Bergen vest

Lyngfaret 1

Prisantydning

2 150 000 kr

Fellesgjeld: 448 000 krOmkostninger: 1 532 krTotalpris: 2 599 532 kr
Etasje
1
Byggeår
1971
Soverom
3
Areal (P-ROM)
79 m²
Tomteareal
48057.3 m²
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
6 674 kr

Pen 4-roms leilighet med god standard - Vestvendt innglasset balkong - Varmtvann og sentralvarme inkl. i fellesutgifter

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Flott 4- roms leilighet med sentral beliggenhet i Bergen vest. Her bor du i rolige og barnevennlige omgivelser med kort vei til barnehager, skoler og idrettsanlegg. I borettslaget er det flere lekeplasser, fine grøntarealer og velholdte adkomstveier med lite trafikk. Leiligheten er flott med gjennomgående lyse overflater og god standard. Den ligger i høy første etasje og inneholder gang, bad, 3 soverom, stue, kjøkken, balkong og bod. Fra leiligheten er det 5-10 min. gange til Vestkanten storsenter som tilbyr det meste av servicetilbud og byr på aktiviteter til både store og små.

- Varmtvann og sentralvarme inkl. i fellesutg.
- Innglasset vestvendt balkong.
- Nytt baderom og nye vannrør i 2009
- Gode parkeringsmuligheter
- Kort vei til Vestkanten storsenter
- Gode bussforbindelser

Eiendommen

Lyngfaret 1, 5172 Loddefjord
Gnr. 124, bnr. 94,  i Bergen kommune.
Leil.nr. 26 , andelsnr. 26,
Vadmyra Borettslag, org.nr. 950554479

Områdebeskrivelse

Lyngfaret 1 har sentral beliggenhet i Bergen vest. Her bor du i rolige og barnevennlige omgivelser med kort vei til barnehager, skoler og idrettsanlegg. I borettslaget er det flere lekeplasser, nydelige grøntarealer, områder med stor plass til diverse uteaktiviteter og velholdte adkomstveier med lite trafikk. Leiligheten ligger i en av borettslagets lavblokker med innglasset vestvendt balkong på ca. 9 kvm. Fra leiligheten har man utsikt mot nærområdet, Vadmyra skole og fellesarealer i borettslaget.

Vadmyra borettslag ligger like bak Vestkanten storsenter, bydelssenteret med 110 butikker, badeland, ishall m/ curlingbaner m.m. Nærmeste dagligvarebutikk er lokalbutikken i borettslaget Coop Extra, samt Coop obs, Meny og Joker på Vestkanten. Joker holder søndagsåpen butikk i tillegg holder Esso bensinstasjon døgnåpent. Like i nærheten ligger Vadmyra idrettsanlegg med idrettshall og flere fotballbaner. Nærområdet byr også på flotte turmuligheter, nydelige turopplevelser venter på deg i Kanadaskogen, rundt Storavatnet og opp byfjellet Lyderhorn. For innendørs aktivitet ligger SATS treningssenter, Nr1 FitnessXpress Bjørge og BPC ikke langt unna.

Rundt 5 minutters kjøring til Haakonsvern. Nærmeste busstopp ligger ca. 100 meter fra blokken hvor linje 6 tar deg til sentrum. Fra Loddefjord terminal går det også direktebuss til Haukeland sykehus, samt gode forbindelser til Askøy, Sotra, Fyllingsdalen og Flesland. 

Veibeskrivelse

Fra sentrum kjører du mot Sotra Rv.555. og videre mot Haakonsvern. I rundkjøringen ved loddefjord terminal skal du inn til venstre mot Haakonsvern. Ta første avkjørsel i neste rundkjøring inn mot Vadmyra. Ta så til venstre inn på Lyngfaret der blokkbebyggelsen starter. Leiligheten ligger i førstkommende blokk, inn første inngangsdør fra adkomstvei. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Vadmyra skole 1-7 klasse
Loddefjord skole 1-10 klasse 
Sandgotna skole 8-10 klasse
Kjøkkelvik skole 1-10 klasse
Olsvikåsen videregående skole 
Laksevåg videregående skole
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 90 kvm
Totalt bruksareal: 91 kvm
Totalt primærrom: 79 kvm

Bruksareal:

Primærrom:
1. etasje, 79 kvm: Stue, kjøkken, 3 soverom og bad

Sekundærrom:
1. etasje, 11 kvm: Inglasset balkong og bod

I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjeller på ca. 9 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.06.2019 utført av Byggmester JH Nielsen AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 48.057 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet med asfalterte veier og parkeringsplasser, fine grøntområder beplantet med prydbusker og flere uteområder med lekeplasser. 

Parkering

Parkering kun på anviste plasser i borettslaget. Med leiligheten følger det to parkeringskort til fast parkering og 3 kort til gjesteparkering. Ellers parkering i vei etter gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong.

Lavblokken består av 5 etasjer og er oppført med grunnmur og fundamenter i betong på antatt faste masser og sprengstein. Yttervegger i isolert bindingsverk, og betongvegger i gavl, kledd med utvendig fasadeplater. Flat takkonstruksjon tekket med folie membran el. Etasjeskiller og
bærekonstruksjoner er i betong. Svalganger og balkonger i betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Det fremgår av tilstandsrapporten at alle punkter er satt til tilstandsgrad 1 da det ikke ble avdekket noen vesentlige avvik i leiligheten. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 30.01.1970. I skrivet står det at uferdige punkter ikke er et hinder for at bygningen kan tas i bruk.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra IKEA med profilerte overflater i kirsebær farge og med laminert benkeplate. Fliser mellom skap og på gulv, opplegg for oppvaskmaskin. Stålvask og blandebatteri. Eier har satt inn ny ovn, induksjonstopp og ventilator i 2018. Flott glassvindu inn til stuen som skaper en større romfølelse. Plass til spisegruppe. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Stue: Romslig stue malt i lyse farger med nyere laminatgulv. God plass til ønsket innredning av både sofagruppe og spisestue. Utgang til innglasset balkong på ca. 9 kvm. 

Bad: Helfliset baderom innredet med dusjkabinett, vegghengt toalett, vask og skuffeseksjon. Her er også opplegg for vaskemaskin. Baderom er pusset opp i regi av borettslaget i 2009, inkludert bytte av vannrør. 

Soverom: Leiligheten har inneholder 3 soverom. Alle er av god størrelse med moderniserte overflater.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med vannbåren varme til radiator og varmekabler på bad og balkong. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F1

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Vadmyra Borettslag.
Borettslaget består av 548 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS.  tlf. 22 86 55 51
Dyrehold må søkes om til styret.  
Styreleder: Åmund Elvatun
Ingen fremtidige planlagte påkostninger.
Borettslaget har ikke IN-ordning.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av andel fellesgjeld.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vann og kloakkledninger, bruksrett til tilfluktsrom og bestemmelse om gjerde/gjerdeplikt. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan Laksevåg. gnr. 124, hetlevik, revidert plan for Loddefjord Felt 2 datert: 06.06.1967.

Hensynssoner:
Vei støy - Rød sone Rød s 13,7 %
Flystøy gul sone  100,0 %

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR69.1961

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 6.674,- pr. mnd. og inkluderer: Felleskostnader, kommunale avgifter, renter- og avdrag av andel fellesgjeld, felles renhold, kabel-tv/internett, sentralvarme og varmt vann.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.19.

Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader 6.222,-
Renhold 108,-
Kabel-Tv 344,-
Nærmere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5400,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 638.120,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 32.328,- pr. 28.05.19
Andel fellesgjeld er kr 448.000,- pr. 28.05.19

Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 212.467.791,- pr. 28.05.19 og lånevilkårene er:

Husbanken
Annuitetslån
Rentebetingelser (flytende) per 28.05.19: 1,58% pa.
Saldo per 28.05.19: 11.315.129,-
Andel av saldo: 23.920,-
Forventet nedbetalt: Jan 2030

Husbanken
Annuitetslån
Rentebetingelser (flytende) per 28.05.19: 1,58% pa.
Saldo per 28.05.19: 11.200.818,-
Andel av saldo: 23.861,-
Forventet nedbetalt: Januar 2030

Husbanken
Annuitetslån
Rentebetingelser (fast) per 01.04.19: 2,68% pa.
Saldo per 28.05.19: 35.258.441,-
Andel av saldo: 74.511,-
Forventet nedbetalt: Juni 2031

Nordea
Annuitetslån
Rentebetingelser (flytende) per 28.05.19: 2,01% pa.
Saldo per 28.05.2019: 154.693.403,-
Andel av saldo: 325.716,-
Forventet nedbetalt: Juni 2047 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Innmeldingsgebyr til OBOS på kr 500 pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.599.532,-  Av dette beløpet utgjør kr 448.000,-  andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.187,- (OBOS)

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning
Lys og moderne stue med moderniserte overflater
Lyskasser med innfelte spotter i tak
Se alle bilder i galleriet
Lyngfaret 1

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 40.000,- 
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 11.750,,-
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger: kr 2.000,-
Fotopakke: kr 6.400,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Henriette Muri
Eiendomsmeglerfullmektig

Henriette Muri

Telefon 53 00 00 86

Lurer du på noe

Henriette svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...