Sunde/Kvernevik

Mjughauglia 13

Prisantydning

3 390 000 kr

Fellesgjeld: 94 579 krOmkostninger: 8 219 krTotalpris: 3 492 798 kr
Byggeår
1983
Soverom
3
Areal (P-ROM)
139 m²
Tomteareal
8487.9 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda
Fellesutgifter
4 000 kr

Flott familiebolig med 3 soverom og store, solrike uteområder. Rolig og etablert nabolag. Parkering.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Mjughauglia 13 er en innholdsrik bolig med gode soverom, flere oppholdsrom og store, trygge uteområder. Dette, i tillegg til beliggenheten i rolig og etablert nabolag med gåavstand til skoler og barnehager gjør at dette er den perfekte familieboligen.

 • Boligen strekker seg over tre plan og har en praktisk planløsning.
 • Gjennomgående grei og velholdt standard.
 • Store, solrike uteområder på begge sider, samt balkong i 2. etasje.
 • Romslig stue med peisovn.
 • Kjøkken med nyere fronter og en praktisk utforming.
 • Tre gode soverom, mulighet for flere.
 • Pent bad i 2. etasje. gjestetoalett i 1. etasje. Vaskerom i kjeller.
 • Fast parkering i lukket anlegg, i tillegg er det plass til to biler i eget gårdsrom.
 • Gode oppbevaringsmuligheter.

Eiendommen

Mjughauglia 13, 4048 Hafrsfjord
Gnr. 41, bnr. 1183 i Stavanger kommune.
andelsnr. 1403, borettslaget Mjughauglia, org.nr. 976843002

Områdebeskrivelse

Mjughauglia 13 ligger i et rolig og etablert område, med nærhet til både by og natur. Området oppleves som komplett med kort avstand mellom lekeplasser, ballbinge og idrettsbaner, omkranset av terrasseblokk, rekkehus og eneboliger. Nærmeste barnehage ligger like bortenfor boligen, og det er kort vei til både barne- og ungdomsskole.

Til de daglige innkjøpene har man flere alternativer i gåavstand fra boligen, ellers ligger det populære kjøpesenteret Amfi Madla en kort kjøretur unna med et rikt utvalg av butikker og spisesteder.

Kvernevik svømmehall åpnet dørene i 2016 og er et supert bidrag til lokalmiljøet.

Fantastiske friområder og turstier i nærområdet, her kan nevnes Stavangers kanskje aller fineste turløype som strekker seg helt fra Tanangerbrua til Møllebukta. Langs løypa er det flere badestrender som er blitt naturlige samlingssteder for mange om sommeren. Ellers kan også Hålandsvannet og Store Stokkavannet trekkes frem som nærliggende tur- og rekreasjonsområder.

God offentlig kommunikasjon med hyppige avganger til Madla, Stavanger, Tananger og Sola.

Veibeskrivelse

Fra Revheimsveien ta inn Kvernevik Ring i rundkjøringen rett før Tanangerbrua og videre til høyre inn Mjughaug Terrasse. Ta til høyre inn Mjughaugkroken og det vil komme flere gjesteparkeringsplasser.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Mjughaugskogen barnehage 0.2 km
Solheim barnehage 0.4 km
Sundelia barnehage 0.6 km
Kvernevik barnsekole 0.5 km
Sunde barneskole 1 km
Smiodden ungdomsskole 1 km
The ISS 3.8 km
St.Svithun videregående skole 6.2 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 175 kvm
Totalt bruksareal: 155 kvm
Totalt primærrom: 139 kvm

Primærrom:
1. et.: Gang, entré, wc, stue og kjøkken.
2. et.: Stue, bad og tre soverom.
Kjeller: Gang, vaskerom og kjellerstue.

Sekundærrom:
Kjeller: Bi-inngang/sportsbod og bod.
Loft: Uinnredet loftsrom. ikke tatt med i areal grunnet høyde er lavere enn krav til målbart areal.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.05.2019 utført av Rogaland Takstpartner AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk.

Tomten

Eiet tomt på 8.487,9 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Fast plass merket "Mjughauglia 13" i lukket garasjeanlegg under Mjughaug Terrasse. Det er også plass til to biler i eget gårdsrom.
For øvrig god gjesteparkering på feltet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Rapporten inneholder 10 TG1, 6 TG2 og 0 TG3.

TG1: Yttervegger, innerdører, takkonstruksjon, trapp, pipe, etasjeskiller, bad, vaskerom, wc og kjøkken.
TG2: Takkonstruksjon, loftsluke, pipe, rom under terreng, bad og vaskerom.

Det gjøres oppmerksom på at et avsnitt, for eksempel "Vinduer og dører" kan innheolde forskjellige tilstandsgrader. Dette på grunn av forskjellig alder og tilstand på bygningsdelene.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 28.12.1982.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: 
-Planering av terreng med fall fra huset.
-Attest fra byingeniøren.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut boligen uten samtykke fra styret.

Standard

Velkommen til en flott familiebolig med barnevennlig beliggenhet på Sunde/Kvernevik. Boligen strekker seg over tre plan og har en praktisk planløsning med oppholdsrom og gjestetoalett på hovedplanet, mens soverommene, loftstue og badet er samlet i 2. etasje. Kjelleren består av bi-inngang/sportsbod, vaskerom, kjellerstue og andre praktiske kjellerarealer. I tillegg kan boligen skilte med store og solfylte uteområder på begge sider, samt en balkong i 2. etasje. 

Man kommer inn i gangen som har flisebelegg med varme i gulv og gode løsninger for avheng av yttertøy. Videre kommer man inn i mellomgangen hvor man finner trappen og et praktisk gjestetoalett. Stuen er romslig med plass til å innrede i ulike soner. Stuen er preget av store vindusflater som gir mye naturlig lys inn i boligen. Peisovnen gir både varme og setter stemningen på kalde vinterdager.
Kjøkkenet fremstår pent og velholdt, og har en praktisk utforming med god skap- og benkeplass. Frontene ble byttet i 2015, og benkeplaten er laminert. Fliser mellom benk og overskap er både praktisk og sikrer enklere rengjøring. Det er god plass til spisebord på kjøkkenet, og det er også mulig å åpne opp mellom stue og kjøkken for dem som ønsker en åpnere planløsning.
Fra både stue og kjøkken er det utgang til terrasse og hage, så med adresse her kan man nyte godt av solen fra morgen til kveld. 

I 2. etasje ligger soverommene og badet. Alle tre soverommene er av god størrelse med store vindusflater og luftig utsikt. Fra det minste soverommet er det tilgang til koffertloft. Badet ble renovert i 2005, og er helfliset med varme i gulv og spotter i tak. Vegghengt wc, stedbygget dusjløsning og pen innredning. Loftstuen er en praktisk ekstrastue, og kan også gjøres om til et fjerde soverom for dem som trenger det. Utgang til balkong med flott utsikt mot Tanangerbrua og Hafrsfjorden.

I kjelleren ligger vaskerommet som kan gjøres om til bad. Stor kjellerstue og egen bi-inngang som er innredet som sportsbod.

Mjughauglia 13 er en innholdsrik bolig med gode soverom, flere oppholdsrom og store, trygge uteområder. Dette, i tillegg til beliggenheten i rolig og etablert nabolag med gåavstand til skoler og barnehager gjør at dette er den perfekte familieboligen.

Oppvarming

1. et.: Varmekabler i gang, peisovn i stue.
2. et.: Varmekabler på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Mjughauglia Borettslaget.
Borettslaget består av 61 boliger.
Forretningsfører er OBOS Rogaland, tlf. 02333.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom forkjøpsretten blir benyttet vil kjøper bli innløst fra den inngåtte avtalen.

Kjøper må være/bli medlem i OBOS.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras boligen fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 888 for Mjug, Sundekrossen og Sørsundekrossen (Sunde 1, 2 og 3) datert 12.06.1980 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Ønskelig for selger med 15.09.2019 med mulighet for tidligere overtagelse.

Oppdragets KR-kode

KR33.1972

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.000,- pr. mnd. og inkluderer: Betjening av andel fellesgjeld, div honorarer, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, kabel-tv og bredbånd fra Canal Digital.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 26.000,- pr. år. 
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 853.480,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.072.527,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 81.582,- pr. 06.05.2019
Andel fellesgjeld er kr 94.579,- pr. 06.05.2019

Selskapets totale lån og vilkår:

Lånenr. 152047803, Eika
Annuitetslån, 12 terminer pr. år
Flytende rente på 2,5 %
Restløpetid: 17 år og 4 mnd
Restsaldo: kr 5.769.242,-
Andel av restsaldo: kr 94.579,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.492.798,-. Av dette beløpet utgjør kr 94.579,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Terrasse med trapp ned til gårdsrom.
Planskisse kjeller
Planskisse 3D kjeller
Planskisse 1. etasje
Planskisse 3D 1. etasje
Planskisse 2. etasje
Planskisse 3D 2. etasje
Boligen kan skilte med store, solrike uteområder på begge sider, med sol fra morgen til kveld.
Mjughauglia 13 ligger i et rolig og etablert nabolag på Sunde/Kvernevik, et område som er svært populært blant barnefamilier.
Pent opparbeidet gårdsrom med redskapsbod og plass til to bilder. I tillegg medfølger det garasjeplass i lukket anlegg.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Mjughauglia 13 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 131 lokalkjente.

Transport

Transport

Donevigstraenwalk
4 min
Stavangerdrive
15 min
Stavanger Soladrive
15 min
Skoler

Skoler

Kvernevik skole (1-7 kl.)walk
6 min
Sunde skole (1-7 kl.)walk
11 min
Smiodden skole (8-10 kl.)walk
12 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

REMA 1000 Kvernevikwalk
5 min
Kiwi Sundewalk
5 min
Tananger Senterdrive
7 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Mjughauglia 13
A
A
A
A
B
C
D
D
D
D
E
E
E
F
F

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: kr 45.000,-
Grunnhonorar: kr 12.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Katrine Hodne Håland
Eiendomsmegler MNEF

Katrine Hodne Håland

Telefon 51 81 29 93

Lurer du på noe

Katrine svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...