Eidsvoll Verk

Krokgutua 8

Prisantydning

3 500 000 kr

Omkostninger: 88 722 krTotalpris: 3 588 722 kr
Byggeår
1932
Soverom
2
Areal (P-ROM/BRA)
120 m² / 174 m²
Tomteareal
1801.3 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Småbruksfølelse! Flott eiendom på 1,8 mål med eldre hus og uthus. Landlig, men sentral beliggenhet.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Ønsker du å bo på en landlig og romslig eiendom med småbrukspreg, men samtidig ha kort vei til "alt"? Da kan denne muligheten være noe for deg! 

Sjelden mulighet på populære Eidsvoll Verk. Landlig, men sentralt beliggende eiendom på hele 1.800 kvm med frittliggende enebolig og uthus. Eiendommen ligger usjenert til med omkransende landbruksområder, samtidig som det er kort vei til togstasjon på Eidsvoll Verk, Råholt sentrum, skoler, E6 mm.. Videre ligger Eidsvoll Verk fint til med kort vei til OSL Gardermoen, Oslo og Jessheim mm. Gode tur- og rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet. 

Eiendommen

Krokgutua 8, 2074 Eidsvoll Verk
Gnr. 116, bnr. 17 i Eidsvoll kommune.

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i et etablert, men spredtbygd boligområde i Krokgutua på Eidsvoll Verk. Det er ca. 2,5 km til barneskole. 

Boligen har en tilbaketrukket og landlig beliggenhet - men samtidig kort vei inn til Råholt setrum. Kort vei til Eidsvoll Verk togstasjon med avgang hver halvtime, kun 30 min. reisetid til Oslo, samt tog to ganger i timen til Gardermoen, kun 5 min. Perfekt for pendlere! 

Eidsvoll Verk er et hyggelig og familievennlig boområde med nærhet til skoler, barnehager, kollektivtransport, marka og daglige servicetilbud. Amfi-senteret åpnet våren 2014 og er et moderne senter med et rikt og godt utvalg handlemuligheter og serveringsteder. Kort vei til Jessheim som med alt av bymessige fasiliteter! 

For barna og den aktive er det relativt kort vei til fotballbane, idrettshall, svømmehall, badevann, skiløyper ol. som gjør område til et attraktivt sted å bosette seg. Boligen ligger også i nærhet til flotte tur- og friluftsområder som blant annet Hurdalssjøen, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. 

 
Mistberget, som ligger 663 moh, er den nest høyeste toppen i Eidsvoll kommune. Mistberget er synlig fra de fleste steder på Romerike. Nær toppen finnes et branntårn fra 1938 og en TV-sendermast for fjernsyn, radiokringkasting, DABradio, digitalt bakkenett og basestasjon for helseradio. Fra brannvakttårnet på toppen er det en fantastisk utsikt over Romerikssletta. Fra Rauknerten vest for toppen finnes en mer naturlig utsikt mot Hadelandsåsen og Hurdal. 

Råholt Bad: 
Nyere svømmehall med 25 meters basseng med 6 baner, terapibasseng, kafeteria, stupetårn med høyde 5 meter, vannsklie med tidtakning, kaldkulp, plaskebasseng for barn, boblebad, badstue og steambad. Morgen- og kveldsåpent. 

Tidsavstander med bil
: 
Hurdalssjøen ca. 10 min.

Jessheim ca. 15. min.
Gardermoen ca. 20 min.

Lillestrøm ca. 40 min.

Oslo ca. 45 min.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 189 kvm
Totalt bruksareal: 174 kvm
Totalt primærrom: 120 kvm

Bruksareal:
Anneks/uthus 54 kvm
Enebolig 120 kvm

Primærrom:
Enebolig: 
1. etasje 63 kvm: Entré, stue, kjøkken og bad
2. etasje 57 kvm: Trapperom, kontor, 2 soverom, vaskerom og gang

Sekundærrom:
Anneks/uthus: 
1. etasje 54 kvm: Garasje, verksted og lagerrom

I tillegg er det en terrasse med utgang fra stue på ca. 20 m2.

Selv om "kontor" pga. lite volum ikke tilfredsstiller dagens forskriftskrav til rom for varig opphold, har undertegnede likevel valgt å definere det som P-rom pga. bruken ved befaringen.
Takhøyde soverom i 2. etg. er ca. 2,02 m.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.07.2019 utført av Agenda Taksering. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1.801,3 kvm. Flat opparbeidet tomt bestående av beplantning, gressplener og gruset oppkjørsel. 
Eiendomsgrensene er påtenget kartet og er derfor å anse som usikre. 

Parkering

Parkering på egen gårdsplass. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Det foreligger ingen veirett, men etter samtale med den som er registrert som eier, har veien vært "allemannseie" siden 1800-tallet. Veien blir videre til en sti, som går i østgrensa til denne eiendommen, og videre sørover. 

Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon. 

Bebyggelse

Eneboligen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre. 

Bygningen er antatt fundamentert med gråstein/ betong på faste masser. Grunnmuren er plass-støpt betong/ betongblokker med kjellergulv i betong/ puss. Yttervegger antas oppført i både trebindingsverk (tilbyggede deler), samt laftekasse i den originale delen ( ifl. tidligere salgsprospekt er den opprinnelige delen oppført tidlig på 1900-tallet). Det er ukjent i hvilken grad konstruksjonen er isolert. Yttervegger er utvendig kledd med stående/ liggende bordkledning/trepanel. Selger opplyser at utv. kledning ble malt i ca. 2012, og at deler av kledning (vestside) og vindskier ble skiftet i 2014. Vinduer og terrassedører av tre med 2-lags isolerglass fra fra 1988 og 2012. Koblede eldre kjellervinduer. Lakkert ytterdør fra ca. 1970-tallet. Sadlet tak med konstruksjon av sperr/ takstoler. Tekking av taksteinformede stålplater av ukjent årgang. Montert snøfangere over inng. parti og stigetrinn til pipe. Etasjeskillere er bjelkelag i tre. 

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

Bygget er av eldre dato og har derfor gjennomgående TG2 samt noe TG3. I følge matrikkelopplysninger ble boligen oppført i 1932, mens det i opplysninger fra forrige salg fremgår at den kan være oppført tidlig på 1900-tallet. Boligen går over 2 plan, samt grovkjeller som ikke er måleverdig pga. lav takhøyde. Det er indikasjoner på at drenering/ fuktsikring ikke fungerer tilfredsstillende, samt at det er fuktutslag på badet som bør undersøkes ytterligere. Pipen antas ikke å tilfredstille dagens forskriftskrav, da den ikke kan inspiseres fra alle fire sider. Ildfast plate i himling over vedovn i kjeller kan inneholde asbest. Innvendig fremstår boligen forøvrig med normal bruksslitasje byggeår tatt i betraktning. Utvendig er det på et område på vegg over terasse, påvist råteskader i kledning. Totalt er det i boligen og tilbygget en blanding av EL-arbeid fra før selgers tid, arbeider utført av fagfolk og egeninnsats.Det vises til selgers egenerklæring for mer detaljerte beskrivelser, samt tilstandsrapporten for mer info rundt hver enkelt tilstandsgrad. 

Uthuset er oppført med plate på mark, samt grus gulv i garasje. Vegger av bindingsverk med utvendig stående trekledning. Sadlet tak med tekking av shingel. Bygget har pipe av
teglstein og kamin. Vinduer og inngangsdør til "hovedrom" av tre, til verksted labankdør av tre. Leddet garasjeport. Tilbygget/"lagerrommet" er isolert.

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden antatt 1932 eller tidligere. 

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, da det ikke var krav om dette på oppføringstidspunktet. 
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Sjelden mulighet på Eidsvoll Verk! Landlig, men sentralt beliggende eiendom på hele 1.800 kvm med frittliggende enebolig og uthus. 

Beliggende usjenert til med omkransende landbruksområder, samtidig som det er kort vei til togstasjon på Eidsvoll Verk, Råholt sentrum, skoler, E6 mm.. Gode tur- og rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet. Videre ligger Eidsvoll Verk fint til med kort vei til OSL Gardermoen, Oslo og Jessheim mm.

Bolighuset er av eldre dato. I følge kommunen ble huset oppført i 1932, men det kan være oppført allerede tidlig på 1900-tallet. Huset har derav sin sjarm med en del skjevheter og planløsning fra forskjellige epoker. Boligen har vært tilbygget i flere perioder, uten at det foreligger noen ytterligere opplysninger om dette. Huset er fullt beboelig som det er, men det kan også gjøres større endringer med tilpasning av stil, oppgradering til dagens byggestandard mm. Se pkt. om bebyggelse samt tilstandsrapporten for mer info om husets tilstand. 

Eiendommen er opparbeidet med plenlagt hage stort sett overalt. Solforholdene er det ingenting å si på - her har du sola hele dagen og kvelden. Verandaen vender mot sør, og hage har du i alle himmelretninger. Selger har lagt kabel til robotgressklipper i bakken, så her får du en flott hage hele sommerhalvåret med lite innsats. Videre har eier satt opp en hundegård med isolert hundehus. 

Selger skryter av turmulighetene fra eiendommen: " Det går en sti gjennom ytre del av hagen som tar deg til Bråtenveien. Etter få hundre meter tar den deg til bruen over E6, og vipps så har du lysløypenettet i Staviåsen foran deg. Løypenettet brukes til tur, løp, sykkel, og ski. I vinter ble det også kjørt opp langrennspor på begge jordene rundt huset! Videre er det kort vei til Andelva og Hurdalsjøen. Det er nærme Mistberget med nydelig utsikt over store deler av Romerike, samt friluftsområder i Hurdal."

Oppvarming

Teglsteinspipe fra byggeår. Vedovn i kjeller. Kombi ved/parafinovn i stue. Vedovn på kjøkken. Kamin på soverom i 2. etg. Ellers elektriske panelovner. Oljetank er nedgravd. Denne er tømt/ fyrt opp. 

Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. Enova tilbyr støtteordninger på inntil kr 25.000,- som gjelder ut 2019. For utfyllende informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 477, tinglyst 29.01.1966, type heftelse: Bestemmelse om vannledning. Rett for kommunens vannverk å ha anliggende ledninger over eiendommen, samt rett til å vedlikeholde disse mm.. 
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er avsatt til nåværende boligbebyggelse ihht. kommuneplan 2013-2024.

Eiendommen ligger innenfor gul flystøysone ifm. Oslo Lufthavn Gardermoen. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR54.1955

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.607,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, slamtømming, renovasjon og feiing/tilsyn. 

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 17.400 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.093,-
Selger betaler lokal snøbrøyter for brøyting av vei. 
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av parabol-tv og har avgift på 
kr 289,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger hvis ønskelig. 
Boligen er tilknyttet Telenor som internettleverandør og har avgift på kr 488,- pr. mnd. 
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 1587,- pr. kvartal. Anlegg kan overskrives ny kjøper, ved tegning av alarm abonnement hos Verisure. Alarmen dekker både hovedhus og lager/vedskjul. 

Kostnad ved tømming av septikktank: kr 576,- pr. kubikk(tank 6 kubikk) = 3456.-

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 693.495,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.496.582,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.588.722,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 1. etg
Plantegning 2. etg
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Transport

Transport

Haakenswalk
3 min
Eidsvoll Verk stasjondrive
4 min
Eidsvoll Verk stasjondrive
4 min
Skoler

Skoler

Eidsvoll Verk skole (1-7 k...drive
6 min
Bønsmoen skole (1-7 kl.)drive
6 min
Råholt ungdomsskole (8-10 ...drive
6 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

REMA 1000 Råholtdrive
5 min
SPAR Råholtdrive
6 min
Apotek 1 Råholtdrive
6 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: Fastpris 39.000,- 
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 15.000,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Sindre Edvardsen Nyhus
Eiendomsmegler

Sindre Edvardsen Nyhus

Telefon 21 00 72 63

Lurer du på noe

Sindre svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.