Solgt: 3 400 000 kr
Valderøy

Nordstrandmyrane 12

Prisantydning

3 390 000 kr

Omkostninger: 86 222 krTotalpris: 3 476 222 kr
Etasje
2
Byggeår
2009
Soverom
3
Areal (P-ROM)
117 m²
Tomteareal
394.7 m²
Fasiliteter
Veranda

Flott endehus beliggende i barnevennlige omgivelser| 3 soverom| Carport| Flott opparbeidet tomt m/store terrassearealer

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Flott endehus beliggende i barnevennlige omgivelser på Nordstrandmyrane på Valderøya. Boligen ligger i lune og rolige omgivelser med gangavstand til barnehage, skole, butikker og flotte turområder. Boligen ble oppført i 2009 og er et lavenergihus som er svanemerket. Boligen fremstår som innholdsrik med god planløsning og i underetasje finner man bad, hall m/trapp, vaskerom, vindfang, 2 soverom og en bod. I 1.etasje finner man gang, hall m/trapp, stue, kjøkken, soverom og wc. Det er utgang fra kjøkkenet til flott en opparbeidet tomt bestående av store terrassearealer og plen. I tilegg har man en romslig carport i innkjørsel samt en utvendig sportsbod beliggende i carporten. Boligen holder en normalt god standard og fremstår som en flott familiebolig.
- Velkommen til visning!

Eiendommen

Nordstrandmyrane 12, 6050 Valderøya
Gnr. 183, bnr. 1093, snr. 1 i Giske kommune.

Områdebeskrivelse

Nyere enebolig i kjede fra 2009 beliggende på Nordstrandmyrane på Valderøya i Giske kommune.
Eiendommen ligger i et nyere boligfelt bestående av eneboliger og konsentrerte boliger. Her har man gangavstand til den nye skolen på Valderøya, barnehager, dagligvarebutikker samt flott turterreng. Boligen er et endehus og har en meget barnevennlig beliggenhet med ingen gjennomgangstrafikk forbi eiendommen. Lekeplass beliggende rett foran boligen.

Veibeskrivelse

Fra Ålesund til Valderøya via undersjøiske tunneler. Ta første avkjørsel til venstre ned mot rundkjøringen på Ytterland og kjør mot Valderhaug. Følg hovedveien i drøyt 4 km og ta av til venstre inn på Øvstevegen. Ta deretter første avkjørsel til høyre og følg veien og du vil få boligen på høyre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

1-7 kl. Valderøy barneskule 1.3 km
8-10 kl. Valderøy ungdomsskule 1.5 km
Ålesund videregående skole 15 km
Ålesund vgs. - Volsdalsberga 15.6 km
Gnist Barnehage Nordstrand (1-5 år) 0.3 km
Daggry barnehage (0-5 år) 1.2 km
Gnist Sætra (0-6 år) 1.7 km
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 122 kvm
Totalt primærrom: 117 kvm

Bruksareal:
Enebolig 122 kvm

Primærrom:
Kjeller: 55 kvm: Bad, hall m/trapp, vaskerom, vindfang, 2 soverom
1. etasje 62 kvm: Gang, hall m/trapp, stue, kjøkken, soverom, wc.

Sekundærrom:
Kjeller: 5 kvm: Bod
Utvendig sportsbod: 6 kvm
I tillegg er boligen tilknyttet en romslig carport uten måleverdig areal. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.03.2019 utført av Frode K. Mauren v/Møretakst. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 394,7 kvm. Sameiet har fradelte uteområder, og arealet som er oppgitt er i denne seksjonens del. I tillegg er det et andel fellesareal på 389 kvm. Eiendommen ligger i svakt skrående terreng og er veldig flott opparbeidet med store terrassearealer, plen, asfalt, natursteinsmurer og bedd. Eiendommens orientering gjør at boligen ligger lunt til for vind og vær.

Parkering

Parkering i carport, samt i asfaltert innkjørsel til egen seksjon. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Veier i området er ikke overtatt av kommunen, og en betaler ca. kr. 400 pr. år for brøyting osv. 

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i betong og tre. Utifra byggeår antas det å være benyttet betongfundamenter, men dette kan ikke fastslåes. Det er ringmurselementer i front. Grunnmur fra byggeår er oppført i betongkonstruksjoner. Ut i fra alder er det antatt her å være benyttett plastrør til drenering. Utvendig er det påvist isolering. 

Yttervegger har fasader kledd med liggende bordkledning fra byggeår. Takkonstruksjonen er av W-takstolkonstruksjon i tre fra byggeår, og har Decra taktekking fra byggeår. Undertak i trefiberplater. Renner, nedløp og beslag er i metall fra byggeår. Nedløp er ført ned i rør i grunnen, men det er ukjent angående videre rørsystem. 

Vinduer med 3 lags isoleringsglass/energiglass i tre fra byggeår. Ytterdøren er en hvit dør med glass. Balkongdørene er malte tredører med 3-lags glass. Boddøren er også malt og er fra byggeår. 

Utgang fra stue/kjøkken til treterrasse over carport på totalt ca. 50 kvm. Bod bak carport på ca. 6 kvm. Denne har betonggulv, betongvegger og trebjelkelag. Det er innlagt strøm i boden. Carporten i front har støpt dekke og er i trekonstruksjoner. Arealet på carporten er på ca. 20 kvm. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på: 

Overflater vegger og himling, bad:
Det er påvist en sprukken flis på vegg i våtsone, så her bør overflater utbedres eller skiftes.

Overflater gulv, bad:
Fuger i våtsonen har risser/sprekker. Det er også bom i enkelte fliser. Overflater bør utbedres eller skiftes. 

Sluk, membran og tettsjikt, bad:
Utifra observasjoner i våtsonen jfr. gulv/vegg er tettesjiktet usikkert. Det må derfor påregnes en utbedring av våtsonen i løpet av kort tid, hvor bakenforliggende skader ikke kan utelukkes. 

Sanitærutstyr og innredning, bad: 
Mindre skade på ene døren i innredningen.

Etasjekillere og gulv på grunn:
I første etasje er det målt avvik mellom 10-20 mm på kontrollerte steder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at standardens krav til godkjente måleavvik for skjevheter ikke er oppfylt. Det er ikke registrert symptomer på funksjonssvikt, men en bør være oppmerksom dersom det registreres endringer. Det er ikke behov for utbedringsstiltak. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må skjevheter rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen noen gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 08.03.2017.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Boligen er bygget som et lavenergihus og er bygget i et boligprosjekt med svanemerke, og fremstår som moderne og tiltalende. Boligen er bestående av innredet underetasje og innredet 1. etasje. Hovedetasjen har oljet parkett på gulv som ble slipt opp igjen og oljet i 2014/2015. Veggene har malte/tapetserte overflater og malte Hunton plater. På stuen er veggflater gipset opp igjen i senere tid. Takplater i himling. 
Underetasjen har oljet parkett, som er slipt opp igjen, på gulv, malte Hunton panelplater på vegger og himlingsplater i himling. Bakre del av underetasjen ligger mot tilfylt terreng. Ved inngangen er det carport og sportsbod.
Boligen har et kryploft hvor det ikke er lagt gulv, med adkomst via trappeluke.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra byggeår med malte glatte fronter. Integrert oppvaskmaskin og komfyr/induksjonstopp, samt kjøkkenventilator er montert over komfyr. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Bad i underetasjen: 
Badet er fra byggeår og har flislagte vegger og gulv, samt himlingsplater i himling. Det er gulvvarme fra byggeår. Plastsluk  med smøremembran med forsterkninger i overganger, og mansjetter ved gjennomføringer og sluk.  Innredning med nedfelt servant, hjørnebadekar, dusjhjørne og wc. 

Vaskerom i underetasje:
Vaskerom har malte Hunton panelplater på vegger og himlingsplater i himling. Det er flislagt gulv fra byggeår, hvor det er målt over 25 mm fall fra gulv ved terskel til topp slukrist. Plastsluk fra byggeår. Våtbenk med skyllekum og opplegg for vaskemaskin. 

Toalettrom:
Rommet har fliser på gulv og malte Hunton-plater på vegger. WC og servant. 

Andre tekniske forhold som har betydning for boligen:
- Balansert ventilasjon med varmegjennvinning, hvor anlegget er montert på kryploftet
- Elementpipe fra byggeår, men ildsted er ikke tilkoblet
- Rør-i-rør system fra bygggeår
- Brannslange
- 200 liter varmvannstank fra byggeår
- Sentralstøvsuger
- El-anlegg fra byggeår
- Fiber
- Tretrapp fra byggeår med åpne trinn og rekkverk. 
- Skyvedørsgarderobe i vindfang, gang i 2.etasje og på hovedsoverom.

Oppvarming

Boligen har elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket C5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert og boligen er tilknyttet et sameie bestående av 4 boliger, med sameiebrøk 1/4. 
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Seksjonsbegjæringen følger vedlagt.  

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 101287, tinglyst 30.04.1954, type heftelse: Leieavtale til Giske kommune. Bestemmelse om bruksrett og eller disposisjonsrett, grunn for nedleggelse av vannledning. Heftet i hovedbruket someiendommen ble utskilt fra. 

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst følgende servitutt på sameiets eiendom. 

Dagboknr 317173-1/200, tinglyst 06.05.2009 - seksjonering. Boligene har tilleggsdel grunn tilknyttet sin seksjon. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål )i henhold til reguleringsplan for Nordstrandmyra datert 28.10.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR76.1955

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 9.770,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. 

Eiendomsskatten er kr 5.654 pr år for år 2018.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 16.000,- pr. år. / 13.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Tafjord som leverandør av internett og har avgift på kr 500,- pr. mnd.
Velavgift ca kr 400,- pr år som dekker brøyting og gatelys.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.600,-.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 926.439,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2017 kr 3.335.180,40 ihht opplysninger fra skatteetaten.

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.486.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Planskisse i 2D av 1.etasje
Planskisse i 2D av 2.etasje
Planskisse i 2D av begge etasjer
Fasade
Fra stuen
Fra stuen
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Transport

Transport

Simabakkenwalk
2 min
Ålesund Lufthavn, Vigradrive
8 min
Skoler

Skoler

Valderøy barneskule (1-7 k...walk
16 min
Valderøy ungdomsskule (8-1...walk
18 min
Ålesund videregående skoledrive
18 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Eurospar Valderøywalk
9 min
Eurospar Valderøywalk
9 min
Apotek 1 Giskewalk
23 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: Kr 35.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Torstein Drevik
Eiendomsmegler/fagansvarlig

Torstein Drevik

Telefon 70 13 44 13

Lurer du på noe

Torstein svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...