Gjerpenkollen

Knut Auberts vei 45

Prisantydning

2 880 000 kr

Omkostninger: 78 972 krTotalpris: 2 958 972 kr
Etasje
1
Byggeår
2014
Soverom
2
Areal (P-ROM)
71 m²
Tomteareal
4189 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda
Fellesutgifter
3 100 kr

Pen 3-roms eierleilighet med garasje og 2 verandaer - Flott utsikt - Heis

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Leiligheten ligger veldig fint til med flott utsikt, i ytterkant av boligområde med både nyere og eldre boligbebyggelse. Marka som nærmeste nabo og med umiddelbar nærhet til turterreng. 

Gode bussforbindelser til sentrum, som korresponderer videre til andre deler av byen. 

Leiligheten har en normalt god standard. Moderne bygg etter nyere tekniske forskrifter gir god energi økonomi. Dørcalling. Heis fra garasjekjeller.  

Fra stuen er det utgang til veranda og det er balkong ved inngangspartiet. Fine utsikts og solforhold. 

Eiendommen

Knut Auberts vei 45, 3035 Drammen
Gnr. 23, bnr. 118, snr. 1 i Drammen kommune.

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger veldig fint til med flott utsikt, i ytterkant av boligområde med både nyere og eldre boligbebyggelse. Eiendommen ligger like ved Gjerpenkollen med marka som nærmeste nabo og med umiddelbar nærhet til turterreng. Flotte turveier, stier og lysløyper innover på Strømsåsen mot Konnerud, Haukås og Skoger. 

Gode bussforbindelser til sentrum, som korresponderer videre til andre deler av byen. Se www.bk.no for rutetider. 7 minutters kjøring til jernbanestasjon. Toget tar ca. 36 minutter til Oslo og 15 minutter til Asker. Flytog fra Drammen til Gardermoen, se  rutetider på www.flytoget.no.

De fleste fritidstilbud i Drammen. Eget næridrettsanlegg med bla. kunstgressfotballbane på Fjell, utover dette er nærmeste idrettslag Skiold ski- og ballklubb som er en aktiv og allsidig idrettsforening. Treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst med bla. naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Drammenshallen ligger også på Marienlyst med tilbud om blant annet håndball og friidrett. Fritidsklubb på Fjell Ungdomscafe og Fjell Juniorklubb. Fjell skolekorps. 

Kort vei ut til golfbanen i Skoger. 

Veibeskrivelse

Følg E18 og ta avkjøring til Drammen etter motorveibroen. Ta til venstre i første rundkjøring og hold venstre felt. Ta til venstre i neste rundkjøring og hold venstre avkjøringsfelt. Ta av til venstre i første lyskryss, opp Møllebekkveien. Følg veien til enden og ta til høyre, bort Styrmoesvei. Kjør til venstre i krysset ved Rimibutikk, opp Austadveien. Følg Austadveien oppover til veien og følg veien videre forbi KIWI-butikk på høyre hånd. Følg veien utover forbi blokkene og videre ut på Fjellsveien. Knut Aubertsvei går så opp til høyre. 

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune. I Fjell barnehageområde finner en følgende barnehager: Austadhagen barnepark, Drafnkollen barnehage, Fjell barnehage, Fjellhagen barnehage, Skattekisten barnehage, Skoger Naturbarnehage. Åpen barnehage i Bydelshuset på Fjell, tilknyttet Fjellhagen barnehage. Liste over øvrige barnehager i Drammen finner man på www.drammen.kommune.no

Fjell barneskole, se skolens hjemmeside www.fjell.drammen.kommune.no

Galterud ungdomsskole, se skolens hjemmeside: www.galterud.drammen.kommune.no 
Begge skolene ligger i kort gangavstand fra boligen.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum og Papirbredden i Drammen med Universitetet i Sørøst Norge, se www.usn.no

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 81 kvm
Totalt bruksareal: 74 kvm
Totalt primærrom: 71 kvm

Primærrom:
Bad, entre, stue/kjøkken, 2 soverom: 71 kvm

Sekundærrom:
Bod: 3 kvm
I tillegg disponerer boligen 1 bod på 5 kvm og garasje i grunnplanet. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22/08-2018  utført av Espen Grelland. 

Tomten

Felles eiet tomt på 4.189 kvm. Asfalterte veier og gjesteparkeringsplasser, noe felles plen, samt belegningsstein i gangarealer.

Leiligheten har en egen, fin veranda med utgang fra stuen. Flott utsikt fra veranda. Utsikt mot Skoger, Kniveåsen, Drammensfjorden og ned til Havna. I tillegg 1 balkong ved inngangspartiet.

Parkering

1 fast biloppstillingsplass, til venstre rett etter innkjøring, i garasjeanlegg med automatisk portåpner med fjernkontroll. Gjestebiloppstillingsplasser utvendig.

Det skal være mulig å kjøpe til 1 ekstra garasjeplass til en rimelig pris. Dette avklares evt. med utbygger som besitter noen ekstra garasjeplasser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Private veier inne på sameiets eiendom.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Ferdigattest

Drammen kommune ga ferdigattest den 09.03.2018.

Eventuell adgang til utleie

Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier.

Standard

Leiligheten har en normalt god standard. Moderne bygg etter nyere tekniske forskrifter gir god energiøkonomi. Dørcalling. Heis fra garasjekjeller.  

Lys og pen bolig med overflater av parkettgulv, malte panelplater på vegger og plater/takess i tak. 

Badet har fliser på gulv og vegg, plater/takess i tak. WC, servant i innredning, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. 

Kjøkken med hvit innredning. Laminat benkeplater. Frittstående hvitevarer som kan følge med etter nærmere avtale, i utgangspunktet er ikke hvitevarene inkludert. 

Det er skyvedørsgarderobe på hovedsoverom. 

Fra stuen er det utgang til veranda og det er balkong ved inngangspartiet. Fine utsikts og solforhold. 

Lysekrone i stue følger ikke med. 

Oppvarming

Det er fjernvarmeanlegg.Vannbåren gulvvarme i alle gulv meg egen termostat i hvert rom. Balansert ventilasjon.

Energimerke Energimerket D1

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Gjerpen 2, med sameiebrøk 74/1920.
Sameiet består av 24 leiligheter og 12 næringsseksjoner. Næringsseksjonene er ekstra garasjeplasser i kjelleren. På disse er det heftet et omsetningsforbud, de kan kun selges til seksjonseiere i sameiet. 
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.
Dyrehold er tillatt, så lenge det ikke er til sjenanse for andre.

Sameiet har hatt saker mot utbygger og entreprenør i forhold til noe reklamasjonsarbeider. Dette er og blir håndtert av styret. Det har ikke vært saker knyttet til denne seksjonen, men i forhold til fellesarealer. 

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst en servitutt på eiendommen. Denne inneholder bestemmelser om felles vei/vann/avløpsanlegg til nr. 45 og nr. 47. 

Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelse og servitutt. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Søndre Fjell Platå, datert 26/09-2006. Kommuneplan 2014-2036, gjelder utfyllende denne trådte i kraft 05/10-2015. Eiendommen ligger innenfor et område som berøres av reguleringsplan for Intercitystrekningen Drammen - Kobbervikdalen, vedtatt 20/12-2016. Dette er en plan for jernbanetunell under området. 

Det er avsatt friområde syd for eiendommen, rett foran eiendommen og nedenfor innkjøringen. Øst (rett foran) for eiendommen er det 2 avsatte tomter som ennå ikke er bebygd. Det er store høydeforskjeller i området og området er regulert til eneboligbebyggelse som ikke vil sjenere utsikt eller sol. Det er regulert 2 områder til leilighetsbygg i 2 plan, disse ligger ut til sidene og vil heller ikke sjenere sol/utsikt. 

Utsnitt av planer med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Leiligheten er idag utleid. Leieforholdet opphører som utgangspunkt 30.11.2019, slik at overtakelse er mulig fra 01.12.2019. Avhengig av leieboer kan det også være mulig med tidligere overtakelse, men dette må isåfall avklares nærmere.

Oppdragets KR-kode

KR2018418

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.100,- pr. mnd. og inkluderer renovasjon, drift/vedlikehold av fellesarealer, forsikring av bygning, grunnpakke tv-signaler, noe vaktmestertjenester, renhold av fellesarealer, heis, etc.

Vann/avløp faktureres direkte til hver seksjon fra kommunen. Det er installert vannmåler slik at avgiften vil variere avhengig av eget vannforbruk.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 5.000 kilowattimer per år (2018)

Boligen er tilknyttet Viken fiber med Altibox som leverandør av tv-signaler og internett. Grunnpakke for tv-signaler er inkl. i felleskostnadene, mens internettabonnement tegnes separat for eiers egen kostnad. Se leverandørens hjemmesider for pris- og abonnementsinformasjon.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2016 var kr 805.825,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2.900.970,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2016.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter ved kjøp til prisantydning: kr 2.958.972,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning
Fasade med pilmarkering
Fasade med pilmarkering
Lekeplass like ved boligen
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger.  Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. 
 
Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1.38% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Morten Solberg Helgerud
Jurist - Eiendomsmegler

Morten Solberg Helgerud

Telefon 32 80 79 04

Lurer du på noe

Morten svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.