Solgt: 2 700 000 kr
Godlia

Mekanikerveien 26

Prisantydning

2 400 000 kr

Fellesgjeld: 123 000 krOmkostninger: 8 219 krTotalpris: 2 531 219 kr
Etasje
1
Byggeår
1960
Soverom
1
Areal (P-ROM)
50 m²
Tomteareal
25500 m²
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
3 197 kr

2-roms oppussingsobjekt - Stor innglasset balkong - Høy 1.etg. -Kort vei til marka

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Har du lyst til å sette preg på din egen leilighet? Da er denne 2-roms andelsleiligheten et godt valg. Oppussingsobjekt i høy 1.etasje med svært god beliggenhet i trafikkskjermet bomiljø rett ved Godliaskogen. Romslig innglasset balkong som er vestvend. Har du glemt bare en ting på butikken, er nærbutikken kun noen hundre meter unna. Er du en sporty person, er inngangen til Østmarka heller ikke langt unna. Leiligheten er å anse som et oppussingsobjekt med originalt kjøkken, enkelt bad/WC og utidsmessige overflater.

Inneholder:
Gang, kjøkken, bad/wc, stue, soverom. 
Ellers medfølger 3 boder.

Lys og luftig 2-roms med god planløsning. Vedovn i stuen. Gode solforhold. Fin beliggenhet i rolig og enveiskjørt gate. 

Eiendommen

Mekanikerveien 26, 0683 Oslo
Gnr. 144, bnr. 1154, fnr. i Oslo kommune.
Leil.nr. 1011 , andelsnr. 11,
Godlia Borettslag, org.nr. 950 146 885

Områdebeskrivelse

Toromsleilighet med svært god beliggenhet i etablert trafikkskjermet boligområde på Oppsal mot Godlia. Usjenert innglasset balkong med kveldssol og kort vei til Østmarka. 

Sentralt med få minutter gange til T-banestasjon på Godlia. Gangavstand til både Østmarka og Østensjøvannet med turterreng, lysløyper og badevann. Kort vei til Oppsal Arena med flotte idrettsanlegg og aktivt idrettsmiljø i Oppsal idrettsforening. Opplyst turløype i Godliaskogen rett ved.

Nærbutikk kun et steinkast unna. Innenfor bomringen.

Veibeskrivelse

Ta inn Mekanikerveien fra Solbergliveien og ta til høyre og så venstre når man ser Kiwi-butikken.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Hyggelig skolevei til Godlia skole på turvei gjennom Godliaskogen. Flere barnehager i nærmiljøet. Se forøvrig vedlagte nabolagsprofil.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 56 kvm
Totalt bruksareal: 64 kvm
Totalt primærrom: 50 kvm

I tillegg disponerer boligen 3 boder i kjelleren.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.04.2019 utført av Roger Pedersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Felles eiet tomt på 48.986 kvm som tilhører borettslaget. Borettslagets tomt er pent opparbeidet med gressplener og beplantning. Asfalterte gang- og kjøreveier. Lekeplasser.

Parkering

Parkering følger ikke leiligheten. Borettslaget har både garasjer og parkeringsplasser som fordeles etter søknad og venteliste. Ellers parkering i offentlig gate. Det er montert el-bil ladeplasser ved Mekanikerveien 7. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Boligblokk over fire etasjer oppført i betong. 


Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, angitt som tilstandsgrad 2 eller 3 (tg2/tg3):
TG2: Bad, vinduer, balkongdør, innerdører (nærmer seg TG3), overflater, panelovner. 
TG3: Kjøkken, garderobeskap i gang og soverom.Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.01.1966. 
Forøvrig er det ferdigattest på Mekanikerveien 20 - 22 - 24 - 26 - Nye utvidede balkonger med innglassing - Blokk 60, fra 23.05.2005.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Har du lyst til å sette preg på din egen leilighet? Da er denne 2-roms andelsleiligheten et godt valg. Oppussingsobjekt i høy 1.etasje med svært god beliggenhet i trafikkskjermet bomiljø rett ved Godliaskogen. Romslig innglasset balkong som er vestvend. Har du glemt bare en ting på butikken, er nærbutikken kun noen hundre meter unna. Er du en sporty person, er inngangen til Østmarka heller ikke langt unna. Leiligheten er å anse som et oppussingsobjekt med originalt kjøkken, enkelt bad/WC og utidsmessige overflater.

Inneholder:
Gang, kjøkken, bad/wc, stue, soverom. 
Ellers medfølger 3 boder.

Gang:
Romslig entré. Calllinganlegg ved ytterdør med video.

Kjøkken: 
Orginalt kjøkken med hyggelig spiseplass ved vindu.vVarmtvannsbereder i benk. Kun integrerte hvitevarer medfølger.
Bad/WC: 
Flislagt bad med gulvvarme. Dusjkabinett og nedfelt servant i skapinnredning. Vaskemaskin følger med. 
Stue: 
Lys stue med utgang til stor usjenert balkong med kveldssol og hyggelig utsyn. Vedovn i stuen.
Soverom: 
Romslig soverom med god skapplass i skaprekke innfelt i vegg. 

God lagringsplass i tre kjellerboder med hyller.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med muligheter for enkelte panelovner.
Det er montert vedovn i stuen. Varmtvannsbereder i kjøkken. 

Energimerke Energimerket G5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Godlia Borettslag. Borettslaget består av 343 leiligheter. Forretningsfører er OBOS, tlf. 22865500.

Get er leverandør av kabel-TV og bredbåndstjenester til borettslaget og dette er inkludert i felleskostnadene.
Det er fellesvaskeri i Mekanikerveien 9 som benyttes gratis av beboerne.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Det er ikke tillatt å anskaffe seg hund eller katt. Unntatt er innekatt. Styret kan gi dispensasjon for blinde og andre som trenger tjenestehund. Ny andelseier, som ved erverv av andel i borettslaget har hund eller katt, kan ta sin hund eller katt med ved innflytting, men kan ikke anskaffe hund eller katt etter innflytting.
Det skal i tilfelle søkes til styret om godkjenning av dyrehold, styret kan avslå dersom dyrehold vil medføre vesentlige ulemper i form av allergi eller andre plager for beboere i samme oppgang.

Borettslaget har nylig gjennomført rehabilitering av rør, såkalt strømpeløsning. 
Det ble på siste generalforsamling vedtatt å skifte vinduer fra 2020 med en kostnadsramme på kr. 24.000.000,-. Dette vil medføre økt fellesgjeld. Det er besluttet at felleskostnadene ikke skal økes pga. dette.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis, bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagslova § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst en servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler kommunens rett til å ha liggende ledninger på borettslagets tomt samt adkomst til disse. Servitutten vil følge eiendommen og kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Området forøvrig er regulert til boligformål, vei, lekeplass, friområde og parkering. Reguleringsplan S-474
Gjeldende kommunedelplan KDP-17
Bystyret vedtok 23.09.2015 kommuneplanen "Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn"
Oslo by er stadig under endring/utvikling, bygg settes opp, rehabiliteres og rives ned. Vi anbefaler derfor alle budgivere å sette seg inn i gjeldende reguleringsbestemmelser.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR45.1947

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.197,- pr. mnd. og inkluderer: nedbetaling av fellesgjeld, trappevask, kabel-TV, bredbånd, vaktmester, kommunale avgifter, bygningsforsikring, forretningsførsel m.m.

Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader 2.924,-
Kapitalkost. lån 1 EIKA2 273,-

Boligen er tilknyttet Get som er leverandør av kabel-tv og bredbåndstjenester. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 951.474,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.425.306,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 28.280,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 123.000,- pr. 06.03.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er 47.334.217,- pr. 01.04.2019 og lånevilkårene er:
Lån I: EIKA2-200026769
Annuitetslån
Rentebetingelser: 2,15% flytende
Lånets resløpetid:16 år 4 md. 
Restsaldo: 17.374.063,- 

Lån II: OBBK01-98207530964
Annuitetslån
Rentebetingelser: 2,15% flytende
Lånets resløpetid: 27 år og 7 mnd
Restsaldo: 29.960.154,- 

Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av hele eller deler av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.531.219,- Av dette beløpet utgjør kr 123.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.187,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Mekanikerveien 26
Mekanikerveien26 - 3 D
Stor solrik balkong som er innglasset
Utsikt fra balkongen
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Mekanikerveien 26 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 110 lokalkjente.

Transport

Transport

Skøyenliawalk
1 min
Godliawalk
9 min
Bryn stasjondrive
7 min
Skoler

Skoler

Oppsal skole (1-10 kl.)walk
10 min
Godlia skole (1-7 kl.)walk
11 min
Trasop skole (1-7 kl.)walk
13 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Kiwi Oppsalwalk
1 min
REMA 1000 Oppsalwalk
5 min
Coop Prix Oppsalstubbenwalk
11 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Mekanikerveien 26
A
A
A
A
B
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F
G
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,- (inkl Ukens bolig)
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Mette Linge
Eiendomsmegler

Mette Linge

Telefon 23 12 65 05

Lurer du på noe

Mette svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...