Høyenhall

Manglerudveien 124

Prisantydning

5 950 000 kr

Fellesgjeld: 62 653 krOmkostninger: 157 272 krTotalpris: 6 169 925 kr
Etasje
2
Byggeår
1986
Soverom
3
Areal (P-ROM)
100 m²
Tomteareal
3839.5 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda
Fellesutgifter
4 409 kr

Stor og gjennomgående 4-roms selveierleilighet. God standard, to bad, garasjeplass, balkong og terrasse. Bør sees!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Manglerudveien 124!

Stor og gjennomgående 4-roms selveierleilighet i byggets 2.etasje, beliggende i etablert og attraktivt boligområde på Høyenhall. Leiligheten ligger fint og skjermet til, innerst i blindvei.

Leiligheten ble totalrenovert av nåværende eiere i 2012, og fremstår i dag med god standard og som godt vedlikeholdt. Her kan man flytte rett inn!

Høydepunkter:
- Tre soverom av god størrelse
- To baderom, renovert i 2012
- Kjøkken, renovert i 2012
- TG1 på alle undersøkelser i tilstandsrapporten
- Vestvendt terrasse på ca. 10 kvm, østvendt balkong på ca. 6 kvm.
- Bod på både terrasse og balkong
- Biloppstillingsplass i lukket garasjeanlegg
- Pene og grønne fellesarealer utenfor
- Kort vei til skole, barnehager, handlesenter, offentlig kommunikasjon, Østmarka m.m.

Eiendommen

Manglerudveien 124, 0678 Oslo
Gnr. 144, bnr. 2014, snr. 18 i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Manglerudveien 124 ligger fint til, i et attraktivt og populært boligområde på Høyenhall. Leiligheten ligger innerst i en blindvei, uten gjennomgangstrafikk. Fra leiligheten er det kort vei til det aller meste. 

Populære Høyenhall skole er ca. 7-8 minutters gange fra leiligheten. Det er kort vei til flere barnehager i nærområdet, med bl.a. Solfridbakken barnehage, Høyenhall barnehage og Husmannsplassen barnehage.

Høyenhall T-bane (linje 1 og linje 4) er ca. 7 minutters gange fra leiligheten, ca. 10 minutter reisevei til Jernbanetorget, med opp til åtte avganger i timen. Ellers er Manglerud T-bane (linje 1 og linje 4) ca. 10 minuters gange fra leiligheten, med ca. 12 minutter reisevei til Jernbanetorget, og med opp til åtte avganger i timen.

Like ved t-banen ligger Manglerud senter. Her finner du et variert utvalg av butikker og spisesteder, med bl.a. Coop Extra, Meny, vinmonopolet, Apotek1, Burger King og Dominos Pizza, Det er også fine handlemuligheter på Bryn Senter, som er ca. 10 minutter gange fra leiligheten. 

Bydel Østensjø byr på flotte turmuligheter året rundt, med både Østmarka og Østensjøvannet. I Østmarka kan man eksempelvis bade i Ulsrudvann og Nøklevann på sommerstid, og om vinteren kan man gå på skitur i de oppmerkede løypene. Østensjøvannet har et rikt fugle- og dyreliv, og stiene rundt vannet er et yndet sted for gå- og joggeturer.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Manglerudveien 124 sokner p.t. til Høyenhall skole (1.-10.trinn). Fra Manglerudveien 124 tar det ca. 7-8 minutter å gå til skolen. Av barnehager i nærheten finner man Solfridbakken barnehage, Høyenhall barnehage og Husmansplassen barnehage.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 110 kvm
Totalt bruksareal: 100 kvm
Totalt primærrom: 100 kvm

Alle rom er primærrom.

I tillegg disponerer boligen én bod på ca. 2,5 kvm. på vestvendt terrasse, og én bod på ca. 1,2 kvm. på østvendt balkong.

Felles sykkelbod og dekkbod i ekstern bodbygning.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.08.2019 utført av Thomas Tandberg. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 3 839,5 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Pent opparbeidet tomt med gressplener, variert vegetasjon, sittegrupper og lekeplasser, samt asfalterte gang- og stikkveier. 

Parkering

Det følger med én parkeringsplass i garasjeanlegg. I 2018 ble det lagt opp infrastruktur for ladestasjoner i garasjeanlegget. Eier må selv bekoste ladestasjon, installasjon og strøm. Sameiet har også gjesteparkeringsplasser for gjester til grendelaget i Manglerudveien 62-148

Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong (cellekonstruksjoner). Etasjeskillere og enhetsskillende vegger i betong. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder tilstandsgrad 2 (TG2) og tilstandsgrad 3 (TG3). Ifølge tilstandsrapporten, datert 16.08.2019, har denne eiendommen gjennomgående god standard, og alle undersøkelser i tilstandsrapporten har fått tilstandsgrad 1 (TG1).

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 06.01.1989. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Leiligheten ble i sin helhet renovert/modernisert i 2012, og fremstår i dag velholdt og med god standard. 

Leilgheten har glatte malte flater og 3-stavs eikeparkett i alle rom, med unntak av ett av soverommene hvor det er laminat. Himling i stuen er nymalt i november 2019. 

Bad 1 er flislagt, og har bla.a. rør-i-rør-opplegg, termostatstyrte varmekabler i gulv, veggmontert klosett og dusjhjørne med skyvedør. Bad 2 er også flislagt, og har bl.a. termostatstyrte varmekabler i gulv, veggmontert klosett, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, og dusjhjørne med buede svingdører. Eier opplyser i egenerklæringsskjema at baderommene ble totalrenovert i 2012 av Asker Bad AS, og at dokumentasjon på utført arbeid foreligger. 

Kjøkkenet er nytt i 2012 (fra Kõksspesialisten), og har profilerte og sprøytelakkerte fronter, laminat benkeplate, ventilatorhette i stål med kullfilter over stekesone, integrert induksjonsplatetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. 

Eier opplyser i egenerklæringsskjema at el-anlegget er delvis nytt, og at sikringsskap med automatsikringer er nytt. Arbeidet er utført av IKT Elektriske AS Oslo, og ifølge eier foreligger det samsvarserklæring for utført arbeid.

For øvrig ble vinduer og og balkongdører skiftet i regi av borettslaget i 2017/2018, og inngangsdør og callinganlegg skiftet i 2014.

Oppvarming

Gulvvarme (kabler) på begge bad. Ellers elektrisk oppvarming.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket D5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Høyenhall Terrasse Boligsameie, med sameiebrøk 103/5353.
Sameiet består av 63 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, 
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, men styret skal informeres om dyreholdet. Det er båndtvang for katter og hunder på sameiets område.

Større vedlikehold og rehabilitering de seneste år inkluderer bl.a.: 
1999: Membran og epoxybelegg lagt på alle terrassegulv og plattinger
2003: Tekket nye tak med membran og Sarnafilduk.
2012: Byttet resterende avtrekksvifter Manglerudveien116-148
2014: Nye inngangsdører i Manglerudveien 116 – 124 og nytt ringeklokkesystem.
2015: Det store vedlikeholdsprosjektet som startet i 2014 ble gjort ferdig. Det omfattet:
- Alle balkonger med tilhørende tak, vegger, vinduer og dører på alle tre blokkene ble malt.
- Stålrekkverkene på balkongene ble sandblåst og malt.
- Noen rekkverkplater på balkongene med stålrekkverk ble skiftet.
- Alle panelte flater på gavler, inngangssider og balkongsider og alle vindusrammer på alle tre blokkene ble malt.
- Alle inngangspartier ble malt, med tak, vegger og dører.
- En del råtne panelbord ble skiftet.
- Stålplatene på takene ble malt.
- Støyskjermen mot E6 ble malt. (Samarbeid med grendelaget).
2017: Byttet samtlige vinduer og terrassedører i alle tre blokkene.
2018: Takene ettersett på alle tre blokkene og noen små reparasjoner gjort (tak og membran).
2018: Infrastruktur for ladestasjoner fullført og satt i drift i alle tre garasjedeler (Elektro Nettverk).

Planlagte påkostninger: 
Det arbeides med å bytte ut sameiets varmtvannsberedere. Planen er å gjøre dette ferdig ila. 2019. Nåværende eier opplyser at dette ikke vil medføre til økning i felleskostnader.

Det kommer mye vann i nedløpene og under treterrassene i 1.etasje. Forslag til tiltak og kostnader for disse vil det bli gitt informasjon om, senest ved årsmøtet i mars 2020. 

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

23.06.1986 - Dokumentnr: 37424 - Bestemmelse om vann/kloakkledning:

Servitutten omhandler eiendommens rettigheter til felles bruk av vann og kloakkanlegg, samt rett til adkomst for reparasjon og vedlikehold. Servitutten omhandler også eiendommens bruksrett til fellesareal.
Gnr.144, bnr.2013 til og med bnr.2024 gis lik rett til felles bruk av eksisterende vann og kloakkanlegg, samt rett til adkomst for reparasjon og vedlikehold.
Gnr.144, bnr.2014 til og med bnr.2024 skal ha samme bruksrett til fellesarealet på gnr.144, bnr.2013. 

11.08.1986 - Dokumentnr: 49103 - Bestemmelse om garasje/parkering:

Servitutten omhandler bruksrett til parkeringsplasser i garasjeanlegg. 
Eiere av gnr.144, bnr.2022 har eksklusiv og stedvarig bruksrett til 7 - syv - parkeringsplasser i garasjeanlegget på gnr.144, bnr.2014. 
Eiere av gnr.144, bnr.2023 har eksklusiv og stedvarig bruksrett til 3 - tre - parkeringsplasser i garasjeanlegget på gnr.144, bnr.2014. 
Eiere av gnr.144, bnr.2024 har eksklusiv og stedvarig bruksrett til 5 - fem - parkeringsplasser i garasjeanlegget på gnr.144, bnr.2014. 
Eiere av gnr.144, bnr. f.o.m. 2015 t.o.m 2021 har eksklusiv og stedvarig bruksrett til 1 - en - plass hver i garasjeanlegget på gnr.144, bnr.2014. 

07.07.1986 - Dokumentnr: 40869 - Seksjonering
Opprettet seksjoner: 
Snr: 18 
Formål: Bolig 
Sameiebrøk: 103/5353 
Eiendommen er oppdelt i 63 seksjoner.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan datert 07.11.2019 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2813, datert 15.10.1985.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR45.19136

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 4.409,- pr. mnd. og inkluderer drift og vedlikehold, kommunale avgifter, forsikringer, tv-anlegg/bredbånd, trappevask, m.m.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 11-12.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv/bredbånd, og grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. Nåværende eier har en tilleggspakke på kr. 614,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr kr 1.348.883,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr. 4.855.979. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr. 25.176,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr. 62.653,- pr. 07.11.2019

Lånenr: OBOS01-98207631132
Type: Annuitetslån
Restsaldo: kr. 3.255.859- pr. 07.11.2019
Rentebetingelser: 4,15 % flytende rente
Restløpetid: 18 år, 1 mnd
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 6.169.925,-.
Av dette beløpet utgjør kr 62.653,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning
Leiligheten har vestvendt terrasse, samt østvendt balkong. Her fra terrassen.
Fin høststemning og flott utsyn fra terrasse mot grønt fellesareal.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Manglerudveien 124 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 113 lokalkjente.

Transport

Transport

Bryn senterwalk
6 min
Manglerudwalk
7 min
Bryn stasjonwalk
12 min
Skoler

Skoler

Høyenhall skole (1-10 kl.)walk
7 min
Manglerud skole (1-10 kl.)walk
14 min
Ryenberget skole (1-10 kl....walk
16 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

MENY Brynwalk
8 min
Bryn Senterwalk
8 min
Apotek 1 Brynwalk
8 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
TilbakeAvstand til byer

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,85 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr. 12.500,-
Oppgjør: kr. 4.550,-
Markedspakke: kr. 13.750,-
Visninger: kr. 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,- 
Ukens bolig: kr. 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Teo Hadzic
Eiendomsmeglerfullmektig

Teo Hadzic

Telefon 23 12 65 06

Lurer du på noe

Teo svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.