Løren

Lørenveien 57

Prisantydning

7 200 000 kr

Omkostninger: 187 164 krTotalpris: 7 387 164 kr
Etasje
4
Byggeår
2018
Soverom
3
Areal (P-ROM)
81 m²
Tomteareal
2910 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda Heis
Fellesutgifter
3 130 kr

Lekker, ny 4 roms leilighet i 4. etg. Solrik balkong, heis og garasjeplass.

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Flott og romslig 4 roms hjørneleilighet som vender mot stort grøntareal og har gode solforhold. Store vinduer slipper inn godt med dagslys.God planløsning med 3 soverom, stue med åpen kjøkkenløsning og 2 bad. I kjelleren finner du bod samt garasjeplass.
Her vil du bo i grønne og rolige omgivelser, med kort vei til både Løren og Økern t-banestasjon og alle slags servicetilbud like utenfor døren. 
Lørenporten vil ved ferdigstillelse bestå av totalt syv bygg. Byggene vil omkranse et grønt og trivelig uterom til felles glede for beboerne. Lørenporten er et ideelt valg for deg som setter pris på en praktisk tilværelse i en bolig der alt er nytt og du slipper å ta et eneste malingsstrøk. Her kan du flytte rett inn og skape ditt eget hjem, som ingen har bodd i før deg.

Eiendommen

Lørenveien 57, 0580 Oslo
Gnr. 124, bnr. 270, snr. 13  i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Løren har gjennomgått en spennende forvandling fra industriområde til boligby. Gode solforhold, grønne lunger og et rikt service- og kulturtilbud gjør Løren til en levende bydel der det er trygt å vokse opp og lett å komme seg på jobb.

Å flytte til en ny bydel har mange fordeler. Alt er nøye planlagt som barnehgaer, skoler, sykkelstier og kollektivtransport. På Løren bor du sentralt, men på samme tid stille og fredlig. Her er det lys og luft mellom husene, samt grønne og hyggelige fellesområder der det er lett å bli kjent med dine naboer. Det er kort vei til marka, samtidig som Tøyenparken og livlige Grünerløkka er få minutter unna, enten du sykler eller reiser kollektivt. Det er kort vei til både Løren og Økern t-banestasjon som tar deg ned til sentrum på få minutter.

Storo Storsenter med alle slags butikker er en kort kjøretur unna, og en kort spasertur unna ligger Løren Torg med et stort utvalg av dagligvarer, dessuten apotek, bokhandel og andre servicetilbud. Nye butikker, kafeer og restauranter dukker stadig opp i nærmiljøet, og i Kanonhallen (utleie og kulturhuset på Løren) arrangeres det blant annet barneteater og konserter. Hallen liger i tilknytning til den flotte Peer Gynt-parken, der de voksne stadig kan finne noe nytt ved de unike skulpturene mens barna boltrer seg i Norges klatrenett.

Løren er en leken, grønn og trivelig bydel for folk i alle aldre!

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Kort vei til skoler og barnehager. Boligen sogner til Løren skole. Det er barnehage i umiddelbarnærhet i "Brødfabrikken".

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 86 kvm
Totalt primærrom: 81 kvm

Bruksareal: Alle rom: 86 kvm

Primærrom:
Entré, 3 soverom, 2 bad, stue/kjøkken: 81 kvm

Sekundærrom:
Garderobe på hovedsoverommet: 2 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 romslig kjellerbod. Det er heisadkomst til kjellerboden.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra Selvaag, boligen er helt ny og har aldri vært bebodd.

Tomten

Eiet tomt på 2.910 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det medfølger garasjeplass i lukket garasjeanlegg, plass 61, med heisadkomst til leilighetens plan.


P-plasser utgjør egen næringsseksjon - seksjon 287 (gnr.124 bnr.270) Ideelle eierandel 1/159.
Eierandel til p-plass er opprettet som realssameie
Eierandel til p-plass følger boligseksjonen ved salg

For kr. 100 pr. måned får alle beboerne i Lørenporten tilgang på 3 egne biler i garasjeanlegget og 100 andre biler innenfor Ring 3. Som medlem i bilpool har beboere i Lørenporten tilgang til bil akkurat når de trenger det. Selvaag Bolig har inngått en avtale med Hertz som sikrer alle beboere i Lørenporten mulighet til å benytte bil uten å eie den selv.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Hovedbæresystem i stål og betong. Etasjeskillere hovedsakelig i betong, med synlige v-fuger i himlingene. Fasadene består i hovedsak av tegl, puss på utlektet platekledning, samt fasadeplater på deler av fasaden og i balkongområder.

Området er i stadig utvikling og består i hovedsak av ny bebyggelse, bolig- og næringsbygg.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 22.11.18
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:  
1. Oppdatert gjennomføringsplan
a. Er innsendt
2. Dokumentasjon på at rekkefølgekrav i reguleringsplanen er etterkommet:
a. S-4835 § 10 andre ledd: Før det gis midlertidig brukstillatelse for boligene i de enkelte felt skal
i. Støyskjerm være etablert mot Alnabanen
1. Se dispensasjonsvurderingen fra brukstillatelse av 16.11.2018.
ii. Barnehagen være bygget
1. Oppfylt – oppført i byggesaken i felt D – 201507027 - Lørenveien 53 - 55 - Lørenvangen 1 - 5 - Oppføring av 3 boligblokker med barnehage og parkeringskjeller
3. Gangareal i vest skal være opparbeidet før bygningene kan tas i bruk
a. Er oppfylt – oppført i byggesaken i felt D
4. Driftstillatelse for heis
a. Heisen i Lørenveien 57 har driftstillatelse
5. Støyskjerm mot Alnabanen
a. Se dispensasjonsvurderingen
6. Den del av garasjen som omfatter innkjøring til parkeringskjeller skal være ferdigstilt.
a. Er ferdig bygget – bruks omsøkes i 201614723
7. Ferdigattest for rivesaken saksnr. 201603261skal foreligge.
a. Ble gitt 21.12.2017

16.11.2018 fikk vi bekreftet at heis 2 i hus C2 er godkjent som brannheis. Øvrige arbeider ble 12.11.2018 bekreftet ferdigstilt, slik at sikkerhetsnivåene er tilfredsstillende.
Gjenstående arbeider skal være utført innen 01.07.2019.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.  

Standard

Flott og romslig 4 roms hjørneleilighet. Leiligheten vender mot stort grøntareal og har gode solforhold. Store vinduer slipper inn godt med dagslys. Leiligheten har en god planløsning med 3 soverom, stue med åpen kjøkkenløsning og 2 bad. I kjelleren finner du en stor bod samt garasjeplass.
Her vil du bo i grønne og rolige omgivelser, med kort vei til både Løren og Økern t-banestasjon og alle slags servicetilbud like utenfor døren. Gode barnehager og skoler er også i nærhetern.

Lørenporten vil ved ferdigstillelse bestå av totalt syv bygg med tilsammen ca. 440 leiligheter. Byggene vil omkranse et grønt og trivelig uterom til felles glede for beboerne. Lørenporten er et ideelt valg for deg som setter pris på en praktisk tilværelse i en bolig der alt er nytt og du slipper å ta et eneste malingsstrøk. Her kan du flytte rett inn og skape ditt eget hjem, som ingen har bodd i før deg.

Splitter ny og meget lekker leilighet med særdeles god intern beliggenhet. Leiligheten har vesentlig oppgradert standard i forhold til ordinær leveranse fra utbygger. Dette merkes spesielt på gulv, kjøkken og bad.

Entré - Velkommen inn til denne flotte leiligheten i byggets 2. etg. Entreen er romslig og det er naturlig plass til garderobeskap.

Stue/kjøkken - Kjøkkenet er i åpen løsning mot stuen, og det er god plass til både salongmøblement og stort spisebord i stuen. De store vindusflatene ut mot balkongen slipper inn godt med sol- og dagslys. Stor skyvedør ut mot balkongen.

Soverom - Leiligheten har 3 gode soverom, hvorav hovedsoverommet har stor skyvedørsgarderobe. Garderoben og innmaten til garderoben er levert av Skattum.

Bad/WC - Leiligheten har 2 lekre bad. Det ene badet har direkte adkomst fra hovedsoverommet og består av dusjhjørne med glassvegg, her er det rainfall dusj fra Gustav Berg. Servant med underskap og speil over, toalett. På dette badet er det vindu. Det andre badet har adkomst fra entreen og er i samme lekre utførelse som badet til hovedsoverommet. Her er det også stor dusjnisje med skjermvegger i glass, servant med u nderskap og speil over, toalett. På dette badet finner man opplegg til vaskemaskin og tøkretrommel. Det er varme i baderomsgulvene via fjernvarme. Begge badene har fliser i grå utførelse (gravity dark) med veggfliser i størrelse 30x60 cm og gulvfliser i størrelse 15x15 cm. I dusjsonen er det mosaikkfliser i 5x5 cm.

Vegger - Alle veggene i leiligheten er malt i tidsriktig gråfarge, soverommene er malt i en noe mørkere tone enn øvrige oppholdsrom. Badene er flislagte.

Gulv - Lys enstavsparkett (Eik Vanilla matt 188) i alle rom med unntak av badene som er flislagte. Det er hvite fotlister.

Himling - Malte flater. Det er downlights i himlingen i entreen og på begge badene.

Oppvarming

Sentralfyring via fjernvarme. Forbruk av varme og varmt vann blir fakturert av BKK.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket C1

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Lørenporten 1 sameie, med sameiebrøk 86/17827.
Sameiet består av 286 leiligheter og 28 næringsseksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64
Dyrehold er tillatt, men skal ikke være til sjenanse for andre beboere.
Foretatt påkostninger de senere år: Bygget er et nybygg fra 2018
Planlagte påkostninger: Ingen. 

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst 11 servitutter på sameiets eiendom og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk: Dagboknr 2016/609781-8/200 tinglyst 05.07.2016. type heftelse: BRUKSRETT. Eiendommene skal ha en gjensidig bruksrett til hverandres utearealer.
Utearealene til barnehagen som ligger på gnr. 124 bnr. 269 skal være tilgjengelig for boligene på gnr. 124 bnr. 268, 269 og 270 utenom barnehagens åpningstider.

De øvrige servituttene omhandler: bruksrett, bestemmelse om vann og kloakkledninger, Bestemmelse om tilknytning til offentlig nett for spillvann og
overvann via privat stikkledning til eiendommene, utbyggingsavtale med Oslo kommune, bestemmelser om adkomstrett.

Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4835 datert 12.11.18 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 10.06.2015

Løren er under stadig utvikling og det er flere byggeprosjekter igangsatt. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR57.197

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3 130,- pr. mnd. og inkluderer: Drift av sameiet, kommunale avgifter, strøm i fellesarealer, parkering, TV og internett.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Det er vedtatt eiendomsskatt i Oslo. Eiendomsskatten er p.t ikke fastsatt da leiligheten er helt ny.


Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2018 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner.  
Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Tv-tuner/dekoder medfølger.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.

Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.

Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2018 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2018 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.Ligningsverdi er p.t ikke fastsatt.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 0,- pr 31.12.18
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 31.12.18

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.942,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 187 164,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr  9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Spiseplass i tilknytning til kjøkkenet.
Stie.
Store vindusflater ut mot balkongen.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Lørenveien 57 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 279 lokalkjente.

Transport

Transport

Lørenvangenwalk
5 min
Lørenwalk
7 min
Sinsenterrassenwalk
17 min
Skoler

Skoler

Frydenberg skole (8-10 kl....walk
8 min
Løren skole (1-7 kl.)walk
9 min
Sinsen skole (1-7 kl.)walk
12 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Løren Torgwalk
3 min
Apotek 1 Løren Torgwalk
3 min
MENY Lørenwalk
4 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 5.500,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning 
Inneståelse: kr 1.935,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Sarah Aamodt
Fagansvarlig/Eiendomsmegler

Sarah Aamodt

Telefon 21 00 72 24

Lurer du på noe

Sarah svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.