Askim

Kykkelsrudveien 97 og 99

Prisantydning

5 950 000 kr

Omkostninger: 149 972 krTotalpris: 6 099 972 kr
Byggeår
1987
Soverom
5
Areal (P-ROM/BRA)
338 m² / 348 m²
Tomteareal
1955.6 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Koselig eiendom m/småbrukfølelse | 2 eneboliger | Mulighet for utleieinntekter | Naturskjønne omgivelser | 5 min til sentrum

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Vil du bo sentralt men landlig? Her er muligheten!

Rett ved vakre Glomma ligger Kykkelsrud i Askim kommune, Østfold fylke.

På Kykkelsrud har det vært aktiviteter knyttet til Glomma siden 1800 tallet og stedet er sentralt i etablering av Askim med sliperivirksomhet og kraftverk. Nye E18 går like i nærheten. Det er dermed kort vei til både Oslo og Sverige og 5 minutter til togstasjon.

Eiendommen har småbruksfølelse og kan også brukes som generasjonsbolig. Det er to eneboliger på en tomt. En nyere stor bolig som ble oppført i 1987, og en eldre (som historisk har hatt funksjoner som butikk og posthus) og senere ombygd til bolig,
Det er også en dobbel garasje med utebod, vedbod og «snekkerbod» på eiendommen.

Eiendommen er høyt og fint plassert i bygda, med sol helt til den går ned.

Eiendommen

Kykkelsrudveien 97 og 99, 1815 Askim
Gnr. 88, bnr. 18 i Askim kommune.

Områdebeskrivelse

Høytliggende enebolig som er usjenert og uten gjenboere. Boligen ligger i et barnevennlig og etablert boligområde på Kykkelsrud i Askim kommune, ca. 4,5 km fra Askim sentrum. Eiendommen ligger nær Glomma og Kykkelsrud kraftanlegg. Askim sentrum kan tilby stort utvalg av butikker, spisesteder og kino, samt post i butikk, apotek, vinmonopol, banker, bibliotek, flere treningssentre, Østfoldbadet, Kulturhuset og offentlig kommunikasjon. Det er ca. 55 minutter med buss/tog til Oslo Sentralbanestasjon. Friområder og turterreng i nærområdet.

Veibeskrivelse

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Kort vei til barnehager, barneskole, ungdomsskole og videregeående skoler.

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Nr. 99 - HOVEDHUSET
Totalt bruttoareal: 285 kvm
Totalt bruksareal: 255 kvm
Totalt primærrom: 245 kvm

Bruksareal:
Enebolig 255 kvm
Garasje 48 kvm
Sidebygning 93 kvm

Primærrom:
Enebolig: 
Underetasje: 81 kvm: Omkledningsrom, bad, entré, gang, peisstue, soverom
1. etasje 103 kvm: Entré, hall m/trapp, kjøkken, stue, vaskerom, mellomgang, spisestue, wc
2. etasje 61 kvm: Bad, stue, 3 soverom

Sekundærrom:
Enebolig: 
Underetasje: 10 kvm: To boder

Nr. 97 - GAMMELHUSET
Totalt bruttoareal: 100 kvm
Totalt brukareal: 93 kvm
Totalt primærrrom: 93 kvm - Kjøkken, dagligstue, spisestue, hall, mellomgang/oppholdsrom/tv-rom, bad/vaskerom, soverom. 

GARASJE: 
1. etasje 48 kvm: Garasjerom og bod

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.05.2019, utført av Moen Takst AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dagens planløsning kan avvike fra originale byggetegninger. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tomten

Eiet tomt på 1.955,6 kvm. Tomten er opparbeidet med plenareal, trær/busker, hekk og diverse beplantning. Det er også noe fjell i hagen. Singlet gårdsplass.

Parkering

Parkering i garasje samt plass til flere biler på gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
En del av stikkledningen til det gamle huset (nr.97) er en del av et lokalt nett på Kykkelsrud.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Tomten rommer iht. tilstandsrapport en frittliggende enebolig med underetasje, 1. etasje og 2. etasje. Ellers finnes eldre garasjebygg samt sidebygning fra 1800-tallet oppført i tre/mur/betong. 

Hovedbolig ble oppført i 1987. Bygningen er oppført med grunnmursvegger av lettklinkerblokker (Isoblokk på deler). Yttervegger er lette bindingsverksvegger i tre, som er kledd utvendig med luftet, liggende trekledning. Bærende takkonstruksjon i tre, type saltak, tekket med betongtakstein. Taktekking er i fra byggeåret. Vinduer har rammer og karmer av tre. Vindusglass har 2-lags isoler-/energiglass i fra byggeåret.

På nr. 97 (gammelhuset) er det restriksjoner i forhold til ytre endringer på huset. Indre endringer er ikke underlagt det.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: Registrert dårlige kledningsbord. Liten lekkasje fra kjøkkenbatteri.

Selger opplyser også:
Det elektriske anlegget i garasje og på loftsetasjen i det gamle huset er veldig enkle anlegg og av eldre årgang.
I forbindelse med oppussing av loftsetagen i det gamle huset må deler av loftsdelen av det elektriske anlegget fornyes.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæringer følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen (nr. 99) datert 13.11.2001. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Manglende brukstillatelse/ferdigattest for nr. 97. Kommunen opplyser at dette vil ikke få betydning for ny eier.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen (boligene) har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Eiendommen består av to boliger. 
Nr. 99 er oppført i 1987, og går over tre plan på totalt ca. 285 kvm.
Nr. 97 er oppført på 1800 tallet og går over to plan.
1. etg er på totalt ca. 100 kvm.
2. etg. er disponibel og ikke målt opp. Der er det også veldig god takhøyde.

STANDARD NR. 99:
Tre plan som har gode romløsninger. Boligen har god plass for en stor familie. Det er bl.a. fire soverom, fire stuer, stort kjøkken, to bad, vaskerom, 3 x wc.

Boligen fremstår med normal standard på innredninger og utstyr. Stort kjøkken med eget arbeidsrom/grovkjøkken i tilknytning til kjøkken og vaskerom. Innredningen er fra byggeåret og har profilerte, lyse fronter, vitrineskap og laminerte benkeplater. Kjøkkenet er utstyrt med integrert mikrobølgeovn. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

-Bad i underetasjen er fra 1992. Det er fliser på gulv og panel på vegger. Rommet er innredet med enkel servant med overhengende belysning. Dusjkabinett er plassert i hjørne og har dører av pleksiglass, dusjarmatur er håndholdt. Videre så er det montert vannklosett og hjørneboblebad. Det er i gulv lagt elektriske varmekabler. Rommet ventileres via sentralavsuger på loft via ventil i himling.
-Bad i 2. etasje, med løsninger fra byggeåret. Det er belegg på gulv og våtromstapet på vegger. Rommet er innredet med baderomsinnredning med profilerte, lyse fronter, overhengende speil, belysning samt sideskap, badekar, vannklosett, bidet og dusjkabinett. 
-Wc-rom i 1. etasje, med løsninger fra byggeåret, rommet er innredet med enkel servant med overhengende speil samt gulvmontert vannklosett. 
-Vaskerom i 1. etasje er overflateoppusset i 2019. Impregnert, helsparklet med vårtromssparkel og malt med våtromsmaling. Nytt gulvbelegg. Rommet er innredet med skapinnredning samt arbeidsbenk. 

Begge bad fremstår uten store feil og mangler og er funksjonelle. Må dog brukes med forsiktighet grunnet alder. Tilstand forutsetter bruk av tett kabinett.

Terrasser i alle himmelretninger på eiendommen. Med andre ord; svært solrikt med vakre soloppganger og nedganger.

Terrasse på 35 m² vendt mot syd, med tilgang i fra stue og hage. Deler av terrasse er takoverbygget. Terrasse på 60 m² vendt mot vest og nord, med tilgang i fra vaskerom og hage. Deler av denne terrassen er også takoverbygget.
Balkong på 8 m² vendt mot vest, med tilgang i fra stue. Nytt for ca. 5 år siden.

Det meste i bolig nr. 99 er fornyet de siste 0-2 år. Alle rom malt/tapetsert. Ny gulvoverflate i alle rom hvor det ikke er parkett fra før. Unntaket er badene med opprinnelige fliser/belegg. Kjellerstue og garderoberom/walk-in-closet er nyoppusset.

STANDARD NR. 97:
1.etg. har normal standard på innredning og utstyr. Lyse overflater. Romløsningen er fordelt på; kjøkken, dagligstue, hall, mellomgang, oppholdsrom/tv-rom, bad/vaskerom, soverom. 
Loftsetasjen har oppholdsrom og to ekstra rom. Denne etasjen trenger oppussing.

Oppvarming

Peis i stue i underetasje og vedovn i stue. Varmekabler på vaskerom, begge bad og gang i underetasje. Ellers elektrisk oppvarming med panelovner.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen. Dagboknr 9962, tinglyst 19.12.1986, Forkjøpsrett: Rettighetshaver er Kykkelsrud AS. Servitutten vil bli slettet og vil således ikke får betydning/konsekvenser for ny eier. 

Regulering

Eiendommen i nr. 99 er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan omregulert av et område i Kykkelsrud datert 17.12.2009, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 17.12.2009. 

Nr. 97 er regulert til bevaring.
Mulig inngrep på Kommuneplan: Eiendommen ligger innenfor hensynssone H570-7; Arbeiderboligene i Kykkelsrud. Boligene er avsatt til prioritert kulturmiljø i kulturminneplanen. Sonen omfatter arbeiderboliger som representerer jordbruks- og
industrihistorie knyttet til kraftverksutbyggingen. Se retningslinjer for hensynssonen i kommuneplanens bestemmelse §35 pkt. 7.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR46.1937

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 21.004,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 17.000/8.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.797,-/1.822,-
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og har avgift på 
kr 598,- pr. mnd. Dekoder medfølger
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 6.468,- pr. år.

Eier har inngått avtale med Viken Fiber som i løpet av sommer etablerer seg på Kykkelsrud med TV/Data/fiber med AltiBoks systemet.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.094.957,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 201 bli kr 3.941.845,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Formuesverdi for 2017 (Kykkelsrudveien 97) var kr 488.916,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2017 bli kr 1.760.099,- Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.099.972,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,- 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

1.etg. har to innganger
8495777_3-312-4_2D_print.jpg
2.etg. har gode romløsninger og balkong
8495777_2-312-4_2D_print.jpg
U.etg. har egen inngang
8495777_4-312-4_2D_print.jpg
8495777_5-312-4_2D_print.jpg
1.etg. i gammelhuset
2.etg. har STORT potensiale
Plantegninger for begge boligene
Plantegning 3D
Plantegning 2D
Plantegning 3D
Plantegning 2D
Plantegning 2D
Plantegning 2D
Plantegning 2D
Plantegning 2D
Plantegning 2D
5.jpg
16.jpg
DJI_0006.jpg
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Transport

Transport

Krosbywalk
13 min
Askim stasjondrive
7 min
Oslo Gardermoendrive
75 min
Skoler

Skoler

Steinerskolen i Indre Østf...walk
21 min
Rom skole (1-7 kl.)drive
6 min
Askimbyen skole (1-7 kl.)drive
8 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

REMA 1000 Hurrahøletdrive
4 min
Coop Extra Spydebergdrive
6 min
Vitusapotek Spydebergdrive
6 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1 % av salgssummen
Minimumsprovisjon: kr 45.000,-
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Hans Petter Søvik
Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Søvik

Telefon 64 91 30 88

Lurer du på noe

Hans svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.