Kampen

Nannestadgata 2 C

Prisantydning

2 700 000 kr

Fellesgjeld: 6 439 krOmkostninger: 73 822 krTotalpris: 2 780 261 kr
Etasje
1
Byggeår
1897
Soverom
1
Areal (P-ROM)
29 m²
Tomteareal
579 m²
Fellesutgifter
2 020 kr

Perfekt førstegangskjøp eller utleieobjekt! Lys 2-roms selveierleilighet med sentral beliggenhet | Lave felleskostnader

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Nannestadgata 2 C! 
Lys 2-roms leilighet med åpen stue- og kjøkkenløsning. Passer perfekt som utleieobjekt eller som førstegangskjøp. Sentral beliggenhet på Kampen med egen inngang. Leiligheten består av åpen stue- og kjøkkenløsning, baderom og soverom. God planløsning, peis og lave felleskostnader er noen av de mange gode kvalitetene. 

Kampen ligger sentralt i hjertet av Oslo med kort gangavstand til sentrum. Boligen ligger i et etablert og populært boområdet. Tøyen T-banestasjon med alle linjer ligger få minutter fra leiligheten. Buss nr. 20 går mellom Skøyen og Galgeberg. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet. Det er ca 15 minutters gange til Oslo S og Bussterminalen. Kort vei til gode turområder som Botanisk hage, Tøyenparken, Ola Narr og Kampen park.

Eiendommen

Nannestadgata 2 C, 0654 Oslo
Gnr. 231, bnr. 288, snr. 1 i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Kampen ligger sentralt i hjertet av Oslo med kort gangavstand til sentrum. Boligen ligger i et etablert og populært boområdet. 

I dag tiltrekker området seg mange unge og er en bydel med positiv utvikling. Gatene i nærområdet er fylt med et spennende mangfold av småbutikker, med et utvalg varer som skiller seg fra kjedebutikkenes mer standardiserte sortiment. Stort utvalg av kaféer og restauranter i nærområdet, enten det er for en rask lunsj, take away eller en større middag. En kort spasertur fra leiligheten ligger Oslo Mekaniske, en av Oslos populære barer/restauranter. Skal du slå på stortromma er det heller ikke langt til Maaemo, som har 3 stjerner i Michelin-guiden.Det gamle postkontoret på Tøyen senter har blitt til utestedet Postkontoret. Dette har blitt en populær møteplass for folk fra Tøyen. Du finner også andre nyåpnede restauranter som Skatten (kaffe og blingsebar), Melt (thai) og Anatolia (tyrkisk). Wasabi sushi finner du på Tøyen torg.

Kort vei til offentlig kommunikasjon som t-bane, buss og trikk. Tøyen t-banestasjon med alle linjer ligger få minutter fra leiligheten. Buss nr. 20 går mellom Skøyen og Galgeberg. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet. Det er ca 15 minutters gange til Oslo S og Bussterminalen.

Grønnsakhandlerne på Grønland Torg er absolutt å anbefale. Nærmeste Vinmonopol finner du på Grønland Bazar. Det er for øvrig kort vei også til Grünerløkka, enten til fots eller med bysykkel. Der er det et bredt tilbud av trivelige kafeer og spisesteder som Villa Paradiso (pizzarestaurant), Delicatessen (tapas), Mucho Mas (meksikansk), Fru Hagen og Godt Brød. Her finnes det også et bra shoppingstrøk, barer, konserter og Ringen kino.

I tillegg til å bo i hovedstadens sentrum er det kort vei til gode turområder som Botanisk hage, Tøyenparken (Miniøya & Øyafestivalen), Middelalderparken, Ola Narr, Sofienbergparken, Birkelunden og Kampen park. Det er også kort vei til Akerselva. Langs elva finner du grøntområder og turveier i kombinasjon med rester av Oslo østs spennende industrihistorie. 

Området kan ellers by på flere treningssentre som Actic på Tøyenbadet, SATS på Kampen, Elixia i Bjørvika, Stamina Key, Fresh Fitness og Partner Gym på Grønland. 

Gamle Oslo er en bydel som de seneste årene har vært i sterk utvikling med blant annet Operaen og arbeidet med Fjordbyen/ Bjørvika. Dette gir en synlig merverdi for dette området. En rekke kultur- og næringsbygg er allerede under oppføring. I tillegg satses det stort på friområder og parkanlegg som skal pryde bydelen når alt står ferdig.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 33 kvm
Totalt bruksareal: 29 kvm
Totalt primærrom: 29 kvm

Primærrom:
Stue/kjøkken, bad, soverom: 29 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på ca. 4 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.07.2019 utført av Rana Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 579 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Pen bakgård med blant annet utemøbler og sykkelparkering. 

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur. Grunnmur i tegl/naturstein. Trebjelkelag med undergulv av gulvbord, antatt isolert med stubbloftsleire. Yttervegger i teglstein, hulmur - utvendig slemmet. Fasade mot gate har trekninger, ornamenter og konsoller. Yttertak i trekonstruksjon. Vinduer med isolerglass/koblede glass. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder vinduer og ytterdør grunnet alder, skjevheter på gulvflatene, bad grunnet sprekk på flis ved baderomsdør og ved servant, samt utett elastisk fugemasse. Dette har fått tilstandsgrad 2. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 30.04.1897, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. 

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Leiligheten er seksjonert til næringsformål. Leiligheten blir brukt som bolig. Kjøper overtar risiko og ansvar for eventuell reseksjonering.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 
Krogsveen boligutleie har estimert utleieverdien til kr 11.000,- 

Standard

Velkommen til Nannestadgata 2 C! 
Lys 2-roms leilighet med åpen stue- og kjøkkenløsning. Passer perfekt som utleieobjekt eller som førstegangskjøp. Sentral beliggenhet på Kampen med eget inngangsparti. Leiligheten består av åpen stue- og kjøkkenløsning, baderom og soverom. God planløsning, peis og lave felleskostnader er noen av de mange gode kvalitetene. 

Stue 
I stuen er det god plass til sofa med tilhørende møblement. Her er det også peis som varmer godt på kalde høst- og vinterdager. Flott detalj med innebygd skap som man lett kan dekorere med sitt personlige preg. 

Kjøkken 
Kombinasjon av eldre og ny kjøkkeninnredning. Nedre delen av innredning er pusset opp i 2016. Her er det godt med benkeplass og oppbevaringsplass i over- og underskap. 
Hvitevarer som ventilator, stekeovn og kjøleskap. På kjøkkenet er det opplegg for oppvaskmaskin. 

Baderom 
Flislagt baderom med varmekabler i gulv slik at man får en behagelig start på morgenen. Her det vegghengt dusj, servant, toalett og skapinnredning. 

Soverom 
Lyst soverom med plassbebygget skap slik at man får god plass til innredning under sengen. Her det dobbeltseng og et stort garderobeskap med plass til mer oppbevaring. 

Oppvarming

Leiligheten har varmekabler på soverommet og badet, samt en peis i stuen. 
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Nannestadgata 2 sameie, med sameiebrøk 32/1383.
Sameiet består av 33 leiligheter.
Forretningsfører er Andersens Allservice. 
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt. 

Foretatt påkostninger de senere år: 
- Piperenovering 
- Radonsikring 
- Nytt callingssystem. 

Planlagte påkostninger: 
- Styret foreslår en økning i fellesutgiftene for å bygge opp et vedlikeholdsfond. Fondet skal øremerkes vedlikehold, blant annet oppussing av trappeganger og fellesarealer. Det er stor enighet om at oppussing trengs i løpet av de nærmeste årene, og at en oppsparing foretrekkes fremfor å ta opp et stort lån for dette. Forslaget er enstemmig vedtatt, fellesutgiftene ble dermed økt fra og med 1.august 2019.

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser. 
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om benyttelse og bestemmelse om parkering.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-195GO datert 28.04.1947. Eiendommen omfattes også av kommuneplan Oslo mot 2030. 

Bygården og gårdsrom er kommunalt listeført i Gul liste. Dette er ingen formell fredning eller verning, men en listeføring om at bygningen kan være verneverdig. Listeføringen innskrenker ikke eiers råderett over eiendommen, men det kan kreves en uttalelse fra Byantikvaren for arbeider som endrer bygningenes fasade. Dette har ingen praktisk betydning for eier av leiligheten, og innvendig vedlikehold/modernisering vil ikke kreve noen uttalelse fra Byantikvaren.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR56.1974

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.020,- pr. mnd. og inkluderer: Trappevask, grunnpakke kabel-tv, a-konto renter og avdrag, felles vedlikehold, kommunale avgifter og felles bygningsforsikring. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.08.2019. 

Felleskostnadene skal øke med 3 % i 2020, til kr 2.060,-. 

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.200,- pr. år. / ca. 3.696 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv. Dette er inkludert i felleskostnadene.
Boligen er tilknyttet Homenet som leverandør av internett. Dette koster ca. kr 444,- pr.mnd. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 580.464,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.089.670,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 14 101,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 6 439,- pr. 31.12.2018

Total fellesgjeld for sameiet er kr 155.941,- pr. 31.12.2018 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: Annuitetslån med rente på 5,8%. 
Lånets innfrielsesdato: 01.07.2020
Avdragsfrihet: Nei 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 4.950,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.780.261,-. Av dette beløpet utgjør kr 6.439,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-. 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning
Stue
Stue
Stue
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Nannestadgata 2 C er spesielt anbefalt for enslige og studenter. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 197 lokalkjente.

Transport

Transport

Kjølberggatawalk
1 min
Tøyenwalk
7 min
Munkegatawalk
11 min
Skoler

Skoler

Kampen skole (1-7 kl.)walk
6 min
Tøyen skole (1-7 kl.)walk
6 min
Jordal ungdomsskole (8-10 ...walk
10 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Coop Prix Kampenwalk
1 min
Tøyen Torgwalk
4 min
Boots apotek Tøyenwalk
5 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 35.000,- 
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Julie Vikheim Bjerklund
Eiendomsmeglerfullmektig

Julie Vikheim Bjerklund

Telefon 21 02 17 07

Lurer du på noe

Julie svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.