Solgt: 3 500 000 kr
Sentrum

Kong Haakons plass 22

Prisantydning

3 650 000 kr

Omkostninger: 98 122 krTotalpris: 3 748 122 kr
Etasje
2
Byggeår
2000
Soverom
2
Areal (P-ROM)
97 m²
Tomteareal
1830 m²
Fasiliteter
Garasje Heis
Fellesutgifter
3 006 kr

Velholdt, gjennomgående og stor 3-roms med vestvendt balkong og flott utsikt. Ettertraktet boligsameie. Garasje og heis.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Stor 3-roms med flott utsikt, midt i byen:

 • Vestvendt balkong med vidstrakt utsyn
 • Gjennomgående og praktisk romløsning
 • Gode størrelser på samtlige rom
 • Velholdt, men noe utidsmessig
 • Enkel adkomst med heis i bygget
 • Parkeringsplass i garasjeanlegg i kjeller
 • Sentral beliggenhet midt i byen
 • Alle byens fasiliteter innenfor gangavstand
 • Kort vei til turområder omkring byen

Eiendommen

Kong Haakons plass 22, 1532 Moss
Gnr. 2, bnr. 1445, snr. 13 i Moss kommune.

Områdebeskrivelse

På Kong Haakons plass 22 vil du bo svært sentralt i Moss med hele sentrumskjernen lett tilgjengelig. Ved en kort spasertur på kun cirka 200 meter befinner du deg i gågaten, her ligger blant annet byens store kjøpesenter med nesten 70 forretninger og tilknyttet bussterminal.

Skal du møte venner eller spise ute, er spisesteder som nye Skarre Øl & Mat, Moments Spiseri og Onkel Blå alle gode alternativer. I Møllebyens rustikke lokaler ligger også veletablerte Café Riis, Mikrobryggeriet og SF Kino samt byens bibliotek.

Fra leiligheten er det kun kort vei å gå ned til togstasjonen, både den eksisterende og den nye som er under bygging. Fra stasjonen er det hyppige avganger til Oslo og reisetiden er i dag fra 41 minutter. Etter utbyggingen av dobbeltsporet er ferdigstilt vil imidlertid reisetiden forkortes til kun 30 minutter.

Videre forbi stasjonen finner du byens bryggepromenade Kanalen der Peppes Pizza og Fiskebasaren har store uteplasser langs kaikanten i sesong. Dette er stedet for å oppleve by-sommeren i Moss på sitt beste, og på Jeløysiden rett over broen ligger i tillegg Sjøbadet byens flotte badestrand med yrende liv på gode sommerdager 

Videre ut på Jeløy venter vakre turområder og et veletablert kulturtilbud med flere gallerier. Det frodige naturvernlandskapet på øyas sydvestre spiss er et ypperlig sted å legge søndagsturene, gå gjerne innom kaféen på Alby samtidig og smak på Albykringlen.

Ønsker du å benytte deg av Mossemarkas store nettverk av løyper, kan du legge turen via Nesparken. I marka finner du både et anlegg for rulleski på sommerstid og skiløyper når forholdene tillater vinterstid, blant annet i det nye kunstsnø-anlegget like bak kjøpesenteret Mosseporten.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 102 kvm.
Totalt bruksareal: 97 kvm.
Totalt primærrom: 97 kvm.

Innhold: Vindfang, bad, soverom, hovedsoverom med bod/garderobe, stue med kjøkken og utgang til balkong på 12 kvm. 

Følgende rom inngår i primærromsdelen: Vindfang, bad, soverom, hovedsoverom med bod/garderobe og stue med kjøkken.

Leiligheten disponerer 2 boder; én på balkong og én i felles garasjekjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.12.2018 utført av Moss Eiendomstaksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1.830 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det medfølger biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg i kjeller.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. 
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i:
Lavblokkbebyggelse med eierseksjoner oppført i 2000 med bærende konstruksjoner i betong, utfyllende
bindingsverksvegger, saltak oppført i trekonstruksjon tekket med takstein.
Enkel adkomst ved heis i bygningen og overbygget svalgang.
Vinduer med ramme og karm i tre med 2-lags isolerglass.

Verdi- og lånetakst og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 24.09.2001. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Leietaker av seksjonen må meldes til styret for registrering.

Standard

Leiligheten har i stor grad standard fra byggeåret, men både overflater og innredninger bærer preg av svært forsiktig bruk. 

Romløsningen er praktisk og domineres av en gjennomgående sosial sone bestående av stuen og kjøkkenet. Vinduer på begge sider har positiv innvirkning på lysforholdene i den sosiale sonen og ivaretar samtidig flott utsikt mot vest. Fra stuen kan du se ut over byens tak mot Jeløy og Mossesundet, samt se vakre solnedganger gjennom de ulike årstidene. Stuen er for øvrig romslig og enkel å møblere med opptil tre sittegrupper. 

Kjøkkenet utgjør en mer avskjermet del av den sosiale sonen og består av en omfangsrik innredning fra byggeåret med stilren helhet og et rikt antall skap og skuffer. Både stekeovn, koketopp med plater og kjøleskap med fryser er helintegrert. Kjøkkeninnredningen har i sin helhet minimalt med bruksslitasje.

På gode sommerdager kan du enkelt ta med deg måltidene utendørs til leilighetens private balkong som vender i nordvestlig retning og har kveldssol nærmest helt frem til den går ned midtsommers. En heldekkende, motorisert markise solskjermer ved behov både balkongen og stuen. Legg også merke til den utvendige boden på balkongen som egner seg godt for lagring av blant annet puter.

Ett av leilighetens to soverom har adkomst rett fra stuen og fungerer godt som et gjesterom eller et hjemmekontor. Utsikten er vel så fin som i stuen. Hovedsoverommet vender motsatt vei i den gjennomgående romløsningen og er av stort format til sitt formål. Dette rommet har både innbyggede garderobeskap og en tilknyttet bod med potensial som en garderobe.

Hovedsoverommet finner du i praktisk nærhet av badet som bærer preg av å ha vært påkostet som nytt med både badekar, dusjkabinett og omfangsrike baderomsmøbler. Inventaret inkluderer også opplegg for vaskemaskin og skapinnredning til vaskeromsformål. Badets areal oppleves praktisk til det kombinerte formålet. Selv om standarden er fra byggeåret, har badet i likhet med kjøkkenet preg av forsiktig bruk.

Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser på bad og belegg på begge soverom, for øvrig 3-stavs eikeparkett.
Innervegger: Hovedsakelig tapeter.
Himlinger: Glatte malte flater.

Kjøkken: Skapinnredning med profilerte fronter i heltre eik, blyglass og laminerte benkeplater i tre-imitasjon. Nedfelt dobbel stålservant med avrenningsbrett og ett-greps blandebatteri. Innbygget platetopp, stekeovn og kjøleskap med fryser. Fliser på vegger over vaske- og kokesoner. Avtrekksventilator i overskap.

Bad: Servantskap med profilerte hvite fronter og heldekkende porselensservant med ett-greps blandebatteri. Sideskap med profilerte hvite fronter. Veggmontert speil i ramme med overbelysning. Badekar med veggmontert armatur og hånddusj. Dusjkabinett. Gulvmontert klosett. Tilkoblingsmulighet for vaskemaskin. Skapinnredning med glatte hvite fronter og laminert hvit benkeplate.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet.
Montert panelovner, gulvvarme på bad.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Kong Haakons Plass boligsameie, med sameiebrøk 99/2361.
Sameiet består av 26 leiligheter.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.

Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt. Se for øvrig sameiets husordensregler.
 
Foretatt påkostninger de senere år:
Vask og rengjøring av fasader. Lettere reparasjon av heisen. Innkjøp av diverse utstyr til utearealer. Maling av trappehus inkludert bytte av lysarmaturer.
 
Planlagte påkostninger: 
Vask av fasade. Lysarmaturer i garasjeanlegget bør etterhvert byttes ut.

Iht. sameiets vedtekter må ny kjøper/eier meldes til styret for registrering. Seksjonen skal kun benyttes til boligformål.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst 7 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet:

Dagboksnr.990052, tinglyst 07.08.1885, type heftelse: Bestemmelse om gjerde.

Dagboksnr.1086, tinglyst 29.03.1954, type heftelse: Bestemmelse om parkering/garasje. Dispansasjon til garasjebygg på regulert gategrunn, samt riving etter 10 år.

Dagboksnr.12, tinglyst 03.01.1957, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse. Sammenføyning av to matrikkelenheter til en eiendom.

Dagboksnr.1545, tinglyst 07.02.1990, type heftelse: Erklæring/avtale.

Dagboksnr.8171, tinglyst 06.09.2000, type heftelse: Bestemmelse om garasje/parkering. Skanska Østfold AS gis rett til å ha og disponere over fem parkeringsplasser i eiendommens garasjeanlegg.

Dagboksnr.7348, tinglyst 20.08.2001, type heftelse: Bestemmelse om parkering/garasje. Transport av parkeringsplasser til seksjonseiere.

Dagboksnr.1392098, tinglyst 12.12.2017, type heftelse: Bestemmelse om parkering/garasje. Transport av parkeringsplass mellom seksjonseiere.

Dagboksnr.5438, tinglyst 21.06.2000, type heftelse: Seksjonering. Opprettelse av seksjoner iht. seksjoneringsbegjæring. Sameiebrøk 99/2361.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eiendommen har tinglyst rett til adkomst og ha vann og avløpsledninger over eiendommen gnr.2, bnr.1840.
Rettigheten er tinglyst på gnr.2, bnr.1445 og har dagbosknr. 4564 og 10075, tinglyst 23.06.1999 og 20.10.2004.

Regulering

I henhold til brev mottatt fra Moss kommune datert 31.10.2018 omfattes eiendommen av reguleringsplan under bakken Sentrum, Samordnet regplan jermbane/veg/havn med formål anlegg i grunnen, vedtatt 02.09.1999 med plannr.271. Reguleringsplan under bakken Østfoldbanen VL(Ski)-Moss, Sandbukta - Rygge grense med formål trasè for jernbane, vedtatt 14.11.2016 med plannr.369. Reguleringsplan Kvartalet Skoggata, Fr.Nansensgt, Herfølbakken, Kong Haakons Plass med formål boliger og kjørevei, vedtatt 16.06.1987 med plannr.200. Kommunedelplan Sentrumsplan Moss med formål boligbebyggelse og vei nåværende, vedtatt 15.06.2015 med plannr.363. Eiendommen omfattes også av kommuneplan KP0104 med formål sentrumsformål nåværende, vedtatt 20.06.2011.

Eiendommen omfattes av gul og rød støysone.

I forbindelse med utbygging av jernbanen, vil det utføres arbeider i nærheten av eiendommen. Se www.jernbaneverket.no for mer informasjon.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR30.18190

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr. 3.006,- pr. mnd.

Beboere i sameiet har nylig mottatt varsel fra styret om at felleskostnader skal øke fra 01.01.2019. 
Denne økningen vil ligge på ca. 3%, og nye felleskostnader øker da til kr. 3.108,- pr. mnd.

Fellesutgiftene dekker bla.: felles bygningsforsikring, strøm fellesareal, drift- og vedlikeholdskostnader, vaktmestertjenester, kabel-TV, kommunale avgifter (unntatt eiendomsskatt), styrehonorar, forretningsførsel, revisjon mm.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert....

Eiendomsskatten er kr. 6.696,- pr år og kommer i tillegg til felleskotnadene.
Eiendomsskatten faktureres direkte fra Moss kommune til seksjonseier.
Det er 6 terminer pr. år.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 855.632,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.080.275,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Sameiet har ingen fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 5.650,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 3.748.122,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Veiledende planskisse.
Fellesarealene er velstelte og spesielt vakre sommerstid.
Her kan du bo midt i byen og likevel oppleve flott utsikt.
Balkongen byr på utsikt mot Jeløy og Mossesundet i nordvest.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Kong Haakons Plass 22 er spesielt anbefalt for enslige og studenter. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 38 lokalkjente.

Transport

Transport

Kong Haakons plasswalk
1 min
Moss stasjonwalk
8 min
Oslo Gardermoendrive
72 min
Skoler

Skoler

Kirkeparken videregående s...walk
3 min
Bytårnet skole (1-10 kl.)walk
4 min
Malakoff videregående skol...walk
13 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Coop Mega Mosswalk
3 min
Coop Mega Mosswalk
3 min
AMFI Mosswalk
3 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Kong Haakons Plass 22
A
A
A
A
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema datert 04.12.2018, som ikke er fylt ut da arvingen ikke har bebodd eiendommen og derfor ikke har kunnskap om eiendommens tilstand.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,5% av salgssummen.
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Nettannonsering og sosiale media: kr. 4.750,- 
Oppgjørshonorar: kr. 4.000,-    
Designprospekter: kr. 3.500,- 
Foto/Plantegning/stylingsrådgivning: kr 5.750,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Visningshonorar: kr. 1.850,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Knut Dahl
Partner / Eiendomsmegler MNEF

Knut Dahl

Telefon 69 20 22 24

Lurer du på noe

Knut svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...