Mylla

Myllagrenda 11

Prisantydning

4 500 000 kr

Omkostninger: 113 722 krTotalpris: 4 613 722 kr
Etasje
1
Byggeår
1952
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
72 m² / 94 m²
Tomteareal
1837.5 m²
Fasiliteter
Veranda

Flott beliggende fritidsbolig med stort potensiale - Skieldorado. Innlagt strøm og vei helt frem til hytta. Med båtfeste

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Almebu er fra 1789 og ble fraktet til Mylla i 1952 og deretter bygget på i 1955. Siden den gang har det vært brukt som et samlepunkt for familier gjennom generasjoner. Hytta bærer preg av mye kjærlighet med håndmalte detaljer og utskjæringer. 
Eiendommen ligger praktfullt til på Myllagrenda med utsikt over Myllavannet. Her er det kort vei til skiløyper om vinteren og bademuligheter om sommeren.

Eiendommen

Myllagrenda 11, 2740 Roa
Gnr. 109, bnr. 66 og Gnr. 109, bnr. 88 i Lunner kommune.

Områdebeskrivelse

Fritidsbolig beliggende i et meget idyllisk og attraktivt område for et aktivt friluftsliv, sommer som vinter med gode forhold for tursykling og preparerte skiløyper og løypenettet i Nordmarka. Ca 6km til Bislingen. Sydvendt tomt med gode solforhold og panoramautsikt over Myllavannet. Mylla er et vann nord i Nordmarka, på grensen mellom Lunner og Jevnaker kommune i Oppland. Med hytta følger det båtfeste, det vil si at man kan ha robåt på Myllavannet og mulighet for å lage en enkel bryggeløsning.

Området består i hovedsak av fritidsboliger. Nærmeste senter med butikk og jernbanestasjon er Grua med ca 7 km. Ca 50 min med bil til Oslo og ca 40 min til Gardermoen. 

Veibeskrivelse

Følg Rv4 nordover til Grua, ta til venstre inn på myllavegen, kjør et godt stykke og deretter ta en skarp venstresving inn på Vollavegen, slak venstre inn til destinasjon, eiendommen ligger så på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 82 kvm
Totalt bruksareal: 94 kvm
Totalt primærrom: 72 kvm

Bruksareal:
Hytte 76 kvm
Stabbur 6 kvm
Uthus 12 kvm

Primærrom:
Hytte: 
1. etasje 72 kvm: Gang, kjøkken, stue, 3 soverom

Sekundærrom:
Hytte: 
1. etasje 4 kvm: Bod

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.11.18 utført av Ole Sand. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 1.837,5 kvm. 

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Veien fra hovedveien og opp er halvveis opparbeidet så siste rest inn til hytta må påregnes og få kjørt på noe grus. Det er ikke brøytet fra hovedveien og inn til hytta om vinteren pr i dag, det er snakk om ca. 50 meter. Det er mulig å høre med han som brøyter der og få til en privat avtale om at han brøyter til hytta.

Eiendommen er ikke tilknyttet kommunalt ledningsnett. 
Det er lagt inn vann til en kran på kjøkkenet, ut i fra papirer fra kommunen er ikke dette registrert der. 

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong. Fundamentert med plass-støpt ringmur trolig på fjell på en del av hytta, den øvrige hyttedel er fundamentert på betong pilarer. Laftet bygningskropp. Saltak i tre. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder

- Ut fra bygningens alder er det antakeligvis ikke lagt drenering rundt bygget. Bakvegg har terreng fall mot ringmur. Terreng fall mot ringmur kan medføre at konstruksjonen utsettes for større fuktbelastning i perioder med nedbør og sterk snøsmelting. TG2

- Registrert en del råteskader i lafteknupper, samt enkelte stokker med mindre råteskader. TG2. Bunnstokk på baksiden som ligger ned mot ringmur er gjennområtten og må påregnes skiftet. TG3.

- Registrert råteskader i undertak. TG2

- En del skader i eternitt plater, råteskader i vindskier og trolig sløyfer og lekter. Ny taktekking med undertak må påregnes innen kort tid. TG3.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Renovert/oppusset

Eldre del fra 1798. Men den ble laftet opp igjen i 1952 på tomta den står nå. Tilbygg (i 1955) Tilbygget med hytte og mellombygg.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til fritidsformål siden 1955. 

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Hytta er oppført før det var vannlig og utstede ferdigattester eller noen annen form for attester.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel.  Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Standard

Eiendommen har gjennomgående eldre standard med heltregulv og delvis laftet tømmer på kjøkken og soverom, samt panel på vegger og i tak. Fra kjøkkenet er det direkte adkomst til to soverom, samt en bod med god plass til oppbevaring og trapp opp til loft. Fra entrèen er det direkte adkomst til et soverom og koselig peisestue i laftet tømmer med plass til flere sittegrupper og stort spisebord, her kan du nyte flott utsikt over Myllavannet. 

Oppvarming

Til oppvarming benyttes fast brensel og elektrisitet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. 
Dagboknr 106, tinglyst 13.01.1955, type heftelse: Erklæring/avtale, gjelder annen eiendom, Gnr. 109 Bnr. 62
Dagboknr 3917, tinglyst 10.12.1955, type heftelse: Bestemmelse om gjerde. "Selger og kjøper holder halvt gjerde hver. Kjøperen har rett til å benytte hovedbølets vanlige veier og stier, rett til å ta vann på selgerens eiendom samt rett til båtfeste i Mylla vann."
Dagboknr 3156, tinglyst 10.08.1961, type heftelse: Bestemmelse om vei, eldre veirett fra før bilveien kom. Ikke relevant i dag. 

Det vil bli tinglyst en ny definisjon på veirett for hytta, denne veiretten vil bli tinglyst sammen med skjøte på eiendommen. Se bakerst i salgsoppgaven hvor veiretten er lagt ved. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 24.10.2013 og er avsatt til: fritidsformål

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR62.1922

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Eiendomsskatten er kr 3.078,- pr år.
+ HRA. 

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7.922,- pr. år. / 6150 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6529,-.
På grunnlag av at hytta ikke har vært særlig i bruk de siste årene, har ikke nåværende eier mottatt velavgift fra Myllatoppen Vel.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og feie pipeløp i alle fritidseiendommer. For dette vil det kunne medføre kostnader til kommunen for utføring av tilsyn samt utbedring av evt. pålegg.


Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 67 328,-  ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.638.722.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 2D
Plantegning 3D
Omradebilde
Fasade
Fasade
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Transport

Transport

Brattvollwalk
10 min
Vollawalk
21 min
Grua stasjondrive
14 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Kiwi Gruadrive
13 min
Kiwi Gruadrive
13 min
Rema 1000 Gruadrive
16 min
TilbakeAvstand til byer
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeFritid
TilbakeVarer/tjenester

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel.  Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon avtalt til fastpris kr. 42.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 2000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Camilla Trælnes Hauge
Eiendomsmeglerfullmektig

Camilla Trælnes Hauge

Telefon 67 06 21 13

Lurer du på noe

Camilla svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.