Grefsen/Kjelsås

Lyngåsveien 11 E

Prisantydning

8 200 000 kr

Fellesgjeld: 363 471 krOmkostninger: 8 220 krTotalpris: 8 571 691 kr
Etasje
4
Byggeår
1950
Soverom
3
Areal (P-ROM)
106 m²
Tomteareal
5478 m²
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
4 076 kr

Sjarmerende halvpart vertikaldelt bolig med sentral og barnevennlig beliggenhet! Nær marka og butikk - Ingen dok. avgift

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Sjarmerende halvpart av vertikaldelt tomannsbolig i et populært, barnevennlig og veletablert boligområde på Kjelsås/Grefsen. Nærhet til marka, butikker og offentlig kommunikasjon.

Huset har en god planløsning med inngangsparti, stue opg separat kjøkken med spiseplass i 1. etasje. I 2. etasje er det 3 soverom, bad og utgang til sydvendt veranda. I tillegg er det råloft med gulvareal på ca. 40 kvm og takhøyde på 2,39 m på det høyeste. I kjelleren er det godt med lagring i boder og trapperom, samt kjellerstue som nylig er pusset opp. Kjellerstuen er ikke godkjent som varig oppholdsrom.

Borettslaget har nylig etterisolert alle hus, samt byttet kledning og renner/nedløp. Alle vinduer er av nyere dato, med unntak av noen få i kjeller.

Velkommen til visning!

Eiendommen

Lyngåsveien 11 E, 0491 Oslo
Gnr. 75, bnr. 61 i Oslo kommune.
Andelsnr. 18 i Lyngåsveien Borettslag, org.nr. 953 550 253

Områdebeskrivelse

Lyngåsveien 11 E har en barnevennlig, sentral og rolig beliggenhet, like ved foten av Grefsenåsen. Beliggenheten er ideell for en aktiv barnefamilie som ønsker nærhet til det aller meste. 

Det er få minutters gange til Myrerjordet, med stor kunstgressbane, sandbane for håndball og volleyball, samt Tuftepark med treningsapparater. Marka er innen gangavstand, med milvis med turløyper på ski eller på bena. Er man glad i langrenn, har Kjelsås IL kunstsnøanlegg i Linderudkollen, i tilfelle snøen ikke spiller helt på lag. Langrennsgruppa i Kjelsås IL har også varmestue på Langsetløkka, kun 5 minutter unna med bil. Herfra går det flotte, preparte skiløyper på vinterstid. Er du mer glad i nedoverski, er det noen minutters kjøretur til Oslo skisenter ved Trollvann.

Fine tur- og bademuligheter langs Akerselva. Ved Frysja er det mange badeplasser, blant annet ved fossen, "badestenen" eller ved "tauet". Følger man Akerselva nedover, går det turvei til Nydalen og videre ned mot Oslo sentrum. 

Dagligvarehandelen kan gjøre unna på søndagsåpne Joker i Kjelsåsveien, få minutters gange fra boligen. Spar på Myrerjordet er heller ikke langt unna, her har de stort utvalg og ferskvaredisk. Ellers er det også et rikt utvalg av andre dagligvarekjeder som Prix i Marsveien eller Midtoddveien, samt stor Rema-butikk på Stillatorvet. 

Storo er nærmeste kjøpesenter, en kort trikketur eller biltur fra huset. Med over 130 butikker og servicetilbud er det Oslos største senter, her er det Vinmonopol, stor Coop Mega-butikk, klesbutikker, apotek osv. 

Bydelen byr på et utvalg av Oslos beste skoler, og sammen med Kjelsås idrettslag tilbyr området svært gode oppvekstsvilkår for barn og unge. Kjelsås Idrettslag har et bredt tilbud til alle aldersgrupper.

Gangavstand til offentlig kommunikasjon, 25-bussen går i Kjelsåsveien, trikken fra Grefsenveien og tog fra Kjelsås stasjon. Fra Storo går det t-bane og flybuss.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Boligen sokner til Kjelsås skole (1. til 7. trinn) og Engebråten skole (8. til 10. trinn). Det er flere kommunale og private barnehager i området, som for eksempel Myrer Kanvas, Lykketrollet familiebarnehage og Grefsenlyst FUS barnehage. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 147 kvm
Totalt bruksareal: 131 kvm
Totalt primærrom: 106 kvm

Primærrom:
Kjeller:
Kjellerstue, trapperom: 26 kvm

1. etasje:
Vindfang, kjøkken med spiseplass, stue: 40 kvm

2. etasje:
Trappegang, 3 soverom, bad: 40 kvm

Sekundærrom:
Kjeller:
2 boder: 12 kvm

Loft:
Råloft: 13 kvm

Loftet har et totalt gulvareal på 42 kvm, inklusive trappeløp.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.11.2019 utført av Fredrik Hauki. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 5.478 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er fellesareal og pent opparbeidet med store fellesområder med lekeplass for barna og sittegrupper.
Utearealet rundt boligen har i praksis fungert som en privat sone for nåværende eier, men er en del av borettslagets fellesarealer.

Parkering

Borettslaget har biloppstillingsplasser og garasje til utleie for beboerne. Dersom en plass blir ledig, skal den lyses ut av styret med 14 dagers søknadsfrist. Den som søker for bil nummer én, vil gå foran beboere som søker plass til bil nummer to.
Se punkt 12 i vedtektene for bestemmelser om parkering eller konferer megler ved spørsmål. Vedtektene ligger vedlagt i salgsoppgave.

Ellers gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.
Avløps- og vannrør inn til borettslaget er byttet i 2019.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i med grunnmur i betong, utvendig pusset og malt. Yttervegger i bindingsverk av tre med stående panel. Huset har i 2019 blitt etterisolert og det er byttet kledning i regi av borettslaget.
Saltak i trekonstruksjoner, yttertak er tekket med takstein. Takrenner, nedløp og beslag i plastbelagt stål, byttet i 2019.

Vinduer med isolerglass fra 2015 og 2016 i 1. og 2. etasje. Terrassedør i 1. etasje fra 2006, og balkongdør i 2. etasje som vil bli skiftet i 2019.
I kjellerstuen er vinduene av nyere dato, mens i bod/trapperom er det originale vinduer.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at boligen er godt vedlikholdt, men at det er noe oppgraderingsbehov. Utvendig mur har fått TG 2 og er moden for vedlikehold. Drenering er fra byggeår. Tak har fått TG 2 på bakgrunn av mosevekst på takstein. Enkelte kjellervinduer er ikke byttet og har fått TG 2, et soveromsvindu er også litt hardt og har fått TG 2. Ellers har vinduer og balkong/terrassedører fått TG 1. 

Varmtvannsbereder på 198 liter fra 1999 montert i kjellerbod.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1950-tallet.

Det foreligger et notat i byggesaksmappen med påtegnelsen "kan ferdigattesteres" og at mangler påpekt ved inspeksjon er rettet, datert 18.03.1952.
Det foreligger også ferdigattest for garasje for 2 biler og garasje for 6 biler.

Takstmannen kommenterer at det minste soverommet i 2. etasje er mindre enn et normalt soverom. Veggen ble flyttet da badet ble pusset opp for ca. 14 år siden, for å lage større bad.
Kjellerstuen er ikke bruksendret og er på originale byggetegninger godkjent som verksted/lagerrom.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet.
Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Pen halvpart av vertikaldelt tomannsbolig i meget barnevennlig og rolig område. Boligen går over 2 plan, i tillegg til loft og kjeller. Fin planløsning med entré, stue og spisekjøkken i 1. etasje, 3 soverom og bad i 2. etasje. 
Borettslaget har nylig etterisolert og byttet kledning på alle hus, i tillegg til nye takrenner og nedløp. Det er også byttet vinduer og balkongdører, ny entrédør kommer i løpet av kort tid. Verandaen i 2. etasje er også vedlikeholdt, og treverk er byttet.

Meget sentral beliggenhet med kort vei til trikk og buss, søndagsåpen matvarebutikk, spisesteder på Grefsenplatået og marka med flotte turløyper. Borettslaget har fine fellesarealer med lekeplass for barna og felles sittegrupper for de voksne.

Inneholder:

1. etasje:
Pent, separat kjøkken med hvite profilerte fronter og benkeplate i tre. Kjøkkenet har godt med både skap- og benkeplass, i tillegg til plass til stort spisebord under kjøkkenvinduet. 

Stue med god plass til sofagruppe. Det er vedkamin i stuen, som varmer godt på kalde vinterdager. Stuen har store vindusflater som slipper inn godt naturlig lys i boligen, samtidig som man har oversikt over barna som leker ute. Fra stuen er det utgang til usjenert, skiferlagt uteplass og gressplen, med gode solforhold. 

Entré med klesoppheng. Fra entréen går trappen videre ned til kjelleren.

2.etasje:
Romslig, pent flislagt bad som ble pusset opp av fagfolk for ca. 14 år siden. Badet er utstyrt med dusjhjørne med glassdører, frittstående toalett, servant med underskap og innmurt speil. Det er vindu på badet for ekstra lufting. Det er gulvvarme og opplegg for vaskemaskin på badet.

Hovedsoverommet er av god størrelse med oppbevaringsplass i garderobeskap. Her er det god plass til dobbeltseng. Gulvet på hovedsoverommet er håndmalt i et klassisk rutemønster.

Soverom 2 har også fin størrelse, med plass til seng og arbeidspult. Lagringsplass i plassbygde garderobeskap på soverommet. 

Soverom 3 er noe mindre, men egner seg fint som barnerom eller kontor. Fra dette rommet går trappen opp til loftet. 

I gangen i 2. etasje er det et praktisk innbygget skap, med god lagringsplass. Det er utgang til sydvendt veranda på 4,7 kvm fra gangen.

Loft:
Loft med gulvareal på 42 kvm, inklusive trapperom. Loftet har god takhøyde, med 2,39 m på det høyeste. Andre andeler i borettslaget har innredet loftet, dette er søknadspliktig.

Kjeller:
Stort trapperom med mye lagringsplass. Fra trapperommet kommer man videre inn til to boder og kjellerstue. Kjellerstuen er nylig pusset opp med etterisolering og ny panel. Betongen er støpt på nytt og det er lagt nytt gulv. 
Kjellerstuen er godkjent som verksted/lagerrom på originale byggetegninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner, gulvvarme på bad og vedkamin i stuen i 1. etasje. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Lyngåsveien Borettslag.
Borettslaget består av 20 leiligheter.
Forretningsfører er USBL, tlf. 22 98 38 00.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er i utgangspunktet ikke tillatt, men tillatelse kan gis av styret etter skriftlig søknad.  
 
Foretatt påkostninger de senere år: 
2018/2019: Etterisolering, ny panel, nye taknedløp, nye vinduer og balkongdører, oppussing av oppganger og maling av vegger i borettslaget. Arbeidene er nesten ferdigstilt.
2019: Bytter vann og avløpsledninger fra borettslaget ut til hovedledning. Arbeidene pågår nå og fellesarealer vil bli satt i stand til våren 2020.
2019: Graving i forbindelse med etablering av ladestasjoner til el-bil/hybrid. 

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte. 

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 7 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vei og gjerde, bestemmelse om vann og kloakkledninger, samt bestemmelser om elektriske kraftlinjer og vedlikehold av disse. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.06 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Oslo kommune skal utbedre vannforsyningen til Oslo by og forsterke vannforsyningens overføringssystemer. Det skal bygges underjordisk tunnel fra Oset til Voldsløkka, under Jetteveien, Myrerdraget og Kjelsåsmyra. Planlagt oppstart for arbeidet er januar 2021.
Ta kontakt med megler for mer informasjon eller se saksnummer 201915152 på Plan og bygningsetatens hjemmesider. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR41.19129

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.076,- pr. mnd. og inkluderer: renter og avdrag på felles lån, kabel-TV, felles forsikring, forretningsførsel, generell drift av borettslaget og leietillegg for bruk av fellesvaskeri.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr. 2.552,-
Renteutgifter kr. 504,-
Avdrag kr. 670,- 
Kabel-TV kr. 209,-
Leietillegg fellesvaskeri kr. 60,-

Eiendomsskatten faktureres fra USBL to ganger i året, medio mai og medio oktober. Eiendomsskatten for 2019 er 2.824,-.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 11.300,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor (tidligere Canal Digital) som leverandør av kabel-tv og grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.731.858,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2017 bli kr. 6.234.689,-. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 117.421,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 363.471,- pr. 17.10.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er 6.825.905,-,- pr. 17.10.2019. og lånevilkårene er:
Lånenummer: 86018425981, Danske Bank
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 17.10.2019: 1.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 349
Første termin/første avdrag: 20.10.2018 ( siste termin 20.10.2048 )

Boligselskapet har ikke IN-avtale

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.188,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 8.571.991,-. Av dette beløpet utgjør kr 363.471,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

1.etasje
2. etasje
Kjeller
Huset er etterisolert og kledning er byttet i 2019
Hyggelig inngangsparti med praktisk utebod
Ny ytterdør er bestilt og vil bli satt inn før overtagelse
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Lyngåsveien 11 E er spesielt anbefalt for familier med barn og husdyreiere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 51 lokalkjente.

Transport

Transport

Lyngåsveienwalk
2 min
Kjelsås stasjonwalk
16 min
Storowalk
19 min
Skoler

Skoler

Disen skole (1-7 kl.)walk
14 min
Kjelsås skole (1-7 kl.)walk
15 min
Morellbakken skole (8-10 k...walk
15 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Joker Kjelsåswalk
2 min
SPAR Kjelsåswalk
8 min
Vitusapotek Kjelsåswalk
19 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
TilbakeAvstand til byer

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Pernille Fagerheim Rogneby
Eiendomsmegler

Pernille Fagerheim Rogneby

Telefon 22 79 75 88

Lurer du på noe

Pernille svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.