Solgt: 5 950 000 kr
Lægdene

Lægdesvingen 74 c

Prisantydning

5 900 000 kr

Omkostninger: 148 722 krTotalpris: 6 048 722 kr
Byggeår
1959
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
139 m² / 139 m²
Tomteareal
195 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Flott og moderne rekkehus i meget barnevennlig og rolig område - Hage - Solrikt - Garasje og parkering!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

- Rekkehus på 4 plan med populær og attraktiv beliggenhet
- Svært gode solforhold 
- Terrasse og hage 
- Garasje og egen parkeringsplass 
- Gangavstand til buss, Haukeland, barnehage og skole. 

Boligen ligger fantastisk til i et svært populært og etablert område øverst i Lægdesvingen. Beliggende i endevei slipper man gjennomgangstrafikk i gatene. God boltreplass på egen tomt med sørvendt terrasse og hage med svært gode solforhold. Flott utsikt over store deler av Bergensdalen, Nordåsvannet, Fana m/Fanafjorden.
Boligen har gjennomgått en omfattende oppgradering og oppussing de senere år. Det er blant annet skiftet ut begge kjøkken og bad, hvor man i tillegg har skiftet innvendig rør (rør i rør) og det elektriske anlegget. Loftet er blitt innredet etter nytt takoppløft og nye takvinduer. Ellers er innvendige overflater fornyet i moderne og tidløs stil. Eiendommen

Lægdesvingen 74 c, 5096 Bergen
Gnr. 161, bnr. 468 + 472 i Bergen kommune.

Områdebeskrivelse

Boligen ligger fantastisk til i et svært populært og etablert område øverst i Lægdesvingen. Her finnes det mange barnefamilier og nye lekekamerater for de minste. Beliggende i endevei slipper man gjennomgangstrafikk i gatene. God boltreplass på egen tomt med sørvendt terrasse og hage med svært gode solforhold. Flott utsikt over store deler av Bergensdalen, Nordåsvannet, Fana m/Fanafjorden. I umiddelbar nærhet finner man Bunnpris samt Sollien barnehage. Det kan også nevnes Landås skole som er nærmeste barneskole som stod ny høsten 2016. Ellers gangavstand til buss, kort avstand til Haukeland Sykehus og det tar ca. 10 min med bil til Bergen sentrum. 
For den turglade er det meget gode turmuligheter i nærområdet. Boligen grenser til stort friområdet og like bak huset finner man tursti som fører til toppen av Ulriken.
Det er ca. 25 min. spasertur til det populære badevannet "Nubben" ved Baunehytten, hvor det også er mulig å stå på skøyter når isen er trygg om vinteren
Ulriken er det høyeste av de syv fjell rundt Bergen sentrum. Her er mulig å utøve en rekke friluftsaktiviteter som for eksempel downhill-sykling eller paragliding
Via snarvei er det ca. 10 min. gangavstand til Ulriksbanen, som tar deg opp til Ulrikens topp. Fra Ulriken er det et godt utvalg av turstier i flere retninger, bl.a. over Vidden til Fløyen, til Landåsfjellet, Nattlandsfjellet og Sædalen.
Her snakker vi høy trivselsfaktor for hele familien noe som gjør man blir boende i lang, lang tid. Velkommen til Lægdesvingen!

Veibeskrivelse

Fra sentrum kjører man sørover forbi Haukeland sykehus og videre oppover Nattlandsveien til bakketoppen hvor man kan ta til venstre i retning Montana. Deretter følger man veien oppover og tar inn til venstre Lægdesvingen, følge veien forbi butikken og oppover til høyre. Boligen ligger på venstre side. Det vil bli skiltet med Eiendomsmegler Krogsveen ved fellesvisning. 

Barnehager og skoler

Sollien barnehage 
Montana barnehage 
Den internasjonale barnehage - Sollien (3-6 år) 

Landås Skole 
Fridalen Skole 
Haukeland Skole 
Kronstad Skole 

Gimle Skole (ungdomsskole) 

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 151 kvm
Totalt bruksareal: 139 kvm
Totalt primærrom: 139 kvm

Bruksareal:
Rekkehus 139 kvm

Primærrom:
Rekkehus : 
Kjeller: 39 kvm: Entre/ trapp, bad/ vaskerom og stue/kjøkken. 
1. etasje 42 kvm: Entre, gang/ trapp og stue/kjøkken. 
2. etasje 40 kvm: Trapp/ gang, 3 stk soverom, bad 
3. etasje 18 kvm: Trapp, soverom, wc-rom 

Sekundærrom:
Utvendig sportsbod: 5 kvm.
Garasje: 17 kvm. 

Det gjøres oppmerksom på kjelleretasje som er innredet som en utleiedel er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen. Fra opprinnelig byggtegning er etasjen benevnt som matbod, vedbod, hobbyrom og vaskerom. Dermed er kun deler av kjeller godkjent til varig opphold. 

På de opprinnelige byggetegningene er loftet inntegnet som et loftareal. Tegninger fra 13.06.2011 samt ferdigattest for takoppløft viser ikke rominndeling, men loftet er i dag innredet med soverom og wc-rom

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.04.2019 utført av Knut Farestvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Opparbeidet med belegningsstein, bed, terrassedekke, plen og diverse prydbusker.
Tomtearealet består av 2 stk bruksnumre, bnr 468 (161,7 m2) + bnr 472 (32,8 m2) som gjelder parkeringsplass utenfor garasjeport. 

Parkering

Parkering i garasje og parkeringsplass rett utenfor garasjeport. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Adkomst til eiendommen direkte fra offentlig vei.
Tilknyttet offentlig vannforsyning og avløp via private stikkledninger.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført med grunnmur i betong/sparestein. Kledd med liggende kledning og tak tekket med lekter og teglstein. 

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: 

- Drenering - TG2 - fuktsikring av grunnmur og aldringssvekkelse av drensrør. 
- Trekledning - TG2 og TG3 - Noe råte i enkelte bord på kledning på bakside av bolig. 
- Selger opplyser om balkongdør i kjeller kan trekke noe fukt gjennom pussen under dør ved store nedbørsmengder. 

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.11.1959 som gjelder for Lægdesvingen 74-76, 2 etasjes trebygning.
Det er i tillegg gitt ferdigattest på: 
- Fasadeendring datert 20.09.1995. Gjelder forlengelse av terrasse. 
- Fasadendring datert 02.11.2013. Gjelder oppføring av takoppløpft mot nordøst og innsetting av 2 nye takvindier mot sørvest. 
- Oppføring av sportsbod datert 21.01.2014

- Det er gitt avslag på søknad om etablering av egen boenehet i kjeller, datert 04.06.2012. Avslaget går på krav om lysinnslipp og utsyn  samt planløsningen ikke er tilfredstillende.
- Avslag på forlengelse på terrasse, datert 05.10.2011. Avslaget er gitt pga. en ytterligere utvidelse vil endre rekkens arkitektoniske utrykk på en uheldig måte og vil medføre presedens for tilsvarende bebyggels. I tillegg fører dette til ytterligere forringelse av lysforhold i kjeller.  

Disse kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Boligens kjeller etasje som er innredet som en utleiedel er ikke godkjent til varig opphold eller som separat boenhet av kommunen. 

Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Standard

Velkommen til Lægdesvingen 74c. Ett flott og innholdsrikt rekkehus med fantastisk beliggenhet øverst på Lægdene, som ett av Landås beste områder og med byfjellene som nærmeste nabo. Tilbaketrukket med flott utsikt og svært solrik tomt med opparbeidet hage og inngangsparti. 
Boligen har gjennomgått en omfattende oppgradering og oppussing de senere år. Det er blant annet skiftet ut begge kjøkken og bad, hvor man i tillegg har skiftet innvendig rør (rør i rør) og det elektriske anlegget. Loftet er blitt innredet etter nytt takoppløft og nye takvinduer. Ellers er innvendige overflater fornyet i moderne og tidløs stil. Slik boligen fremstår i dag er det lett å bli glad i denne boligen som strekker seg over 4 plan. - Velkommen inn! 

Entréen har paktisk innredningsplass til å henge fra seg ytterklær og plassere sko. Det er varme i gulv og skyvedør med glass inn til resten av boligen. 

Videre inn i huset kommer vi til de sosiale rommene, stue med åpen løsning til kjøkken. Rommet er på hele 33 kvm. Stuen er romslig og fremstår i lyse farger og har vindusflater som gir rikelig med naturlig lysinnslipp. Åpen løsning gir rom for flere innredningsmuligheter. På de 33 kvm er det god plass til spisebord med sin sentrale plassering i rommet som også fungerer som ett skille mellom stue og kjøkken. 

Flott kjøkken fra Ikea montert i 2011 med integrerte hvitevarer og moderne kvaliteter. Tidløs innredning med slette hvite fronter og benkeplate i eik. Kjøkkenet er godt utnyttet med skap og benkeplass. Praktisk kjøkken-øy hvor man har platetopp med induksjon, stekeovn og oppbevaring. Fliser på gulv. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Fra stuen er det utgang til sørvestvendt terrasse på 10 kvm og videre til hage. Her er det sol ca. nitiden til ca. kl. 22 midtsommer. Her er det trygg og god boltreplass for de minste. Uteområdet har flott utsikt over Minde, Løvstakken, Fana og Nordåsvannet. På fine dager kan man se helt til Flesland. 

Beveger man seg opp i etasje nr. 2, finner man hovedbad og tre soverom. Boligens soverom er av generøs størrelse og har plass til garderobeskap og annen innredning. Det er heltre gulv og malte platekledning i lyse og nøytrale farger.

Helfliset baderom på 5,5 kvm har nytt i 2011, utført av fagfolk. Flott og innbydende bad i nøytral stil. Inneholder vegghengt wc, dusj m/ foldedører, servant m/ møblement, speil og belysning. Opplegg for vaskemaskin og fordelerskap til rør i rør.  

På loftet har man primærrom på 14 kvm samt toalettrom på 1,7 kvm. Svært trivelig rom med gode vindusflater og fantastisk utsikt i begge retninger. Rommet kan brukes til så mangt og fremstår moderne og er praktisk godt utnyttet med snekkertilpasset skap og annen innredning. Det foreligger ferdigattest fra 2012 som gjelder oppføring av takoppløft mot nordøst og innsetting av to nye takvinduer mot sørvest.

Kjelleretasje: 
Boligen har egen kjelleretasje som inneholder; Entre/ trapp, bad/ vaskerom og stue/ kjøkken.
Man kan med enkle grep hente frem innvendig trapp fra kjeller til stue i 1. etasje om dette er ønskelig. 

Boligen har god standard fra 2011.
Hele kjelleretasjen har varme i gulv. 

 Helfiset bad/vaskerom med varme i gulv og inneholder, wc, dusj med foldedører, servant m/møblement, speil og belysning. Opplegg for vaskemaskin samt fordelerskap for «rør i rør». 

Sovealkove, stue og kjøkken er på 26 kvm med god planløsning. Gode kvaliteter og moderne stil gir en trivelig atmosfære. Ikea kjøkkeninnredning med god utnyttelse. Fliser på gulv. Også her er hvitevarene integrert. Videre fra kjøkkenet er det utgang til hagen. 

Alt i alt, en meget trivelig og romslig familiebolig med stor trivselsfaktor. 

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring. 
- Varmepumpe 
- Vedovn i stue fra 2012.
- Varmekabler i hele u- etg, samt på bad/vaskerom i 2. etasje. 
- Gulv-varme i gang 1. etg.
 

Energimerke Energimerket C5

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. 

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 9358-1, tinglyst 02.05.1978, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakklednin. Solidarisk ansvar for reparasjon og vedlikehold av Fellesledninger mv.
Bestemmelse om felles vegg.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan ÅRSTAD. GNR 14 BNR 24, LANDÅSVEIEN 6G-12X 16X datert 29.01.1954 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Arealplaner i avstand nærmere enn 100 meter fra eiendommens yttergrense:
Planid: 63260000, ÅRSTAD. GNR 161 BNR 474, MONTANA BARNEHAGE. Planlegging igangsatt. 
Det planlegges barnehage på tomten i bak kant av boligen. Bygget og uteområde er planlagt sør- østvendt på tomten. Hele tomten er på 16 daa. 
Planid: 40000, ÅRSTAD. BERGENSDALENS ØSTLIGE DEL. Ikrafttrådt 23.11.1925
Planid: 10500000 ÅRSTAD. LANDÅSVEIEN 12X OG TILLIGGENDE EIENDOMMER. Ikrafttrådt 11.05.1950

Eiendommen er berørt av BKKs konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Berøringsgrad 100%.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR79.1965

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 12.388,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 3.357,- pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 22.000,- pr. år. / 19.514 kwh. pr. år.
NB! 40% av strømforbuket er knyttet til kjelleretasjen hvor det er egen minusmåler. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.787,- 
Boligen er tilknyttet Telenor/Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på 
kr 489/210 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger dersom kjøper overtar abonnement. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.012.367 ,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.644.519,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.048.722.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Floorplan letterhead - Lægdesvingen 74c - Kieller - 2D Floor Plan
Floorplan letterhead - Lægdesvingen 74c - 1. Etasje - 2D Floor Plan
Floorplan letterhead - Lægdesvingen 74c - 2. Etasje - 2D Floor Plan
Floorplan letterhead - Lægdesvingen 74c - Loft - 2D Floor Plan
Project letterhead - Lægdesvingen 74c - 2D Floor Plan kopi
Beliggende langs endevei slipper man gjennomgangstrafikk i gatene. Ulriken som nærmeste nabo samt Bunnpris og Sollien barnehage. Ellers gangavstand til buss. Like bak huset finner man tursti som fører til toppen av Ulriken.
Tomten har svært gode solforhold samt utsikt! Hagen byr på god boltreplass for hele familien i trygge omgivelser.
En av to uteplasser. Her er det sol ca. 09:00 til ca. kl. 22:00 midtsommer. Uteområdet har flott utsikt over Minde, Løvstakken, Fana og Nordåsvannet.
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1% av salgssummen. 
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger: kr 5.000,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Fotopakke: kr 5500,- 
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2500,-
Avisannonse: kr 7900,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Laster objekter...