Rundtom

Kobbervikhagen 6 A

Prisantydning

2 590 000 kr

Fellesgjeld: 130 017 krOmkostninger: 1 032 krTotalpris: 2 721 049 kr
Etasje
3
Byggeår
1960
Soverom
2
Areal (P-ROM)
70 m²
Tomteareal
6985 m²
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
3 809 kr

Pen 3-roms andelsleilighet med nydelig utsikt - Innglasset balkong - Peis - Pent kjøkken og bad

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Kobbervikhagen 6 A! 

Pen 3-roms leilighet med attraktiv beliggenhet på Rundtom. 

Åpen leilighet med store og gode rom, mye naturlig lys og flott innglasset balkong. Gode solforhold på balkongen og nydelig utsikt. 

Nyere kjøkken og bad, peis i stue. 

Downlights i flere rom. 

Varmekabler i entrè og på baderom. 

Nye vinduer og terrassedør. 

Eiendommen

Kobbervikhagen 6 A, 3040 Drammen
Gnr. 112, bnr. 388, i Drammen kommune.
Andelsnr. 1,
Solplassen borettslag, org.nr. 950 235 152.

Områdebeskrivelse

Attraktiv og rolig beliggenhet på Rundtom. Eiendommen ligger i et etablert boligområde med kort vei til sentrum, turmuligheter, lekeplass og fotballbane samt nye Brandengen flerbrukshall. Få minutters gangavstand til dagligvarebutikk. 

Eiendommen ligger meget sentralt til med kort vei til alt av butikker og servicetilbud i sentrum. 15 minutters gange til Marienlyst med treningsenter, nytt moderne innendørsbad med utebad og et aktivt idrettsmiljø. Fine turmuligheter i nærområdet.
God busskommunikasjon til sentrum. 10 minutter til jernbanestasjon. 15 minutter med tog til Asker. 36 minutter med tog til Oslo. For mer detaljerte ruteopplysninger se www.brakar.no og www.vy.no. Enkel påkjøring til motorvei til E 18. 

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen Kommune. Det er 62 barnehager i Drammen kommune hvorav 24 er kommunale og 38 er private. Flere i kort gangavstand fra boligen. For komplett liste se kommunens hjemmesider www.drammmen.kommune.no

Brandengen barneskole: 1.-7. trinn. 

Marienlyst ungdomsskole ligger i gangavstand fra eiendommen 8.-10. trinn.

Gangavstand også til Drammen videregående skole med et variert studietilbud.

Det er flere videregående skoler i Drammen sentrum samt universitetet i Sørøst- Norge som ligger på Papirbredden, se www.usn.no.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 92 kvm
Totalt bruksareal: 88 kvm
Totalt primærrom: 70 kvm

Leiligheten er beliggende i 3. etasje.

Primærrom 70 kvm: Entrè/gang, bad, kjøkken, stue og to soverom. 
Sekundærrom 18 kvm: Innglasset balkong og innvendig bod. 

Lagringsmuligheter i to kjellerboder på tilsammen 6,5 kvm. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.09.2019 utført av takstmann Lasse Holm.

Tomten

Eiet tomt på 6.985 kvm som tilhører borettslaget. Deler av tomten er avsatt til parkeringsplasser for borettslaget. Tomten er opparbeidet med plen pg prydbusker. Egen innglasset balkong til boligen med gode solforhold og nydelig utsikt. 

Parkering

10 Garasjeplasser i borettslaget som tildeles etter ansenitet fra interesseliste. Videre er det 30 biloppstillingsplasser ute. Ingen av disse er reserverte.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Andelsleilighet i 3. etasje.
I forbindelse med salget av eiendommen er det utført boligsalgsrapport på eiendommen ved takstmann Lasse Holm datert 06.09.2019. Takstmann konkluderer med at " Bygningen er oppført i 1960 og bygget etter Byggeforskrift 1949. Leiligheten holder en normalt god standard hvor det er foretatt noen oppgraderinger i nyere tid, bla.: nytt kjøkken 2017, nytt bad 2015, utskiftning av samtlige innerdører 2013, nytt parkettgulv på kjøkken 2014 samt nye vinduer i 2019. 
For en mer helhetlig oversikt over tilstanden til hver enkelt bygningsdel, henvises det til rapportens oppstilling av disse på de kommende sider.

I rapporten fremkommer det deler som kjøper bør være særskilt oppmerksom på. Dette omhandler Tg2 som er gitt på badet, sluket er noe avgrenset i dusjen. Det medfører risiko for at lekkasjevann kan havne i naborom. Badene skal pusses opp i regi av borettslaget i 2020. Bom i fliser i entrè. 
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1960. På denne tiden var det ikke vanlig med utstedelse av ferdigattest fra kommunen.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Romslig 3-roms andelsleilighet på Strømsø med nærhet til diverse servicetilbud og kollektiv transport. Gangavstand til Drammen togstasjon. Enkel påkjørsel til E18 retning Oslo og Tønsberg. Nydelig utsikt fra balkongen og gode solforhold. 

Selger opplyser om at følgende oppgraderinger er foretatt: Pusset opp bad og kjøkken, satt inn nye innerdører, nye vinduer og skyvedør ut mot innglasset balkong, malt overflater innvendig. 

Entrè: Flislagt gulv med varmekabler, malte flater og downlights i tak.
Stue: Parkett på gulv, malte vegger og himling.
Bad: Flislagt bad med varmekabler, vegghengt toalett, servant i hvit innredning med skuff-seksjon, dusjhjørne og downlights i tak.
Soverom: Parkett på gulv, malte vegger og tak. God plass til garderobe og dobbeltseng. Direkte utgang til innglasset balkong. 
Soverom: Parkett på gulv, malte vegger og tak. Plass til dobbeltseng og garderobeskap. 
Kjøkken: Nyere kjøkken i lys innredning med fliser over kjøkkenbenk, induksjonstopp og oppvaskkum. Integrert oppvaskmaskin, stekeovn og mikrobølgeovn. Spiseplass også på kjøkkenet.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Varmekabler på bad og peis i stuen, ellers basert på oppvarming med panelovner. Det ble utført feietilsyn i borettslaget 07.05.2015, boligen ble ikke kontrollert da andelseier ikke var tilstede. 
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Solplassen borettslag.
Borettslaget består av 46 leiligheter.
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold må søkes styret for godkjenning. 
Planlagte påkostninger: Borettslaget har besluttet å pusse opp badene i 2020 og oppgradere el-anlegget for bedre kapasitet. Styret er av den oppfattning at det løpende og periodiske vedlikeholdet av bygningsmassen er tilstrekkelig for å opprettholde verdien. 

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

Borettslaget er tilknyttet borettslagenes sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det er tinglyst to servitutter på borettslagets eiendom, gjeldende vann-/avløp-/strømledninger, og nabobebyggelse. Ingen av disse antas å ha betydning for daglig bruk av den aktuelle leiligheten.

Servituttene vil følge eiendommen. Kopi av servituttene kan fås ved henvendelse til megler. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål, parkeringsplass, annen veigrunn og kjørevei i henhold til reguleringsplan og bebyggelsesplan for Kobbervik datert 07.11.1956. Forøvrig gjelder kommuneplan som avsetter området til boligbebyggelse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR20.19393

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.809,- pr. mnd. og inkluderer: Renter og avdrag på fellesgjeld, personalkostnader, styrehonorar, revisjonshonorar, honorarer til forretningsfører, medlemskontigent NBBO, vedlikehold, kjøp av tjenester, kabel-tv grunnpakke fra Altibox, internett, bygningsforsikring, kommunale avgifter, strøm i fellesarealer og andre driftskostnader. 
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 14.306 kwh. pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 589.947,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.123.809,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 48.284,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 130.017,- pr. 29.08.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er 5.880.398,- pr. 29.08.2019 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: Annuitetslån med 2,5 %. To terminer pr. år. Flytende rente. 
Andel av saldo: kr 130.017,-
Lånets løpetid: 30.11.2038

I forbindelse med oppgradering av bad og el-anlegg i 2020 planlegges låneopptak i borettslaget på ca. kr 12.500.000,- Dette estimeres til å gi økning i fellesgjeld på ca. kr 275.000,- pr. enhet. Styreleder har opplyst per tlf om at økningen i felleskostnader antas å være på omkring 1.000,- pr. mnd. Finansieringsplanen er foreløpig ikke vedtatt, og beløpene for fellesgjeld og felleskostnad kan ikke ansees som endelige. 

Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 550,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.721.049,- Av dette beløpet utgjør kr 130.017,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 3. etasje
Flislagt entrè med varmekabler og downlights i tak
Romslig stue med parkett på gulv og malte flater
Stue har direkte adkomst til innglasset balkong
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Kobbervikhagen 6 A er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 37 lokalkjente.

Transport

Transport

Kobbervikveienwalk
2 min
Drammen stasjondrive
6 min
Drammen buss-/togstasjondrive
6 min
Skoler

Skoler

Brandengen skole (1-7 kl.)walk
6 min
Heltberg barne- og ungdoms...walk
21 min
Marienlyst skole (8-10 kl....walk
23 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Coop Extra Tangenwalk
6 min
SPAR Kristensenwalk
6 min
Strømsø Senterwalk
20 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr 37.500,- av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Markus Alm Thoen
Eiendomsmeglerfullmektig

Markus Alm Thoen

Telefon 32 80 79 14

Lurer du på noe

Markus svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.