg enkelt til skog og mark, badeplasser samt skianlegg. Av
treningsfasiliteter i området kan man bla. velge mellom SATS/Elixia på Majorstuen, FitnessXpress, Bislett stadion eller Bislet Bad samt gangavstand til
flere grøntområder som Slottsparken, Stensparken og St. Hanshaugen med sine unike tur og rekreasjonsmuligheter.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Boligen sokner til Marienlyst skolekrets.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 147 kvm
Totalt bruksareal: 127 kvm
Totalt primærrom: 125 kvm

Primærrom: 125 kvm: 4.etg: Bad, kjøkken, spisestue, stue, entré/gang, wc, 2
soverom.

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 6 kvm og en loftsbod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.05.19 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 952 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG2:

TG 2:
Vinduer og en balkongdør:
Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder og slitasje. Generelt vil eldre vinduer og dører miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk.
Bakdør:
Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder og manglende brannklassifisering. Det må forventes at det kan oppleves stedvis trekk og kuldefall fra døren.
Varmtvannsbereder:
Berederen er fra 2000 og den anbefalte brukstiden på berederen etter Byggforskserien 700.330 er 20 år.
Berederen er plassert i et lekkasjetrau og det er montert en sensor for som er tilkoblet til waterguardsystemet som vil stenge vannet ved en evt. lekkasje.
Rørkobling/skjøt mellom nytt og gammelt vannrør:
Det mistenkes at koblingen/skjøten mellom vanntilførselen og nytt rørsystem er bygget inn i veggkonstruksjonen uten tilgang via f. eks. en inspeksjonsluke.
Waterguard/automatisk magnetventil:
Styringspanelet til waterguardsystemet manglet på befaringsdagen og derfor var det ikke mulig å kontrollere om anlegget fungerte. Anlegget vil ikke fungere uten dette styringspanelet. Eier har gitt beskjed om at det er på plass nå (etter befaringen).
Toalettsisterne:
Det er etablert en lekkasjespalte i bunn av sisternekassen, dog er det ikke noe sluk eller annen form for lekkasjesikring i rommet. TEK10 § 13-20: Vegger med innbygde sisterner eller lignende skal sikres mot fuktinntrengning fra lekkasjer fra installasjonen

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1921.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1921, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. Det foreligger også ferdigattest på alkongene inn mot bakgården fra 2017.

I denne leiligheten er pikeværelse og kjøkken slått sammen til et rom, samt bad noe utvidet siden opprinnelige plantegninger.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Velkommen til Jacob Aalls gate 42! 
En særdeles flott og klassisk 5-roms hjørneleilighet som ligger flott til på hjørnet av Jacob Aallsgate og Åsaveien. Gjennomgående leilighet med to balkonger, peis ovn og romslig takhøyde ( 2.93 i stuen). Oppgradert med nytt bad og toalett i 2017. Store vinduer og generøs takhøyde gjør leiligheten en særdeles god atmosfære. Elektrisk gulvvarme i alle gulv bortsett på de to soverommene og wc-rommet.

Stue/Spisestue:
Leiligheten har to romslige og innbydende stuer med store vindusflater som tilfører en fin, naturlig belysning. Nydelige detaljer som brede lister, generøs takhøyde og rabbitzhimlinger med stukkatur og rosetter er med på å gi leiligheten et klassisk preg. Moderne peis ovn i stuen kommer godt med på kalde høst/vinter dager. Generøs takhøyde på hele 2,93 meter (gj. snitt) er med på å gi rommene en særdeles god atmosfære.

Balkong:
Sørvestvendt balkong på 3 m², med utgang fra kjøkkenet og nordøstvendt balkong på 2,5 m², med utgang fra spisestuen. Morgensol frem til 12 på balkong ut mot Åsaveien og nydelig solforhold fra ca kl. 12 til solnedgang på balkong inn mot bakgården med utgang fra kjøkken. 

Entre:
Velkommen inn! Innbydende og praktisk entré med tilknytning til de fleste rom i leiligheten. God plass til oppbevaring av ytterklær og skotøy. Stor skyvedørsgarderobe med speilskap sikrer god lagringsplass. En eldre, sjarmerende støpejerns ovn plassert i gangen. Sikringsskap plassert i entré/gang. Hovedsikring og måler er plassert i byggets hovedtavle. Porttelefon med fjernåpner og monitor. Kamera på ringetablå i modell: Aiphone GT-1C.

Kjøkken:
Et delikat og innholdsrikt kjøkken med rikelig av skap og benkeplass. Kjøkkeninnredning med hvite, profilerte fronter, håndtak i stål og benkeplate av stein. Lys under overskap og fliser mellom over- og underskap. Integrert i innredningen er ovn og induksjon platetopp og nisje til kjøleskap og oppvaskmaskin. Ventilator over platetoppen og stålkum og ett-greps blandebatteri. Det er montert waterguard (automatisk stenging av vanntilførsel ved vannlekkasje) for å unngå vannskader ved en evt. lekkasje.

Bad/Toalett:
Lekkert bad pusset opp i 2017 med varmekabler i gulv og opplegg for vaskemaskin. En vegg med Beton Cire, ellers flislagte vegger og gulv. Badet er utstyrt med badekar, dusjhjørne med foldbare glassdører, servantinnredning med koriantopp og nisje for vaskemaskin. Sluk er plassert i dusjsonen. Elektrisk ventilasjonsavtrekk, koblet på byggets ventilasjonssjakt. Tilluft via luftespalte under dør.

Separat wc-rom:
Praktisk, separat wc-rom pusset opp i 2017 med flislagt gulv og delvis flislagte vegger, ellers pusset og malte veggflater. Vegghengt toalett og servant.

Soverom: 
Leiligheten har to soverom av god størrelse. Hoved soverommet har god plass til dobbeltseng, nattbord, kommode og stor skyvedørsgarderobe. Bad i tilknytning til hoved soverom. 

Soverom II er også av god størrelse og byr på en rekke møbleringsmuligheter. Soverommet passer ypperlig som barnerom, gjesterom, kontor etc. 

Diverse:
- Vinduer fra 1987 utført med 2-lags isolerglass.
- Balkongdør fra 1987 utført med 2-lags isolerglass.
- To-fløyet balkongdør fra 2017 utført med 2-lags isolerglass. Gjelder balkongdør med utgang fra kjøkken.
- Innvendige gulv: 3-stavs eik parkett på to av soverommene, flislagt entré/gang og kjøkken, ellers en-stavs mørk parkett.
-Varmtvannsbereder fra 2000 på ca. 150 liter er plassert i kottet.
- Oppusset bad og toalett i 2017. Installert waterguarder på kjøkken, bad og ved varmtvannsbereder.
- Nye lamper i gang 2017.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via elektrisitet og moderne peisovn i stuen.
Elektrisk gulvvarme i alle gulv med unntak av soverommene og wc-rom.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameie Jacob Aallsgate 42 a og b, med sameiebrøk 143/2510.
Sameiet består av 19 leiligheter og en næringsseksjon.
Forretningsfører er Beate Kristine Johnsud, tlf. 955 20 818
Dugnad må påregnes.
Dyrehold: Tillatt. 
Foretatt påkostninger de senere år: 
- Elektrisk anlegg i gården 2017
- Brannanlegg i hele gården med brannutstyr
- Fikset skorsteiner
- Fikset soilrør inn til gården

Planlagte påkostninger: Sameiet har vedtatt 17.juni og utbedre 4 karnapper i 5.etasje og de vertikale soilrørene i gården. Sameiet tar opp et lån på kr. 850.000,- og fordele kostnadene etter brøk.
For denne seksjonen vil det si ca. kr. 510,- i økning i felleskostnader pr.mnd.

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst tre servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse og midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr trapp.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Eiendommen er registrert på byantikvarens liste over bevaringsverdige eiendommer. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen før igangsetting.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR40.19127

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 4.339,- pr. mnd. og inkluderer: Digital tv og internett, kommunale avgifter, bygningsforsikring, forretningsførsel og trappevask.

Eiendomsskatten er kr 9.087 pr år. (2019)

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.000,- pr. år. / 15.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 2.384.071,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 8.582.655,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 9.586,- pr. 31.12.18.
Andel fellesgjeld er kr 27.688,- pr. 31.12.18.

Total fellesgjeld for sameiet er kr 308.771,- pr. 31.12.18 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 4.3%
Lånets løpetid: 2021.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.650,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 9.772.060,-.
Av dette beløpet utgjør kr 27.688,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.


I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
En særdeles flott og klassisk 5-roms hjørneleilighet som ligger flott til på hjørnet av Jacob Aallsgate og Åsaveien.
Leiligheten er gjennomgående og har store vindusflater som tilfører en fin, naturlig belysning til rommene.
Generøs takhøyde på hele 2,93 meter (gj. snitt) er med på å gi en særdeles god atmosfære.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Jacob Aalls gate 42 A er spesielt anbefalt for etablerere og enslige. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 106 lokalkjente.

Transport

Transport

Marienlystwalk
3 min
Majorstuen i Majorstukryss...walk
5 min
Majorstuenwalk
8 min
Skoler

Skoler

Fagerborg skole (8-10 kl.)walk
8 min
Marienlyst skole (1-10 kl....walk
8 min
Majorstuen skole (1-10 kl....walk
9 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Bunnpris Kirkeveienwalk
3 min
Joker Kirkeveienwalk
4 min
Apotek 1 Sfinxenwalk
5 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,75% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Therese Ekeli Berg
Eiendomsmegler

Therese Ekeli Berg

Telefon 22 95 55 52

Lurer du på noe

Therese svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.