Elvebredden/Nydalen

Lillogata 3 C

Prisantydning

2 200 000 kr

Fellesgjeld: 1 280 999 krOmkostninger: 8 219 krTotalpris: 3 489 218 kr
Etasje
4
Byggeår
2009
Soverom
1
Areal (P-ROM)
39 m²
Fasiliteter
Veranda Heis
Fellesutgifter
4 414 kr

Lys og hyggelig 2-roms leilighet med sydvendt stor balkong. IN ordning. Rett ved Akerselva.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Lillogata 3 C!
En lys og hyggelig 2-roms leilighet med sydvendt romslig balkong.
Beliggende rett ved Akerselva med gode turmuligheter og alt av fasiliteter i området. God og arealeffektiv planløsning.
Plassbesparende løsninger som garderobe i entree og doble skyvedører inn til soverom. Flislagt pent bad med praktisk nisje til vaskemaskin og tørketrommel.
Stort og hyggelig allrom med stue og kjøkken i ett.
Store vindusflater gjør leiligheten lys og luftig.

Dette er en leiligheten man kan flytte rett inn i.

Eiendommen

Lillogata 3 C, 0484 Oslo
Gnr. 223, bnr. 21 i Oslo kommune.
Andelsnr. 1405 i Elvesiden Borettslag, org.nr. 993 900 419

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet i trafikkstille blindgate på Sandaker, like ved Storo og Nydalen. Akerselva renner like utenfor døren med fine turmuligheter ned forbi Grünerløkka til sentrum eller opp til attraktive Nydalen med hyggelige caféer og restauranter, samt badeplass på sommerstid både for store og små. 
Det er gangavstand til det meste av forretnings- og servicetilbud i Nydalen, Sandaker, Torshov og Sagene. Dagligvareforretninger som Rema 1000 samt Kiwi finner du like i nærheten.

Ikke langt unna finnes også Storo Storsenter med 130 butikker, Handelshøyskolen BI, flere treningssentre bl.a Fitness Express og SATS/Elixia, offentlig kommunikasjon, samt alt av servicetilbud som kafeer, restauranter og butikker. 
I nærområdet ligger også Bjølsenparken og Voldsløkka idrettsplass med store grøntarealer, som består av bl.a. tennisbaner, sandvolleyballbaner, skatepark, fotballbaner, joggeløyper, stadion samt lysløpe og skøytebane om vinteren. Gang/sykkelvei til sentrum og til Maridalen.

Meget godt tilbud på offentlig kommunikasjon med t-bane fra Nydalen og Storo. Trikkelinjer fra Sandaker samt bussholdeplasser noen minutters gange fra leiligheten.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 43 kvm
Totalt bruksareal: 39 kvm
Totalt primærrom: 39 kvm

Primærrom: 4.etg: Bad, entré, stue/kjøkken, soverom.

I tillegg disponerer boligenen kjellerbod på ca. 8 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.05.19 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 4.334 kvm som tilhører borettslaget. Avlåst, meget pent opparbeidet gårdstun bestående av plen, beplantning, sittegrupper, gangstier og lekeapparater. Barnevennlig. 

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.04.2010. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Pen og arealeffektiv 2-roms leilighet med stor sydvendt balkong. Leiligheten ligger fint til i rolig sidegate med Akerselva som nærmeste nabo.
Store vinduer og god takhøyde gjør leiligheten lys og luftig.
Praktisk inndeling av leiligheten med romslig flislagt bad, entree med garderobe, soverom med doble skyvedører og skap på hver side av sengen. Åpen kjøkken løsning i stuen med god plass til spiesbord og sofagruppe. Utgang til sydvendt balkong på ca. 7,5 kvm.
Leiligheten er malt opp i tidsriktige farger og det er integrerte hvitevarer på kjøkken.

Leiligheten dipsonerer en bod på ca 8 kvm i kjelleren.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via radiatorer tilknyttet fjernvarme.

Borettslaget har avtale med Techem om leveranse av energiservicetjenester. Avtalen innebærer måling og avlesing av strøm, fjernvarme og vannforbruk. Avregning og eventuelt justering av akontobeløp skjer årlig, normalt i juli.

Energimerke Energimerket C1

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Elvesiden Borettslag.
Borettslaget består av 100 leiligheter fordelt på to bygg.
Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 55 00
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, men skal søkes styret.  
Foretatt påkostninger de senere år: Ingen i følge styreleder.
Planlagte påkostninger: Ikke noe aktuelt i følge forretningsfører. Brl utbedrer noen av radiatorene og rør. Men dette skal ikke påvirke felleskostnadene i følge Obos.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 
Det er meldt forhåndsavklaring av forkjøpsretten, og fristen går ut 25.03.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
 
Det er tinglyst ti servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet kloakk og vann, trafostasjon, garasje/parkering, bebyggelse (lagerskur), vilkår vedr utskillelse, anlegge og vedlikeholde ledninger, bestemmelse om bruk av gangvei og bestemmelse om barnehage.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4325 datert 24.04.2007 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 24.04.2007.

Vedrørende reguleringskart så skal det legges til rette for sykkelvei i Sandakerveien. Se plansak med saksnummer
201806521.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR40.19115

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.414,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, fyring, kabel-tv, bredbånd, garasje, forretningsførsel, bygningsforsikring, kommunale avgifter og trappevask.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert juli 2017.

Felleskostnadene fordeles slik:
Mnd a konto energi: 576,-
Felleskostnader: 1.087,-
Kabel tv/Bredbånd: 349,-
Kapitalkostnad lån: 2.402,-

Avdrasfriheten på lånet/fellesgjelden opphører 01.07.19. Fellesutgiftene vil da øke med kr. 763,- pr.mnd. Men det er mulighet for å nedbetale fellesgjelden, og da vil man minske fellesutgiftene slik at de blir kr. 2.012 pr.mnd.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr.5000/ 3.500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 906.118,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.262.024,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 18.682,- pr. 31.12.18.
Andel fellesgjeld er kr 1.280.999,- pr. 31.12.18.

Total fellesgjeld for boligselskapet er 62.562.260,- pr.03.05.19 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 2.25%
Lånets løpetid: 40 år og 2 mnd.
Avdragsfrihet: 01.07.2019.

Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 1.280.999,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 2.402,-.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,- (OBOS)

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.489.218,-. Av dette beløpet utgjør kr 1.280.999,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.187,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning
Store vinduer gir leiligheten godt lys
Stort vindu i stuen gir leiligheten fint lys
Åpen kjøkkenløsning i stuen
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Lillogata 3 C er spesielt anbefalt for enslige og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 428 lokalkjente.

Transport

Transport

Sandakerwalk
4 min
Grefsenveienwalk
5 min
Storowalk
10 min
Skoler

Skoler

Nordpolen skole (1-10 kl.)walk
7 min
Fernanda Nissen skole (1-7...walk
9 min
Bjølsen skole (1-10 kl.)walk
11 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

REMA 1000 Storowalk
3 min
Joker Sandakerwalk
5 min
Storo Storsenterwalk
8 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Lillogata 3 C
A
A
A
A
B
B
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F
G
G
G
G
G
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 43.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Therese Ekeli Berg
Eiendomsmegler

Therese Ekeli Berg

Telefon 22 95 55 52

Lurer du på noe

Therese svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...