Fjellsbyen

Kleivene 83

Prisantydning

2 730 000 kr

Omkostninger: 69 472 krTotalpris: 2 799 472 kr
Etasje
1
Byggeår
1875
Soverom
3
Areal (P-ROM)
77 m²
Tomteareal
649 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Horisontaldelt tomannsbolig med 3 soverom - Terrasse - Utsikt - Garasje - Ingen felleskostnader

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Kleivene 83! 

4-roms selveier i horisontaldelt tomannsbolig med luftig beliggenhet i Kleivene. Flott utsikt fra eiendommen. 

Terrasse 

Tre soverom 

Nydelig utsikt 

Garasjeplass 

Morgensol og kveldssol

Alt på en flate

Peis

Eiendommen

Kleivene 83, 3041 Drammen
Gnr. 111, bnr. 370, snr. 1, i Drammen kommune.

Områdebeskrivelse

Eiendommen har en fin beliggenhet i et stille, rolig og etablert boligområde. Leiligheten har nydelig utsikt utover mot Lier, Drammen sentrum og Drammenselva. Eiendommen nyter godt av fine solforhold. 

Du finner de fleste fritidstilbud i Drammen. Det er fra eiendommen kort vei til Marienlyst med utebad, svømmehall, fotballbaner, friidrettsanlegg, skøytebane og Drammenshallen. Drafn og Skiold er aktive idrettslag på Strømsø med mange aktiviteter og innehar også egne idrettsanlegg. Flotte turområder i marka. 

Veldig god bussforbindelse fra Skogerveien til sentrum. Gangavstand til Drammen stasjon med tog og bussforbindelse. 36 minutter med tog fra Drammen til Oslo. 60 minutter med flytog fra Drammen til Gardermoen. Veldig lett adkomst til Bangeløkka med påkjøring til E18 til Oslo.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Drammen kommune har full barnehagedekning med en rekke private- og kommunale barnehager. For liste kontakt megler eller se internett:
http://www.drammen.kommune.no

Kleivene 83 sokner, i følge grensekart på www.drammen.kommune.no, til Brandengen barneskole og Marienlyst ungdomsskole.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum. Papirbredden med bla. Universitetet i Sørøst-Norge, se www.usn.no.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 84 kvm
Totalt bruksareal: 77 kvm
Totalt primærrom: 77 kvm

Primærrom: Entrè/gang, bad, stue, kjøkken og tre soverom. 

Sekundærrom: I tillegg disponerer boligen èn plass i felles dobbelgarasje. 

Kjelleren i boligen er avsatt til felles bruk. Seksjonseierne har en muntlig avtale på at de har to boder pr. seksjon og ett felles vaskerom. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.11.2019 utført av takstmann Lasse Holm. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 649 kvm opparbeidet med plen og prydbusker. Terrasse med flott utsikt. Garasje på nedsiden av boligen med plass til èn bil. Garasjen er bygget noe utenfor eiendommens tomtegrenser. 

Parkering

Dobbelgarasje på nedsiden av boligen som disponeres av begge seksjoner. Hver seksjon har èn plass. Plassene er skilt med en vegg. Disponeringen av garasjen er ikke regulert i seksjonsbegjæringen. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Halvpart av horisontaldelt tomannsbolig beliggende i 1. etasje. 
I forbindelse med salget av eiendommen er det utført boligsalgsrapport på eiendommen ved takstmann Lasse Holm datert 07.11.2019. Takstmann konkluderer med at " Bygningen er opprinnelig bygget i 1875, men revet som følge av dårlig tilstand. Iht. dokumenter i kommunens digitale arkiver er boligen gjenoppført i 1953 på delvis samme grunnmur. 

Oppføringen er derfor utført iht. Byggeforskrift 1949. Boligen holder en normalt god standard og er oppgradert i nyere tid. Utvendige konstruksjoner holder en noe varierende standard, men preges hovedsakelig av normale aldringsmessige avvik. Det kan påregnes oppgradering av enkelte konstruksjoner/bygningsdeler utvendig, som bla. Drenering, betongdekke for terrasse samt vedlikehold av utvendige fasader. Videre er bygningen oppført med grunnmur av betong og naturstein. Yttervegger av bindingsverk og reisverk kledd med lektekledning. Saltakkonstruksjon av tre tekket med takstein."

I rapporten fremkommer det deler som kjøper bør være særskilt oppmerksom på. Dette omhandler TG 3 på drenering. Saltutslag og indikajsoner registrert med fuktindikator på innvendig side av grunnmuren som tilsier at drenering ikke fungerer tilfredsstillende. TG2 på utvendig fasade, Fasaden preges av svertesopp og noe ujevnheter i malingskiktet. Aldrings og bruksslitasje på vinduer, noe sprekkdannelser og råte i enkelte glasslister. Terrasse med TG 2, manglende tettesjikt i betongoverflaten med konstant fuktvandring i dekke. TG3 på betongdekke. Aldrings og bruksslitasje på bad. TG2 på røropplegg og eletrisk anlegg. 

For en mer helhetlig oversikt over tilstanden til hver enkelt bygningsdel, henvises det til rapportens oppstilling av disse på de kommende sider.

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 23.02.2006 for tilbygg, og ferdigattest for tilbygg med terrasse datert 04.07.2017. Disse kan fås ved henvendelse til megler. 
Boligen er påbygget og godkjent med ferdigattest i senere tid for terrasse og tilbygg. Tilbygget er der dagens hovedsoverom befinner seg. Påbyggingen omfattes ikke av seksjonsbegjæringen da eiendommen ikke er reseksjonert. Det foreligger ikke ferdigattest på hele eiendommen. Dette var ikke normalt på tiden da eiendommen ble oppført. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Standard

Halvpart av horisontaldelt tomannsbolig med flott utsikt over Drammenselva. Boligen har alt på en flate med hele tre soverom. Delvis åpen løsning fra kjøkken mot stue. Egen terrasse med plass til sittegrupper. Garasjeplass på nedsiden av boligen. 

Selger opplyser at følgende oppgraderinger er gjort i deres eietid: Satt inn ny peis og stålrør i pipe i 2017. Ny varmtvannsbereder i 2016. 

Entrè: Med fliser på gulv, malt treverk på vegg og i tak. 
Stue: Tregulv som er pent behandlet, malt treverk på vegg og i tak. 
Bad: Flislagt gulv med varmekabler, flis på vegg og treverk i tak. Enkel servant med praktisk løsning for lagring og wc. Dusjhjørne. 
Soverom: Laminat på gulv med malte vegger og treverk i tak. God plass til både skyvedørsgarderobe og garderobeløsning. 
Soverom: Malt gulv med malte panelplater og malt treverk i tak. Flott utsikt. Nåværende eier har brukt rommet som kontor. 
Soverom: Malt treverk på gulv, malt panel på vegg og i tak. 
Kjøkken: Pent kjøkken i lyse og tidsriktige farger. God skap og benkeplass. Hyggelig spiseplass. Tregulv og malt panel. 
Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen. 

Oppvarming

Elektriske varmekabler i entrè/gang og bad, peis i stuen, ellers basert på oppvarming med panelovner. 

Det ble foretatt feieinspeksjon 24.01.2017. Følgende avvik ble registrert: Kjeller- skorsteinsløpet er tett ved bunn av skorsteinen. Løsning er at sot fjernes slik at inspeksjon kan gjennomføres. Tak- Teglsteinsskorsteinen er noe kondensskadet og begynner å bli dårlig i fugene. Løsning er å rehabilitere skorsteinen riktig dimensjonert i hele sin høyde på godkjent måte. Ny kontroll er ikke utført. 
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er en del av et sameiet bestående av to boliger. Det betales ikke månedlige felleskostnader. Løpende kostnader blir betalt i sin helhet etterhvert som de forfaller, med en sameiebrøk på 1/2. Bygningsforsikring deles likt mellom seksjonseierne. Gressklipping og snømåking er løst ved muntlig avtale.Det er ikke felles dugnader i sameiet. Sameiet har ikke noe felles regnskap og det avholdes ikke sameiemøter. Kostnader til vedlikehold må avtales mellom partene når vedlikeholdsbehov oppstår. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 02.07.1997 - Pant til sameiet på kr 10.000,- 

16.02.2017 - Dokumentnr: 146773 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Knr:0602 Gnr:111 Bnr:372 
Rettighetshaver: Knr:0602 Gnr:111 Bnr:866 
Eier av Gnr. 111 og Bnr. 866 og 372 har rett til å koble til vann/avløp til eksisterende anlegg for eiendommene Gnr.111, Bnr. 866 og Bnr. 372. Fremtidig vedlikehold skal bekostes av rettighetshaver. 
02.07.1997 - Dokumentnr: 10603 - Seksjonering
Opprettet seksjoner: 
Snr: 1 
Formål: Bolig 
Sameiebrøk: 1/2 


Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til REGULERINGS- OG BEBYGGELSESPLAN FOR ØVRE DEL AV FJELLSBYEN datert 20.05.1954. 645 kvm er avsatt til bolig og 4 kvm til kjørevei. 
Videre foreligger det en reguleringsplan for E-18 Frydenhaug - Eik, vedtatt av Drammen bystyre 26.10.2004. Planen regulerer til følgende formål: Byggeområder, offentlige trafikkområder, spesialområder, fellesområder og kombinerte formål. 
Forøvrig gjelder kommuneplan datert 05.10.2015. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR20.19462

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 7.666,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. 

Sameiet har ikke felleskostnader. Bygningen har felles forsikring som deles mellom partene ved forfall. Det må i tillegg påregnes kostnader til innboforsikring. 

Bygningsforsikring har en avgift på kr 8.456,- pr. år. 
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.310,- pr. år. / 12.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv. Selger har ikke tv i dag, men opplegg til dette skal ligge klart.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av internett og har en avgift på kr 872,- pr. mnd.. Avgiften vil variere etter pakkevalg. 

Boligen har vannmåler og avgiftene vil variere etter forbruk og antall mennesker i husstanden. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 690.879,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 2.487.165,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Det er ingen fellesgjeld i sameiet. 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.799.472,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Kleivene 83 plantegning 1. etasje
Kleivene 83 plantegning kjeller
Terrasse
Fasade
Utsikt
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Kleivene 83 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 31 lokalkjente.

Transport

Transport

Krinsilenwalk
2 min
Drammen stasjondrive
8 min
Drammen buss-/togstasjondrive
7 min
Skoler

Skoler

Brandengen skole (1-7 kl.)walk
9 min
Fjell skole (1-7 kl.)walk
10 min
Galterud skole (8-10 kl.)walk
18 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Kiwi Austadveienwalk
7 min
SPAR Kristensenwalk
12 min
Strømsø Senterwalk
21 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr 45.000,- 
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.
minusVis mindre
Laster objekter...
Markus Alm Thoen
Eiendomsmeglerfullmektig

Markus Alm Thoen

Telefon 32 80 79 14

Lurer du på noe

Markus svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.