Nybyen Økern

Mørtelverksbakken 15

Prisantydning

3 600 000 kr

Omkostninger: 0 krTotalpris: 3 600 000 kr
Etasje
5
Byggeår
2017
Soverom
1
Areal (P-ROM)
42 m²
Tomteareal
9180 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda Heis
Fellesutgifter
1 901 kr

NY PRIS - Moderne, lys og kvadratsmart 2-roms leilighet i 5. etasje med utsikt mot Risløkka. Heis. Garasje.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

KONTAKT MEGLER HVIS DU ØNSKER PRIVAT VISNING PÅ 91 60 92 70.

Moderne, lys og arealeffektiv 2-roms leilighet i 5. etasje med utsikt mot Risløkka. Ny i 2017. Heis. Garasje med mulighet for elbil-lader. Nært t-bane, buss og servicetilbud. 

  Av fasiliteter ved boligen kan nevnes:
 • Solrik balkong på 7 kvm med utsikt
 • Varmtvann, fjernvarme og strøm inkludert i felleskostnadene
 • Balansert ventilasjon sørger for varmegjenvinning om vinter, og frisk tilluft i varme tider
 • Elektriske varmekabler på badet og fjernvarme via radiatorer
 • Garasjeplass med mulighet for elbil-lader og felles sykkelparkering
 • Nybygg-garanti gjelder fortsatt Kjellerbod på ca. 5 kvm. Canal Digital leverer kabel-tv og fibernett.

Eiendommen

Mørtelverksbakken 15, 0580 Oslo
Gnr. 123, bnr. 1381, snr. 63 i Oslo.

Områdebeskrivelse

Eiendommen er beliggende sentralt i et område som er under utvikling. Økern er et område i stor vekst. Det planlegges store endringer av området de kommende år med opplevelser, service, hotell, kultur, boliger, barnehage, restauranter, handel, kontor, helsetilbud og rekreasjon. I tillegg kommer trolig kino og badeland. Alt dette i en åpen bystruktur med store utearealer og romslige torg, møteplasser og flotte grøntarealer. 
T-banestasjon og bussholdeplass i nærheten med kun 10 minutter til Oslo sentrum med t-bane. Boligen ligger i et barnevennlig område med blant annet barnehager, skoler, kunstgressbane, idrettshall og ishall i nærmiljøet. Turvei til Grefsenkollen like utenfor døren.

Gangavstand til Løren hvor du finner skulpturpark, forretninger, kafeer og restauranter. Peppes Pizza, den indiske restauranten Sanjays, Baker Hansen og Kaffebrenneriet er hyggelige møtesteder. 

Dagligvarer handler du hos Kiwi som ligger rett nedi veien. Alternativt Coop Prix og Kiwi på Bjerke eller Rema 1000 og Meny på Løren. Løren Frukt & Grønt, Dominos Pizza og UMai Sushi har også mye godt i diskene sine. I tillegg finnes Bokhandler Norli, interiørbutikken Houz, frisør, hudpleie, fysioterapeut, kiropraktor, Løren Dyreklinikk, Blomsterpikene, renseri, Apotek 1, Løren og Sinsenklinikken legesenter og STERK treningsstudio for den som vil noe mer med treningen sin. Ny storkiosk på Løren Torg og søndagsåpen Bunnpris. 

Kort vei til legevakt på Aker Sykehus som behandler lettere sykdom. Post-i-butikk hos Meny på Løren Torg. Vinmonopolet finner du på Hasle Torg som også bidrar til et enda større servicetilbud i nabolaget. Fint med minigjenbruksstasjon i Vekslerveien 3.
 
Det er et stort aktivitetstilbud for store og små i nabolaget. Kanonhallen som brukes til kulturarrangementer som julemesse, konserter og utstillinger ligger like ved. Hasle-Løren IL holder til ved Lørenhallen og har et bredt tilbud og tilbyr fotball, ishockey, sykkel, ski, multisport, innebandy og håndball. Sinsen-Refstad (SRIL), driver aktivitetstilbud for barn og unge i området Sinsen, Refstad, Løren, Frydenberg og Hasle.

Det er også Taekwon-Do, Wushu og andre kampsportklubber i området. Sinsen Tennisklubb har fire grusbaner og sandvolleyballbane, samt Tennis Arena hall på Hasle med 11 tennisbaner inne. Danseskolen Danseløvene med mange spennende kurs, samt Sinsen Musikkorps som tilbyr fine aktiviteter. Aktivitetsskolen er også en fin møteplass for barna. 

House of Nerds i Lørenveien 38 er spill- og teknologinerdenes nye møtepunkt i Oslo. Huset på 1000 kvadratmeter (Norges største), er ett sted hvor de som er interessert i E-sport, gaming og teknologi møtes.
I løpet av året arrangeres det flere kulturbegivenheter: karneval for de minste, Quiz-kvelder, utendørs kino i parken, Lørendagen og Hallo-Venn om høsten, tenning av julegrana på Løren Torg, julemarked og juletrefest som alle samler små og store naboer. 

Økern er ikke langt unna sentrum og har godt kollektivtilbud. Ca. 700 m til Økern t-banestasjon. Buss nr. 60 (Tøyen/Vippetangen-Linderud/Tonsenhagen) stopper i Lundliveien. Buss nr. 23 (Lysaker-Simensbråten) og flybussen stopper i Dag Hammarskjølds vei. Fra Sinsen kan du også reise med trikk.

Bysyklene er også et fint alternativ i sommerhalvåret. Gangavstand til Carl Berner, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Løren, Hasle, mm.

Les mer om Løren på www.loren.no og "nye" Økern på www.okernsentrum.no og www.okernloren.no/

Området er ikke langt unna sentrum og har godt kollektivtilbud. T-banestasjon finner en på Løren, Økern, Sinsen, og Hasle. Buss går fra:
- Lørenvangen: 23 Ryen/Lysaker/Simensbråten, 24 Fornebu, 107 Nydalen stasjon, F3 Gardermoen - Flybussekspress.
- Økernveien: 60 Vippetangen
- Økern: 23 Lysaker-Simensbråten, 24 Fornebu, 57 Carl Berners plass, 60 Vippetangen/Tonsenhagen, 67 Lørenskog sentrum, 105 Jernbanetorget via Tøyen, 107 Nydalen Stasjon, 153 Brandbu skysstassjon, 345 Blindern, 435 Lillestrøm terminal/John Collets plass, F3 Gardermoen - Flybussekspress, TE2 Kongsvinger Stasjon.
- Hasle: 21 Aker Brygge/Helsfyr, 28 Fornebu, 345 Blindern, 435 Lillestrøm terminal/John Collets plass.
Se mer på www.ruter.no.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barnehager: 
Økernly bhg (9 mnd-6 år) 0.1 km*
Refstad bhg (1-6 år) 0.4 km*
Espira Spirea bhg (1-6 år) 0.4 km*

Skoler: 
Refstad skole (1-7 kl.) 0.3 km*
Løren skole (1-7 kl.) 0.4 km*
Vollebekk skole (1-10 kl.) 1.1 km*
Frydenberg skole (8-10 kl.) 1.2 km*
Kuben vgs 1 km*
Valle Hovin vgs 2.5 km

Det bygges en barnehage i Nybyen Økern som er planlagt å stå klar til årsskiftet. Espira Barnehager opplyser at de vil åpne drift så snart de får driftstilskudd. 

Distanser er basert på kortest kjøre-/gåavstand (*luftlinje). Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 47 kvm
Totalt bruksareal: 42 kvm

Primærrom: 42 kvm
Bad, entré, kontor/bod, stue/kjøkken, soverom

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på 5 kvm med vegger i gitter utførelse.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.10.2018 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS. 

Tomten

Tomtens areal er på ca. 9.180 kvm. Tomten er pent opparbeidet med blant annet gressplener, beplantning, gangveier, lekeplasser og parkanlegg med benker. Tomtegrense mellom Sør og Nord vil settes senere og kan avvike fra utomhusplan. I forbindelse med utviklingen av Nybyen Økern Sør vil det bygges et mindre næringslokale i første etasje i Hus B (mot Spireaveien). Som del av plan for Nybyen Økern Nord inngår barnehage, plassert helt mot nord på byggefeltet. Utearealene til barnehagen skal være tilgjengelige for offentligheten, utenom barnehagens åpningstid. 
Det vil bli etablert gang og sykkelvei gjennom Nybyen Økern som er regulert til allmenn ferdsel. 

Parkering

Det medfølger en parkeringsplass (nord nr. 336) i felles garasjeanlegg. Automatisk portåpner med fjernkontroll. Kun internt salg av garasjen kan godkjennes.

Sameiet har i tillegg flere parkeringsplasser i garasjekjeller som er for motorsykkel, samt flere sykkelstativer til sykkelparkering.
For øvrig gateparkering etter gjeldende parkeringsbestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. 
Antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur i støpt betong. Frittbærende dekker utført i armert betong. Bærende yttervegger og leilighetskillevegger i betong. Fasaden er pusset og malt. Flatt tak antatt utført som kompakt tak. Bærekonstruksjonen er av betong, metall eller treverk.
Entrédør i fabrikkmalt utførelse. Døren er lyd og brannklassifisert og iht gjeldende krav i "forskrift om brannforebygging". Formpressede innerdører med bikubekjerne av papp. Balkongdør med 2-lags isolerglass datert 2016. Utvendig metallbeslag på ramme og karm. Vinduer med 2-lags isolerglass i treramme av gran eller furu datert 2016. Utvendig metallbeslag på ramme og karm. Balkong utført på betong dekke. Tilgang fra stue. Det er lagt terrassebord i impregnert treverk. Vegg mot leilighet er en panelt, isolert bindingsverkskonstruksjon. Badet er et prefabrikkert modulbad produsert på fabrikk. De er utført som en vanntett betong-og stålkonstruksjon, med smøremembran under fliser på gulv og vegger. Det er personheis i bygget. 
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse for Hus A og deler av garasjekjeller ble gitt 23.05.2017. 
Gjenstående arbeider for å få ferdigattest er:
- Hus C, samt resterende deler av garasjekjeller må stå ferdig. Frist for innsendelse av ferdigattest er 01.11.2018.
Kjøper overtar risko for dette, og overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Lys og moderne 2-roms leilighet i 5. etasje med arealeffektiv planløsning og gode lysforhold. Sentralt beliggende sameie på Økern med personheis i bygget og parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Var ny i 2017. Området har et godt kollektivtilbud med buss, flybuss og ca. 700 meter til Økern t-banestasjon.

Stue (ca. 18 kvm): Hyggelig stue med plass til sofagruppe og store vindu som gir rikelig med dagslys. Uttak for TV/tele/data. Utgang til balkong.
Kjøkken: Åpen kjøkkenløsning med godt med skap-og benkeplass i innredning fra Norema. Fronter i malt glatt utførelse. Laminert benkeplate med innfelt kjøkkenvask. Malt vegg over kjøkkenbenk. Kjøkkenventilator tilkoblet sentralt avtrekk i bygget. Det er montert aquastop for oppvaskmaskin, samt waterguard. Integrert komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Frittstående kjøl/frys. Hvitevarene følger med. 

Balkong (ca. 7 kvm): Solrik, nordøstvendt og balkong med panoramautsikt mot Risløkka. Formiddagssol. Her kan du virkelig nyte varme sommerdager. Plass til utemøbler, gassgrill, m.m. Utebelysning og strømuttak. Det er lagt terrassebord i impregnert treverk. Rekkverk i stål med innfelte glassplater.

Soverom (ca. 7,4 kvm): Garderobeskap. Vindu mot nordøst med utsikt mot Risløkka. 

Dusjbad/wc (ca. 4,8 kvm): Prefabrikert bad. Heldekkende servant på vegghengt servantskap. Speil med belysning. Vegghengt toalett med utenpåliggende sisternekasse. Vegghengte dusjdører i glass med sluk i dusjnisje. Nedsenk i gulv dusjnisje. Opplegg for vaskemaskin og kondenstørketrommel. Downlights i himling. Gulvvarme.

Kontor/bod (ca. 3,4 kvm): Plass til skrivebord alternativt hyllesystem. Sikringsskap med automatsikringer og fordelerskap med stoppekraner for kaldt/varmt vann.

Entré (ca. 4,4 kvm): Lys og innbydende gang med plass til garderobeløsning. Sentralt brannvarslingssystem. Dørtelefon med portåpner. 

Lagringsplass: Kjellerbod.

Himlinger: Malte flater. Innfelte downlights i himling på bad. 
Vegger: Keramiske fliser på bad, øvrige vegger er malte. 
Gulv: Hovedsakelig 3-stavs eikeparkett. Flislagt gulv med gulvvarme på bad. Nedsenket gulv i dusjnisje.

Oppvarming

Vannbåren oppvarming med radiatorer. Bygget får levert varmtvann fra et fjernvarmeanlegg. Elektriske varmekabler i baderomsgulv. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Energimerke Energimerket C1

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Nybyen Økern Sør sameie, med sameiebrøk 42/15114.
Sameiet består av 217 leiligheter og 2 næringsseksjoner.
Hjemmeside: http://web5.herborvi.no/7466
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 02333
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Sameiet har byggforsikring hos forsikringsselskap IF Skadeforsikring - polise nummer 1328845.
Dyrehold er tillatt så fremt det ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
Energiavregning med Techem (fjernvarme og varmtvann)
Garasje skal følge boligen ved salg hvis ikke andre spesielle omstendigheter. Kun internt salg av garasjen kan godkjennes.
Planlagt tannlegekontor i u.etg. 
Det har vært lekkasje i forbindelse med heissjakten, denne er utbedret av entreprenøren som er ansvarlig for utbyggingen.
Det skal bygges et større kjøpesenter, skole og fler boliger i området. Noen planer er klare, andre på planleggingsstadiet. Tomten nedenfor bygget kan bli skole og boliger. Pt er det kun regulert med boliger med maks høyde ni etasjer.

Planlagte påkostninger: 
Sameiet har godkjent kameraovervåking på sameiets fellesområder. Styret har ansvar for at kameraovervåking foregår i henhold til Datatilsynets regelverk.
Styret får fullmakt til å gå til innkjøp av kamerovervåkningsutstyr evt. til inngå leasingavtale for dette.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
Det er tinglyst to servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om adkomsrett til blokkene i sameiet, samt bestemmelser om legging og vedlikehold av ledninger/kabler.
Eiendommen har tinglyst gjensidig bruksrett til nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygning/anlegg, samt rett til å bruke fellesarealer. Rettigheten er tinglyst på gnr. 123, bnr. 684 og 1381, tinglyst 06.10.2016. 
Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til Boligbebyggelse, barnehage og forretning/annen offentlig eller privat tjenesteyting (helse, trening, velvære, undervisning, kultur)/bevertning. Detaljregulering og reguleringsbestemmelser ble egengodkjent ved bystyrets vedtak av 20.11.2013 sak 380. Se OPI-200913065 datert 15.03.2012, revidert 24.06.2013, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 10.12.2013. 
Det foregår byggearbeid i Mørtelverksbakken 17. Siste tiltak (F) ble gitt igangsettelsestillatelse i juni 2018. Tiltak F omfatter oppføring av 3 boligblokker i 2-8 etasjer med felles underjordisk garasjeanlegg.
På området nedenfor sameiet pågår det planarbeid i forbindelse med omregulering av tomten Økern Torgvei, men det gjøres oppmerksom på at det ikke foreligger noen vedtak pt. Området planlegges utviklet med blant annet etablering av Hovinparken, et parkområde på mer enn 25 dekar med blant annet vannspeil, rolige soner for fysisk aktivitet, mosjon og aktivitet på åpne områder. Et større område på motsatt side av Spireaveien tiltenkes hovedsakelig til bolig, ungdomsskole og parkområde. Hovedsakelig vil det bli bolig (1.500 stk), noe næring (ca. 1.000 kvm) med foreslått høyde på mellom 4.-13. etg. Saksnr. 200711865. Se mer på: https://od2.pbe.oslo.kommune.no/kart/?mode=saksinnsyn#cp=600794,6645438,7
Reguleringsbestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Oppdatert reguleringskart kan sees på PBE sine sider: http://od2.pbe.oslo.kommune.no/kart/#cp=600973,6645595,8

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR5418179

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 1.901,- pr. mnd. og inkluderer: a-konto varmtvann og fjernvarme, kabel-tv/bredbånd, garasjeplass, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, felles forsikring, forretningsførsel, trappevask. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. 

Felleskostnadene fordeles slik:
Garasje kr 100,-
A konto varmtvann og fyring kr 336,-
Felleskostnader kr 1.176,-
Digital-TV kr 105,-
Bredbånd kr 184,-

Hafslund leverer strøm, fjernvarme og varmt tappevann. Techem avregner etter faktisk energiforbruk per år mot innkrevd á-kontobeløp. Nåværende eier har et energiforbruk som tilsvarer (varmtvann og fjernvarme) ca. kr 210,- og (strøm) kr 330,- pr mnd. Forbruket i 2. halvår 2017 fordelte seg på fjernvarme (536 kwh) og varmtvann (13,63 m3) + strøm (3.300 kWh). 

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og bredbånd, og grunnpakken er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring. 

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2016 beregnet til kr 778.406,- når eier er fast bosatt på eiendommen (primærbolig).
Boligen er så ny at det ikke har vært mulig å innhente informasjon på annen måte. 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2.802.261,-. 
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Iht. mottatte opplysninger fra forretningsfører er det ikke registrert noen fellesgjeld på boligen. 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.245,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.901.467,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

3D-planskisse
3D-planskisse - Mørtelverksbakken 15 - 5. etasje
2D-planskisse - Mørtelverksbakken 15 - 5. etasje
2D-planskisse, 2-roms, type A2
Balkong med plass til sittegruppe
Balkongen har fin utsikt
Stue med åpen kjøkkenløsning
Se alle bilder i galleriet
Mørtelverksbakken 15

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: fastpris kr 40.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,- 
Visningshonorar: kr 1.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Kristine Mevik
Eiendomsmegler MNEF

Kristine Mevik

Telefon 21 00 72 62

Lurer du på noe

Kristine svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...