Majorstuen

Maries gate 5 A

Prisantydning

8 400 000 kr

Fellesgjeld: 146 000 krOmkostninger: 220 282 krTotalpris: 8 766 282 kr
Etasje
3
Byggeår
1898
Soverom
3
Areal (P-ROM)
102 m²
Tomteareal
589 m²
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
4 264 kr

Lekker, klassisk 4-roms hjørneleilighet med balkong og peis - god takhøyde og flotte lysforhold - moderne standard

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

En klassisk og svært delikat 4-roms med moderne standard fra 2014. Leiligheten oppleves spesielt lys og luftig, med generøse vindusflater, takhøyde opp til 2,8 m., delikate fargevalg og store rom. Fra den nydelige hjørnestuen har man utgang til en hyggelig balkong, og rommet kan i tillegg by på en moderne peis. Leiligheten har to gode soverom med garderobeskap, som begge vender mot skjermet bakgård. I tillegg kan TV-stuen fint benyttes som soverom nr. 3. 
I Maries gate 5 A bor du svært sentralt til i et av områdets mest ettertraktede boligområder. 
- Lekker, moderne standard og utstrakt bruk av downlights. Leiligheten ble pusset opp i 2014 hvor også avretting av gulv ble foretatt.
- Innebygde høyttalere på badet og i taket i TV-stuen.
- To boder, en i kjeller og en i trappeoppgang.

Eiendommen

Maries gate 5 A, 0368 Oslo
Gnr. 215, bnr. 209, snr. 8 i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Meget attraktiv, rolig og sentral beliggenhet på Majorstuen i det som anses som et av områdets mest ettertraktede boligområder. Boligen ligger godt plassert rett ved Frogner Stadion, Collosseum, Frognerparken mm. tilbaketrukket fra sjenerende støy.

Den gode beliggenheten gir deg et supersentralt utgangspunkt med nærhet til det meste hovedstaden har å tilby i form av yrende restaurant- og kaféliv, en rekke forretninger og servicetilbud, samt god offentlig kommunikasjon. Flere take-away restauranter i umiddelbar nærhet, deriblant Thai Take away, Curry & Ketchup, Estar Sushi m.m. 

Gangavstand til to av hovedstadens mest ettertraktede handlegater, Bogstadveien og Hegdehaugsveien, med et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud. Her finner du alt fra
de store motehusene til de mindre nisjeforretningene og en hel del caféer og spisesteder. Bogstadveien har dessuten fått et nytt estetisk løft og fremstår som en moderne og attraktiv handlegate. For øvrig rimelig kort vei til Frogner med ærverdige Gimle kino, eksotiske restauranter, spesialforretninger m.m.

Området er omkranset av flere parker og grøntområder. Rett utenfor døren finner du spektakulære Frognerparken med skulpturer og grøntanlegg i særklasse. I samme parkanlegg finner du frodige Frognerbadet og Frogner Tennis (Norges største utendørsanlegg for tennis). Videre er det gangavstand til bl.a. Marienlystparken med minigolfanlegg, og sjarmerende Stensparken ved Bislett. Hva med å starte dagen med en løpetur i disse omgivelsene? Det er for øvrig også gode treningsmuligheter innendørs ved bl.a. Elixia Colosseum eller eksklusive Artesia i Majorstuveien. Fin sykkelsti til Bygdøy med fine turområder og badestrender. Søker du skog og mark er det kort avstand med offentlig kommunikasjon til Sognsvann og Frognerseteren med milevis av turløyper sommer som vinter. 

Flere dagligvarebutikker i nærheten, deriblant Coop Prix, Coop Marked, Kiwi og Meny. Ønsker du et enda større utvalg er det verdt å ta turen til Matvarehuset Jacobs ved Colosseum. Du finner også vinmonopolet ved Colosseum senter. 

Majorstuen er et viktig kollektivt knutepunkt og her finner du både blåtrikken med trikkelinjene 11, 12 og 19, en rekke bussruter og alle T-banens linjer. Med andre ord, denne beliggenheten byr på det meste du måtte ønske deg innen kort rekkevidde.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Bhg. Frogner barnehage (1-6 år) - 0.3 km
Bhg. Månestråle barnehage (0-5 år) - 0.4 km

1-10 kl. Majorstuen skole - 0.4 km
1-10 kl. Uranienborg skole - 0.9 km
1-10 kl. Marienlyst skole - 1.3 km
1-7 kl. Bolteløkka skole - 1.5 km
8-10 kl. Kristelig Gymnasium Ungdomsskole - 1.1 km
8-10 kl. Fagerborg skole - 1.3 km
8-10 kl. Ris ungdomsskole - 2.3 km

Vgs. Kristelig gymnasium - 1.1 km
Vgs. Hartvig Nissens skole - 1.1 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 117 kvm
Totalt bruksareal: 102 kvm
Totalt primærrom: 102 kvm

Primærrom:
Leilighet - 3. etasje, 102 kvm: Entré/gang, kjøkken, bad,stue/soverom, 2 soverom 

I tillegg disponerer boligen 2l boder, en bod på ca. 1 kvm i trappeoppgangen mellom 3. og 4 etasje, og en i kjeller på ca. 5 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.12.2018 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 589 kvm som tilhører sameiet. Hellebelagt bakgård med sittegruppe, sykkelparkering og noe beplantninger. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det er annonsert flere parkeringsplasser til leie i nærheten på Finn.no pr. 9/1. Disse ligger i Majorstuveien 31 og i Gjørstads gate 6.
Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser. Nærmeste el-ladestasjon er i Neuberggata, og nærmeste bysykkelstativ er i Maries gate.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått tilstandsgrad TG2 og TG3:

TG 2:
- Vinduer og balkongdør: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder. Generelt vil eldre vinduer og dører miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk.

TG 3:
- Peis/ildsted: Det mangler brannsikker plate på gulv foran peisen.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier, og styret må underrettes om utleie.

Standard

Velkommen til Maries gate 5 A, en klassisk og svært delikat 4-roms med gjennomgående moderne standard fra 2014. Leiligheten oppleves spesielt lys og luftig, med generøse vindusflater, takhøyde opp til 2,8 m., delikate fargevalg og store rom. Fra den nydelige hjørnestuen har man utgang til en hyggelig balkong, og rommet kan i tillegg by på en moderne peis.
Leiligheten har to gode soverom med garderobeskap, som begge vender mot skjermet bakgård. I tillegg kan TV-stuen fint benyttes som soverom nr. 3. 
Badet ble pusset opp i 2014, og fremstår lekkert og romslig med blant annet regnfallsdusj og innebygde høyttalere. Kjøkkenet fra HTH er velutstyrt med integrerte hvitevarer og rikelig skap- og benkeplass.

I Maries gate 5 A bor du svært sentralt til i et av områdets mest ettertraktede boligområder. Boligen ligger godt plassert rett ved Frogner Stadion, Collosseum og Frognerparken - tilbaketrukket fra sjenerende støy. Her har man gangavstand til Majorstuen-krysset, som er et knutpunkt for kollektivtransport og starten på en av byens mest populære handlegater. Nærhet til et rikt utvalg butikker, serveringssteder og servicetilbud. Flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i Frognerparken - rett ved.

- Lekker, moderne standard og utstrakt bruk av downlights. Leiligheten ble pusset opp i 2014 hvor også avretting av gulv ble foretatt.
- Tak og pipeløp rehabilitert i 2013.
- Innebygde høyttalere på badet og fastmonterte høyttalere i taket i TV-stuen.
- Innebygde garderobeskap på soverommene og i TV-stuen.
- To boder, en i kjeller og en i trappeoppgang.
- Det er tidligere gitt tillatelse til bygging av balkonger mot gårdsrom for samtlige leiligheter. 7 av 9 balkonger er allerede bygget. Igangsettingstillatelse ble gitt i 2008, og er nå utgått. Ny eier må evt. selv ta initiativ til å søke på nytt.
- Vaskemaskin og tørketrommel følger leiligheten.

Entrè/gang:
Pent og representativt inngangsparti med plass til oppbevaring av yttertøy og sko, blant annet i skyvedørsgarderobe. Fra gangen har man adkomst til nestenalle rom i leiligheten.

Stue:
I "hjertet" av leiligheten finner man en spesielt hyggelig hjørnestue med utgang til balkong. Rommet oppleves spesielt lyst og luftig med svært generøse vindusflater og takhøyde på 2,8 m. Den moderne peisen bidrar også til en god atmosfære i rommet og varmer godt på kaldere vinterdager. Rommets størrelse gjør at det fint kan møbleres i flere soner. Enkel adkomst til kjøkkenet fra hjørnestuen.

Kjøkken:
Romslig og innbydende kjøkken med åpning mot hjørnestuen. Kjøkkenet har en praktisk og pen, plassbygd sittebenk med oppbevaring ved vinduet. Moderne og pen kjøkkeninnredning fra HTH med rikelig skap- og benkeplass. Integrert i innredningen er oppvaskmaskin, ovn, induksjon platetopp og to kjøl/frys. Benkeplaten er i heltre, og det er ventilator over platetoppen. Stålkum og ett-greps blandebatteri. 
 

TV-stue/soverom:
Stue som også fint kan benyttes som soverom nr. 3. Rommet oppleves luftig og er tilknkyttet hjørnestuen via klassiske, doble fløydører. Det er også dør til gangen fra dette rommet. Innebygget garderobe og godt lysinnslipp fra generøse vindusflater.

Hovedsoverom:
Pent hovedsoverom av romslig størrelse som vender mot skjermet bakgård. Garderobe og plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord.

Soverom/gjesterom:
Dette soverommet er også av praktisk størrelse og vender mot skjermet bakgård. Garderobe og plass til dobbeltseng.

Bad:
Romslig og svært delikat, flislagt bad fra 2014. Her finner man dusjhjørne med glassdører og regnfallsdusj samt håndholdt dusj, vegghengt toalett og servantskap. I taket er det innebygde høyttalere fra Marantz med wifi-tilkobling. Røropplegget i dusjen og til regnfallsdusjen er skjult i veggen. Vaskemaskin og tørketrommel i eget skap på badet, dette følger. Sluket er plassert i dusjsonen. 

Overflater:
Gulv: En-stavs eikeparkett. Fliser på badet.
Vegger: Malte, slette flater. Fliser på badet.
Innvendig himling: Nedsenket gipshimlinger med downlights i flere av rommene. Romhøyde i stue er 2,82 meter (gj. snitt).

Teknisk/diverse:
- Skjult elektrisk anlegg.
- Varmtvannsbereder fra 2007 på ca. 120 liter er plassert i skap/nisje over toalettet på badet.
- Koblingskap for rør-i-rør-system (vannrør) er plassert på badet. Lekkasjedrenasje går ut i vegg ved siden av toalettet.
- Sikringsskap plassert i oppgangen utenfor leilighetesdøren. Hovedsikring på 50 AMP.
- Porttelefon med fjernåpner. Modell: Siedle.
- Lysekroner og gardiner medfølger ikke.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming i tillegg til peis. Varmekabler i gulvstøp på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Mariesgate 5, med sameiebrøk 131/1696.
Sameiet består av 14 seksjoner.
Forretningsfører er HBRI AS, tlf. 22 86 58 12.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt såfremt det ikke er til sjenanse eller ulempe for øvrige beboere. Dyret skal ikke luftes i boligsameiet. 

Foretatt påkostninger de senere år: 
Ifølge styreleder ble tak og piper byttet ut i 2013.

Planlagte påkostninger: 
Ifølge styreleder skal sameiet utføre brannsikringstiltak iløpet av de neste årene. Sameiet har frist til 9. februar med å komme med tiltak. Endelig beslutning om hva som skal gjøres er enda ikke tatt, men sameiet opererer med et foreløpig prisestimat på kr. 1 mill.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bebyggelse, benyttelse og garasje/parkering. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/.

Eiendommen er verneverdig og står oppført på byantikvarens gule liste. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til 
kommunen.

Det er flere byggesaker i nærheten:
- Maries gata 5 B - Utvidelse av takopplett: Saksnr.201813965. Se saksinnsyn for mer informasjon om plassering og fremdrift: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201813965.

-Jacob Aalls gate 3 - Planforslag: Saksnr.201401559 - Oppføring av boligbygg i 5 etasjer med tilsvarende grunnflate som garasjene og opparbeide resten av tomten til Fellesareal - lek og opphold. Se saksinnsyn for mer informasjon om plassering og fremdrift: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201401559.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR48.1858

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 4.264,- pr. mnd. og inkluderer: kabel-tv/internett, trappevask, kommunale avgifter, felles byggforsikring, forretningsfører m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2018 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca. kr. 5000,- for 2018. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.289,- pr. år. / 15926 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.959.339,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 7.053.620,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 20.450,- pr. 31.12.2017
Andel fellesgjeld er kr 146.000,- pr. 01.12.2018

Total fellesgjeld for sameiet er kr 1.884.413,- pr. 31.12.2017 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: Flytende rente på 4,15%
Lånets løpetid: 14 år og 11 md.
Avdragsfrihet: Nei.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.245,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 8.772.896,-. Av dette beløpet utgjør kr 152.614,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Planskisse
Pen en-stavs eikeparkett. Gulvene ble avrettet i 2014.
Moderne peis som varmer godt og bidrar til en god atmosfære.
Stue
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Maries gate 5 A er spesielt anbefalt for enslige og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 118 lokalkjente.

Transport

Transport

Frogner stadionwalk
2 min
Frogner stadionwalk
2 min
Majorstuen T-banestasjonwalk
6 min
Skoler

Skoler

Majorstuen skole (1-10 kl....walk
6 min
Uranienborg skole (1-10 kl...walk
11 min
Hartvig Nissens skolewalk
13 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Hai-Yen Tippekioskwalk
1 min
Kiwi Sorgenfrigatenwalk
3 min
7-Eleven Bogstadveienwalk
4 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Karin Bruteig
Daglig leder/ Eiendomsmegler

Karin Bruteig

Telefon 21 04 50 02

Lurer du på noe

Karin svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.