Lindeberg

Jerikoveien 1

Prisantydning

2 950 000 kr

Fellesgjeld: 176 000 krOmkostninger: 8 219 krTotalpris: 3 134 219 kr
Etasje
2
Byggeår
1977
Soverom
1
Areal (P-ROM)
62 m²
Tomteareal
4425 m²
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
3 734 kr

Stilsikker, stor 2-roms terrasseleilighet - Rett ved T-banen - Terrasse på 11,5 kvm med gode solforhold!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Vi har gleden av å presentere denne stilsikre og store 2-roms leiligheten, med stor terrasse, beliggende midt på Lindeberg torg. Her bor du sentralt med bl.a. svært kort vei til t-banen, daglige servicetilbud og østmarka. Leiligheten er nyoppusset i 2019 med nytt kjøkken, nye gulv, helsparklede flater, nymalte vegger og himling, og nytt elektrisk i hele leiligheten foruten badet. Gratis parkering på området for beboere og gjester.

Eiendommen

Jerikoveien 1, 1067 Oslo
Gnr. 113, bnr. 52 i Oslo kommune.
Andelsnr. 5,
Jerikoveien 1 Borettslag, org.nr. 948 867 222.

Områdebeskrivelse

Bo tett inntil marka, med enkel adkomst til byens fasiliteter! Jerikoveien 1. ligger fredlig til kun "et steinkast" fra turterreng, lysløyper, jogge- og bademuligheter i Østmarka. Østmarka strekker seg fra Lutvann og innover. Her finner man også bade- og fiskevann. Her ligger alt til rette for det gode liv. Godt utvalg av kjøpesentre i nærheten, bl.a. Tveita Senter med over 70 butikker og servicetilbud, og Alna Senter. Svært kort vei til T-bane linje 2, som ligger på samme torg. T-banen bruker ca. 18 minutter til Jernbanetorget. Forøvrig buss nr. 25 mellom Majorstuen og Lørenskog og buss 79 fra Holmlia til Stovner. Flybussen stopper ved E6. 
(Radisson Blu hotel Alna)
PÅ torget har du Kiwi, grønnsakshandel, frisør, tyrkisk kjøkken, apotek, lege og tannlege, samt gode buss- og t-baneforbindelser. Ikke lang unna ligger også Coop prix. 
Det finnes i tillegg et mangfold av fritidsaktiviteter i nærområdet som bl.a. ballbinge, skitrekk i Jerikobakken med tilhørende akebakker, Lindeberg sportsklubb med kunstgressbane, Nordre Lindeberg besøksgård, svømmehall på Furuset og Furuset Forum med is- og håndballhall, samt mange andre lag og foreninger.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 71 kvm
Totalt bruksareal: 64 kvm
Totalt primærrom: 62 kvm

Bruksareal:
Leilighet 64 kvm

Primærrom:
Leilighet: 
2. etasje 62 kvm: Bad, entré, stue/kjøkken, soverom.

Sekundærrom:
Leilighet: 
2. etasje 2 kvm: Bod

I tillegg disponerer leiligheten totalt tre boder. Én av bodene er ute på terrassen, mens den andre boden er inne i leiligheten. Den tredje boden ligger nede i kjelleren ved garasjen. Leiligheten har også en felles sportsbod nede i kjelleren. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.11.2019 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Festet tomt på 4.425,4 kvm. Stort fellesareal opparbeidet med asfalterte adkomstveier/plasser, beplantning m.m.

Festeavgiften er kr 8.929,- per år, Oslo kommune er grunneier og Jerikoveien 1 Borettslag er fester. Festeavtalen ble inngått 01.01.1977 og gjelder for 90 år. Festeavgift deles av seksjonseierne i Sameiet Jerikoveien 1/3: Jerikoveien 1 Borettslag (seksjon 2) og Lindeberg Nærsenter (seksjon 1).
Festeavgiften ble sist regulert 01.12.1983, og denne kan reguleres hvert 10 år ihtt konsumprisindeksen.
Festeavtalen utløper 01.01.2067.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler samt festekontrakt.

Parkering

Gratis parkering på området for beboere og gjester.

Det er mulig å leie garasjeplass i garasjeanlegg. Plassene tildeles etter ansiennitet. 

Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong.

Antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur, frittbærende dekker, bærende yttervegger og leilighetskillevegger i armert betong. Flatt tak (fall mindre enn 6 grader) antatt utført som kompakt tak. Dette er tak som ikke er luftet under tekkingen og skal som hovedregel ha innvendig nedløp for regn og smeltevann. Tekkematerialet er enten asfalt eller plast/ gummibasert takbelegg. Isolasjonsskiktet er vanligvis plassert på oversiden av bærekonstruksjonen. Bærekonstruksjonen er av betong, metall eller treverk.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: 

TG2: Eldre sluk.

Følgende oppgraderinger er gjort det siste året:

•	Nytt kjøkken fra IKEA januar 2019, samt nye fliser på kjøkkenet og ny waterguard
•	Nytt gulv på kjøkken, stue, soverom og gang
•	Helsparklet og malt vegger og tak på kjøkken, stue, soverom og gang
•	Nye dører og lister i hele boligen (med unntak av boden), samt malt ytterdøren
•	Nye og egne kurser til kjøkken, oppvask, stekeovn, kjøleskap og frys
•	Jordet anlegg og jordet stikkontakter
•	Generelt nye belysning (med unntak av bad) og brytere i hele leiligheten, samt ny termostat på badet
•	Det elektriske anlegget er godkjent av HI elektro
•	Fjernet gammel innredning på bad og lagt inn ny innredning. Helt ny dusjkabinett, servant og skap
•	Nye brannalarmer i hele boligen
•	Utskiftning av luftventil i stue og soverom

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.01.1981 Denne kan fås ved henvendelse til megler. Denne følger med i salgsoppgaven.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Vi har gleden av å presentere denne stilsikre og store 2-roms leiligheten, med stor terrasse, beliggende midt på Lindeberg torg. Her bor du sentralt med bl.a. svært kort vei til t-banen, daglige servicetilbud og østmarka. Leiligheten er nyoppusset i 2019 med nytt kjøkken, nye gulv, helsparklede flater, nymalte vegger og himling, og nytt elektrisk i hele leiligheten foruten badet. Gratis parkering på området for beboere og gjester.

Nærmere innhold: 

Entré:
Boligen har en innbydende entré, med plass til kommode etc.. Videre inngang til bad og stuen. Det er nytt gulv, noe som er gjennomgående for leiligheten. Ved ytterdøren er det montert en porttelefon. 

Stue:
Leilighetens stue er svært stor, med flere møbleringsmuligheter. Det er helsparklede veggflater, og både vegg- og himlingsflater er malt i 2019. Rommet har store vindusflater, som gir naturlig lys inn i stuen. Videre er det naturlig løsning for TV og sofa. Utgang til terrassen fra stuen. Generelt ny belysning (med unntak av bad) og brytere i hele leiligheten. 

Kjøkken: 
Nytt kjøkken fra IKEA(2019), med fliser mellom benk over oversskap.Kjøkkenet er noe tilbaketrekt fra resten av stuen, men fortsatt i åpen løsning. Dersom lukket kjøkkenløsning ønskes, kan lettvegg enkelt settes opp. Fronter i lakket finert utførelse. Laminert benkeplate med innfelt kjøkkenvask. Integrerte hvitevarer med innfelt platetopp i benkeplate, oppvaskmaskin, komfyr, kjøl/frys og mikrobølgeovn. Kjøkkenventilator med kullfilter. Det er montert lekkasjestoppere. Dette er et system med følere som kan registrere fuktighet. Ved en eventuell lekkasje vil vannet bli automatisk avstengt. Det er lagt nye og egne kurser til kjøkken, oppvask, stekeovn, kjøleskap og frys. 

Soverom:
Fra stuen er det videre inngang til soverommet. Soverommet er av svært god størrelse med god plass til dobbeltseng. Det følger med nytt garderobeskap. Rommet vender i sørøstlig retning, noe som gjør det svalere på sommerstid. 

Bad:
Flistlagt bad med ny innredning, dusjkabinett og skap. Gulvstående toalett. Servant på vegghengt servantskap (2019). Det er montert dusjkabinett (2019). Eldre Jota plastsluk benyttet. Vanligvis benyttet innstøpt sammen med gulvbelegg typisk for 70-80-tallet. Denne fungerte/fungerer som badets tettesjikt. Uvisst vedrørende dagens membranutførelse gulv og vegger. Røropplegget er utenpåliggende. Kobberrør fra byggeår. Opplegg for vaskemaskin. Stoppekraner bad i servantskap.

Terrasse:
Terrasse på 11,5 m2 med tilkomst fra stue. Her har du solen fra morgen til ca. 15:30 sommerstid. Blomsterkasser med dybde ca. 70 cm i front, fungerer som rekkverk. Det er lagt terrassebord i impregnert treverk. Direkte tilgang til utvendig bod.

Oppvarming

Elektriske varmekabler i baderomsgulv. Elektrisk oppvarming. Det er ikke montert panelovner i leiligheten. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Jerikoveien 1 Borettslag.
Borettslaget består av 48 leiligheter.
Jerikoveien 1 borettslag inngår i Sameie Jerikoveien 1/3 med Lindeberg Nærsenter AS. 
Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 59 99
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Borettslaget er forsikret i Trygg forsikring med polisenr. 6411622
Dyrehold er tillatt.
  
Foretatt påkostninger de senere år: 
- Rensing av ventilasjonsanelgg. 
- Vinduer og balkongdører oppgradert i 2015
- Startet prosjektet med nye gavlvegger. Prosjektet omfatter i tillegg skiftning av vinduer på gavlvegger.
- Rehabilitering av yttertak
- Ferdigstilt nye ramper i garasjeanlegget.
- Oppussing innvendig maling av trappeoppganger, ferdigstilt mars 2019. Prosjektet omfattet skifte av dører i korridorer/fellesanlegg samt skifte av postkasser.
 - Vedlikehold av uteareal og kjeller hvor det er påvist store fuktskader. Det har vært avholdt møte med Norgesgruppen for å komme til enighet om fremdrift og kostnadsfordeling av det omfattende arbeidet. Dialog med Norgesgruppen fortsetter etter sommeren.


Planlagte påkostninger: 
- I posten drift og vedlikehold er det beregnet kr 250 000 til ordinært vedlikehold og videre 3 mill. til rehabilitering som omfatter gavlvegger med vinduer og tilleggsisolering, utbedring av betongdekket på torget over garasjeanlegg og boder.
- Borettsalger har god økonomi og det planlegges ikke større prosjekter etter nåværende prosjekt er ferdig, ref.samtale med styrelder pr.tlf 29.11.2019.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten blir parallellavklart med visning.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 25988, tinglyst 28.04.1986, 
type heftelse: Panterett uten opptrinnsrett til sameiet
For: NOK 10,000
Med prioritet etter 90% av første tgl.
Overdragelsespris
Gjelder denne matrikkelenheten med flere
Gjelder feste

Dagboknr 16634, tinglyst 04.08.1978, type heftelse: Festekontrakt - Vilkår

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er ikke tinglyst noen servitutter på borettslagets eiendom.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger og næringsvirksomhet i henhold til reguleringsplan S-1990 datert 21.01.1975 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Avsatt til nåværende bebyggelse og anlegg i gjeldende kommuneplan. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR54.1993

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.734,- pr. mnd. og inkluderer: Forretningsførsel, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, festeavgift, kabel-TV og bredbånd fra Get m.m..
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.07.2019. 

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 18.000,- pr. år. / 12.350 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett. Grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. Abonnement kan oppgraderes hos Get for egen regning. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 787.205,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 2.833.938,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 4.990,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 176.000,- pr. 01.11.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 7.791.738,- pr. 31.12.2018 og lånevilkårene er:

Lån 1:
Restgjeld: 6.340.192,-
Rentebetingelser: 2,95% flytende
Lånets løpetid: 16 år og 10 mnd
Avdragsfrihet: Nei

Lån 2:
Restgjeld: 1.451.546,-
Rentebetingelser: 2,95% flytende
Lånets løpetid: 19 år og 3 mnd
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.134.219,- Av dette beløpet utgjør kr 176.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning
Nytt kjøkken fra IKEA(2019), med fliser mellom benk over oversskap.
Integrerte hvitevarer med innfelt platetopp i benkeplate, oppvaskmaskin, komfyr, kjøl/frys og mikrobølgeovn.
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Sindre Edvardsen Nyhus
Eiendomsmegler

Sindre Edvardsen Nyhus

Telefon 21 00 72 63

Lurer du på noe

Sindre svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.