Tveit

Kobbevegen 23

Prisantydning

4 300 000 kr

Omkostninger: 108 722 krTotalpris: 4 408 722 kr
Byggeår
2009
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
142 m² / 171 m²
Tomteareal
791.5 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Moderne enebolig med solrike uteområder og sjøutsikt. Barnevennlige omgivelser.

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Nyere og lekker enebolig med isolert garasje. Boligen ligger på en høyde og har en skjermet hage med gode solforhold. Fra boligens vestvendte terrasse og altan i 2. etasje kan man nyte sjøutsikt og kveldsolen.

Boligen har en familievennlig planløsning med blant annet 3 soverom (muligheter for 4), vaskerom med egen inngang, 2 bad og loftstue i tillegg til den store stuen i hovedetasjen.

Boligen var nyoppført i 2009 og har høy standard på interiør og materialvalg. Det er parkett på gulv i alle oppholdsrom og de fleste overflater er malt i nyere tid. Boligens to bad er begge helfliset og inneholder pene baderomsmøbler. Kjøkkenet er stort og romslig med god plass til spisebord. 

Eiendommen

Kobbevegen 23, 5310 Hauglandshella
Gnr. 18, bnr. 512 i Askøy kommune.

Områdebeskrivelse

Attraktiv beliggenhet i barnevennlige omgivelser på Tveit. Fra boligen er det kort vei til barnehager (Lykketrollet og Tveit barnehage) og barneskole, samt lekeplasser og ballbane. Det er mange barnefamilier i nærområdet.

Naturskjønne omgivelser som byr på flotte turområder og badeplasser, og det er blant annet snarvei til friluftsområdet i Kollevågen. Boligen ligger ca. 60 meter fra sjøen.

De fleste servicetilbud finner man på Ravnanger, ca. 5 minutters kjøretur unna. I Kleppestø har man to kjøpesentre som byr på det meste av fasiliteter og en tur til Bergen tar ca. 20 minutter med bil. Busstopp i hovedvei med gode forbindelser.

Veibeskrivelse

Fra Bergen sentrum følger man skilting til Askøy. Etter Askøybroen kjører man rett frem til skilt mot Tveitevåg på høyre side av veien. Her tar man av hovedveien. Følg så veien forbi avkjørselen til Tveitevåg. Hold deg på veien til du får skilt Kobbevegen på venstre side. Avkjørselen ligger i en sving. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Tveit barnehage 0-5 år
Lykketrollet FUS barnehage 0-6 år
Forum barnehage 0-5 år
1-7 klasse Tveit skole
8-10 klasse Ravnanger ungdomsskole
Askøy videregående skole

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 184 kvm
Totalt bruksareal: 171 kvm
Totalt primærrom: 142 kvm

Bruksareal:
Enebolig 144 kvm
Garasje 27 kvm

Primærrom:
1. etasje, 86 kvm: Bad, hall m/trapp, kjøkken, stue, vaskerom, vindfang.
2. etasje, 56 kvm: Bad, loftstue m/trapp, 3 soverom.

Sekundærrom:
1. etasje, 2 kvm: Bod.
Garasje, 27 kvm: Garasje/Bod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.04.2019 utført av Frode Haugland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 791,5 kvm. Skrående tomt som er praktisk opparbeidet med stor terrasse på sør- og vestsiden av boligen og gressplen mot vest. Tomten er godt skjermet for innsyn og har solrike uteplasser. Gruset adkomstvei og biloppstillingsplass. Lettstelt tomt hvor deler av eiendommen er naturtomt.

Parkering

Garasje samt biloppstillingsplasser på tomt. Garasjen har innlagt strøm, og det er fremført strøm til fremtidig el-lader for el-bil (ikke tilkoblet). 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger og slamavskiller. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. 

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på følgende måte; Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Ringmur i betong. Yttervegger i tradisjonelt bindingsverk med isolasjon, plater og kledning. Ytterkledning av liggende enkeltfalset kledning som er malt. Takkonstruksjon med selvbærende A-takstoler. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på:

TG2 på ventilasjon grunnet mekanisk avtrekk. Det gis kun TG0/TG1 ved balansert ventilasjon. 

Det har vært observert forekomst av skjeggkre/sølvkre i boligens vindfang. Det finnes for tiden ingen fullgod måte å bli kvitt skjeggkre på, men bestanden kan begrenses ved gjentatte behandlinger av skadedyrfirmaer, evt. bruk av limfeller, og regelmessig støvsuging. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Eier opplyser følgende; "tiltak med nøye støvsuging og vasking og har ikke observert noen de siste 3-4 månedene." Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.02.2009. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er målt radonverdi på 30bq/m3 i stue og under 20 bq/m3 på soverom, og dette er innenfor angitt grenseverdi. 

Standard

Nyere og lekker enebolig med isolertgarasje. Boligen ligger på en høyde og har en skjermet hage med gode solforhold. Fra boligens vestvendte terrasse og altan i 2. etasje kan man nyte sjøutsikt og kveldsolen.

Boligen har en familievennlig planløsning med blant annet 3 soverom (muligheter for 4), vaskerom med egen inngang, 2 bad og loftstue i tillegg til den store stuen i hovedetasjen.

Boligen var nyoppført i 2009 og har høy standard på interiør og materialvalg. Det er parkett på gulv i alle oppholdsrom og de fleste overflater er malt i nyere tid. Boligens to bad er begge helfliset og inneholder pene baderomsmøbler. På hovedbadet er det montert massasjedusj. Kjøkkenet er stort og romslig med god plass til spisebord. Takhøy innredning med god skap- og benkplass, heltre benkeplate og integrerte hvitevarer med oppvaskmaskin fra Miele. Både i stue og kjøkken er det store vindusflater som gir godt lysinnslipp. 

Boligen har god oppbevaringsplass med stor garderobe i gang/hall, og det er lagt gulv på loft i garasje for ekstra oppbevaring.

For ytterligere informasjon se selgers egenerklæring og tilstandsrapport.

Oppvarming

Vedovn i stue. Varmekabler i gulv på hovedplan (bortsett bra bod og vaskerom) samt på bad i 2. etasje. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket D4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. 

Det er ikke tinglyst noen servitutter på eiendommen.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 29.11.12 avsatt til boligbebyggelse. Det er igangsatt rullering av kommuneplanen i følge Askøy kommune. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. 

Oppdragets KR-kode

KR75.1925

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 14026,25,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og feiing/tilsyn. Renovasjon faktureres direkte fra BIR og koster fra kr. 1.900,- pr. år. 

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.000,- pr. år. / 20.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 500,- pr. mnd. Dekoder medfølger ikke. 
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av internett og har avgift på kr 500,- pr. mnd. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.000,-.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.044.646,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.760.725,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.408.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Pent opparbeidet uteområde
Fasade
Isolert garasje med god oppbevaringsplass.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Kobbevegen 23 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 114 lokalkjente.

Transport

Transport

Kollevåg sørwalk
3 min
Bergendrive
29 min
Bergen Fleslanddrive
33 min
Skoler

Skoler

Tveit skole (1-7 kl.)walk
22 min
Ravnanger ungdomsskole (8-...drive
7 min
Askøy videregående skoledrive
17 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Ravnanger Senterdrive
6 min
Ravnanger Apotekdrive
6 min
MENY Ravnangerdrive
6 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,3%  av salgssummen.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
Fotopakke: kr 6.500,-
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger: kr 5.000,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.750,-
Dronefoto: 1.000,-
Ukens bolig Finn.no: 1.750,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg.
minusVis mindre
Laster objekter...
Jo André Hagen
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Jo André Hagen

Telefon 53 00 00 02

Lurer du på noe

Jo svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.