Bekkelagshøgda

Jotunveien 3

Prisantydning

10 500 000 kr

Omkostninger: 263 722 krTotalpris: 10 763 722 kr
Byggeår
1955
Soverom
5
Areal (P-ROM/BRA)
177 m² / 259 m²
Tomteareal
1085.2 m²
Fasiliteter
Veranda

Hel vertikaldelt tomannsbolig med stor tomt og flott beliggenhet. Oppussingsobjekt.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Jotunveien 3 er en solrik eiendom med stor tomt på 1.085 kvm. Eiendommen har en flott beliggenhet i et trafikkskjermet og meget barnevennlig villaområde på Bekkelagshøgda. Boligen har behov for oppussing, men har potensiale til å bli en meget hyggelig bolig. Boligen inneholder bla. 2 vindfang, 2 stuer, 5 (opprinnelig 6) soverom, 3 bad. Egen inngang til kjeller.

Sentral beliggenhet med gangavstand vei til skoler, offentlig kommunikasjon, Lambertseter senter med diverse servicetilbud, butikker og hyggelige spisesteder.

Eiendommen

Jotunveien 3, 1185 Oslo
Gnr. 160, bnr. 117, i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Hel vertikaldelt tomannsbolig på stor tomt med en solrik beliggenhet på populære Bekkelagshøgda. En kort spasertur til Holtet, områdets lokale handelssenter med bl.a. den populære delikatessebutikken Jacob’s, Joker (søndagsåpen matbutikk), Åpent Bakeri/Lofthus Pizza, bank, helsesenter/treningssenter (Best Helse), apotek og jernvareforretning.
Gangavstand til diverse servicetilbud på Karlsrud med bla. Karlsrud mat- og vinhus, Rema 100 og Kiwi. Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino. 

Eiendommen ligger i nærheten av et godt kollektivtilbud, med umiddelbar nærhet til buss i Raschs vei og få minutters gange til trikk på Holtet og T-bane på Karlsrud.
(Vennligst se www.ruter.no for rutetider).

Kort vei til unike friområdene på Ekebergsletta. Området rundt Ekebergsletta kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, lekeplasser, store friområder, skulpturpark og Ekebergrestauranten m.m. Tilgang til flere populære badeplasser langs fjorden, Hvervenbukta, Fiskevollen, Katten for å nevne noen. Østmarka med flotte turmuligheter – sommer som vinter - er heller ikke langt unna. 

Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Bekkelaget sportsklubb(BSK) - håndball, fotball m.m. 
KFUM-hallen og Ekeberghallen ved Ekebergsletta.
Bekkelaget Tennisklubb (BTK) med anlegg innerst i Jomfrubråtveien.
Nordstrand IF på Niffen med håndballhall og fotballbaner med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre. Flott ny hall er ferdigstilt. Her serveres det daglig både lunsj og middag til en billig penge. 
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Nordstrand turn, dans, kor, speider m.m.
Bekkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball m.m. Anlegg på Sportsplassen samt Ekeberghallen.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter - svømmehall i tilknytning til Lambertseter skole samt lokal lysløype på Bergkrystallen.
Ormsund Roklub på Malmøya.
Områdets lokale alpinbakker – Sloreåsen og Leirskallen. 
Treningsstudio: Sats på Karlsrud og Lambertseter, BestHelse på Holtet og Evo på Sæter.

Veibeskrivelse

Jotunveien er en lite trafikkert villavei som strekker seg fra Granstuveien til Frodes vei. Adkomst direkte fra Granstuveien til Jotunveien. Eller fra Raschs vei inn Granstuveien, via Frodes vei, til Jotunveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Flere barnehager i nærområdet.
I følge utdanningsetaten sogner eiendommen til Bekkelaget skole. Kort vei også til Brannfjell ungdomsskole.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 286 kvm
Totalt bruksareal: 259 kvm
Totalt primærrom: 177 kvm

1. etasje - 92 kvm:
2 vindfang, gang, trapperom, bad, kjøkken m/trapp, stue m/trapp, stue

2. etasje - 85 kvm:
2 trappeganger, dusjbad, bad, 5 soverom

Sekundærrom:
Kjeller - 80 kvm:
Trappegang, vaskekjeller, 5 boder, teknisk rom, verksted

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.06.2019 utført av Finn Halvor Bjørntvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Flat eiet tomt på 1.085,2 kvm. Tomten er opparbeidet med plenarealer og buskvekster. Utgang fra stue til terrasse. Svømmebasseng i hagen. Gruset gårdsplass. 

Parkering

Parkering på gårdsplass. Gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Opprinnelig vertikaldelt tomannsbolig over 2 plan, samt kjeller samt lagringsloft, oppført i 1955. Boligen har senere blitt ombygget og brukt som enebolig. Eiendommen er iht. tilstandsrapporten datert 03.06.2019 oppført i betong- og trekonstruksjoner som er oppført etter den skikk som var vanlig på oppføringstidspunktet. Kommenterte forhold skyldes for det meste som følge av alder og slitasje på grunn av normal bruk. Det er synlige ventiler i grunnmur under gulvet i inngangspartiene i 1. etasje, som tyder på at det er et hulrom under inngangspartiene. Det er ingen inspeksjonsmulighet for disse hulrommene. Krypkjeller/hulrom ansees for å være en utsatt konstruksjon. Dreneringen og fuktsikring av grunnmuren har fått TG2. Noe synlig saltutslag i nedre del av kjellervegger. Grunnmur i betong med sparestein. Yttervegger over grunnmur i uisolert bindingsverk med utvendig liggende kledning har fått TG2. Utvendig kledning ble sist malt i 2009. Det blærer seg i malingen på utvendig kledning - trolig etter tidligere å ha blitt påført linolje. Vinduer og terrassedører av varierende alder har fått TG2, utenom 2 vinduer fra 2008 i 2. etg. som har fått TG1. Saltak som er tekket med betongstein som ble lagt i 2008. Samtidig ble opprinnelige terrasser over inngangspartiene fjernet og ble en del av takflatene samt at det ble overbygget ved inngangspartiet. Boligen bærer preg av utidsmessighet og et vedlikeholdsmessig etterslep. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.01.1957 Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Solrik enebolig, over 2 plan, samt kjeller, med en flott beliggenhet i et trafikkskjermet og meget barnevennlig villaområde. Boligen ligger høyt og fritt på et høydedrag. Boligen er opprinnelig bygget som en vertikaldelt tomannsbolig, men har senere blitt ombygget og brukt som enebolig. Standarden er hovedsakelig fra byggeåret, og boligen bærer preg av vedlikeholdsmessig etterslep. Som følge av dette, alder og forventet levetid, er det oppgradering- og utbedringsbehov. Det er i tilstandsrapporten gitt tilstandsgrad 2 på tilnærmet alle punkter. Full oppussing/renovering må derfor påregnes.

Boligen har stort sett sine opprinnelige flater og utstyr, men opp gjennom årene har det blitt gjort følgende oppgraderinger:
I 1977, 1987 og 2008 ble det skiftet en vinduer/terrassedør samt noen vinduer er fra byggeåret og med enkle glass.
I 2008 ble taket lagt om og opprinnelige terrasser over inngangspartiene ble fjernet og ble en del av takflatene samt at det ble overbygget ved inngangspartiet.
I 2014 ble opprinnelig kjøkken bygget om til et spesialtilpasset bad i 1. etasje.

Boligen inneholder:
1. etasje, 2 vindfang, gang, trapperom, bad, og stue, kjøkken, stue 2 med utgang til solrik terrasse og hage. Svømmebasseng.
2. etasje: 2 trappeganger, 2 bad med servant, wc og dusj. 5 (opprinnelig 6) soverom. Med forholdsvis enkle grep kan det settes tilbake til opprinnelig løsning med 6 soverom.
Kjeller: Trappegang, vaskekjeller, 5 boder, teknisk rom, verksted. Egen inngang til kjelleretasjen.

Se tilstandsrapport datert 03.06.2019 for nærmere informasjon om eiendommens standard.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Varmekabler i ett badegulv og reflektorovn i badet i 1. etasje, panelovner og løse ovner ellers. Vedkamin i 1 stue. Det er varmekabel i 1 av trappene til inngang. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 993227, tinglyst 01.06.1923, bestemmelse om deleforbud. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Dagboknr 8181, tinglyst 14.07.1949, bestemmelse om vann / kloakkledning. Diverse bestemmelser om innlegging av vann- og avløpsledning. Eier av eiendommen har det totale ansvar for vann- og avløpsledningene frem til offentlig ledningsnett.
Dagboknr 8444, tinglyst 05.06.1953, bestemmelse om veg. Jotunveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde på 4 meter. Når kommunen forlanger det, plikter eier å opparbeide veien med kloakk langs tomta i inntil 8 meter bredde, uten utgift for kommunen. Gjerde skal settes opp etter områdets reguleringsbestemmelser. 
Dagboknr 9079, tinglyst 09.08.1957, bestemmelse om vann / kloakkledning. Gnr. 160, bnr. 569 har rett til å føre kloakk- og vannledning over denne eiendommen, samt ha adgang til nødvendig reparasjon og vedlikehold av disse. Vann- og kloakkvesenet har rett til når som helst å stenge og forsegle utvendig stoppekran når det måtte anses for nødvendig. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eiendommen er utskilt fra gnr. 160, bnr. 14 og 569, og følgende servitutter er tinglyst. 
Dagboknr. 900188, tinglyst 20.03.1905. Bestemmelse om veg. 
Dagboknr.900187, tinglyst 15.12.1905. Bestemmelse om veg. 
Dagboknr. 900323, tinglyst 12.01.1906. Bestemmelse om gjerde. 
Dagboknr. 900324, tinglyst 05.10.1906. Bestemmelse om veg. 
Dagboknr. 900236, tinglyst 01.03.1907. Bestemmelse om veg.
Dagboknr. 900237, tinglyst 19.04.1907. Bestemmelse om gjerde. 
Dagboknr.900238, tinglyst 06.12.1907. Bestemmelse om veg. 
Dagboknr. 900358, tinglyst 04.06.1909. Erklæring/avtale. 
Dagboknr. 900873, tinglyst 07.01.1911. Bestemmelse om veg. 
Dagboknr. 900874, tinglyst 20.10.1911. Bestemmelse om veg.
Dagboknr. 901005, tinglyst 01.03.1912. Bestemmelse om veg. 
Dagboknr.912434, tinglyst 17.03.1916. Bestemmelse om veg. 
Dagboknr.912476, tinglyst 05.09.1919. Elektriske kraftlinjer. 
Dagboknr. 912477, tinglyst 19.12.1919. Bestemmelse om veg. 
Dagboknr. 901480, tinglyst 17.12.1920. Erklæring/avtale. 
Dagboknr. 901484, tinglyst 17.12.1920. Erklæring/avtale. 
Dagboknr. 920302, tinglyst 02.09.1921. Bestemmelse om bebyggelse.
Dagboknr. 993215, tinglyst 01.06.1923. Erklæring/avtale.
Dagboknr. 902041, tinglyst 18.07.1930. Bestemmelse om gjerde.
Dagboknr. 941881, tinglyst 22.09.1933. Bestemmelse om vann/kloakkledninger. 
Dagboknr. 3402, tinglyst 06.12.1937. Bestemmelse om vann/kloakkledninger. 

Dokumentene er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servituttene. Kopi av dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til småhusområder i henhold til reguleringsplan S- 4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR44.19112

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 16.325,98 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 12.006,- for inneværende år.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 2.688.189,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 9.677.480,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 10.763.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning1. Etasje
Plantegning 2. Etasje
Plantegning kjeller
Dronebilde
Drone - fasade
Drone av boligen og nærområdet
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Jotunveien 3 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 127 lokalkjente.

Transport

Transport

Karlsrudwalk
5 min
Karlsrudwalk
6 min
Holtetwalk
17 min
Skoler

Skoler

Karlsrud skole (1-10 kl.)walk
12 min
Lambertseter videregående ...walk
12 min
Holtet videregående skolewalk
16 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Kiwi Karlsrudwalk
7 min
REMA 1000 Lambertseterwalk
9 min
Apotek 1 Karlsrud Lamberts...walk
10 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Jotunveien 3
A
A
A
A
B
B
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F
G
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,6 % av salgssummen
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 16.250,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Maria S Thorbjørnsen
Eiendomsmegler

Maria S Thorbjørnsen

Telefon 23 16 52 09

Lurer du på noe

Maria svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...