Knive/Åskollen

Kniveåsen terrasse 33

Prisantydning

10 950 000 kr

Omkostninger: 273 750 krTotalpris: 11 223 750 kr
Etasje
3
Byggeår
2014
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
270 m² / 335 m²
Tomteareal
560.3 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Særdeles lekker enebolig med fantastisk beliggenhet og utsikt - Sen kveldssol - Dobbelgarasje

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Kniveåsen terrasse 33 er en fantastisk enebolig, på en god tomt med flott utsikt og nydelige solforhold. Dobbelgarasje sambygd med boligen.

Boligen har en ekstremt flott beliggenhet med nydelig utsikt over fjorden og inn mot Drammen. Boligen ligger i et nyetablert og rolig boligområde. 

Huset er en stilig funkis, med høy standard med gode materialvalg på overflater og utstyr. Boligen er oppført over tre etasjer, og inneholder bl.a. to stuer, fire soverom, to bad og separat vaskerom. Store terrasser, dels overbygget og innredet med jaccuzzi. 

Lettstelt tomt opparbeidet med kunstgress og beplantninger. Belegningsstein på gårdsplass. Inn- og nedkjørsel i støpt betong med både vannbåren varme og el-varme.

Eiendommen

Kniveåsen terrasse 33, 3036 Drammen
Gnr. 34, bnr. 240 i Drammen kommune.

Områdebeskrivelse

Boligen har en ekstrem beliggenhet med fantastisk utsikt over fjorden, havnebassenget inn mot Drammen og Hurumlandet i et nyetablert, rolig og sjelden barnevennlig boligområde på Kniveåsen. Mange barnefamilier i nærmiljøet og gangavstand med sykkel- og gangsti til Åskollen barneskole, barnehage, idrettsanlegg, butikk m.m. Boligen har meget gode solforhold med sol hele dagen og sen kveldsol. 

Glassverket IF er et aktivt idrettslag i nærmiljøet med mange aktiviteter (håndball, fotball, barneidrett og IFO). Klubben har eget idrettsanlegg med flere gressbaner, kunstgressbane og idrettshall. 

Åskollen Sykkelklubb er en aktiv klubb i nærmijøet. To musikkorps. Speiderbevegelse med egen speiderhytte like ved skolen. 

Boligfeltet ligger inntil Røysjømarka, med flott turterreng og bade- og fiskevann og oppkjørte skiløyper vinterstid. Lysløype i Nordbykollen. Få minutters gange til sjøen og båthavn, med strand og bademuligheter i bl.a. Sota Fjordpark og Nøstodden.

Kort gangavstand til bussholdeplass med god bussforbindelse og to avganger i timen til Drammen sentrum på dagtid. Tre minutters kjøring til E18 og ca 20-25 minutters kjøreavstand til Sandvika. Ca. 4 km. til Drammen sentrum og togstasjon og god kommunikasjon til Oslo/Sandvika/Kongsberg. 

36 minutter med tog fra Drammen stasjon til Oslo. En time med flytog fra Drammen til Gardermoen, tre avganger i timen.

Veibeskrivelse

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Velkommen til visning!
Barnehager og skoler

Drammen kommune har full barnehagedekning med sine 61 privat- og kommunale barnehager. 200 meter til nærmeste barnehage, Espira Kniveåsen Barnehage, se hjemmeside på internett: https://espira.no/barnehage/espira-kniveasen/
Det er ellers veldig god barnehagedekning i bydelen, med følgende barnehager: Helleristningen Barnehage, Hedensrud Barnehage, Nordbylunden Barnehage, St. Hansberget Barnehage, Stiftelsen Nordby Gård Barnehage, Tangen Menighets Barnehage, Åskollen Barnehage, Åskollen Barnepark, Åskollen Familebarnehage. 

Åskollen barneskole med ca. 430 elever, les egne hjemmesider: http://www.askollen.net. Skolefritidsordning, samt idrettsfritidsordning som administreres av Glassverket IF.

Fra høsten 2010 åpnet nye Marienlyst skole (8. - 10. trinn) hvor elever fra Kniveåsen går. Skolebussordning.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum og Papirbredden med bla. Høgskolen i Buskerud.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 363 kvm
Totalt bruksareal: 335 kvm
Totalt primærrom: 270 kvm

Primærrom:
Underetasje:
111 kvm: 
3 soverom, gang, bad, stue, trappegang, vaskerom/teknisk rom.

1. etasje:
129 kvm:
Bad, masterbedroom, omkledningsrom, gang, kjøkken med spisestue, stue og wc.

2. etasje:
30 kvm: Entre, hall/ mellomgang.

Sekundærrom:
Underetasje:
24 kvm: 2 boder.

1. etasje:
6 kvm: Bod

2. etasje:
38 kvm: Dobbelgarasje.

8 kvm: Utvendig bod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport, utført av takstmann Per-Ove Fredsvik.

Boligen er oppført over tre etasjer og inneholder:

2. etasje:
Inngangsparti.
Entre, mellomgang til garasje, hall med utgang til 2 terrasser og trapp til 1. etasje.

1. etasje:
Flislagt bad, masterbedroom, omkledningsrom, gang, bod, kjøkken med integrerte hvitevarer og spisestue, stue med gasspeis og separat wc.


Underetasje:
3 soverom, hvorav et med dør ut til hage/tomten, flislagt bad, vaskerom/teknisk rom og 2 boder.

Utvending bod ved inngangsparti.

Dobbelgarasje.

Tomten

Eiet tomt på 560,3 kvm. som er opparbeidet med kunstgress og beplantninger. Belegningsstein på gårdsplass. Inn- og nedkjørsel i støpt betong med både vannbåren varme og el-varme. 

Flotte solrike terrasser på hhv. 22 og 26 kvm., også med sen kveldssol til ca kl 22 og med fantastisk utsikt.

Parkering

Dobbelgarasje. 38 kvm. som er sambygd med boligen. Oppført i betong på støpt betonggulv med fliser. Isolert leddport med automatisk portåpner + dør. Innlagt strøm. Mulighet for varme i gulv. Garasjen er gipset innvendig. 

Ellers biloppstillingsplasser på gårdsplass, foran garasje og nedkjøring og evt. i veien ved boligen. 

Vannbåren varme og el-varme i nedkjørsel.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Naboene i Kniveåsen har felles privat pumpestasjon, og tinglyst avtale om private stikkledninger over hverandres eiendommer.

Ferdigattest

Drammen kommune ga ferdigattest på eiendommen datert 17.09.2014. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Det er lagt til rette for avløp og strøm for å kunne etablere utleie. Dette må i såfall søkes kommunen.Standard

2. etasje:
Inngangsparti.
Entre/hall/gang: Fliser på gulv, malte vegger, eikespiler i tak. Skyvedørsgarderobe med heng, kurver og skoskap. Dør til dobbelgarasje. Trapp ned til 1. etasje oppført i eik og stål. Utgang til 2 terrasser på hhv. på 22 og 26 kvm. oppført i betong med tett rekkverk i glass og stål. Tremmegulv. Jaccuzzi. Utehøytalere fra Sonos.

1. etasje:
Bad: Fliser på gulv og vegger, malt tak. Downlights i tak. Boblebadekar. Dusjnisje. 2 servanter i innredning med skuffer og speil. Vegghengt wc. 
Soverom: Fliser på gulv, malte vegger og tak. Downlights i tak.
Omkledningsrom/walk-in-closet: Fliser på gulv, malte vegger, malt tak. Downlights i tak.
Gang: Kalket eikeparkett på gulv, malte vegger, malt tak. 
Kjøkken: Kalket eikeparkett på gulv, malte vegger, malt tak. Ikea kjøkkeninnredning med laminert front og med integrerte hvitevarer; Whirlpool dampstekeovn, stekeovn og platetopp med induksjon, oppvaskmaskin og kjøleskap. Avtrekksvifte over komfyr. Plassbygd benkeplate i pusset sement. Det er montert waterguard i kjøkkenbenk. Downlights i tak.
Stue:Kalket eikeparkett på gulv, malte vegger/fiberpusset vegg, malt tak. Downlights i tak. Gasspeis. 
WC: Kalket eikeparkett på gulv, malt/fliser på vegger, malt tak. Servant. Vegghengt wc.
Bod: Fliser på gulv, malte vegger og tak. Hyller.

Underetasje: 
Stue: Kalket eikeparkett på gulv, malte vegger, malt tak. Downlights i tak. Gasspeis. Utgang til hagen.
Soverom2: Eikeparkett på gulv, malte vegger, malt tak. Speilskap. Utgang til tomten/hagen.
Bod: Vinylbelegg på gulv, malte vegger og tak. God hylleplass.
Soverom3: Eikeparkett på gulv, malte vegger, malt tak. 
Soverom4: Eikeparkett på gulv, malte vegger, malt tak. 
Gang: Kalket eikeparkett på gulv, malte vegger, malt tak. Downlights i tak. 
Bad: Fliser på gulv, fliser på vegger, malt tak. Dusjnisje. Vegghengt wc. Opplegg for vaskemaskin. Servant i innredning med speil og skapplass.
Vaskerom: Vinylbelegg på gulv, malte vegger, malt tak. 2 stk. varmtvannsbereder, hver på 200 liter. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Skap. Utslagsvask i innredning.
Teknisk rom: Vinylbelegg på gulv, malte vegger, malt tak. Ventilasjonanlegg med varmegjenvinning. Sentralstøvsuger. Hyller.

Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Sentralstøusuger med 4 uttak, hvorav 2 uttak i 1. etasje. Integrert Sonos høytalere i tak ved stue,spisestue, kjøkken, bad og soverom. 2 utehøytalere fra Sonos på terrasse ved jaccuzzi.

Taklampe over spisestue medfølger ikke. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

En særdeles lekker og innholdsrik bolig som er oppført med gode materialvalg beliggende med ekstrem flott beliggenhet og med nydelig utsikt.

Oppvarming

Gasspeis i begge stuer. Vannbåren gulvvarme i alle gulv som styres i hvert enkelt rom.

Energimerke Energimerket C1

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. 
Dagboknr 776798, tinglyst 20.09.2012, bestemmelse om bebyggelse om byggehøyde, beplantes etc med høyde som oversitger en hvis kotehøyde.
Dagboknr 140589, tinglyst 17.02.1016, bestemmelse om vann/avløpsledning, erklæring om felles privat ledningsnett for vann/avløp og pumpestasjon for avløp for denne eiendomen og naboeiendommene.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Kniveåsen Nord, vedtatt 29.08.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser og kommuneplanens arealdel, vedtatt 05.10.2015.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Selger opplyser at det er mottatt nabovarsel for byggestart på nærmeste nabotomter.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR2018322

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter var kr 9.456,- for 2017. I dette inngår gebyr for vann og avløp. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjon: kr 3.336,- pr år for 2018. Feiing/tilsyn: ca kr 1.000,- pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 24.650 kWh pr år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 9.107,-
Boligen er tilknyttet Altibox Viken fiber for tv-signaler og koster kr 760,- pr mnd. avhengig av kanalvalg.
Boligen er tilknyttet Altibox Viken fiber for nettsignaler og koster kr 578,- pr mnd avhengig av hastighet på nettet. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Velforeningskontingent til Kniveåsen velforening kr 1.000,- pr år.
Kniveåsen pumpestasjon, vann og avløpsanlegg, privat kloakkledning kr 1.200,- pr år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2016 var kr 2.286.679,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 8.232.044,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2016. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.
Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 11.224.972,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning -2. etasje
Kveldsbilde terrasse
Drone
Kveldsbilde overbygget terrasse
Se alle bilder i galleriet
Kniveåsen terrasse 33

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. 
 
Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,625 % av salgssummen 
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Arild Knudsen
Daglig leder/Eiendomsmegler

Arild Knudsen

Telefon 32 80 79 03

Lurer du på noe

Arild svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...