Lambertseter/Nordstrand

Langbølgen 56

Prisantydning

3 980 000 kr

Fellesgjeld: 71 897 krOmkostninger: 8 719 krTotalpris: 4 060 616 kr
Etasje
4
Byggeår
1965
Soverom
2
Areal (P-ROM)
70 m²
Tomteareal
82115 m²
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
3 682 kr

Pen og romslig 3-roms toppleilighet med peis og solrik, usjenert og innglasset balkong med noe utsikt

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Lys og luftig toppleilighet med en solrik beliggenhet ved villabebyggelsen på Nordstrand. En usjenert hjørneleilighet med sydvestvendt og innglasset balkong med flott utsikt over nærområdet. Pen og velholdt standard med en god og romslig planløsning. Rett bak bygget ligger skogsområde med bl.a. lokal lysløype, samtidig som det er kort vei til bl.a. kollektivtransport, servicetilbud og fritidstilbud. Leiligheten sogner til Munkerud skole.

Eiendommen

Langbølgen 56, 1150 Oslo
Gnr. 159, bnr. 232 i Oslo kommune.
Leil.nr. 435, andelsnr. 335,
Munkelia Borettslag, org.nr. 950 948 272

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger høyt og fritt i toppetasjen, uten gjenboere, og med hyggelig vestvendt utsyn over nærområdet. Beliggende i et veletablert boligområde nær villabebyggelsen på Nordstrand. Et populært boområde med nærhet til friområder, lekeplasser, fritidstilbud, barnehager, Munkerud skole, kollektivtransport og servicetilbud m.m. Rett bak bygget ligger skogsområde med flotte turmuligheter. 

Nærhet til servicetilbud på både Lambertseter og Sæter. Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino, mens Sæter kan tilbyd caféer, spisesteder og butikker.
Noen få minutter med bil til Holtet med den populære delikatessebutikken Jacobs.

Umiddelbar nærhet til buss i Langbølgen og få minutters gange til Munkelia T-banestasjon. Gangavstand også til trikk på Sæter.
(Vennligst se www.ruter.no for rutetider).

Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. stort skogsområde bak bygget med lokal lysløype på ca. 3.8 km. Kort vei også til Østmarka med flotte tur og rekreasjonsmuligheter, sommer som vinter.  
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Kort vei til Nordstrand IF på Niffen med ny håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Nordstrand turn, dans, kor, speider m.m. Kort vei til stor turnhall i Leirskallen.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall.
Områdets lokale alpinbakker, Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: Sats på Lambertseter, Evo på Sæter og BestHelse på Holtet.

Veibeskrivelse

Adkomst til eiendommen fra Langbølgen. Langbølgen strekker seg fra rundkjøringen ved Lambertseter Senter og sydover til den ender i Nordstrandveien. Langbølgen 56 ligger i "Nordstrand"-enden av Langbølgen, ved villabebyggelsen på Nordstrand.

Barnehager og skoler

Flere private og kommunale barnehager i nærområdet. 
I følge utdanningsetaten sogner Langbølgen 56 til Munkerud skole.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 87 kvm
Totalt bruksareal: 78 kvm
Totalt primærrom: 70 kvm

Primærrom 70 kvm:
Entré, bad, 2 soverom, kjøkken med spiseplass, stue/spisestue med peis og utgang til innglasset balkong. 

Sekundærrom:
Innglasset balkong på 8 kvm.

I tillegg disponerer boligen 1 loftsbod på ca. 4,5 kvm og 2 kjellerboder på ca. 2,5 kvm hver. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.05.2019 utført av Takstkontoret Rosendal AS.

Tomten

Eiet tomt på 82.115 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet tomt med plenarealer, beplantning, felles lekeplasser og sittegrupper. Asfalterte adkomstveier og noe naturtomt. På oversiden bygget grenser tomten til skogsområde med lokal lysløype.

Parkering

Borettslaget har flere parkeringsplasser på egen grunn som fordeles etter venteliste. Det er påbegynt en utvidelse av parkeringsområdene som etter planen skal være ferdig innen 1. juli. 
Borettslaget har avtale med P-service i forbindelse med parkering på borettslaget grunn.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Borettslaget har ansvar for private adkomstveier på egen tomt.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Boligblokk over 4 etasjer og kjeller, oppført i 1957. Bygningen er iht. tilstandsrapport datert 16.05.2019 oppført med yttervegger i mur -og betongkonstruksjon. Blokken er etterisolert og forblendet med teglstein som er murt til spekk, korrugerte plater, samt utfyllende bindingsverk på balkong som utvendig er kledd med liggende kledning. Etasjeskillere i betong.
Kaldt loft og pulttakkonstruksjon i tre. Taket er oppforet med svakt fall til utvendig takrenne. Taket ble tekket om med ny asfaltpapp i 2014/15.
Vinduer med trerammer og isolerglass fra 1989 og 2012. Innglasset balkong i stål -og betongkontruksjoner med vinduer som skyves til side. 

Ovennevnte tilstandsrapport følger som vedlegg til salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 21.01.1970.
Det foreligger ferdigattest for balkonger fra 2003.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Eiendommen ligger ved villabebyggelsen på Nordstrand og grenser til store friområder med bl.a. lokal lysløype. Et barnevennlig område med kort vei til Munkerud skole. Det er også nærhet til kollektivtransport og servicetilbud.

Leiligheten er en hjørneleilighet i toppetasjen (4. etasje) med vinduer mot både sydvest og nordvest. Sydvestvendt og innglasset balkong med utsikt over nærområdet. En luftig og solrik leiligheten med en meget god intern beliggenhet.

En pen og velholdt leilighet med en lys og tidløs standard på farger og innredning. 
Gulvene er belagt med parkettlaminat i stuen/spisestuen og på kjøkkenet, mens det er parkett på soverommene og fliser i gangen og på badet. Gulvvarme på badet.
Veggene er overflatebehandlet med malte flater/tapeter, malte paneler og keramiske fliser på badet.
Himlinger med malt puss. Nedforede himlinger med malte paneler og takess plater.

Leiligheten har en god og romslig planløsning.

Adkomst til leiligheten via felles trappeoppgang. Det er callinganlegg med automatisk døråpner.

Leiligheten inneholder entré, bad, 2 soverom, kjøkken og stue/spisestue.

Entré med skyvedørsgarderobe. 

Flislagt bad som er innredet med servant i servantskap, wc og innmurt badekar med skjervegg i glass. Iflg. tidligere salgsopplysninger antas det at badet sist ble pusset opp i 2001, og det ble opplyst at det blant annet ble lagt nytt gulvsluk med klemring for foliemembran. Downlights i himing.

2 gode soverom, hvorav hovedsoverommet med skyvedørsgarderobe.

Stort og pent kjøkken med god plass til spisebord. 
Moderne kjøkkeninnredning fra Ikea i 2009 med hvite glatte fronter. Heltre benkeplate med nedfelt benkebeslag med rustfri oppvaskkum. Det ble påvist fuktskade i det ene skapet under kjøkkenbenk. Mosaikkfliser på vegg over benk. Kjøkkenøy med integrert induksjonstopp og fritthengende avtrekksvifte (kullfilter) i rustfritt stål. Øvrige integrerte hvitevarer er kjøleskap med frys og oppvaskmaskin, samt kaffemaskin, mikrobølgeovn og 2 integrerte komfyrer i høyskap. Avsatt plass i innredningen for vaskemaskin og tørketrommel. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger leiligheten. Varmtvannsbereder på 200 liter fra 2009 er innebygget i kjøkkenbenk.

Romslig stue med plass til både salong og spisestue. Moderne peisovn i rommet og utgang til sydvestvendt innglasset balkong på ca. 8 kvm. En solrik og usjenert balkong med flott utsikt over nærområdet.

Leiligheten disponerer i tillegg 1 loftsbod på ca. 4,5 kvm og 2 kjellerboder på ca. 2,5 kvm hver.

Se tilstandsrapport datert 16.05.2019 og selgers egenerklæring for nærmere informasjon om leilighetens standard.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner og varmekabler på badet.
Peisovn i stuen/spisestuen.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Munkelia Borettslag.
Borettslaget består av 428 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 59 99
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt å holde hund og katt i borettslaget dersom det ikke er til ulempe for andre beboere i borettslaget. 

Foretatt påkostninger de senere år: 
2016: Maling av samtlige vaskerier. Montering av beslag lamellblokker og vindusbrett punkthus. Oppgradering av garasjeanlegg. Piper og luftekanaler i Langbølgen 44 og 50 beslått. 
2015: Etablering av ny lekeplass i Mikrobølgen.
2014: Omlegging av alle tak (unntatt i LB nr. 44 og 50) og rehabilitering av piper. 
2013: Lagt om takene på garasjene, malt samtlige oppganger og skiftet beslag på eksisterende treverk på fasade på lamellblokkene.
2012: Vindusutskifting og installering av heldekkende brannvarslingsanlegg i fellesrom.
2011: Omlegging av tak i Langbølgen 44 og 50. Påbegynt utskifting av vinduer. 
2010: Luftekanaler og pipeutløp er sikret med netting for å unngå problemer med fugler. 
2008-2009: Kontroll og utbedring av lekeplasser iht. HMS. Utskifting av takrepoene i lamellblokkene. 
2007: Oppgradering av det elektriske styringssystemet i heis Langbølgen 41. Fortsatt med program for utskifting av elektriske hovedtavler i borettslaget.
(Gjennomføres i perioden 2000-2010).
2005-2006: Utskiftninger til nye balkonger i høyblokka. 2004 Rehabilitering av inngangsrepos i Mikrobølgen 1-13 og Langbølgen 56 og 58. Fornyet alle håndløpere i aktuelle stikkveier samt lagt ned
termostatstyrte varmekabler i stikkveier til innganger med stigning. 
2003: Etablering av miljøstasjoner. 
2002: Ferdigstilt nye balkonger. Alle piper ble beslått. Nye overlysluker ble montert. 
2001: Kjøpt garasjeanlegg fra Oslogarasjene AS.
2000: Nye entredører og postkasser. Nytt tak i Langbølgen 41. 1998-1999 Gjennomført borettslagets første miljøplan
1997/1998: Rehabilitert piper og tak i Langbølgen 43 til 75. Rehabilitert store deler av uteområdene med asfaltering, beplantning og istandsetting av lekeplasser. 
1996-1997: Istandsetting av pipene i alle punkthusene. Istandsetting og oppgradering av uteområder. Utskifting av El-hovedtavle i 9 oppganger. Etterisolering av kjellerrom. Utvendig overflatebehandling av vinduer og fasader som ikke er berørt av balkongutspring.

Planlagte påkostninger: 
- Rørfornying, planlagt oppstart i 2020 etter vedtak om utsettelse på generalforsamling 9/5-17. Det er kun snakk om rehabilitering av rørene. 
- Det er vedtatt etablering av sykkelfelt langs hele Langbølgen, hvilket har gjort til at styret i borettslaget har søkt Oslo Kommune om å omregulere areal i forhold til å utvide parkering i borettslaget. 
- Borettslaget har fått godkjent en utvidelse av eksisterende parkeringsplass (nord for Langbølgen 40). Der vil det etableres 29 nye plasser til totalt 67 plasser (inkl. lading for el bil) til en estimert kostnad av kr 8.958.000,-. 
- I tillegg har borettslaget fått tillatelse til 1 nytt parkeringsfelt (ved Urtestien). Utbyggingen vil utgjøre 15 plasser og har en estimert kostnad av kr 2.206.000,-.
- Tiltakene skal lånefinansieres i 2019. Beløpene vil for det meste bli dekket av at leien for eksisterende garasjer og parkeringsplasser vil få en marginal økning. I tillegg kommer leieinntekter fra de nye parkeringsplassene.
- På ordinær generalforsamling i 2012 ble det fattet vedtak om rehabilitering innenfor en kostnadsramme på totalt 55 millioner. Arbeidene startet opp i 2012 og pågår fortsatt. Det er per nå totalt tatt ut kr 18.630.426 av lånerammen, dette er fordelt i fellesgjelden. Kr 36.369.573 av lånerammen gjenstår.
- Det er planlagt utskifting av vinduer i Langbølgen 41 (høyblokka) som skal lånefinansieres ved å ta ut deler av lånerammen som nevnt over. 
- Det er også planlagt rehabilitering av enkelte gavlvegger.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:
Dagboknr 16220, tinglyst 08.11.1966:
Bestemmelse om vann/kloakkledning og bestemmelse om veg. Tidligere kjøpekontrakt for eiendommen. Borettslaget forplikter seg til å knytte seg til offentlig vann- og avløpsnett når kommunen krever det. Eier har det fulle og hele ansvaret for private stikkledninger. Allmenheten gis rett til bruk av ubebygget del av eiendommen. 
Dagboknr. 5972, tinglyst 23.03.1973:
Servitutten finnes ikke Statens Kartverk sine arkiver. 
Dagboknr 78660, tinglyst 02.12.1986:
Gammel kjøpekontrakt. Kommunen har rett til å legge og ha liggende ledninger i eller over ubebgyde deler av tomten, samt rett til adkomst for anlegg og vedlikehold. Kommunen har også rett til å sette opp nettstasjon, legge kummer osv. Kjøper (borettslaget), plikter å avstå nødvendig, ubebygget grunn til veiutveidelse samt fellesarealer, fellesanlegg, eventuelt adkosmtvei for nabotomter og nettstasjon. Ubebygde deler av eiendommen skal også være fritt for allmennheten. Eier er ansvarlig for stikkledninger. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig -og forretningformål i henhold til reguleringsplan S-1066 datert 05.07.1963 med tilhørende reguleringsbestemmelser (V060602) datert 06.06.2002.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR44.1941

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.620,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv og bredbånd (grunnpakke fra Telenor), bygningsforsikring, generelt drift og vedlikehold, trappevask, kapitalkostnad lån og forretningsførsel. 
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter, og ble sist justert opp 4% den 01.01.2019. Det er vedtatt en økning på 2% fra 01.06.2019. 

Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: 3.072,-
Trappevask: 70,-
Kapitalkost. lån EIKA2: 478,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 13.000,- pr. år. / 10.300 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og bredbånd og grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.057.530,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.807.108,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 7.280,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 71.897,- pr. 05.02.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 34.317.946,- pr. 28.02.2019 fordelt på 4 lån og lånevilkårene er:

Lån 1:
Restsaldo: 5.041.562,-
Rentebetingelser: 2,25% (flytende)
Lånets restløpetid: 16 år og 9 mnd.

Lån 2:
Restsaldo: 8.925.136,-
Rentebetingelser: 2,25% (flytende)
Lånets restløpetid: 4 år og 5 mnd.

Lån 3:
Restsaldo: 16.429.738,-
Rentebetingelser: 2,25% (flytende)
Lånets restløpetid: 25 år og 1 mnd.

Lån 4:
Restsaldo: 3.921.510,-
Rentebetingelser: 2,25% (flytende)
Lånets restløpetid: 2 år og 9 mnd.

Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Dette vil medføre en reduksjon i andelens felleskostnader med kr. 478,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,- 
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr. 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr. 4.060.616,-. Av dette beløpet utgjør kr 71.897,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning
Stue med moderne peisovn
Stue med utgang til innglasset balkong
Stue med peisovn og utgang til solrik innglasset balkong med utsikt
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Langbølgen 56 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 127 lokalkjente.

Transport

Transport

Langbølgenwalk
3 min
Munkeliawalk
9 min
Sæterwalk
17 min
Skoler

Skoler

Munkerud skole (1-7 kl.)walk
11 min
Lambertseter skole (1-10 k...walk
12 min
Nordstrand skole (1-7 kl.)walk
19 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Kiwi Nordstrandwalk
9 min
Rema 1000 Mellombølgenwalk
12 min
Apotek 1 Nordstrandwalk
14 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 11.000,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.
minusVis mindre
Laster objekter...
Henrik Hisdal
Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF

Henrik Hisdal

Telefon 23 16 52 05

Lurer du på noe

Henrik svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.