Solgt: 4 560 000 kr
Sagene

Kristiansandsgate 5

Prisantydning

4 700 000 kr

Fellesgjeld: 137 569 krOmkostninger: 8 519 krTotalpris: 4 846 088 kr
Etasje
1
Byggeår
1955
Soverom
3
Areal (P-ROM)
76 m²
Tomteareal
1987 m²
Fellesutgifter
5 718 kr

Lys, delikat og gjennomgående 4-roms - garasjeleie - stor, grønn bakhage - fyring/vv. inkl.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

En stor, innholdsrik og delikat 4-roms sentralt på Sagene. Leiligheten ligger i en høy 1. etasje, skjermet og hyggelig til i enveiskjørt gate. Her bor man sentralt på sjarmerende Sagene, med kort vei til et godt kollektivtilbud, hyggelige parker, butikker, serveringssteder og sentrale deler av byen. Leiligheten holder god standard, med pene overflater og kjøkken og bad fra 2012. Stuen er romslig og hyggelig, med en åpen og innholdsrik kjøkkeninnredning, samt plass til både spisebord, sofagruppe og salongbord. 
Borettslaget har en flott opparbeidet, skjermet og grønn bakhage med sittegrupper og utegrill.
- Forkjøpsrett avklart.
- Mulighet for leie av garasjeplass til kr. 751,- pr. mnd. Pr. 28/5 er det en plass ledig.
- Varmtvann og fyring inkl. i felleskost.

Eiendommen

Kristiansandsgate 5, 0463 Oslo
Gnr. 221, bnr. 110 i Oslo kommune. 
Andelsnr. 89, Idyllen borettslag, org.nr. 950 009 934

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en svært attraktiv beliggenhet sentralt på Sagene, med kort vei til et rikt utvalg bymessige fasiliteter.

Butikker og servicetilbud:
Det er flere koselige kafeer og restauranter som La Casa, Sagene lunsjbar, Bamboo, Helt rått, Kaffegram, Kaffebrenneriet m.v. i nærmiljøet. Sagene Torg hvor man finner det meste av frukt og grønt, COOP, Rimi, Rema 1000, Joker finnes i umiddelbar nærhet og har åpent hele døgnet. Det finnes også klesbutikker, hudpleier, apotek m.m. i området. Nærmeste kjøpesenter er Storo Storsenter som pr. idag huser 130 butikker. 

Utdanning:
Universitetet på Blindern, BI i Nydalen, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er i nærhet. Ullevål Universitetssykehus ligger noen minutters gange unna.

Treningstilbud:
SatsElixia ligger midt i Sagene Ring et par minutter fra leiligheten samt på Storo storsenter. Myrens Sportssenter på Torshov er et flott senter med lyse og luftige lokaler i Myrens Verksted. Her har man tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret.

Rekreasjon/parker:
Akerselva er like ved, og her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, ned til sentrum og til Maridalen/Nordmarka med sine mange turmuligheter, sommer som vinter. Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Akerselva Miljøpark, Myraløkka, Gråbeinsletta, Torshovparken, Bjølsenparken og Voldsløkka. Ved Bjølsenparken ligger idylliske Bjølsen Kolonihave.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barnehager
- Dronning Louises barnehage (1-5 år) 0.1 km
- Pontoppidan barnehage (0-6 år) 0.2 km
- Maridalsveien barnehage (1-5 år) 0.3 km

Skoler
- Bjølsen skole (1-10 kl.) 0.4 km
- Lilleborg skole (1-7 kl.) 1 km
- Sagene skole (1-10 kl.) 1.1 km
- Vestre Aker skole (8-10 kl.) 1.4 km
- Fagerborg skole (8-10 kl.) 21 min
- Foss videregående skole 1.5 km
- Nydalen videregående skole 23 min

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 88 kvm
Totalt bruksareal: 76 kvm
Totalt primærrom: 76 kvm

Primærrom:
Leilighet: 1. etasje - 76 kvm: Entré/gang, stue/kjøkken, bad, vaskekott, 3 soverom 

I tillegg disponerer boligen 2 boder, en loftsbod på ca. 6 kvm gulvareal (skråtak), merket med nr. 107, og en i kjeller på ca. 8 kvm, merket med nr. 107

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.05.2019 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1.987 kvm som tilhører borettslaget. Bakgård opparbeidet med blant annet terrasseplatting, gressplen, prydbusker og trær.

Parkering

Borettslagets garasje har 13 plasser som leies ut til ca. kr 750,- per stk. Pr. 28/5 er det en ledig plass. De leies ut fortrinnsvis til andelseiere. Utleien administreres av den som til enhver tid er garasjeansvarlig. Gateparkering etter områdets bestemmelser. Nærmeste el-bil ladestasjon er i Mogata 20.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur og betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått tilstandsgrad TG2:

TG 2:
- Vinduer: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder. Generelt vil eldre vinduer miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk.
- Bad: Badet er fra 2001 og pusset opp med nye fliser i 2012. Over halvparten av anbefalt brukstid på konstruksjonen er gått. I enden av badekaret er veggen og veggmembranen punktert med en rørgjennomføring til kjøkkenet. Dette medfører utetthet i våtsonen, og det er svært viktig å ikke belaste den delen av badet med direkte vannsprut. Se bilder i rapporten for detaljer. Tilstandsgrad er ellers gitt utifra alder / gjenværende brukstid, tilnærmet flatt gulv, delvis ukjent underlag/oppbygging og utløpte garantier.

TG 3:
Ingen

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.07.1964. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Velkommen til Kristiansands gate 5, en stor, innholdsrik og delikat 4-roms sentralt på Sagene. Leiligheten ligger i en høy 1. etasje, skjermet og hyggelig til i enveiskjørte Kristiansands gate. Her bor man sentralt på sjarmerende Sagene, med kort vei til et godt kollektivtilbud, hyggelige parker, butikker, serveringssteder og sentrale deler av byen. Leiligheten holder god standard, med pene overflater og kjøkken og bad fra 2012. Stuen er romslig og hyggelig, med en åpen og innholdsrik kjøkkeninnredning, samt plass til både spisebord, sofagruppe og salongbord. 
Leiligheten kan by på tre gode soverom, i tillegg til et delikat bad med badekar og eget rom med opplegg for vaskemaskin.

Borettslaget har en flott opparbeidet, skjermet og grønn bakhage med sittegrupper og utegrill. Her finner man også en stor terrasse med møblement, og bakhagen oppleves som en meget hyggelig, grønn lunge med enkel adkomst fra leiligheten.

- Forkjøpsrett avklart.
- Fin, gjennomgående planløsning med godt lysinnslipp.
- Gode oppbevaringsmuligheter i to boder, en på loft og en i kjeller i tillegg til felles sykkelbod.
- Opplegg til vaskemaskin i «vaskekott». Det er ikke sluk i gulvet, men lekkasjesikring med waterguard og gulvsensor.
- Takhøyde opp til 2,62 m.
- Varmtvann og fyring inkl. i felleskostnadene.

Entrè/gang:
Romslig og pen entrè/hall med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Downlights i himling.

Stue/kjøkken:
Lys, stor og hyggelig stue med stilrent kjøkken i åpen løsning. Her finnes plass til både spisebord og sofagruppe/salongbord.
Kjøkkenet var nytt i 2012 i regi av tidligere eier, og har stilrene, folierte fronter med håndtak i stål. Induksjon platetopp som er helt ny i mai 2019.
Integrert i innredningen er oppvaskmaskin, ovn, micro og kjøl/frys. Benkeplate av laminert spon, ventilator over platetoppen samt fliser mellom over- og underskap.
Stålkum og ett-greps blandebatteri.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Hovedsoverom:
Hyggelig og romslig hovedsoverom med garderobeskap og plass til dobbeltseng. Mellomgang mellom hovedsoverommet og soverom 2 med plass til oppbevaringsmøbler.

Soverom 2 og 3:
To gode soverom av tilnærmet lik størrelse med garderobeskap. Soverom 3 vender inn mot den skjermede bakhagen.

Bad:
Delikat, flislagt bad med varmekabler i gulvet og innmurt badekar. Badet ble pusset opp av forrige eier i 2012, og har vegghengt toalett, plassbygget servantinnredning og opplegg for vaskemaskin. Sluket er plassert under servanten.

Vaskekott:
Praktisk vaskekott med opplegg til vaskemaskin og oppbevaringsplass. Det er ikke sluk i gulvet, men lekkasjesikring med waterguard og gulvsensor.

Overflater:
Gulv: 3-stavs eik parkett. Fliser på badet.
Vegger: Tapet og malte, slette flater. Fliser på badet.
Innvendig himling: Malte, slette flater (betongdekker). Romhøyde i stue/kjøkken er 2,62 meter (gj. snitt). Nedsenket gipshimling på badet.

Teknisk/diverse:
- Sikringsskap plassert i oppgangen utenfor leilighetsdøren. Hovedsikring på 25 AMP.

Oppvarming

Radiatorer koblet på byggets anlegg. Varmekabler i gulvstøp på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Idyllen borettslag.
Borettslaget består av 83 leiligheter.
Forretningsfører er USBL, tlf. 22 98 38 00.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt.  
Borettslaget har to gjesterom i 3. og 5. etg. som beboere kan låne ved å henvende seg til gjesteromsansvarlig.
Borettslaget har en egen Facebook side for kommunikasjon mellom styret og beboerne.

Det er et felles vaskeri med 3 store maskiner+tørketrommel. Det er også tørkerom i kjelleren som er gratis for alle beboere. Her setter man seg opp på liste.
Vaskeri- stryke- og tørkerom brukes etter styrets bestemmelse, som kunngjort ved oppslag i vaskeriet.

Foretatt påkostninger de senere år: 
- Borettslaget har installert nytt elektronisk låssystem i fellesarealer.
- Ny heis v/oppgang 2 ble skiftet ut med ny heis fra Reber Schindler heis.
- Utført kontroll av brannslanger og brannslukningsapparater i fellesareal av Boligbrann AS.
- Borettslaget har abonnement på Oslo Kommunes ordning: Stopp taggingen. Ved tagging på borettslagets fasade vil tagging fjernes i løpet av kort tid.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. 

Borettslaget er tilknyttet BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte. 

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Følgende pengeheftelser hefter i borettslaget eiendom:
Dagboknr 501525, tinglyst 22.01.1960, type heftelse: Obligasjon, panthaver: Ungdommens selvbyggerlag, beløp: kr 346.700,-
Dagboknr 40987, tinglyst 30.07.1999, type heftelse: Obligasjon, panthaver: Nordea Bank ABP Filial i Norge, beløp: kr 3.400.000,-
Dagboknr 57775, tinglyst 26.09.2001, type heftelse: Obligasjon, panthaver: DNB Bank ASAL, beløp: kr 9.000.000,-
Dagboknr 1780, tinglyst 13.01.2003, type heftelse: Pantedokument, panthaver: Den norske stats husbank, beløp: kr 11.014.000,-
Dagboknr 968013, tinglyst 21.10.2016, type heftelse: Obligasjon, panthaver: Ungdommens selvbyggerlag, beløp: kr 2.320.710,-

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 7 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om adkomstrett, bebyggelse, garasje/parkering og erklæring/avtale om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR48.1948

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 5.718,- pr. mnd. og inkluderer: oppvarming og varmtvann, kabel-tv/ internett, trappevask, vaktmester, kommunale avgifter, felles byggforsikring, forretningsfører m.m.
Felleskostnadene justeres normalt i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2019.

Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 4.668,-
Lånekostnader: kr 1.050,-

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.315.011,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.734.039,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 29.236,- pr.03.05.19.
Andel fellesgjeld er kr 137.569,- pr. 03.05.19.

Total fellesgjeld for boligselskapet er 6.284.062,- pr. 03.05.19 og lånevilkårene er:
Lån 1:
Saldo: kr 494.322,-
Andel saldo: kr 10.822,-
Rentebetingelser: 1.55% pa.
Siste termin 01.10.2023
Avdragsfrihet: Nei.

Lån 2:
Saldo: kr 5.789.740
Andel saldo: kr 126.748
Rentebetingelser: 1.55% pa.
Siste termin 01.04.2033
Avdragsfrihet: Nei.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.846.088,-. Av dette beløpet utgjør kr 137.569,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.187,- (OBOS).

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Planskisse
Meget hyggelig stue
Leiligheten ligger skjermet til i enveiskjørt gate og i høy 1. etasje
Stue
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Kristiansands gate 5 er spesielt anbefalt for enslige og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 175 lokalkjente.

Transport

Transport

Sagene i Kierschows gatewalk
2 min
Torshov i Vogts gatewalk
11 min
Nydalenwalk
21 min
Skoler

Skoler

Bjølsen skole (1-10 kl.)walk
5 min
Sagene skole (1-10 kl.)walk
12 min
Lilleborg skole (1-7 kl.)walk
13 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

REMA 1000 Mogatawalk
2 min
Apotek 1 Sagenewalk
3 min
Joker Sagenewalk
3 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Kristiansands gate 5
A
A
A
A
B
B
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
F
F
F
F
F
F
G
G
G
G
G
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg.
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Karin Bruteig
Daglig leder/ Eiendomsmegler

Karin Bruteig

Telefon 21 04 50 02

Lurer du på noe

Karin svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...