Solgt: 15 750 000 kr
Grefsen

Lilloe-Olsens vei 13

Prisantydning

14 250 000 kr

Omkostninger: 357 472 krTotalpris: 14 607 472 kr
Etasje
3
Byggeår
1939
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
242 m² / 317 m²
Tomteareal
842.2 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Meget innholdsrik hel tomannsbolig med flott hage og barnevennlig beliggenhet. Rolig, solrikt, sentralt og markanært

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Meget attraktivt beliggende hel tomannsbolig sentralt på Grefsen med kort avstand til det aller meste av betydning for barnefamilien. Kort vei til skoler, offentlig kommunikasjon, butikker og marka. 

Boligen sogner til populære Grefsen barneskole og det er trygg skolevei helt frem til skolen.

Boligen er en hel tomannsbolig med to separate boenheter ihhv 1.etasje og 2.etasje men er ikke seksjonert slik at det er hele boligen som selges.

Meget skjermet og barnevennlig hage med gode solforhold.  

Boligen er godt vedlikeholdt, men noe modernisering/oppgradering må påregnes.

Eiendommen

Lilloe-Olsens vei 13, 0489 Oslo
Gnr. 73, bnr. 399 i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Meget attraktiv beliggenhet sentralt på Grefsen med kort avstand til det aller meste av betydning for barnefamilien. Gaten er lite trafikkert og lek og ballspill i gaten er et vanlig syn her om sommeren. Eiendommen sogner til populære Grefsen barneskole. Skoleveien er kort og trygg da den kun krysser én gate som og er lite trafikkert, Gamle Kjelsås vei.
I nærområdet finnes det et stort utvalg av matbutikker. SPAR, KIWI, COOP, REMA1000, JOKER, ligger alle innen 5 minutter fra eiendommen. Storhandelen kan man gjøre unna på Storo Storsenter som har ca. 130 butikker.

Er familien fritidsinteressert, kan området tilby det aller meste. Grefsenåsen, Lillomarka, Maridalen og Nordmarka byr på milevis med flotte skiløyper, og ellers fantastiske turmuligheter året rundt. Oslo skisenter har et flott alpinanlegg på Grefsenkollen, en 7 minutters kjøretur fra eiendommen.

Kjelsås idrettslag har et bredt tilbud til store og små og de siste årene er det bygget flere flerbrukshaller/idrettshaller i forbindelse med utvidelse av skolene og Grefsen stadion.

Det er ca. 300 meter til holdeplass for trikk i Grefsenveien. Holdeplass for buss i Kjelsåsveien. Tar du trikken 3 holdeplasser sørover kommer man til Storo, som er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon med t-bane, tog, buss, trikk og flybuss.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Eiendommen sogner til populære Grefsen barneskole (1-7 klasse) og Engebråten ungdomsskole (8-10 klasse). Grefsen barneskole ble gjenåpnet etter omfattende rehabilitering og nybygging, høsten 2014. Det ble også bygget en ny, flott flerbrukshall til glede for elevene og nærmiljøet. Flere kommunale og private barnehager i området.
 
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med bydelsadministrasjonen. 

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 345 kvm
Totalt bruksareal: 317 kvm
Totalt primærrom: 242 kvm

Primærrom:
1.etasje: Gang, bad, stue, spisestue, kjøkken, wc, 2 soverom: 95 kvm

2.etasje: Gang 1, gang 2, bad/vaskerom, kjøkken 1, kjøkken 2, stue, oppholdsrom/soverom 1, oppholdsrom/soverom 2, wc : 85 kvm

Loft: Innredet loftsrom, kontor: 22 kvm

Kjeller: Trapperom, vaskerom: 40 kvm

Sekundærrom:
1.etasje: Felles trapperom: 9 kvm

2.etasje: Felles trapperom og kott/matbod: 11 kvm

Kjeller: 4 boder og fyrrom: 55 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.04.2019 utført av Takstmann Jan Berby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 842,2 kvm. Flott opparbeidet og skjermet tomt med plen og diverse beplanting. Gruset innkjørsel og hellelagt inngang til boligen. 

Parkering

Enkeltgarasje i boligens underetasje samt biloppstillingsplass på egen tomt. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med grunnmur i støpt betong og støpt kjellergulv. Bindingsverk i bærende konstruksjoner og yttervegger utvendig kledd med liggende trepanel.  Saltak med tresperrekonstruksjoner. Undertak utført med rupanel. Tak tekket med betongtakstein.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Boligen fremstår som godt vedlikeholdt men takstmannen har gitt TG2 og TG3 på flere punkter i rapporten basert på bygningsdelens alder og forventet brukstid. Det er gitt TG3 på følgende punkter: Utvendig panel og isolering, vinduer og dører i kjeller, sanitærutstyr på wc i 2.etasje, innvendige gulv i kjeller, kobberrør og soilrør og servant og varmtvannsbereder på loft. Alle TG3 er gitt basert på alder og forventet brukstid.  
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1939.
Ved søk i kommunens arkiver kan en ikke se at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Innredning på loft er ikke byggemeldt eller bruksendret og er ikke å anse som rom for varig opphold. Terrassen fra 1.etasje er utvidet men ikke byggemeldt. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen er godkjent som en hel tomannsbolig men er ikke seksjonert. Det er godkjent separat boenhet i både 1.etasje og 2.etasje. Disse kan lovlig leies ut. 

Det gjøres oppmerksom på at er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Standard

Meget innholdsrik bolig beliggende i et svært populært og barnevennlig villastrøk på Grefsen. Lilloe-Olsens vei er en trafikkstille gate med lite gjennomfartstrafikk og det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og det meste en barnefamilie trenger. 
Boligen består av en boenhet i 1.etasje og en boenhet i 2.etasje men er ikke seksjonert, slik at det er hele boligen som selges. Boligen er godt vedlikeholdt med blant annet nytt tak i 2010 og to bad fra ca 2005, men noe oppgradering/modernisering må påregnes.

1.etasje inneholder: 
Felles inngangsparti med trapp opp til 2.etasje. 

Boenhet 1: 
Entré/gang med garderobeplass.

Flislagt bad som ble pusset opp og delvis utvidet med en dusjnisje i ca 2005. Innfliset badekar og servantskap med speil og overlys. Gulvvarme på badet.

Wc/toalettrom med servantskap med speil. Høyskap montert på vegg.

Kjøkken med folierte fronter med detaljer i bøk og granitt benkeplate. Integrert stekeovn og induksjonstopp. Opplegg oppvaskmaskin. Liten spiseplass med klaffebord på kjøkkenet. 

Lys og romslig stue med god plass til flere sittegrupper. Åpen peis i stuen. 

Spisestue med god plass til stort spisebord.

Fra stuen er det utgang til en stor, solrik terrasse med trapp ned til den skjermede hagen på baksiden av huset. Tomten er flat og perfekt for fotballsparking, trampoline osv. 

I tillegg er det to soverom i boenhet 1.

2.etasje inneholder: 
Felles trapperom.

Boenhet 2: 
Enheten er per nå utleid som to hybler med felles toalettrom og bad, men med hvert sitt kjøkken. Kan med enkle grep tilbakestilles til 1 boenhet.

Entré/gang med inngang til badet, kjøkkenet og oppholdsrom.

Badet er flislagt og pusset opp ca 2005. Dusjhjørne med innfellbare dusjvegger i glass, servantskap med speil og overlys og opplegg vaskemaskin.

Ikeakjøkken fra ca 2010 montert i ett av de opprinnelige soverommene. 

Fra mellomgang er det inngang til et wc/toalettrom.

Kjøkken med innredning fra ca 2005 med hvite profilerte fronter. Fra kjøkken er det inngang til et lite kott.

Oppholdsrom/soverom med inngang til stue med utgang sydvendt balkong.

Loft: 
Loftet er delvis innredet med et kontor og lagring i skråloftene. Eldre servant i det ene rommet som ikke har vært i bruk på flere år. Loftet er ikke bruksendret og er ikke å anse som varig opphold.

Kjeller inneholder:
Vaskerom med malte gulv og opplegg vaskemaskin og tørketrommel. 

Fyrrom og 4 romslige boder.

I tillegg er det en enkeltgarasje i kjelleren med leddport. 

Oppvarming

Boligen har elektrisk oppvarming via panelovner. Elektrisk gulvvarme på badene. Fyrkjelen i kjeller har ikke vært i bruk på ca 4 år. Det ligger ifølge selger en nedgravet glassfibertank for olje i hagen. Denne er ifølge selger tom. Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. Enova tilbyr støtteordninger på inntil kr 25.000,- som gjelder ut 2019. For utfyllende informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G5

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 16671, tinglyst 30.11.1939. Standarderklæring med midlertidig fritakelse for opparbeidelse av vei i 8m. bredde. Eier forplikter seg til når formannskapet måtte forlange det å opparbeide veiene langs tomten in inntil 8 m. bredde inkludert fortau. Eventuell grunnervervelse må skje uten utgift for kommunen og gjerde skal oppsettes etter reguleringsvesenets bestemmelser. 

Dagboknr 1100, tinglyst 03.02.1940. Standarderklæring in forbindelse med tilkbling til offentlig vann- og avløpsledninger. 

Dagboknr 1418, tinglyst 04.03.1946. Bestemmelse om vann- og kloakkledning. Privat avtale mellom denne eiendom og gnr. 73, bnr 366 (Gamle Kjelsåsvei 11), der bnr 366 gis tillatelse til å legge vann- og avløpsledning over denne eiendom til Lilloe-Olsens vei.

Dagboknr 14962, tinglyst 02.12.1957. Felleserklæring for Lilloe-Olsens vei og Saturnveien i forbindelse med kommunal overtakelse av veien, med diverse bestemmelser om gjerde, stikkrenner, innkjørsler osv. 

Servituttene ligger vedlagt salgsoppgaven og disse vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 15.03.2006, revidert 12.06.2013 og 17.03.2015. 

Utsnitt av plan ligger vedlagt salgsoppgaven. Tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Juni 2018 eller etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR41.1945

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 18.771,48 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 3.506,- for 2019.

Nåværende eier har et strømforbruk for 1.etasje, kjeller og utvendig belysning som tilsvarer ca. kr 21.000,- pr. år. / 21.000 kwh. pr. år. Eier har leid ut 2.etasje og har ikke oversikt over årlig forbruk for 2.etasje og loft. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca kr. 13.700,- (Tryg forsikring).
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Avtalen kan overtas av ny eier hvis ønskelig. 
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap. Avtalen kan overtas av ny eier hvis ønskelig. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 3.113.935,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 11.210.166,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 14.607.472,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 1.etasje
Plantegning 2.etasje
Fasade fra Lilloe-Olsens vei.
Nedkjøring til garasje
Hage
Se alle bilder i galleriet
Lilloe-Olsens vei 13

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,75 % av salgssummen.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.250,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning - 2 visninger inkludert
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Jan Egil Røttingsnes
Fagansvarlig/ Eiendomsmegler MNEF

Jan Egil Røttingsnes

Telefon 22 79 75 85

Lurer du på noe

Jan svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...