Tønsberg/Nordbyen

Nordbyen 37

Prisantydning

9 500 000 kr

Omkostninger: 240 222 krTotalpris: 9 740 222 kr
Byggeår
1969
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
180 m² / 291 m²
Tomteareal
871.4 m²

En velholdt og tiltalende enebolig med sjøutsikt, egen brygge og båtplasser rett ved sentrum - en sjelden mulighet!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

En velholdt og tiltalende enebolig over 4 halvplan, hvor man har inngangspartiet rett ved siden av de to integrerte garasjene. Vestvendt og meget solrikt med sol fra tidlig morgen til seneste kveld. Boligen er avholdt i lyse og klassiske farge- og materialvalg og har en moderne og tidløs stil - her kan man flytte rett inn. Nordbyen ligger ved sjøsiden og ved foten av Slottsfjellet, området er tilbaketrukket fra byen, men med få skritt til torvet, hvor er det et mangfold forretninger og kjøpesentre. Med sjøutsikten, egen brygge og båtplasser rett utenfor huset og nærheten til sentrum, er dette en sjelden perle i Nordbyen - velkommen!

Eiendommen

Nordbyen 37, 3111 Tønsberg
Gnr. 1001, bnr. 184 i Tønsberg kommune.

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i et av Tønsbergs eldste strøk, Nordbyen. Området er preget av trehusbebyggelse fra 1800 og 1900 tallet.  Nordbyen er et meget attraktivt boområde i bykjernen ved foten av Slottsfjellet, sydvestvendt ved sjøkanten. Området er tilbaketrukket fra byen, men med få skritt til torvet, hvor er det et mangfold forretninger og kjøpesentre. Rett ved flotte turområder, en liten spasertur opp til Tønsbergs tak - Slottsfjellet - hvor man kan nyte utsikten i et terreng med «et historisk sus. Fra eiendommen er man straks på Grevestien, som går til Ilene naturreservat, ønsker man en lengere tur kan man ta seg over til "Gullkronen" en fredet liten skog, som er i eie av Stamhuset Jarlsberg. Nordbyen har et bevaringsverdig bomiljø bestående av det vesentligste eldre trehus bebyggelse og er en unik perle ved sjøen og Tønsberg sentrum. Det er kun et par minutters gange fra eiendommen til Tønsberg Brygge, hvor man passerer gjestehavnen før man ankommer bryggeområdet med mange hyggelig restauranter – her er det koselig å trekke inn en kald vinterkveld og på sommeren er det et yrende liv på denne strekningen. Flott utsikt over sjøen og videre over mot Stokkelandet. Vestvendt og meget solrikt med sol fra tidlig morgen til seneste kveld.

Veibeskrivelse

Fra Kjelle kjør i retning Slottsfjelltunnelen/Nedre Langgate. Ta til høyre i rundkjøringen på Korten og følg så veien langs sjøen noen hundre meter. Eiendommen ligger på venstre hånd rett før det koselige smuget som går igjennom den legendariske trehusbebyggelsen i Nordbyen. Blindveien går videre over i gangvei og sti inn mot havnen, Tønsberg brygge og sentrumsgatene. 

Barnehager og skoler

Byskogen barne- og ungdomsskole. Greveskogen og Færder videregående skole. Barnehager i nærheten. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 319 kvm + Sidebygning 24 kvm
Totalt bruksareal: 291 kvm
Totalt primærrom: 180 kvm

Bruksareal:
Enebolig 291 kvm
Sidebygning 21 kvm

Primærrom:
Enebolig: 
Kjeller: 34 kvm: Gang og soverom/kjellerstue
U.etasje: 51 kvm: Hall m/trapp og bad/wc
1./2. etasje 130 kvm: Trapperom, stue/kjøkken, vaskerom, 3 soverom og bad/wc

Sidebygning: 
1. etasje 14 kvm: Hobbyrom

Sekundærrom:
Enebolig: 
Kjeller: 76 kvm: 5 boder/kjellerom
U.etasje: 35 kvm: Garasjerom

Sidebygning: 
1. etasje 7 kvm: Bod

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.09.2019 utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Festet tomt på 871,4 kvm. En velstelt og flott opparbeidet hage hvor eneboligen ligger vestvendt og solrikt til med et flott skue utover sjøen og innseilingen til Tønsberg fra Vestfjord siden. Stedet ligger beskyttet fra innsyn med tujahekken mot den hyggelige gateleden gjennom den koselige og gamle trehusbebyggelsen mot havnen, Brygga og Tønsberg sentrum. Mot sjøsiden er det anlagt velstelte parkområder. Rett over veien for eiendommen er det en egen brygge. Det er flere biloppstillingsplasser på gårdsplassen foran de to integrerte garasjene. Bak huset er det også ryddig og velstelt med fine uteplasser i det lett skrående terrenget hvor litt fjell er oppe i dagen. Den solrike og vestvendte beliggenheten med nydelig sjøutsikt og det idylliske nabolaget med Slottsfjellet rett bak samt med den velholdte og pene eneboligen med supre uteplasser på flotte terrasser, representerer dette en sjelden mulighet i Tønsberg by.

Festeavgiften ble sist regulert 5.10.2009, og denne vil bli regulert oktober 2019 oppad til lovbestemt maksbeløp pålydende kr 12.611,- pr. år.
Festeavtalen utløper 1968.

Grunneier, Stamhuset Jarlsberg, har forkjøpsrett. Denne vil ikke bli benyttet i forbindelse med dette salget. Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves.

Kopi av festekontrakt er vedlagt i salgsoppgaven.

Parkering

Parkering i dobbelt garasje og på egen gårdsplass. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Utvendig avløpsledning mellom tidligere septiktank (nå stake kum) og kommunalt ledningsnett ble skiftet i 2017, separert og koplet til offentlig nett. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1969 og tilbygd garasje i 2008. Tilbygd terrasse/kjeller i 2011. Boligen er fordelt på fire halvplan. Sidebygning oppført i tre over grunnmur. Bygningen deles med nabo (i tomtegrense) ved at gjeldende eiendom disponerer en bod, hobbyrom/verksted samt hele loftet iht. rapport fra takstmann.

Det gjøres spesielt oppmerksom på: Bad i 1. etasje har ikke tilfredsstillende fall til sluk - er motfall til sluk fra deler av gulv utenfor dusjhjørne. Bom/løse veggfliser på deler av vegg/grunnmur i kjeller. Øvrige TG: 2 i rapporten gjelder vanlig alders-/værslitasje.

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 01.07.1970. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattesten omfatter bla ikke tilbygd garasje i 2008. Tilbygd terrasse/kjeller i 2011. Videre frittstående anneks vegg i vegg med naboens garasje, bygningen står i eiendomsgrensen hvor bruksdelene ligger på vedkommende eiendommer.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Et rom i kjeller, opprinnelig bod er i ettertid innredet som kjellerstue/gjesterom, er ikke omsøkt og avviker derfor fra opprinnelige byggetegninger. Bad i underetasje er utvidet i ettertid.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Standard

En velholdt og tiltalende enebolig over 4 halvplan, hvor man har inngangspartiet rett ved siden av de to integrerte garasjene. Man tas i mot i en hyggelig trappehall som knytter etasjene sammen, i denne etasjen er det også et pent flislagt baderom med dusj/badekar ligger til hallen. På nedre plan er det en romslig kjellerstue/gjesterom og 5 boder. På hovedplanet er det en gedigen stue med åpen løsning til et moderne og praktisk kjøkken med stor spiseplass. Stuen har en flott peis som et midtpunkt og den fantastiske utsikten kan nytes fra hele rommet med mange møbleringsmuligheter. På utsiden ligger terrassen delvis overbygget og innglasset med selvrensende vinduer og med varmelamper installert i taket gjør dette herlige uterommet anvendelig hele sommeren. Det er både markise og screen på terrassen. Et praktisk vaskerom med egen utgang ligger rett ved kjøkkenet og til trappehallen. Fra vaskerommet er det utgang til gårdsplass og tomten bak huset. Her er det fin tørkeplass og et hyggelig uteområde. På øvre plan ligger 3 gode soverom og et pent flislagt bad. Boligen er avholdt i lyse og klassiske farge- og materialvalg og har en moderne og tidløs stil - her kan man flytte rett inn. Med sjøutsikten, egen brygge og båtplasser rett utenfor huset og nærheten til sentrum, er dette en sjelden perle i Nordbyen - velkommen til visning!

Hvitevarer på kjøkkenet samt brannsafe følger boligen.

Oppvarming

Varmekabler i trapperom, kjellerstue/soverom og en bod i kjeller. Varmekabler i hall/trapperom og bad i underetasje. Varmekabler i bad i øvre etasje. Varmefolie i gulv under parkett i stue, kjøkken og del av trapperom. Peis/ved. Panelovner for øvrig. Gulvvarme i sidebyggets hobbyrom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 3891, tinglyst 01.11.1947, type heftelse: Urådighet eiendommen kan ikke selges eller pantsettes uten samtykke fra rettighetshaver (bortfester). Med diversepåtegning med dagboknr 902630, tinglyst 07.11.1956 om pantsettelse som kun angår hovedbrukets eiendom (ikke justisdepartementet).

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen;

Dagboknr 1804, tinglyst 15.04.1970, type heftelse: Festekontrakt med vilkår og bestemmelse om benyttelse mm.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 22.05.2019 er avsatt til: Boligbebyggelse - Nåværende og Båndlegging etter lov om kulturminner.

Nytt dobbeltspor Tønsberg-Larvik (plan id. 704 90015) er reguleringsplaner under arbeid som berører eiendommen.

Fastlandsforbindelsen fra Nøtterøy og Tjøme, har et alternativ med både bro og tunnel, hvor sjø tunnel har innslag på Korten, nordvest for eiendommen. Pt. er det vedtatt en intensjonsavtale om broforbindelse.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR21.1972

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 10.463,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
 
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 35.000,- pr. år. / 30 754 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.715,-.
Boligen er tilknyttet Telenor Canal Digital som leverandør av kabel-tv og har avgift på 
kr 982,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Scantek alarmselskap for varsling til mobil som koster ca. kr 1.000,- pr. år. (Brann/tyveri.)
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.172.146,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.219.725,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til Stamhuset Jarlsberg kr 1.500,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.740.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Nordbyen 37 - 2D - Kjeller og underetasje
Nordbyen 37 - 2D - 1. og 2. etasje
Høydebilde
Høydebilde
Høydebilde
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Nordbyen 37 er spesielt anbefalt for etablerere og studenter. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 45 lokalkjente.

Transport

Transport

Farmandsveienwalk
9 min
Tønsberg stasjonwalk
16 min
Tønsberg rutebilstasjonwalk
17 min
Skoler

Skoler

Slottsfjellet videregående...walk
12 min
Træleborg skole (1-7 kl.)drive
8 min
Byskogen skole (1-10 kl.)drive
7 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Coop Extra Tønsbergwalk
9 min
Foyn Senteretwalk
11 min
Kiwi Foynwalk
12 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,81% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-/kr 16.000,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning hvor 3 visninger er inkludert
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Jørgen Erland Pettersson
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Jørgen Erland Pettersson

Telefon 33 30 91 05

Lurer du på noe

Jørgen svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.