Lutvann/Trosterud

Lutvannsveien 44

Prisantydning

3 300 000 kr

Fellesgjeld: 123 000 krOmkostninger: 89 472 krTotalpris: 3 512 472 kr
Etasje
2
Byggeår
1973
Soverom
3
Areal (P-ROM)
83 m²
Tomteareal
27462 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda
Fellesutgifter
4 942 kr

Romslig 4-roms leilighet beliggende i 2. etg. Parkeringsplass. Oppussingobjekt. Nærhet til Østmarka.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Gjennomgående 4-roms leilighet på Lutvann/Trosterud, med Østmarka innenfor gangavstand. Lutvann boligsameie er et meget barnevennlig og rolige boområdet, med flotte og store fellesarealer. Leiligheten har behov for gjennomgående modernisering og er et oppussingsobjekt. Her kan du skape ditt drømmehjem!Kort om leiligheten: 

- 3 soverom 

- 2. etg.

- Oppussingsobjekt

- Stort potensiale

- Balkong

- Gjennomgående 

- God planløsning 

- Nærhet til Østmarka med flotte turmuligheter

- Stille og rolig boområde

- Gangavstand til skoler og barnehager

Eiendommen

Lutvannsveien 44, 0676 Oslo
Gnr. 142, bnr. 40, snr. 184 i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger i meget barnevennlig og naturskjønne omgivelser, med Østmarka rett utenfor døren. Helt utmerket for folk i alle aldre! Kort avstand til flere barnehager og skoler. 

Leiligheten ligger i bydel Alna, ca. 9 km nordøst for Oslo sentrum. Det er svært enkel adkomst til E6 og Ring 3 med ca. 10 minutters reisetid med bil til Oslo sentrum og Lillestrøm.

Området har god kommunikasjon med både buss og t-bane i gangavstand. Nærmeste bussholdeplass ligger i umiddelbar nærhet i Lutvannsveien, med buss nr. 69. Forøvrig går buss nr. 79 mellom Grorud og Skullerud/Holmlia fra bussholdeplass i Tvetenveien, ca. 10 minutters gange fra boligen og ekspressbusser, samt flybuss til Gardermoen fra E6/Trosterudkrysset. T-bane fra Trosterud med linje 2, kun ca. 600 m fra leiligheten. 

Ca. 10 minutters gange til Trosterud nærsenter med Kiwi butikk, hyggelig café, legesenter. Her ligger for øvrig også Trosterud t-banestasjon. Haugerud senter ligger innenfor 15 minutters gange og tilbyr matbutikk, frisør, apotek, lege og treningssenteret Bare Trening. I tillegg er det kun et par stopp med t-banen til Tveita senter med et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud i form av 73 butikker. På Alna senteret finner man også alt man måtte trenge med flere interiør- og møbelforretninger, byggevarerhus, sportsforretninger og elektronikk.

Det er også et mangfold av fritidsaktiviteter i nærområdet som bl.a. Haugerud idrettspark med kunstgressbane, tennis-, criket-, skateboard- og streetbasketbane, samt idrettshall. Haugerud IL tilbyr lag innenfor både fotball, håndball, cricket, tennis, badminton, capoeira og dans. Forøvrig har man rideskole på Trosterud og nytt stort ridesenter på Alna, Nordre Lindeberg besøksgård med dyr og åpen café, Furuset idrettsanlegg med fotballbaner og tennishall, samt Furuset Forum med is- og håndballhall og Jerikobakken alpinbakke på Lindeberg. Nærmeste treningssenter er foruten Bare trening på Haugerud, Sats Elixia på Hellerud, OPC Gym på Teisen og Actic på Furuset.

Østmarka tilbyr et bredt lysløypenett, tur- og sykkelstier til populære utfartssteder som Mariholtet, Rustadsaga og Skullerudstua sportsstue med servering. Vinterstid kan du spenne på deg skiene utenfor døren og etter noen raske stavtak, finner du inngangen til lysløypa. I tillegg inviterer Østmarka med flotte bade-, fiske- og padlevann sommmerstid. Legg søndagsturen til nydelige lille Lauvtjern, Lutvann med sandstrand eller Ulsrudvann og Nøklevann, hvor du kan leie kajakk og kano.

Barnehager og skoler

Lutvann barneskole ligger kun ca. 400 meters gange fra boligen, mens det er ca. 15 minutters gange til Haugerud ungdomsskole. Det er flere barnehager i nærområdet, som b.la. Fagerholt, Trosterud senter Barnehage og Kastanjen barnehage. 

Nærmeste videregående er Hellerud, som ligger ca. 7 minutter med bil fra boligen. 

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 92 kvm
Totalt primærrom: 83 kvm

Bruksareal:
Leilighet 92 kvm

Primærrom:
Leilighet: 
2. etasje 83 kvm: Bad, kjøkken, stue/gang, 3 soverom og WC.

Sekundærrom:
Leilighet: 
2. etasje 9 kvm: Innglasset veranda. 

I tillegg disponerer boligen en ekstern bod på ca. 5 kvm. 

Veranda er medtatt som bruksareal iht. retningslinjer gitt av Norsk Takst. Dette fraviker fra NS 3940

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.10.2019 utført av Stein Gunnar Rølles. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 27.462 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

I henhold til sameiets vedtekter er hver enkelt sameier pliktig til å leie parkeringsplass i garasjehuset eller på uteparkeringen iht. gjeldende fordeling. Plassen følger seksjonen ved salg. 

For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen/leiligheten er iht. tilstandsrapport oppført i bærende konstruksjoner i betong, registrert tatt i bruk 1973. Utfyllende vegger i antatt bindingsverk. Ytterkledningen med ytterpanel og forblending med teglstein. Flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/membran. Innvendig fremstår leiligheten i
all hovedsak med opprinnelige konstruksjoner og bærer preg av bruk og er slitt. Dette inkluderer våtrom og kjøkken, og leiligheten har behov for gjennomgående modernisering.Vinduer med ramme og karmer i tre med isolerglass. Etasjeskiller i betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: 

Vinduer: 
Noe utvendig værslitasje/avflassing. Et stuevindu fra 1973 er punktert. 

Kjøkkeninnredning - Tg 2: 
Utettheter i avløp grunnet manglende tetting for eventuelt utløp fra oppvaskmaskinen som ikke er tilsluttet.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.12.2012. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Gjennomgående 4-roms leilighet på Lutvann/Trosterud, med Østmarka innenfor gangavstand. Lutvann boligsameie er et meget barnevennlig og rolige boområdet, med flotte og store fellesarealer. Leiligheten har behov for gjennomgående modernisering. Her kan du skape ditt drømmehjem!

Kort om leiligheten: 
- 3 soverom 
- 2. etg.
- Oppussingsobjekt
- Stort potensiale
- Balkong
- Gjennomgående 
- God planløsning 
- Nærhet til Østmarka med flotte turmuligheter
- Stille og rolig boområde
- Gangavstand til skoler og barnehager

Entrè:
Romslige entrè med plass til garderobeløsning. Trenger en mer oppbevaringsmuligheter, er det mulighet for entrémøbler som kommode, skoskap, etc. 

Stue & overbygget balkong:
Romslig stue med plass til både spisebord og sofaseksjon. Fra stuen er det utgang til balkong med hyggelig utsyn. Balkongen er et yndet ekstrarom på varme sommerdager. 

Bad: 
Eldre bad som er innredet med benkeskap med servant og badekar med badearmatur. Separat toalett vis a vis badet. 

Kjøkken: 
Kjøkkeninnredning med malte glatte fronter. Benkeplater i laminat og stål med oppvask og skyllekum. Ventilator med utblåsning. Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet som følger boligen.

Soverom: 
Leiligheten har tre soverom.

Oppvarming

Felles vannbåren varme til radiatorer. Tilstand er ikke vurdert i tilstandsrapporten.

Energimerke Energimerket F1

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Lutvann boligsameie, med sameiebrøk 950/248.080.
Sameiet består av 227 seksjoner(parkeringshuset en egen seksjon).
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.
Lutvann Boligsameie har avtale om vaktmestertjeneste.
Sameiets eiendommer er forsikret i IF SKADEFORSIKRING.
 
Foretatt påkostninger de senere år: 
2018: Reparasjon av garasjegulv med katodisk beskyttelse.
2017: Installasjon av automatisk styring av returvannsventiler i fyringsanlegget.
2016: Rengjøring av fasader på alle nordsider av bygningene samt impregnering av gavlveggen ved nr. 24.
2015/2016: Rehabilitering fyrhus i samarbeid med Haukåsen IV. Utskiftning av de to kjelene med brennere. Overgang fra fossil olje til bio-olje.
Hver kjele er 920 kilowatt.
2008/2009: Rehabilitering balkonger. Utvidelse og innglassing.

Planlagte påkostninger: 
Det er ifølge styreleder pr. 25.11.2019 ingen planlagte påkostninger i sameiet, annet enn vanlig og generelt vedlikehold. 

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 29313, tinglyst 08.06.1984, type heftelse: obligasjon, hvor sameiet står som panthaver med et pant på kr. 40.000,-. Pantet har prioritet etter 90% av lånetaksten til enhver tid uten opptrinnsrett. 

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom. Dagboknr 39781, tinglyst 24.06.1987, type heftelse: erklæring/avtale som er en gammel kontrakt mellom Lutvann boligsameie og Oslo lysverker angående nettstasjon på gnr. 142, bnr. 40 med flere bestemmelser. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S- 1757 datert 21.06.1972 og S-1422 datert 30.08.1967 tilhørende reguleringsbestemmelser.

Det foreligger planer om utbygging av boligblokker på gnr. 115, bnr. 43, også kalt Lutvannskroken 25. Denne eiendommen grenser til nordsiden av sameiets eiendom gnr. 142, bnr. 40, dette på norsiden av Lutvannsveien 10 og 12. 

Man kan lese mer om saken på Oslo kommunes hjemmesider, oslo.kommune.no - plan, bygg og eiendom - saksinnsyn - 201916221

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR11.19154

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 4.942,- pr. mnd. og inkluderer: Tv og internett, garasje, fyring og varmtvann, balkong , felleskostnader, dekoder, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m. 
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2019 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2018 beregnet til kr 966.057,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig). 

Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.477.805,20. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 24.490,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 123.000,- pr. 01.10.2019

Total fellesgjeld for sameiet er kr 27.643.367,- pr. 31.12.2018 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: Fastrente 8,40% pr 02.10.2019
Lånets løpetid: 19 år og 1 mnd
Avdragsfrihet: Nei
Lånenr.: 2NORDA-60030890208 S

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.392.547,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.515.547,-.
Av dette beløpet utgjør kr 123.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegninger 2D.
Plantegninger 3D.
Luftig og romslig stue.
Her er det god plass til ulike seksjoner, som sofakrok og spisebord.
Utgang til overbygget balkong fra stuen.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Lutvannsveien 44 er spesielt anbefalt for familier med barn og godt voksne. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 75 lokalkjente.

Transport

Transport

Lutvannsveienwalk
1 min
Trosterudwalk
8 min
Trosterudwalk
8 min
Skoler

Skoler

Lutvann skole (1-7 kl.)walk
5 min
Skjønnhaug skole (1-7 kl.)walk
11 min
Lindeberg skole (1-10 kl.)walk
13 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Kiwi Trosterudwalk
8 min
Coop Prix Lindebergåsenwalk
10 min
Lindeberg apotekwalk
15 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, som ikke er fylt ut da arvingene ikke har bebodd eiendommen og derfor ikke har kunnskap om eiendommens tilstand.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 25.000,-
Tilrettelegging kr 15.900,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.150,-
Visninger: kr 2.250,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Marius Stormfelt
Eiendomsmegler

Marius Stormfelt

Telefon 67 16 74 52

Lurer du på noe

Marius svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.