Tjøme/Medø

Medøveien 92

Prisantydning

4 750 000 kr

Omkostninger: 119 972 krTotalpris: 4 869 972 kr
Byggeår
1964
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
81 m² / 82 m²
Tomteareal
564 m²

Tiltalende hytte med store terrasser og hage rett ved båtplass, felles brygge og badeplass midt i ferieidyllen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

En tiltalende og koselig hytte med en fin planløsning. Hytta har inngang med tilkomst 4 soverom, toalett og bad i en egen fløy og et stort allrom med stue- og kjøkkenfunksjon og en hyggelig peis. Ved kjøkkendelen er det utgang til flotte og usjenerte terrasser over 2 plan. Hele hytta er avholdt i lyse og pene fargevalg og har moderne kjøkkeninnredning og bad og fremstår godt vedlikeholdt både innvendig og utvendig. Fritidsboligen ligger nordøst på Tjøme på Medø med Grimestadbukta i nord og Røssesundet i syd. Idyllisk og solrik beliggenhet i et koselig hyttefelt med nydelige badeplasser og brygge med egen båtplass få skritt fra eiendommen. Holmen som ligger rett på utsiden av bryggeområdet innbyr til sol, kos og bading på de varme dagene. Det legges ut flytebro til holmen om sommeren.

Eiendommen

Medøveien 92, 3145 Tjøme
Gnr. 222, bnr. 63 i Færder kommune.

Områdebeskrivelse

Fritidsboligen ligger nordøst på Tjøme på Medø med Grimestadbukta i nord og Røssesundet i syd. Idyllisk og solrik beliggenhet i et koselig hyttefelt med nydelige badeplasser og brygge med egen båtplass få skritt fra eiendommen. Holmen som ligger rett på utsiden av bryggeområdet innbyr til sol, kos og bading på de varme dagene. Det legges ut flytebro til holmen om sommeren. Området har vært et yndet feriested for sommergjester i generasjoner, beliggende med den beste skjærgården rett på utsiden, Engø gård i gåavstand og kort kjørevei til Tjøme sentrum med mange tilbud har man en ideell beliggenhet for å nyte sol og sommer i Medøveien. Både med båt og bil er Havna, Hvasser og Verdens ende populære mål for et godt måltid i naturskjønne omgivelser.

Tjøme kommune er et av Norges mest besøkte sommerparadiser. For dem som bor her året rundt, er det godt å vite at Tjøme flere ganger har blitt kåret til Vestfolds beste bostedskommune. Her finner du hotell, 9-hulls golfbane, bondegårder for besøkende, moteller, marinaer, leger, tannleger, post i butikk, dagligvare, bensinstasjon, frisør, blomsterbutikker, vinmonopol og byggevareforretning.

Høsten er også flott på Tjøme med en god blanding av naturens stille sang, fargespill og den klare friske sjøluften.  Fisken biter villig hele året. Turstiene ligger på rad for deg som ønsker å bevege deg ute. Tjøme består av øyene Tjøme med Verdens Ende, Brøtsø og Hvasser – i tillegg til de mange øyene som utgjør kanskje Norges vakreste skjærgård og en del av denne utgjør Nasjonalparken. Det er ca. 4.500 innbyggere i kommunen. Med sine 2.500 fritidsboliger mange-dobles dette tallet om sommeren.

Veibeskrivelse

Fra Tønsberg kjører du over Kanalbroen og følger skilting mot Tjøme. Følg Kirkeveien videre utover og over Vrengenbroa og til Tjøme. Ta til venstre inn Gjervågskauen i retning Grimestad/Engø og følg Østveien mot Tjøme sentrum. Ta til venstre inn Haugsveien (til venstre før Rema 1000 skiltet mot Haug/Engø) og følg denne mot Dalen og Engø. Følg Engøveien og ta til venstre inn Medøveien (ved Medø Slipp/Brygge), følg veien så rett frem, hvor eiendommen ligger på venstre side rett før sjøen. Det vil bli skiltet til fellesvisning.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 90 kvm + utebod med 2 rom på 8 kvm
Totalt bruksareal: 82 kvm
Totalt primærrom: 81 kvm

Bruksareal:
Fritidsbolig 82 kvm

Primærrom:
Fritidsbolig: 
1. etasje 81 kvm: Entré/gang, stue/kjøkken, bad, 4 soverom og toalettrom

Sekundærrom:
Fritidsbolig: 
1. etasje 1 kvm: Kott

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.09.2019 utført av Stokke Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 564 kvm (beregnet areal). En solrik, lettstelt og hyggelig tomt med plen mellom litt svaberg opp i dagen. Her er det flotte uteplasser på en stor og usjenert terrasse over 2 plan, rett utenfor kjøkkendelen i hytta og med en fin gressplen for lek og moro på utsiden.

Parkering

Parkering på egen grunn (på nordsiden av hytta). Øvrig parkering etter områdets bestemmelser. 

Medøveien 100 (gnr. 222, bnr. 48) skal få parkering på plassen foran uteboden  på denne eiendommen (gnr. 222, bnr. 63). 

Tomteområdet sydøst på Medøveien 100 på gnr. 222, bnr. 48 skal for fremtiden ikke benyttes til fast parkering.

Bruksretten til parkering for Medøveien 100 samt fraskrivelse av rett til å parkering på gnr. 222, bnr. 48 skal tinglyses på eiendommene gnr. 222, bnr. 48 og 63, jfr. vedlagte erklæringer og kart som vil bli tinglyst.

Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. 

Over eiendommene gnr. 222, bnr 48 og 63 er det fra gammelt av veirett for eiendommene gnr. 222, bnr. 42, 72 og 99. Det foreligger ingen tinglysning på eiendommene som viser dette. Gnr. 222, bnr. 99 har parkeringsplass i veien ned mot stranden og benytter veiretten sporadisk. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Eiendommen har pliktig medlemskap i Nordre Medø Vel (Nordre Medø Vann og Kloakk) som har en felles avtale VOA-anlegg med Kystutvikling AS samt en felles plikt for drift og vedlikehold av brygge/båtplass, vei/vedlikehold m.m.

Bebyggelse

Fritidsbolig fra 1964, påbygd og generelt pusset opp 2002. Hytta er oppført i bærende bindingsverk på blokker/pilarer og på støpt plate. Kledd med liggende dobbelfals kledning, samt del av bakvegg på tilbygg med osb. Saltak med dobbelkrum betongtakstein. Det er utgang fra kjøkken/stue til skjermet terrasse og veranda og det er platting/terrasse i front. Utebod med 2 rom på totalt 8 kvm er ikke vurdert, men fremstår med normal slitasje/elde (fint til lager etc) iht. rapport fra takstmann.

Det gjøres spesielt oppmerksom på: Mangelfull lufting på bad, Terrasse i bakkant med svai og skjevheter pga. setning (bør rettes opp). I stue/kjøkken det ble med krysslaser målt ca 23 mm skjevhet i stue/kjøkken, og det er mindre svikt. Forhold må ses i sammenheng med alder og er stabilt. I toalettrom anbefales mekanisk avtrekk og tilluft via dør.Jfr. rapporten.

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest kun for boden på eiendommen datert 20.06.1963.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Standard

En tiltalende og koselig hytte med en fin planløsning. Hytta har inngang med tilkomst 4 soverom, toalett og bad i en egen fløy og et stort allrom med stue- og kjøkkenfunksjon. Det store allrommet har peis og store vinduer mot vest og ved kjøkkendelen er det utgang til flotte og usjenerte terrasser over 2 plan. Allrommet byr på flere møbleringsmuligheter. Det er også en innvendig bod i fritidsboligen. Hele hytta er avholdt i lyse og pene fargevalg og har moderne kjøkkeninnredning og bad og fremstår godt vedlikeholdt både innvendig og utvendig.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Varmekabel på baderom og toalettrom. Peis i stuen. Forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G5

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Eiendommen har tinglyst rett til adkomst, båt/bryggeplass, strandrett mm. på gnr. 222, bnr. 1. Rettigheten er tinglyst på gnr. 222, bnr. 1, dagboknr 2641, tinglyst 31.07.1961. Rettigheten er tinglyst på gnr. 222, bnr. 1, dagboknr 3739, tinglyst 15.11.1963. Dette sammen med bestemmelse om rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 0 m. Rettigheten hefter i gnr. 222, bnr. 48.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 03.09.2015 er avsatt til: Spredt fritidsbebyggelse - nåværende.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt på Tjøme i Færder kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR21.19119

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 6.474,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon. Vann- og avløpsgebyr etter måler med kr 12,54 for vann og kr 24,43 for avløp.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7.000,- pr. år. / 7.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 2.000,-.
Velavgift til Nordre Medø Vel er kr 1.000,- - 1.500,- pr. år. for dekning av vedlikehold av vei, brygge og øvrige vedlikehold av fellesareal. I tillegg påløper utgift til felles VOA-anlegg med Kystutvikling på ca. kr 3.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og har avgift på 
kr 400,-  pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.


Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 226.200,-  ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.869.972,- .

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Medøveien 92 - 2D - Hytte - Letterhead liggende
Høydefoto
Holmen som det legges ut flytebro til på sommeren
Bryggeområdet med båtplassen til Medøveien 92 markert med pil
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Transport

Transport

Hulebakwalk
22 min
Haug nedredrive
6 min
Lindhøy skole/Kjæretoppendrive
8 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

REMA 1000 Tjømedrive
7 min
Coop Extra Tjømedrive
8 min
Tjøme Vinmonopoldrive
8 min
TilbakeAvstand til byer
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeFritid
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeHarbour

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,12% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 16.750,-
Visninger: kr 1.875,-  pr. visning hvor 2. visning er inkludert
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.
minusVis mindre
Laster objekter...
Jørgen Erland Pettersson
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Jørgen Erland Pettersson

Telefon 33 30 91 05

Lurer du på noe

Jørgen svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.