Solgt: 3 500 000 kr
FALKUM

Magnus gate 9

Prisantydning

3 390 000 kr

Omkostninger: 85 972 krTotalpris: 3 475 972 kr
Byggeår
1958
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
218 m² / 292 m²
Tomteareal
1144 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Arkitekttegnet og spennende enebolig med særpreg. Boligen er meget innholdsrik og har svært god beliggenhet

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Arkitekttegnet og spennende oppussingsobjekt med særpreg. Boligen er meget innholdsrik og har svært god beliggenhet. Tilbaketrukket fra trafikken i Hesselbergs gate og Landstads gate, og med stor hage. Gode solforhold med terrasse på begge sider av boligen.
 • Stor grunnflate (160 kvm.) og alle funksjoner på hovedplan. Her er det vindfang, vaskerom, kjøkken, stue, sep. toalettrom, bad og 4 soverom.
 • Full kjeller under hele boligen som er delvis innredet. Egen inngang med dobbelfløyet dør til kjelleren.
 • Fine uteplasser på begge sider av boligen. Lun og usjenert terrasse mot hagen, og overbygget terrasse ved inngangspartiet.
 • Stor og tilnærmet flat hage.
 • Attraktiv beliggenhet i veletablert boligområde på Falkum med kort gange til sentrum.
 • Garasje.

Eiendommen

Magnus gate 9, 3722 Skien
Gnr. 300, bnr. 2750 i Skien kommune.

Områdebeskrivelse

Eiendommen har en rolig beliggenhet på Falkum, og ligger tilbaketrukket fra de mest trafikkerte gatene i området. Falkum er et veletablert villaområde ikke langt fra sentrumskjernen, og kort spaséravstand til alle fasiliteter som sentrum har å by på. Det er også kort avstand til skoler, barnehager og flotte friområder som bl.a. Lundedalen og Bakkestranda. Det finnes også flere fritidstilbud i nærområdet som bla. Skagerak Arena med idrettsanlegg, treningssenter samt et utvalg av dagligvareforretninger. God bussforbindelse i området.

Veibeskrivelse

Fra Skien følger man Hesselberg gata mot vest og tar til høyre inn Landstads gate nord. Magnus gate ligger som andre gate til høyre, og boligen er merket med skilt fra Krogsveen.

Barnehager og skoler

Lunde Barneskole og Mæla ungdomsskole. Det finnes også flere barnehager i nærområdet. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for nærmere informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 320 kvm
Totalt bruksareal: 292 kvm
Totalt primærrom: 218 kvm

Primærrom:
Hovedplan 142 kvm:
Vindfang, gang, bad, toalettrom, vaskerom, kjøkken, stue og 4 soverom. 

Kjeller 76 kvm:
Gang, bad, kjellerstue, trapperom og 
2 innredede rom. De rom som er innredet i kjeller er ikke godkjent til varig opphold.

Sekundærrom:
Hovedplan:
Bod på 4 kvm

Kjeller 70 kvm: 
Boder og kjellerrom.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.03.2019 utført av Takstforum Telemark AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1.144 kvm. Tomten er relativt flat og har stor hage med gressplen, trær og diverse beplantning. Det er fine terrasser på begge sider av boligen. 

Parkering

Det er oppført en dobbel garasje i tomtegrensen, så halvparte disponeres av denne boligen og den andre halvparten disponeres av naboeiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei, og eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i 1958. Støpt grunnmur. Vegger i siporeks.Drenert på 3 sider ca 1979/-80 ifølge selger. Papp på tak fra 2000 tallet. De fleste overflater fra 1978. Laminat i stue fra ca 1990. Vegger er stedvis foret ut og isolert. Himlinger er etterisolert. Ca 10 cm i vegger og 20 cm i himlinger.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og eiendommen har behov for oppgraderinger utvendig og innvendig.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 13.11.1958. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Standard

Særpreget arkitekttegnet bolig på én flate, samt full kjeller som er delvis innredet. Boligen er oppført 1958, og ble oppgradert rundt 1979-/80 til den stand boligen er nå. Det må påregnes modernisering og oppgradering, og her har man mulighet til å skape sin egen drømmebolig på en flott tomt. 

Det er en romslig stue med murt peis og utgang til terrasse. Stuen har god takhøyde og store vindusflater som gir god romfølelse. Romslig kjøkken med spiseplass, og innenfor kjøkkenet er det vaskerom med egen inngang. Skulle man ønske utvidelse av kjøkkenet så er det gode muligheter for dette. 

Soveromsfløy med bad, separat toalettrom samt 4 soverom - hvorav hovedsoverom har utgang til lufteveranda. 

Det er kjeller under hele boligen som er delvis innredet, og her er det ytterligere innredningspotensiale. Rom som er innredet er ikke godkjent til varig opphold. Nyere dobbelfløyet dør fra kjeller og ut til hagen.

Oppvarming

Det er montert parafinovn i kjeller, og peis i stuen. Varmepumpe i stuen montert 2018. 

Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. Enova tilbyr støtteordninger på inntil kr 25.000,- som gjeler ut 2019. For utfyllende informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E3

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Det finnes ingen tinglyste servitutter/avtaler på eiendommen.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan vist som eksisterende boligområde. Det gjøres oppmerksom på at eiendommen og området er en del av kommunenes kulturminnevernplan. Planen har som hensikt å gi tydelige rammer for bevaring av kulturmiljøer, kulturlandskap og verneverdige bygg i Skien kommune, gjennom virkemidler i plan- og bygningsloven.

Kontakt megler for mer informasjon. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR26.1921

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.739,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2017 beregnet til kr 919.849,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig). Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.311.456,40. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 3.475972,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 3D
Plantegning 2D
Plantegning kjeller. Det er dusj, toalett og en liten kjøkkenkrok i kjelleren som ikke fremkommer på plantegningen.
Plantegning 3D
Stor hage
Fasade mot øst
Særpreget inngangsparti
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Magnus gate 9 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 22 lokalkjente.

Transport

Transport

Betanien hospitalwalk
3 min
Skien stasjonwalk
23 min
Sandefjord lufthavn Torpdrive
49 min
Skoler

Skoler

Telemark toppidrett ungdom...walk
6 min
Skien vgs. - Prestejordetwalk
8 min
Lunde barneskole (1-7 kl.)walk
11 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Eurospar Falkumwalk
5 min
REMA 1000 Falkumwalk
8 min
Kiwi Falkumwalk
9 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Magnus gate 9
A
A
A
A
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,5% av salgssummen
Grunnhonorar: kr 5.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
Markedspakke: kr. 18.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Morten Saubrekka
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Morten Saubrekka

Telefon 35 90 45 52

Lurer du på noe

Morten svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...